• Geri dön

  • 468 Görüntülenme

  • 73 Haber

  • 42 İşletme görüntülenme


BETON YOLLAR UYGULAMA VE BAKIM MALİYETİ AÇISINDA YÜZDE 40 TASARRUF SAĞLIYOR
TÜRKİYE ÇİMENTO MÜSTAHSİLLERİ BİRLİĞİ (TÇMB) 3. ULUSLARARASI KARAYOLLARI KÖPRÜLER VE TÜNELLER İHTİSAS FUARINDA
STANDARDA UYGUN BETON BARİYERLERLE ÖLÜMLÜ KAZA ORANINI YAKLAŞIK YÜZDE 20 AZALTMAK MÜMKÜN


3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nın açılışı 3 Ekim Çarşamba günü tarafından gerçekleştirildi. Açılışını Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’nun yaptığı fuarda ‘Beton Yol’ standı alanı ile yer alan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), katılımcılara uygun maliyetli ve yerli üretim beton yolların ve beton bariyerlerin kullanımı hakkında bilgilendirme yaptı.

Bu yıl üçüncüsü İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nda, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) ‘Beton Yol’ standı ile katılımcıların dikkatini çekiyor. Fuarı, gerçekleştirdiği sponsorlukla da destekleyen TÇMB’nin, yerli ve yabancı katılımcılara beton yol teknolojileri hakkında bilgilendirdiği standı büyük ilgi gördü.

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nda değerlendirmede bulunan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) CEO’su İsmail Bulut, beton yolların uygulama ve bakım maliyetleri açısından yüzde 40 oranında tasarruf sağladığına dikkat çekti.

“Tünel içi yollarda beton yolların tercih edilmesi yangın güvenliği konusunda ciddi avantaj getirecek”
TÇMB CEO’su Bulut, “biz beton yolların sağladığı kalıcı ekonomik uzun ömürlü çözümler sunması ve kamu yararı ile maliyet avantajı sağlaması nedeniyle ülkemizde yaygınlaşmasını istiyoruz” dedi.

Bu çerçevede beton yollar ve beton bariyerlerin faydalarıyla ilgili bilinçlendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2018 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 91 tünel projesi bulunuyor. Tünel içi yollarda beton yolların tercih edilmesi yangın güvenliği konusunda ciddi avantaj getirecek.

Sözlerine “Dünyada en fazla bitüm üretimine sahip olan ABD beton yol kullanım oranı ağır taşıtların olduğu otoyollarda%50,bitüm kaynağı sınırlı olan Avrupa’da %40 seviyelerinde. Sadece otoyollarda değil Belçika örneğinde gördüğümüz gibi kırsal kesim diye tanımladığımız köy-kasaba ve şehir içi yollarda %60 seviyelerinde Beton Yolların yaygın olarak kullanılmasına rağmen ülkemizde tercih edilmemesinin ana nedenlerinin yeterli bilgi, tecrübe eksikliği ve bazı doğru bilinen yanlışlar olarak değerlendiriyorum” şeklinde devam etti.

Ayrıca ülkemizde her gün trafik kazalarında 22 vatandaşımız hayatını kaybediyor, 842 vatandaşımız yaralanıyor ve 66 vatandaşımız da engelli kalıyor. Standarda uygun beton bariyerlerin ülkemizde de kullanılması bu acı verici tablonun ortadan kalkması ve azalması için önemli bir etki sağlayacaktır. Trafik kazalarında ölüm oranını yaklaşık yüzde 20 azaltan beton bariyerler Avrupa'da yaygın olarak kullanılıyor” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL