• Geri dön

  • 247 Görüntülenme

  • 11 Haber

  • 20 İşletme görüntülenme


KONU: Maltepe Üniversitesi yeni eğitim öğretim yılını açtı

Maltepe’de “yeni normal” açılış

Online açılışta orkestrayı Rektör yönetti

* Covid-19 önlemleri kapsamında uzaktan eğitim altyapısıyla vakıf üniversiteleri arasında öne çıkan Maltepe Üniversitesi 2020-2021 eğitim-öğretim dönemini online törenle başlattı. Üniversite öğrencileri için verilen konserde ise, orkestrayı Rektör Prof. Dr. Şahin Karasar yönetti.

2019-2020 eğitim-öğretim yılı ikinci döneminde Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan online eğitimde vakıf üniversiteleri arasında lisans düzeyinde en fazla online ders ve canlı sınıf uygulaması başarısına imza atan, mezuniyet törenini de online gerçekleştiren Maltepe Üniversitesi’nde 2020-2021 eğitim-öğretim yılı da online törenle açıldı. Açılış töreni web sitesi ve sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere, Bakanlıklar ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) karar ve tavsiyelerini yeni eğitim-öğretim döneminde uygulayacak olan Maltepe Üniversitesi yeni normalleşme sürecine uygun olarak üniversite açılış törenini online olarak gerçekleştirdi. Uzaktan eğitim için online dersler, uygulamalar için altyapısı hazır olan Maltepe Üniversitesi’nin açılış töreni Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar’ın konuşmasıyla başladı. Karasar, “2020-2021 akademik yılında, mesafelere yenik düşmeden, pek çok başarıya birlikte imza atmayı hedeflediklerini” söyledi. İlk açılış dersinde üniversiteli olmanın, çalışmanın ve başarmanın üzerinde duran Prof. Dr. Karasar, üniversitenin “bilimin evi” olduğunu ve bu evde eğitimin, yıllarla sınırlı olmadığını vurguladı.

“Durmadan, bıkmadan çalışın”

Üniversiteli olmanın; bilgi tüketicisi ve bilgi üreticisi olmak, öğrenme ihtiyacını damarlarında hissetmek, problem çözmek, akademik kapitalizmin duvarları arasına sıkışmadan, bir kâşif ruhuyla çalışmak anlamına geldiğini belirten Karasar, şunları söyledi:

“Üniversite eğitimi yalnızca kitapların içindeki bilgileri öğrenmekten ibaret değil. Üniversite deneyim kazandırır. Öğrenmek; dönüşümdür, değişimdir, deneyimdir. İlhamın açtığı kapıdır deneyim. Üniversiteler de bu kapının açılması için fırsat yaratır. Aydın olma bilinciyle bu kapıyı açmak, elimizdeki altın anahtardır. Bu yolda durmadan, bıkmadan çalışınız. Unutmayınız ki bugün vereceğiniz emekle vatanın geleceğinde söz söyleyecek nesiller sizler olacaksınız. Başarmak cesaret ister, azimle çalışmak ister! İşte Atatürk’ün bu yaklaşımla attığı adımlar, bizler için her zaman rehber olmuştur. Üniversiteli olmak; geleneğini bilmek, global yaklaşıma sahip olmak ve kararlılıkla adım atmak, önündeki engelleri azimle çalışarak aşmak demektir. Üniversiteli olmak; ilklere imza atmak, dünyanın ayaklarını yerden kesecek hikayeler yazmak demektir. Üniversiteli olmak, maneviyat, merhamet, şükür sahibi olmak; iyi insan olmak demektir. Özetle üniversiteli olmak; dünyada hoş bir sadâ bırakmak için çalışmak demektir.”

Dijital dönüşümün eğitim alanında kendini güçlü bir şekilde hissettirdiği pandemi günlerinde eğitim kurumlarının da dijital bağlamda yenilendiğini ve Maltepe Üniversitesi’nin bu değişimin öncüleri arasında yer aldığını belirten Prof. Dr. Karasar, bunun çalışmanın, kararlılığın ve azmin somut bir örneği olduğuna dikkat çekti.Karasar, öğrencileri kampüste görecekleri günlerin bir an önce gelmesi ve yeni akademik yıl için başarılar diledi.

Törende “şef” sürprizi

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Prof. Dr. Belma Akşit, Prof. Dr. Manuk Norayık Manukyan, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Enstitü Müdürleri’nin öğrencilere yönelik yaptıkları “Hoş geldiniz” konuşmalarıyla devam eden açılış töreninde bir de sürpriz yaşandı. Rektör Prof. Dr. Şahin Karasar’ın orkestra şefliği yaptığı Camerata Saygun Orkestrası, Felix Mendelsshon Strin Synphony no.10 B minör adlı eserini seslendirdi.

Tören Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdal Yaşlıca’nın uygulamalı eğitimi ve ardından 2019-2020 akademik yılında ilk üç dereceyi alan öğrencilerin konuşmasıyla sona erdi.

Uzaktan eğitimin lideri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında başlatılan uzaktan öğretim süreçlerinin durumuna ilişkin hazırladığı raporda, Maltepe Üniversitesi’nin “toplam ders sayısı ve canlı ders sayısı ile tüm vakıf üniversitelerini geride bırakarak, birinci sıraya yerleştiğini” duyurmuştu. Maltepe Üniversitesi’nde uzaktan eğitime erişen kullanıcı sayısı 10 bin 410’a ulaşırken, sisteme günlük erişim sayısı 20 bin kullanıcıyı geçiyor. Kayıtlı dersleri görüntüleme sayısı ise 40 bini geçmiş durumda.

Haberin fotoğraf ve videoları için transfer linki: https://we.tl/t-k7MFUimD5H

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL