• Geri dön

  • 220 Görüntülenme

  • 3 Haber

  • 2.255 İşletme görüntülenme


ICF Türkiye, iş dünyası “Dönüştüren Koçluk Hikayeleri”nin dördüncüsünü gerçekleştirdi…

Koçlukla gelen bir başarı hikayesi:

“Hugo Boss”

İş dünyasında kullanılan en iyi koçluk uygulamalarının konuşulduğu “ICF Türkiye Dönüştüren Koçluk Hikayeleri” webinarları devam ediyor. Dördüncüsü gerçekleştirilen webinarın bu ayki konukları, Hugo Boss Türkiye “Yetenek Yönetimi Lideri” Erim Kırca ile ICF Türkiye “Ege Bölge Temsilcisi” ve Wish And Future Gelişim Merkezi kurucusu Çakır Dilek Yunar oldu. Etkinlikte, liderlik kapasitesini daha yukarılara çekerek kurumlarda verimliliği artırmak, bakış açılarını değiştirmek ve becerileri geliştirmek üzerine, kurum genelinde gerçekleştirdikleri deneyimler paylaşıldı.

Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF Global’in ülkemizdeki imtiyazlı kuruluşu ICF Türkiye’nin başlattığı ve koçluğa değer katan ve koçluk mesleğini ileriye taşıyan uygulamalarla, iş dünyasının bu konudaki deneyimlerinin paylaşıldığı “Dönüştüren Koçluk Hikayeleri” webinarının dördüncüsü gerçekleşti.

ICF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuna Aktuna’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen webinarın bu ayki konukları Hugo Boss Türkiye “Yetenek Yönetimi Lideri” Erim Kırca ve ICF Türkiye “Ege Bölge Temsilcisi” ve Wish And Future Gelişim Merkezi kurucusu Çakır Dilek Yunar oldu. Etkinlikte koçluk uygulamaları ile şirket yöneticilerinin kapasitesinin nasıl daha yukarılara çekildiği ve bunun şirkete nasıl yansıdığına dair bir sohbet gerçekleştirildi.

Birçok kapıyı açan anahtar
Hugo Boss markası ile çalışmaya başladığı 5 yıl içerisinde, hem Yetenek Yönetimi Departmanı hem de kurum içindeki Koçlar olarak, koçluk uygulamalarını, yaklaşım, beceri gibi pek çok farklı noktada, birçok kapıyı açan bir anahtar olarak kullandıklarını vurgulayan Erim Kırca; “Bugün geldiğimiz noktada Hugo Boss için koçluğun, hem ne işe yaradığı herkes tarafından anlaşılan bir yönetim aracı olduğunu hem de bir öğrenme aracı olarak, kurumsal uygulamalarımızın bir parçası haline geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim.” dedi.

Erim Kırca: Öğrenim-gelişim aracı olmanın ötesine geçtik
Şu anda Hugo Boss olarak bünyelerindeki 9 personelin sertifikalı koç olduğunu vurgulayan Kırca, sözlerine şöyle devam etti: “Neredeyse tamamı, insan kaynakları çatısı altında çalışan arkadaşlarımızdır. Geldiğimiz noktada, koçluğu sadece bir öğrenim-gelişim aracı; daha doğrusu bir araç olarak adlandırmanın ötesine geçtiğimizi söyleyebilirim. Bizim için koçluk biraz da, bisiklete binmeyi öğrenmek gibi, kazanıldıktan sonra unutulmayan bir beceri haline gelmek üzere. Stratejik olarak da böyle değerlendiriyoruz konuyu. Ayrıca, hayata geçirdiğimiz her uygulamaya sirayet ettiğini gözlemliyoruz. 5 yıl sonunda, hiyerarşinin azaldığı, yönetici ile çalışan arasındaki geçirgenliğin arttığı ve yaratıcı fikirlerin daha da fazla desteklendiği bir kültürel dönüşüm geçirdiğimizi söyleyebilirim.”

“Yetenek Yönetim Havuzu” ve Koçluk
Sözlerinin devamında, 5 yıl içinde neler yaptıklarına da kısaca değinen Kırca, şu bilgileri verdi: “İzmir olarak, inovasyon mükemmelliği felsefesi etrafında 3 yıllık bir dönüşümü geride bıraktık. Bu süreçte yaptığımız bütün takım çalışmalarında kullandığımız en temel taşlardan bir tanesi takım koçluğu idi. Bir yandan da, son dönemde devam ettiğimiz Yetenek Yönetimi Havuzunda yer alan yüksek potansiyelli arkadaşlarımızla özel bir koçluk sürecini yönetiyoruz. Kurumun beklentileri ile kişinin hayalleri arasındaki köprüyü kurma yollarını, koçluk uygulamaları odaklı araştıran bir çalışma bu. İlk defa geçen yıl, mavi yaka çalışanlarımıza da koçluk kapısını açtık. Yetenek ve eğitim departmanı olarak şirket içerisinde gelişim ve eğitim programları düzenliyoruz. Takımların başarıya ulaşması konusunda zaman zaman motivasyonla alakalı problemler yaşayabiliyoruz. Bazen ekibin liderinden bazen de liderin liderinden talepler gelebiliyor. Organizasyon problemlerini bireysel gelişim programları ile çözmeniz mümkün değil. Bazen durup sistemin tamamını ele almak, anlamak gerekiyor. Biz takım koçluğu ile bireysel koçluğu, birbiriyle örülmüş birer yapı olarak algılıyoruz.”

Ölçümlenebilme
Koçluk uygulamalarının sonuçlarının ölçümlenmesinin de önemli bir konu olduğu vurgulayan Kırca; “Her bir çalışmanın ayrı hedefleri olduğu, ayrı noktalara hizmet ettikleri için rakamsallaştırmak her zaman mümkün olmuyor ama kimi çalışmalarda örgütsel iklim değişimi hedefledik mesela ve bir takım koçluk araştırmalarından faydalandık. Ve örgütsel iklim envanterine baktığımızda buradaki iyileşmeyi çok net gördük. Ya da çalışmalara dahil olanların memnuniyetini ölçüyoruz, tekrar talep edilme oranımıza bakıyoruz ve açıkçası çalışmalarımızın tekrar talep edilme oranı çok yüksek çıkıyor. Bu elbette bize ayrı bir mutluluk veriyor. ” dedi.

Eğitim ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
Konuşmasının sonunda sosyal sorumluluk alanına da değinen Hugo Boss Türkiye “Yetenek Yönetimi Lideri” Erim Kırca, sözlerini şöyle tamamladı: “Sosyal sorumluluk bağlamında her yıl belirli odaklar çerçevesinde ilerleyen bir yolculuğumuz var ama temel iki odağımızı, eğitim ve toplumsal cinsiyet eşitliği şeklinde özetleyebilirim. Hugo Boss Eğitim derneğimiz var örneğin, öğrencilere dokunma konusunda önemli çalışmalar yaptığımız. Kurum içi toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çok hassasız; çalışanlarımızın yüzde 60’ı kadındır ve ayrıca her kademede kadın çoğunluğunun olduğu bir şirketiz.”

Çakır Dilek Yunar: Hugo Boss, önemli bir koçluk gelişim hikayesidir
Webinara katılan, Hugo Boss’un bulunduğu Ege Bölgesi ICF Türkiye temsilcisi Çakır Dilek Yunar ise, bugün hem İzmir ve Ege Bölgesi’nde hem de tüm Türkiye’de; tıpkı dünyadaki gibi, koçluk mesleğiyle ilgili ciddi bir gelişim, bilgi birikimi oluştuğuna dikkat çekerek; “Bu gelişim, deneyim ve farkındalık boyutlarında da yaygınlaşmış durumda. Bugün iş dünyasının temsilcileriyle, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle koçlukla ilgili sohbet edebiliyor; gelişim hikayelerini herkesin kendi dünyasından örneklerle dinleyebiliyoruz. Gelişim olarak 10 yıl gibi zamandan bahsediyorum. Dönüştüren koçluk hikayeleri, İzmir ve Ege’de hızla çoğalıyor. Hogo Boss bu konuda önemli bir gelişim hikayesidir.” dedi.

Webinarın konukları Hugo Boss Türkiye “Yetenek Yönetimi Lideri” Erim Kırca ve ICF Türkiye “Ege Bölge Temsilcisi” ve Wish And Future Gelişim Merkezi kurucusu Çakır Dilek Yunar, etkinlik sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL