• Geri dön

  • 507 Görüntülenme

  • 34 Haber

  • 2.039 İşletme görüntülenme


Avrupalılar 5, Türkler ise 10 yılda bir yatak değiştiriyor

Yaşamımızın üçte birini uyuyarak geçirdiğimiz için yatak seçimi önemli bir kriter olarak karşımıza çıkıyor. Yatağın içinde kullanılan malzemeleri, dışındaki kumaşın kalitesi, kullanılan yay sistemi, yaylı değilse visco oranını ya da iç dolgu malzemelerinin reçetesini kontrol etmek önemli. Peki, bir yatak kaç yılda bir değiştirilmeli? Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, bu rakamın Avrupa’da 5, Türkiye’de ise 7 ila 10 yıl arasında olduğunu söyledi. 

Bireylerin tercihlerine göre şekillenen yatak seçimi, uyku alışkanlıklarına göre değişim gösteriyor. Kimi insan sert yatak tercih ederken, kimi insan yumuşak yatakta yatmayı tercih eder. Bu farkındalıkla aslında en uygun yatağın kişinin vücuduna tam destek veren ortopedik yataklar olduğunu söyleyen Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, yatağın çok yumuşak veya çok sert olmasının sağlıklı olmadığını, en doğru yatak seçiminin vücuda tam destek veren yataklar olduğunu söyledi.

“Eskimiş ve formu bozulmuş yataklarınızı değiştirin”

Araştırmalara göre iyi kullanılıp her ay en az bir kere ters yüz edilen bir yatağın ömrünün maksimum 10 yıl olduğunu söyleyen Gökmen, “Avrupalılar maksimum 5 yılda bir yatak değiştiriyorlar. Bu rakam Türkiye’de ise 10 yıla kadar çıkıyor. Aslına bakarsanız bu rakamlar alacağınız yatağın performansına göre değişlik gösterir. Bu yüzden bu süreyi düşünerek en iyisini almaya özen göstermelisiniz. Yatak maksimum 10 yıl kullanılır” dedi. Ortası çukurlaşmış, engebeli, yayları bozulmuş ya da süngeri çökmüş yatakların en kısa zamanda yenilenmesinin kişinin sağlığı için önem arz ettiğini belirten Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, “Yatağınızın kumaşındaki lekelenme, yüzeyinde bozukluk, aşınma, yırtılma, çökme gibi problemler, yatağınızın deforme olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Eskimiş ve formu bozulmuş yatakta uyuyan kişilerin sabah uyandıklarında sıkça karşılaştıkları sorun; bel ve sırt ağrıları, halsizlik ve yorgunluktur. Bu ağrılar bir süre sonra ciddi sağlık problemlerine de yol açar. Bu durumda yatak en kısa zamanda değiştirilmelidir” diye açıkladı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL