• Geri dön

  • 348 Görüntülenme

  • 13 Haber

  • 176 İşletme görüntülenme


Karadeniz’in olmazsa olmaz 5’li si
Nelipide Gurme’ye göre;

Kuymak
Hamsili içli tava
Pide
Karalahana çorbası
Ballı sütlaç

Uçsuz bucaksız yeşilliklerle dolu doğası ile Karadeniz’in insanı kendine çeken değişik bir havası olduğunu inkar etmek imkansız… Doğası yanı sıra yöresel lezzetleriyle de kendine hayran bırakan Karadeniz mutfağı, kendine özgü yapısını koruyan ender mutfaklardan birisi. Peki, sizce bu mutfağın olmazsa olmaz 5 lezzeti neler? Ordu ve Karadeniz’in İstanbul’daki adresi Nelipide Gurme’ye göre bu lezzetler; kuymak, hamsili içli tava, pide, karalahana çorbası ve sütlaç. 

Hiçbir mutfak kültüründen etkilenmeden, kendine özgü bir beslenme sisteminin oluştuğu ve sofralarda geleneksel tatların eksik olmadığı Karadeniz mutfağı, en özel mutfaklardan birisi. Ordu ve İstanbul’da şubeleri olan Nelipide Gurme’de bu özel yöresel lezzetleri ulaşılabilir kılma hedefiyle ilerliyor.

“Menümüzdeki her yemeğin bir hikayesi var…”

Misafirlerine yönelik hazırladığı yöresel tatlarla beğeni toplayan Nelipide Gurme, menüsüne Ordu’dan eklediği yeni lezzetleri, Ordu usulü levrek buğulama ve hamsili içli pilav ile İstanbul’da Karadeniz ruhunu yaşatmaya devam ediyor. Menülerini özenle ve titizlikle hazırladıklarını ve her ürünün kendine has hikayesi olduğunu belirten Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, “Her ürünümüzde aslında bir yaşanmışlık var. Kahvaltı menümüzde özellikle tercih edilen kuzine ekmeğinin tadı bize çocukluğumuzda annelerimizin yaptığı ekmeklerin tadını hatırlatıyor. Nelipide Gurme’ye has olan cotyora tatlısı ise babaannelerimizin kuru yufka yaparken yufkayı şekere bulayıp bize verdiği o muhteşem lezzetten yola çıkarak oluşturduğumuz bir lezzet” dedi.

Nelipide Gurme; pide, kuymak, peynir eritmesi ve karalahana çorbası gibi Karadeniz’e özgü lezzetlerini tatmak isteyen herkesi Bağdat Caddesi ve Beylikdüzü’ndeki şubelerine davet ediyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL