• Geri dön

  • 1.373 Görüntülenme

  • 139 Haber

  • 375 İşletme görüntülenme


İşletmelere ve e-ticaret sitelerine yönelik olarak “Son Adım Teslimat” hizmeti sunan İletmen, Kuveyt Türk ve Vakıf Katılım’ın yatırımcı olarak desteklediği KT Portföy Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun lider olduğu yatırım turunda 2,29 milyon TL yatırım aldı. İletmen, aldığı yatırımla akıllı teslimat bayilik ağını genişletmeyi, saha operasyonlarını güçlendirmeyi ve yazılım altyapısını geliştirmeyi hedefliyor.

İlk olarak restoran, market ve mahalle esnafına teslimat hizmeti vererek faaliyete başlayan, şimdi ise kargo, e-ticaret ve her türlü mahalle içi teslimat ihtiyacına verimli bir çözüm sunan İletmen, Kuveyt Türk’ün iştiraki KT Portföy Yönetimi A.Ş.’nin kurucusu ve yöneticisi olduğu ve Kuveyt Türk ile Vakıf Katılım’ın yatırımcı olarak desteklediği Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun lider olduğu yatırım turunda 2,29 milyon TL yatırım aldı. Girişimci Özgür Duruöz ve Cemal Olçaray tarafından 2016 yılında kurulan İletmen, işletmelerin ürün teslimatı konusunda yaşadıkları sorunları “iletmenler” sayesinde ayrı bir organizasyon kurmadan yönetebilmelerini sağlıyor.

KT Portföy Yönetimi Genel Müdürü Hamit Kütük, “Teknogirişim GSYF’de, farklı sektörlerde şu ana kadar yedi farklı girişime yatırım yaptık. Yaptığımız bu yatırımla İletmen’in mevcut bayilik ağını hızla genişleterek ‘Son Adım Teslimat’ alanında lider konuma gelmesini hedefliyoruz. Teknogirişim GSYF ve kuruluş aşamasındaki yeni fonumuzla ülkemizdeki girişim ekosistemine katkı sağlamayı ve inovatif fikirlere verdiğimiz desteklerle yerli unicorn’lar çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.

İletmen Kurucu Ortağı Özgür Duruöz ise şunları söyledi: “Pazarda ortaya çıkan girişimler son kullanıcı odaklıyken, bizim tek işimiz paketleri, ürünleri veya siparişleri zamanında teslim etmek. Aldığımız bu yatırım ile Akıllı Teslimat Nokta’larını yaygınlaştırmanın ve teknolojik altyapıyı güçlendirmenin yanı sıra yenilikçi ve sürdürülebilir teslimat çözümleri konusunda da çalışmalara hız vereceğiz. Bu kapsamda araç filolarımıza elektrikli araçları da katmak üzere yerel üreticilerle görüşmelerimiz sürüyor. E-ticaret firmaları ile de yeni nesil teslimat, tersine teslimat veya dönüşümlü teslimat çözümleri konularındaki iş geliştirme çalışmalarımız son aşamalarına gelmiş durumda. Online perakende sektörünün lojistik sistemini yeniden tanımlamak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. İletmenleri bundan sonra sokaklarımızda çok daha sık göreceğiz.”

Hedef “her mahallenin en çok aranan esnafı” olmak
“Mahalle İçi Teslimat” kavramını sektöre kazandıran ve sadece teslimata odaklanan İletmen, sektörü yeniden tanımlayan yerli ve milli bir girişim olarak 3 ilde 14 Akıllı Teslimat Noktası ile adından söz ettiriyor. Profesyonel bir global “Last Mile Delivery” yani Son Adım Teslimat hizmeti sunan İletmen, lokal dinamikleri de dikkate alarak kurduğu bayilik yapısı ile %20’nin üzerinde aylık büyüme oranını yakalamış durumda. Ayda 50.000 iletim sayısına ulaşan İletmen’in öncelikli hedefi İstanbul’dan başlayıp önce Türkiye’deki bütün mahallelere, ardından da dünyaya açılmak.
KT Portföy Yönetimi A.Ş.’nin kurucusu ve yöneticisi olduğu, Kuveyt Türk ve Vakıf Katılım’ın yatırımcı olarak destek verdikleri Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu; büyüme potansiyeli yüksek, ölçeklenebilir iş modeline sahip erken aşama girişimlere yatırım yapıyor.

İletmen hakkında detaylı bilgi için: https://www.iletmen.com.tr/

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL