• Geri dön

  • 426 Görüntülenme

  • 73 Haber

  • 43 İşletme görüntülenme


Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından düzenlenen Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol (SSB) Uygulamaları Semineri” 30 Ekim 2018 Salı günü Giresun Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Seminerde beton yol uygulamalarının faydaları gündeme alındı. Konuyla ilgili basın bülteni ve görseli ekte iletiyoruz.

TÇMB (TÜRKİYE ÇİMENTO MÜSTAHSİLLERİ BİRLİĞİ) GİRESUN’DA BETON YOL VE UYGULAMALARINI GÜNDEME TAŞIDI
BÖLGE BELEDİYELERİ GİRESUN’DA TÇMB (TÜRKİYE ÇİMENTO MÜSTAHSİLLERİ BİRLİĞİ) TARAFINDAN DÜZENLENEN BETON YOL VE UYGULAMALARI SEMİNERİ’NDE BİR ARAYA GELDİ

SİLİNDİRLE SIKIŞTIRILMIŞ BETON YOL (SSB) UYGULAMALARI GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’NDE ANLATILDI
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından düzenlenen Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol (SSB) Uygulamaları Semineri” 30 Ekim 2018 Salı günü Giresun Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Seminerde beton yol uygulamalarının faydaları gündeme alındı.


“Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol (SSB) Uygulamaları Semineri”nin açılışı Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türkmen ve Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar tarafından yapıldı. Seminerde Doğu Karadeniz Beton Yol Uygulamaları ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Beton Yol Uygulaması konuları gündeme alındı. Aynı zamanda Borlu Belit Çimento ve Beton Yol Uygulamaları değerlendirildi.

Seminere Giresun İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın ve Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, bölge belediyelerinden ilgililer ve Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türkmen ile inşaat mühendislik öğrencileri katılım sağladı.

Seminerde, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Muhammet Vefa Akpınar, Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ve Giresun Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Atilla Gürhan Çelik, Beton Yol uygulamaları sunumlarını gerçekleştirdi. Seminer, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol konusundaki katkılarından dolayı TÇMB’ye plaket vermesi ile son buldu.

Dünyada 100 yılı aşkın süredir kullanılan beton yollar, uzun ömürlü oluşu, düşük yapım maliyeti, öz kaynaklarla üretilerek yerli olması, alternatif yollara kıyasla daha yüksek trafik yükünü taşıyabilmesi, daha açık renkli olması dolayısıyla yollarda ışıklandırma gereksinimini azaltması gibi avantajları nedeniyle son 10 yıldır Türkiye’de de birçok belediyenin tercihi olmaya devam ediyor. Silindirle sıkıştırılmış beton yol teknolojisi sayesinde ülke çapında birçok belediye mevcut ekipmanlarla kolaylıkla imal edilebilen daha güçlü, daha dayanıklı ve daha düşük maliyeti olan beton yolları uygulamaya başladı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL