• Geri dön

  • 440 Görüntülenme

  • 34 Haber

  • 2.040 İşletme görüntülenme


Bambi Yatak vites büyüttü
Hedef yılsonunda 170.000 adet yatak, 70.000 adet baza, 70.000 adet başlık üretimle 200 milyon lira ciro
Bugün Türkiye’de 1,2 milyar liraya ulaşan yatak pazarı, bu alanda tüketicilerin bilinçlenmesiyle hızlı bir büyüme yakaladı. Bu pozitif ivme sayesinde yılda 1 milyon adet kurumsal, 3 milyon adet bireysel satış rakamını yakalan sektör, 2023 hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor. Sektörün önemli temsilcilerinden Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, Bambi olarak 2018 yılsonunda 170.000 adet yatak üretimine ulaşarak ciro hedeflerinin 200 milyon TL, 2023 ihracat hedeflerinin ise 10 milyon dolar olduğunu belirtti.

Her yıl yaklaşık 4 milyon adet satış rakamıyla bugün 1,2 milyar TL’lik bir büyüklüğe ulaşan Türkiye yatak pazarı, 2023 hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor. 4 milyon adet yatağın 1 milyon adedinin kurumsal, kalanın ise bireysel satışlardan oluştuğunu söyleyen Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, sektörün her yıl büyüyerek pazar büyüklüğünün arttığını söyledi.

“İnovasyona ve gelişime önem veren bir firmayız”
Sektörün önemli temsilcilerinden Bambi Yatak’ın 2018 yılsonunda 170.000 adet yatak üretimine ulaşarak ciro hedefinin 200 milyon TL, 2023 ihracat hedefinin ise 10 milyon dolar olduğunu belirten Gökmen, bu rakamlara ulaşmak için yoğun olarak çalıştıklarını aktardı. Gökmen, “Bambi Yatak olarak hem müşteri portföyü hem de üretim hattını geliştiren, inovasyona ve gelişime önem veren bir firmayız. Bu bakış açısıyla üretim tesisimizi büyütmek, bayi ağımızı daha da genişletmek, özellikle Avrupa’da ve diğer bölgelerde ihracat rakamlarımızı ve istihdam sayımızı arttırmak istiyoruz. Bunların yanı sıra teknolojik ürünler üretmeye devam ediyoruz. Bu hedeflerimize ulaşmak için her geçen gün hem bayi kanalımızda hem de ihracat kanalımızda müşteri portföyünü arttıran ve geliştiren bir marka olarak yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Öte yandan piyasanın stabil olmasının avantaj ve dezavantajları olduğunu belirten Gökmen, “Aslına bakarsanız stabil olmayan ekonomilerde maalesef hem hammaddenin artması hem de müşteri ve nihai tüketicilerin düzensizliği yüzünden her firmanın belirli yaşadığı problemleri oluyor. Bu problemler tüketici tarafından negatif gözükmekte ve piyasayı daraltmaktadır. Avantaj kısmı, stabil piyasada her şey en iyi ve beklenen şekilde yürür. En avantajlı durum her firma için stabil bir ekonomidir. Bu bakış açısıyla Bambi olarak yılı 200 milyon TL’lik bir ciro ile kapatmayı hedefliyoruz.”

Dünyadaki yatak üretiminin yüzde 40’ını yaylı, yüzde 45’ini sünger yatakları oluşturuyor.
Dünya yatak pazarının büyüklüğü tahmini olarak 20 milyar dolar.
Dünyada en fazla yatak üreten ve en fazla tüketen ülkeler arasında ilk üç sırada Çin, ABD ve Almanya yer alıyor.
Türkiye’de yatak pazarının yüzde 90’nı yaylı, yüzde 10’u sünger yataktan oluşuyor.
Yıllık ortalama büyüme oranı yüzde 7-8 olurken, sektörün pazar büyüklüğü ise 1,2 milyar liraya yaklaştı.
Sektörün, yıllık yatak ihracatı 50 milyon dolar.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL