RESTORAN VE YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ Meslek grubunda, MALTEPE / İSTANBUL Bölgesinde Kantinlerin faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
1 - Her türlü gıda maddelerinin üretimi, toptan ve perakende alımı, satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak, market ve süper market işletmeciliği yapmak.
2 - İnsanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş, ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek.
3 - Her türlü bebek mamalarının üretimi, toptan ve perakende alım satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
4 - Her türlü dana, sığır, koyun, kuzu, keçi eti toptan ve perakende alımı, satımı, ithalatı ve ihracatını yapmak. Her türlü kümes hayvanları etlerinin toptan ve perakende alım ve satımını yapmak.
5 - Un, şeker ve sütten mamul her türlü gıdaların yaş meyve ve sebzelerin, tahıl ürünlerinin hububat ve bakliyatların, kakaoların, un haline getirilmiş, konsantre edilmiş, konserve ve salamura halde bulunan her türlü gıda maddesinin, her türlü yağların toptan ve perakende ticareti, ithalatı ve ihracatını yapmak.
6 - Sucuk, salam, sosis, pastırma, kavurma, soslar, ketçaplar, salçalar, mayonez sosu, salata sosları ve salata barlarının ithalatı, ihracatı, toptan ve perakende ticaretini yapmak.
7 - Kültür ve doğal mantarlardan oluşan gıda maddelerinin ve bu mamullerden oluşan konserve turşu ve dondurulmuş gıda maddelerinin toptan ve perakende ticareti, ithalatı ve ihracatını yapmak.
8 - Her türlü ham ve orijinal hayvan bağırsağı ve suni bağırsak ürünlerinin yurt içi ve yurt dışından alınması, satılması, pazarlaması ithalatı ve ihracatını yapmak.
9 - Yaş sebze ve meyvelerin yenilir köklerinin, yumrularının, çiçeklerinin ve bunların mahsullerinin, bakliyat, soğan, sarımsak, susam, soya, badem, çam fıstığı ürünlerinin, zeytin, fındık, kuru üzüm, çay ve hububat gibi gıda ürünlerinin alım satımı, ithalat, ihracatı, toptan ve perakende ticareti, pazarlamasını yapmak ve yaptırmak.
10 - Zeytin alım satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
11 - Her türlü zeytinyağı, ayçiçek, mısırözü, fındık yağlarının üretimi, toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
12 - Taze ve kuru tüm yiyecekler, meyvalar, marmelatlar, reçel, şekerli ve şekersiz yiyecekler, içecekler ve tüm gıda maddeleri almak, satmak, pazarlamak, ithalat ve ihracatını yapmak.
13 - Yumurta ve yumurta ürünleri toptan ticareti
14 - Otel, motel, kamping, pansiyon, tatil köyü, dinlenme evleri, termal istasyonu, plaj, pastane, lokanta, kafeterya, çay bahçesi, kıraathaneler, nargile salonları gibi konaklama, dinlenme, gezme, eğlenme, yiyecek ve içecek yerleri, komple turistik tesisler, yüzme havuzu, hamam, sauna, turistik alanlar, otoparklar, su sporları, kış sporları, doğa sporları, dağ turizmi, kaplıca turizmi, açık ve kapalı spor salonları, gece kulübü dağ, deniz ve diğer su spor ve eğlenceleri rafting, su kayağı, yüzme ve bu alandaki diğer dağ ve su sporlarına yönelik faaliyetler ve bu faaliyetler için gerekli tesis ve işletmeleri kiralayabilir, kiraya verebilir, devir alabilir, devir edebilir, inşaa edebilir veya satın alabilir, satabilir, işletebilir.
15 - Şirket yurt içinde ve yurt dışında turizm hizmetleri sağlamak amacıyla seyahat acenteleri kurabilir, işletebilir, devir edebilir ve devir alabilir, daha önce kurulmuş bulunan acenteliklerin şubelerini kurabilir, işletebilir, iç ve dış turizm organizasyonlarını yapabilir, gezi turları düzenleyebilir, başka seyahat acenteleri tarafından düzenlenen bur tür turların biletlerini satabilir, bunlara ilişkin rezervasyonları yapabilir ve yaptırabilir, yolcu taşımacılığı, tur ve rehberlik hizmetleri, ulaşım, konaklama ve konusu ile ilgili danışmanlık hizmetleri yapabilir, kara, deniz ve hava ulaştırma araçları biletlerini rezervasyonunu yapabilir, satın alabilir ve satabilir.
16 - Yat işletmeciliği ve yat turizmciliği yapmak, yerli ve yabancı yatların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, bu ihtiyaçları diğer işletmelerle bağlantı kurarak karşılanmasını sağlamak.
17 - Her türlü motorlu araç, bisiklet, motosiklet kiraya vermek, kiralamak.
18 - Yurt içinde ve yurt dışında turizm hizmetlerinin verilmesinde gerekli olan hava, deniz, kara taşımacılığı ve transfer işlemlerini yapmak veya yaptırmak.
19 - Ulusal ve uluslararası sanatsal organizasyonlar düzenlemek. bu alanlarda etkinliklerde bulunmak. resim heykel, seramik, fotoğraf, film, grafik, müzik ve el sanatları ile sanatsal ve bilimsel kapsamlı faaliyet ve organizasyonlar düzenlemek.
20 - Turistik tesislerde şov programları, animasyon, organizasyonlar ve eğlence programları düzenlemek, programlar sunmak.
21 - Dağ turizmi, yayla turizmi, kara, hava sporu malzemelerinin ve araçlarının alım satımı, ithalat, ihracatını ve kiralamasını yapmak.
22 - Her türlü doğa, su altı ve su üstü sporları ile ilgili faaliyetlerde bulunmak, su altı dalış ve su üstü sporlarla ilgili olarak araç ve gereçler almak, bunların gerektirdiği her türlü alet ve edevatın kullanımı ve bununla ilgili malzemelerin alımı-satımını yapmak, ithalatını ve ihracatını yapmak.
23 - Her türlü doğa, su altı sporu ve sualtı sporcu sağlığına yönelik hizmet vermek bununla ilgili araç ve gereçlerin, ihracatını ve ithalini yapmak.
24 - Turistik amaçlı bakır, pirinç, lületaşı, mermer, kristal, ağaç, fildişi, cam, melamin, kıymetli madenlerden üretilen her türlü hediyelik eşyanın alım, satımı, pazarlaması, ithalat ve ihracatını yapmak.
25 - Turistik amaçlı gümüşten imal edilmiş her türlü hediyelik veya takı eşyalarının toptan ve perakende alım satımını, ithalatını ve ihracatını, pazarlamasını yapmak.
Şirket bu amaçlarını gerçeklestirebilmek için,
A) Yurt içinde ve yurt dışında her türlü menkul ve gayrimenkulü satın alabilir, inşa ve imal ettirebilir veya bunlar üzerinde sair başkaca ayni ya da şahsi her türlü hak iktisap edebilir, kiralayabilir, iktisap ettikleri veya kiraladıklarını işletebilir, kiraya verebilir, satabilir, üzerinde üçüncü kişiler lehine ayni haklar tesis edebilir, bunları fek ettirebilir.
B) Şirket amacını gerçekleştirmek için yerli ve yabancı şahıs, şirket ve bankalardan kredi alabilir, üçüncü kişilere karsı sair her türlü mali, ticari, iktisadi taahhütlere girişebilir, tahvil ve sair her türlü menkul kıymet çıkartabilir, menkul kıymetlere ve türev ürünlere yatırım yapabilir. Üçüncü kişiler lehine kefalet ve garanti verebilir. Gerektiği takdirde, başkalarına ait gayrimenkuller ve menkuller üzerinde kendi lehine rehin ve/veya ipotek hakkı kurulmasını kabul edebilir, lehine tesis edilen ipotekleri fek edebilir, rehin haklarından vazgeçebilir ve kendi lehine üçüncü kişiler tarafından kefalet ve garanti tesis edilmesini kabul edebilir.
C) Yukarıda yazılı faaliyetleri is bu Esas Sözleşme’nin diğer hükümleri saklı kalmak şartı ile bizzat veya yerli ya da yabancı gerçek ve tüzel kişiler vasıtasıyla yapabilir. Şirket bu amaçla faydalı gördüğü takdirde, yurt içinde veya yurt dışında adi ortaklıklar, ticaret şirketleri ya da sair tüzel kişilikler kurabilir veya aynı amaçla kurulmuş adi ortaklıkları ya da sair tüzel kişileri tamamen veya kısmen devir alabilir ve bu amaçla kurulmuş adi ortaklıkların ve şirketlerin paylarını satın alabilir, devredebilir.
D) Şirket, yukarıdaki fıkralarda yazılı hususları gerçekleştirmek için gerekli her türlü işlemi gerçekleştirebilir, ithalat, ihracat ve her nevi ticaret yapabilir.
E) Sosyal amaçlı kurulmuş olan vakıflara, derneklere, üniversitelere ve benzeri kuruluşlara belirlenen esaslar dahilinde yardım ve bağışta bulunabilir.
F) Şirket, kara, deniz ve hava ulaşım araçları satın alabilir, kiralayabilir, sahip olduklarını satabilir, kiraya verebilir. Bunlar üzerinde kendisi ve/veya 3. şahıslar lehine ipotek ve rehin dahil her türlü ayni ve şahsi hak tesis edebilir ve bunları fek edebilir.
G) Amacı ile ilgili olarak her türlü lisans, ihtira beratı, patent, know-how, marka, ticaret unvanlarını, işletme adlarını ve diğer sair tüm fikri mülkiyet haklarını kendi adına tescil ettirebilir, iktisap edebilir, devredebilir, teminat olarak gösterebilir ve bunlara ilişkin olarak lisans anlaşmaları yapabilir.
H) Şirket amacını gerçekleştirmek üzere yurt içinde ve yurt dışında uygun gördüğü her türlü sınai ve ticari yatırımları gerçekleştirebilir;
bu doğrultuda yurt içinde ve dışında fabrika, tesis ve satış ofisi kurabilir.
I) Tek basına veya üçüncü kişiler ile ortaklık kurmak suretiyle yurt içinde ve yurt dışında ihalelere katılabilir.
J) Finansman ihtiyacını karşılayabilmek için yurt içinde veya yurt dışında faaliyet gösteren kredi kurum ve kuruluşlarından kredi alabilir, kısa ve uzun vadeli istikrazlar akdedebilir, emtia senetleri karşılığı akreditif yatırım kefalet kredileri ve açık krediler temin edebilir, kar ortaklığı sözleşmeleri imzalayabilir, leasing işlemleri yapabilir, yerli veya yabancı işletmeler, girişim sermayesi (venture capital) ve/veya yatırım sermayesi (private equity) kuruluşları, ortaklıklar, bankalar ve leasing firmaları ile uzun, orta ve kısa vadeli kredi anlaşmaları veya sair finansal enstrümanları içeren anlaşmalar yapabilir ve şirket’in maksat ve mevzuuna giren muameleleri yapmak için borç alabilir,
K) Şirket konusu ile ilgili kurulmuş veya kurulacak diğer şirketlerden iştirak amacı ile hisse alabilir, kurucu ortak olarak iştirak edebilir, kurulu işletmeleri devralabilir ve satabilir, aracılık yapmamak kaydıyla hisselerini ve tahvillerini alabilir, satabilir, devredebilir,
L) Şirket gayesine ulaşabilmek için ticari ve sınai yatırımlar yapabilir, gerekli olan makine ve tesisleri, gayrimenkulleri iktisap edebilir, ithal ve ihraç edebilir, bunlar üzerinde tasarrufta bulunabilir, üçüncü şahıslara devir ve temlik edebilir, ferağ edebilir, kiraya verebilir, üçüncü şahıslardan kiralayabilir, Şirket’in alacak ve borçları için bunları teminen bu gayrimenkul ve menkuller üzerinde başka hakiki veya hükmi şahıslar lehine her derece ve sırada lehte ve aleyhte ipotek tesis edebilir, irtifak tesis edebilir, her nevi ayni hak temin edebilir, kendi borç ve alacaklarının teminatı olarak hakiki ve hükmi şahısların kefalet ve ipoteklerini kabul edebilir, gerçek ve tüzel kişilerden ipotekler alabilir, bunları devir ve temlik edebilir, mevcut ve tesis edilmiş ipotekleri fek ve terkin edebilir, temlik edebilir, mevcut ve tesis edilmiş ipotekleri fek ve terkin edebilir,
M) Her nevi menkul rehni, ticari işletme rehin sözleşmeleri, mülkiyeti muhafaza sözleşmelerini lehte ve aleyhte akdedebilir,
N) Şirket isleri için gerekli her nevi taşıt araçları iktisap edebilir, kiraya verebilir, kiralayabilir, devredebilir,
O) Kanuni mercilerden izin almak şartı ile yurt içinde ve dışında kurulmuş veya kurulacak serbest bölgelerde depo, özel antrepo kiralayabilir, şube kurabilir, ithalat ve ihracat yapabilir, faaliyette bulunabilir, ticaret, pazarlama ve servis hizmetleri yapabilir,
Ö) Her türlü ekipman, teçhizat, bilgisayar, elektronik cihaz, malzeme ve mefruşatı ile diğer teçhizat, malzeme araç ve gereç satın alabilir, imalatını yapabilir, ithal ve ihraç edebilir, kiralayabilir, leasing yapabilir ve gerektiğinde bunları satabilir, kiraya verebilir veya başka herhangi bir şekilde elden çıkarabilir,
P) Mevcut veya ileride kurulacak yerli veya yabancı gerçek veya tüzel kişiler ve kurumlarla işbirliği yapabilir;
bunları şirket’e ortak olarak alabilir, bunlarla Türkiye’de ve yurt dışında yeni şirketler kurabilir veya teşebbüslere girişebilir, yerli veya yabancı şirket ve işletmeleri kısmen veya tamamen devir alabilir, bu şirket ve işletmelerin sermayelerine iştirak edebilir, aracılık faaliyeti yapmamak kaydıyla özel ve kamu hukuku tüzel kişileri tarafından ihraç olunacak hisse senedi, tahvil, intifa senedi gibi bilcümle menkul kıymetleri ve her çeşit ortaklık hak ve paylarını satın alabilir, satabilir, teminat gösterebilir, üzerlerinde intifa hakkı tesis edebilir veya bunların intifa hakkından yararlanabilir veya bunlarla
ilgili sair hukuki tasarruflarda bulunabilir,
R) Yurt içinde veya dışında temsilcilikler ve bürolar açabilir veya mümessillikler kabul edebilir veya hizmet, acentelik, komisyonculuk, taahhüt ve şirket maksat ve mevzuunun gerektirdiği sair sözleşmeleri akdedebilir,
S) Elektronik Ticaret ve internet Sitesi kurulması amaçlı her türlü muameleleri yapabilir ve sair teşebbüslere girişebilir, konusu ile ilgili alanlarda web yayıncılığı yapabilir, portal kurabilir ve işletebilir.