ACAPİTAL HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ

MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK MAH. MENDERES SOK. NO:7 ARNAVUTKÖY - ARNAVUTKÖY / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 24.05.2025 02:29:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : ACAPİTAL HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ
  • Firma Türü : TEK PAY SAHİPLİ ANONİM ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 21 Mayıs 2025 Çarşamba
  • Sermaye : 10.000.000,00 TL
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - KÜÇÜKKÖY VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 0031805495
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 1082856
  • Oda Sicil Numarası : 1583906
  • NACE Kodu : 642019
  • Mersis No : 0003180549500001
  • İşletme Adresi : MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK MAH. MENDERES SOK. NO:7 ARNAVUTKÖY PK: 34283 İSTANBUL TÜRKİYE
  • Posta Kodu : 34283
  • İlçe /İl : ARNAVUTKÖY / İSTANBUL
  • Ülke : TÜRKİYE
FİNANS KURULUŞLARI Meslek grubunda, ARNAVUTKÖY / İSTANBUL Bölgesinde Holding şirketlerinin faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.

FİRMANIN İŞ KONUSU
Şirketin başlıca faaliyet konuları şunlardır:

Şirketin esas amacı kurulmuş ve kurulacak şirketlerin sermaye ve yönetimine katılarak, bunların yatırım, finansman, organizasyon ve yönetim meselelerini toplu bir bünye içerisinde ve ekonomik dalgalanmalara karşı yatırımların güvenliğini arttırmak ve böylece bu şirketlerin sağlıklı şekilde ve milli ekonominin gereklerine uygun olarak gelişmelerini ve devamlılığını teminat altına almak ve bu amaca uygun ticari, sınai ve mali girişimlerde bulunmak.
Şirket’in aşağıda yazılı amaçlarını gerçekleştirmek için faaliyet göstereceği konular şunlardır:
A) Şirket kurma, iştirak tesisi ve elden çıkarma:
Şirket, yurt içinde veya yurt dışında, sınai, teknoloji, ticari, zirai, mali, inşaat, taahhüt, turizm, gemi inşa, tersane, liman, limancılık, marina, değerli madenler, tekstil, enerji, elektrik santralleri (kömür, doğalgaz ve hidroelektrik), elektrik dağıtım, tarım, gıda, kimya, boya, petrol, petrol ürünleri, gayrimenkul, madencilik, telekomünikasyon ile her türlü denizcilik, havacılık, ulaştırma, taşımacılık, otomotiv, dış ticareti pazarlama, reklamcılık, tanıtım, gümrük, liman işletmeciliği, deniz ve kara yolu ile gelen araçların tahmil ve tahliye işlemleri, konteyner terminali işletmeciliği, depolama konularında iştigal eden sermaye şirketleri ile her türlü bankacılık, finans kurumları, sigorta, faktoring, finansal kiralama konularında veya diğer konularda faaliyet gösteren sermaye şirketlerini bizzat kurabilir.
Kurulmuş olanlara pay sahibi veya ortak sıfatıyla katılabilir. Bu maksatla kurduğu veya iştirake uygun gördüğü şirketlere ayni veya nakdi sermaye koyabilir. Kurucu olduğu veya olmadığı şirketlerin sermaye tezyitlerine iştirak edebilir. Bunların pay senetlerini veya sermaye paylarını, intifa senetlerini satın alabilir veya ayni sermaye olarak kendi sermaye tezyitlerini de kabul edebilir.
B) İşletme faaliyetleri:
1-Şirket sermaye ve yönetimine katıldığı veya katılmadığı sermaye şirketlerini konularında girişecekleri yatırımlarla kapasiteyi arttıran, kaliteyi ıslah eden veya maliyeti düşüren tevsi veya yenileme yatırımlarıyla ilgili ön etütler yapabilir. Bunların fizibilitelerini, finansman dengelerini inceleyerek mali imkanı olduğu takdirde bunlara yukarıda yazılı usullerle sermaye iştirakinde bulunabilir.
2-Şirket memleket ve Şirket için yararlı yeni yatırım konuların bizzat araştırarak bunlara ait etüt ve incelemeleri yapabilir veya yaptırabilir. Uygun gördüğü yatırım konularını gerektiğinde diğer sermaye grupları ve halkın iştiraki ile kuracağı şirketler vasıtası ile gerçekleştirebilir.
C) Finansman işleri:
1-Şirket ihtiyaçları için bankalardan dış kredi müesseseleri ve firmalardan teminatlı veya teminatsız kısa, orta veya uzun vadeli kredileri alabilir.
2-Şirket aracılık yapmamak kaydıyla teminatlı veya teminatsız finansman yardımlarında bulunabilir. Bu şirketlerin atıl fonları kendi veya pay sahibi olduğu şirketler arasında serbestçe ve en uygun şekilde dağıtılması için gerekli tedbir ve kararları alabilir. Bu faaliyetlerin doğurduğu masrafları ve mali hizmet karşılıklarını finansman yardımından faydalanan şirketler arasında faydalanma ölçüsünde dağıtılabilir.
3-Şirket iştirak ettiği şirketlerin bankalardan, diğer kredi müesseselerinden alacakları krediler ihraç edecekleri tahvilleri veya vadeli alışlar dolayısıyla yapacakları borçlar için kefalet veya garanti verebilir. Bunlara karşılık, gerekirse şahsi teminat, rehin, ipotek gibi kont garanti alabilir, vereceği kefalet ve garantiler için piyasa şartlarına uygun bir karşılığı şirketlerden tahsil edebilir.
D) Sermaye piyasası ve finansman muameleleri:
1-Şirket resmi ve özel kuruluşlar ve iştirak ettiği şirketlerce çıkarılacak ikramiyeli, ikramiyesiz, primli para iştirak pay senedi ile değiştirilebilen erken ödeme veya rüçhan haklarına sahip her nevi tahlilleri aracılık yapmamak kaydı ile kuponlu ve kuponsuz alabilir veya satabilir.
2-Şirket sermaye piyasasının icabı olarak sermaye ve yönetimine katıldığı şirketlerinin pay senedi ve tahvil ihraçlarını suskripsiyon işlemlerine aracılık edebilir. Bunların neticelerini ihraç eden şirketlere veya aracılara karşı garanti edebilir. Pay senedi için asgari kar payı, geri satın alma, başka pay senetleri ile değiştirme gibi taahhütlere girişebilir. Tahviller için vadesinde veya kefaletiyle çıkarılan tahviller için kont garanti sağlayabilir velhasıl pay senedi veya tahvil satışlarını kolaylaştıracak ve değerini koruyacak işlemleri yapabilir.
E) Organizasyon hizmetleri:
1-Şirket sermaye ve yönetimine katıldığı şirketlerin vergi, ticari ve buna benzeyen işletme ile ilgili konularda istişari hizmetler sağlayabilir. Bu şirketlerin muhasebe, tahsilat, personel, eğitim gibi müşterek hizmetlerini toplu bir bünye içerisinde daha ekonomik bir şekilde sağlamak için bir elden yürütebilir ve bu konularda kendilerine yardımcı olabilir.
2-Şirket iştirak ettiği şirketlerin işletme organizasyonları düzenleme, bu şirketleri karşılıklı anlaşmalar dahilinde denetlemek, yıllık bütçelerini, faaliyet raporlarını ve uzun vadeli plan ve programların yardımı ile işletme ile ilgili finansal, idari, ticari ve teknik problemlerin çözümüne yardımcı olmak şeklinde faaliyet gösterebilir.
F) Müşterek hizmetler:
1-Şirket haricinden know-how teknik bilgi, alametifarika, marka ve sınai mülkiyete konu olan hakları satın alabilir veya kiralayabilir ve bunları diğer kuruluşlara satabilir veya bu konularda iç ve dış firmalarla lisans anlaşmaları yaparak bu anlaşmaların bütün mali sonuçları ile başkalarına devredebilir.
2-Şirket iştirak ettiği şirketler nezdinde her nevi bilgi işlem makineleri ile servis büro hizmetleri yapabilir.
3-Şirket iştirak ettiği şirketlerin ihtiyaç duyduğu çalışma konularına dahil malların ve bu malların imalatında kullanılacak hammaddelerin, yardımcı maddelerin, yedek parçaları ve diğer malların alımını, satımını, imalatını, ihracatını, naklini, gümrüklenmesini ve diğer işleri yapabilir veya yaptırabilir.
4-Şirket iştirak ettiği şirketler nezdinde firmaların aldıkları malları bayilikler kurarak veya mağazalar açarak toptan veya perakende satabilir. Etütten satışa kadar pazarlamanın gerektirdiği nakliye, depolama, ayırma, ambalajlama gibi bütün hizmetleri yapabilir veya yaptırabilir.
G) Gayrimenkuller:
1-Şirket amaç ve çalışma konularını gerçekleştirebilmek için alım, inşa, trampa, bağış şeklinde gayrimenkuller edinebilir veya kiralayabilir. Bunları başkalarına devir ve ferağ edebilir.
Kısmen veya tamamen başkalarına kiraya verebilir. Ayrıca kendi gayrimenkulleri üzerinde üçüncü şahıslar lehine gerek kendi gerekse pay sahipleri ve ortağı bulunduğu diğer şirketlerin doğmuş veya doğacak borçlarını temin etmek üzere ipotek tesis edebilir. İrtifak ve intifa hakları medeni kanun hükümleri gereğince ayni ve gayri maddi haklarla ilgili her çeşit tasarruflarda bulunabilir ve işletme rehni yapabilir.
2-Şirket amaç ve konusu ile ilgili olarak her türlü hukuki tasarruflardan doğan hak ve alacaklarının tahsil veya temini, icra, ipotek, menkul rehni, işletme rehni, kefalet velhasıl ayni ve şahsi her nevi teminatlar alabilir, bunlarla ilgili olarak tapuda terkin ve tescil işlemlerinde bulunabilir.
H) Sosyal faaliyetler:
1-Şirket Türk Ticaret Kanunun ilgili maddesi uyarınca Şirketin ve katıldığı şirketlerin memur, müstahdem ve işçileri için yardım sandıkları, emeklilik vakıfları ve sair sosyal gayeli örgütleri kurabilir, fonlar tesis edebilir, bunların yönetimini deruhte edebilir ve mevcutların en iyi şekilde nemalandıracak yatırımlara girişebilir.
2-Şirket genel kurul kararıyla bünyesi dışında kendi maksat mevzuunu aksatmayacak biçimde eğitim ve sağlık gayeli vakıflar kurabilir, bu çeşit kurulmuş vakıflara katılabilir.
İ) Diğer işler:
Şirket yukarıda A-H bölümünde yazan işleri yasaların müsaade ettiği hallerde bu yasalara uygun olarak yurt dışında da yapabilir, yabancı ve yerli şirketlerle yurt dışında ve yurt içinde işbirliğinde bulunabilir, bunlarla birlikte şirketler kurabilir. Mali mesuliyetin paylaşımına dayanan anlaşmalar yapabilir. Yürürlükteki mevzuata uygun olarak yabancı sermayenin gelmesini sağlamak için teşebbüslerde bulunabilir.
J) Yasal sınırlama:
Şirket yukarıda sayılan tüm faaliyetler ve fonksiyonlar başta Türk Ticaret Kanunu hükümleri olmak üzere Türk yasaları ve ilgili mevzuatın izin verdiği ölçüde gerçekleşir. İzne tabi yollarda gerekli izinler önceden alınır ve yasalara uyulur.

Şirket maksat ve mevzuu ile ilgili olarak,
1- Konusu ile ilgili işleri gerçekleştirmek için yurt içinde ve yurtdışında satış mağazaları, şubeler, bürolar, depo ve imalathaneler açabilir, işletebilir .
2- Her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, kiralar, kiraya verir bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
3- Konusu ile ilgili yurt içinde ve yurtdışında şirketin yapacağı işlerde işçi, memur, teknik eleman ve diğer personel çalıştırabilir ve bunun için gerekli işlemleri yapabilir.
4- Şirket yurt içindeki ve yurt dışındaki bankalardan, özel finans kuruluşlarından ve diğer kredi kuruluşlarından uzun, orta ve kısa vadeli krediler alabilir. Bu kredilere karşılık olan borç senetlerini verebilir, teminat olarak gayrimenkul ipotek edebilir. Menkul ve alacaklarını devir ve temlik edebilir. Hak ve alacaklarını teminat altına alabilmek için ipotek ve rehin alabilir, gerektiğinde bu ipotek ve rehinleri fek edebilir, tadil edebilir, devir ve temlik edebilir.
5- Şirketin iktisadi maksat ve konusunun gerektirdiği bil cümle ticari ve sair muameleleri yapar.
6- Şirketin maksat ve mevzuu ile alakalı faaliyetleri için faydalı olan ihtira haklarını, beratlarını, lisans, imtiyaz ve teklif haklarını, marka, model, know-now, resim ve ticaret unvanlarını ve benzeri gayri maddi hakları iktisap eder, kullanır, satar, devreder, kiralar ve kiraya verir.
7- Maksat ve mevzuu ile ilgili, gerek yurt içinde ve gerekse de yurt dışında ihalelere girer.
8- Kurulmuş ve kurulacak şirketlere iştirak eder, mevcut işletmeleri devralır.
9- Konusu ile ilgili olarak her türlü inşaat ve iskan ruhsatı alabilir, Şirket, aracılık yapmamak kaydı ile faaliyetleri için lüzumlu görülecek her türlü gayrimenkul malları veya gayrimenkuller hükmündeki hakları, her çeşit menkul mallar veya gayrimenkuller üzerindeki her çeşit ayni veya şahsi her türlü hakları satın alabilir, trampa, takas, iktisap, devir veya temellük edebileceği gibi terkin edebilir, elden çıkarabilir veya bunları kiralayabilir, kiraya verebilir, bunlar kapsamında 3. kişilerden her türlü ayni veya şahsi hak iktisap edebilir veya bunları verebilir.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
ACAPİTAL HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ
İPTAL