Nebyan Doğal
Karadeniz yaylalarında yetişen hayvanlarımızın etleri artık mutfağınızda!
Bizim hikayemiz, Karadeniz’in dağlarında başlayıp o dumanlı yaylaların çimeninde koşturuyor ve gürül gürül akan azgın derelerinde çağlıyor.
Bizim hikayemiz İstanbul'da bir plaza katında farklı bir yaşam arayışıyla başlamıyor. Bizim hikayemiz yaylalarda yüzyıllardır anlatılan bir hikaye. Yüksek dağlarda, ülkenin en zorlu coğrafi koşullarından birinde, insanların doğayla iç içe hayatta kalma hikayesi. Nesillerdir sürdürülen bir yaylacılık geleneğinin hikayesi. Kendimizi bu hikayenin merkezine koyamayacağımızı biliyoruz. Biz sadece dedelerimizden gelen bu hikayeleri sizlere anlatıyoruz. Bizden sonra da, özgürce akan derelerimiz gibi bu hikayeler de gelecek nesillere aksın istiyoruz.
Haziran 2014’de kurduğumuz Nebyan Doğal ile dedelerimizden kalan mirasımıza sahip çıkıyoruz.
Karadeniz yaylalarında yüzyıllardır dedelerimiz tarafından devam ettirilen yaylacılığı, doğal hayvancılığı size tanıtıyoruz. Bölgedeki hayvancılığın hak ettiği yere gelmesi için, Karayaka koyunumuzun korunması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.
Selamlar
Nazlı & İbrahim
Nebyan Doğal
Yaylada gezen Karayaka’dır.
Sürünün başındaki çobandır.
Karadeniz’e kavuşan deredir.
Yayladaki dumandır.
Dinlediğimiz hikayelerdir, türkülerdir.
Bizim içine doğdumuz hayat tarzıdır.
Geleneğimiz
Yazın yaylaların bereketinden yararlanmak için göç yapılır. Hayvanlar yaylalarda otlar, yaylada akan dereden su içer, kendini hasta hissettiği zaman yiyeceği bitkiyi bilir, güneşlenir, ciğerlerini yaylanın oksijeniyle doldurur. Yazdan kesilip kurutulan yayla otları kışları ise hayvanlara yedirilir.
Şimdiyse Anadolu'daki köylerin boşaldığı, insanların hayvancılık ve tarımla uğraşmak yerine şehirlerdeki fabrikalarda işçi olarak çalışmaya özendiği, köyleri ve yaylaları terk ettiği bir zamandayız. Şehire göç, atamızdan kalan geleneğimizi, kültürümüzü tehdit ediyor. Yaylacılığın azalmasıyla beraber bölgemize has koyun ırkımız olan Karayaka da azalıyor. Nebyan Doğal olarak yaylacılık kültürünü korumak, geleneğimizi sürdürmek, köylüye bildiği işi yapması için destek olup kentliye ihtiyacını duyduğu doğal eti ulaştırmak için çalışıyoruz.
RESMİ FAALİYET KONUSU
ET VE ET ÜRÜNLERİ
-Et ve kümes hayvanları etlerinden üretilen sosis, salam, sucuk, pastırma, kavurma et, konserve et, salamura et, jambon vb. tuzlanmış, kurutulmuş veya tütsülenmiş ürünlerin imalatı (yemek olanlar hariç)
-Diğer lokanta ve restoranların (içkili ve içkisiz) faaliyetleri (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil, imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)
Her türlü gıda maddelerinin üretimini, toptan ve perakende alımı, satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak ve ana sözleşmesinde yazılı olan diğer işler.