HAZIR GİYİM VE KONFEKSİYON Meslek grubunda, PENDİK / İSTANBUL Bölgesinde Dış giyim eşyası imalatı (örgü veya tığ işi olanlar hariç) (spor ve bebek giysileri hariç) konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
2. Amaç ve Konu
1.Yün, pamuk, ipek, simi ve sentetik elyaf ve benzeri maddelerden mamul tekstil ürünlerinin alımı, satımı, imalatı, ithalatı ve ihracatını yapmak.
2.Her türlü ipek, pamuk, yün, sentetik tabi elyaflardan ve diğer ipliklerden mamul örme ve dokuma kumaşların imalini, ithalatını, ihracatını, toptan ve perakende dahili ticaretini ve pazarlamaını yapmak.
3.Her tüllü konfeksiyon ürünü kot, pantolon, blucin, eşofman, gömlek, ceket, palto, etek, kazak, kravat gibi giyim eşyasının ihracı, ithali, toptan ve perakende dahili ticaret ve pazarlamasını yapmak. Kreasyonlar hazırlamak, defileler düzenleme, bayilik, acentalık, mümessillik almak vermek, bu işlerle ilgili atölyeler, fabrikalar kurmak, mağazalar açmak.
4.Her türlü yün, orlon ve sentetik ipliklerden örülmüş bay, bayan ve çocuk trikolarının İmalatı, ithalatı ve İhracatını yapmak.
5.Her nevi bayan ve çocuk gelinliklerin, nişanlıkların dikimi;
gelin başı, eldiven, jüpon ve benzeri malzemelerin alım satımı, İşçilik, İthalat ve İhracatını yapmak.
6.Gelinlik ve nişanlıkla ilgili her türlü kumaş, güpür dantel, tül, saten ve sair malzemelerin imalatı, toptan ve perakende alım satımı, ithalat ve İhracatım yapmak.
7.Pamuklu ve sentetik kumaştan her türlü, kadın, erkek, çocuk iç çamaşırları, gecelik, pijama imalatı, ihracatı ve ithalatını yapmak.
8.Her türlü erkek, kadın, çocuk çorabının alımı, satımı, imalatı, ithalatı ve ihracatı.
9.Her türlü dokuma ve dokuma ürünlerini imal etmek.
10.Her nevi dokuma etiket imalatı ve toptan satışı, baskı etiket imalatı alım satımı Emniyet kemeri, paraşüt kolonu, tüfek kayışı, palaska, bel kemerleri, çanta kolonları, kolon kurdele, ekstrefor, şerit, sargı bezi, bel lastiği, tuhafiye lastik çeşitleri, ayakkabı şerit ve biyeleri, erkek ve çocuk pantolon askıları ve her çeşit dar dokuma çeşitleri imalatı, ihracatı ve ithalatını yapmak
11.Tekstil ürünlerine nakış işlemlerini yapmak, yaptırmak.
12.Her türlü tekstil ve konfeksiyon sanayisinde kullanılan makine, cihaz, alet, edevat, yedek parça ve aksesuarları ile sarf malzemelerinin üretimini, alımını satımını, ithalatım, ihracatım ve pazarlamasını yapmak Her türlü motorlu taşıt ticareti, ithalat ve ihracatım yapmak.
13- Her türlü tıbbi yardımcı ürünlerin toptan alım, satım, imalat, ihracat ve ithalatını yapmak:
Şirket yukarıda belirtilen amaç ve konuyu gerçekleştirebilmek için:
1-Şirket maksat ve mevzunun gerektirdiği menkul ve gayrimenkulleri satın alabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir ve satabilir, Fabrika ve her türlü bina inşa edebilir, Finansal kiralama yapabilir, Satış vaadi, rehin, ticari işletme rehni ve ipotekte dahil olmak üzere menkul ve gayrimenkullerle ilgili her çeşit ayni ve şahsi hakları iktisap edebilir, başkaları lehine bu hakları tesis edebilir, tapu kütüğüne ve ilgili sicillere şerh ve tescil ettirebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. Üçüncü kişiler için rehin ve ticari işletme rehini ve ipotekte dahil olmak üzere bu nevi haklan tesis ve tescil ettirebilir. Üçüncü kişilerden ipotek devralabilir veya üçüncü kişilere ipotek devredebilir. Şirket lehinde tesis edilen rehin ve ipotekleri fekedebilir. Sahip olduğu menkul ve gayrimenkulleri ipotek rehin ve ticari işletme rehni de dahil olmak üzere kendisi veya üçüncü kişiler adına her ne nam ve şekilde olsun teminat olarak gösterebilir.
2- Şirket konuları ile ilgili olarak leasing-swıtch (transit) işlemleri fason ve muvakkat kabul yolu ile imalat yaptırabilir.
3- Şirketin amaç ve konusunun gerektirdiği her türlü işler için, her türlü sınai, hukuki, mali işlemleri ve bu işlemler için gerekli borçlanmaları yapabilir, hisse senedi, tahvil, bono ihraç edebilir, kısa teminatlı veya teminatsız orta veya uzun vadeli her nevi kredi ve ödünç alabilir, leasing, factoring gibi finansal hizmetlerden faydalanabilir. Bu kapsamda lisans, patent, know-how, marka ve sair sınai mülkiyet haklarım iktisap edebilir kiralayabilir, sahip olduğu sınai haklarını üçüncü şahıslara devredebilir kiralayabilir ya da lisansla üçüncü şahısların kullanımına verebilir ve bunlara ilişkin her türlü sözleşmeyi yapabilir, şirketin menkullerini rehnedebilir, kefil olabilir ve iştigal konusuna girecek işlerle ilgili olarak doğacak borç ve alacakları teminen ipotek, rehin verebilir, rehin alabilir, bunları fek ve tadil edebilir.
4- Şirketin faaliyet konuları ile ilgili hizmet, vekalet, acentelik, komisyonculuk (gümrük komisyonculuğu hariç), mümessillik. temsilcilik, distribütörlük, müşavirlik, bayilik her türlü inşaat ve taahhüt işleri taşeronluk ve bu mevzulara müteallik müşavirlik, mühendislik ve danışmanlık işlerini amaç ve konunun gerektirdiği tüm sözleşmeleri yapabilir, şirketin iştigal konuları ile ilgili bilumum ihalelere girebilir, taahhüt işlerine deruhte edebilir, her nevi inşaat ve tesisatın plan ve projelerini çizebilir, çizdirebilir, her nevi inşaat koordinatörlüğünü yapabilir ve bu işlerle ilgili proje mühendislik müşavirlik büroları açabilir ve işletebilir.
5- Şirketin faaliyet konuları ile ilgili tanıtım alım satım kiralama işlemlerini yapmak amacı ile internet üzerinden alan adı alabilir, satabilir, işletebilir, kiraya verebilir, kiralayabilir, şirket konularına giren mamullerin depolanması, nakli tevzi için gerekli her türlü tesisat teçhizat nakil vasıtası arazi ve bina satın alabilir, kiralayabilir, inşa edebilir, satabilir ve/veya başkalarından kiralayabilir, kiraya verebilir, şirket konusuna giren işlerin yapılabilmesi için her türlü vasıta, araç, makine, tesisat teçhizat elektrikli ve elektronik cihazlar donanımlar yazılımlar, ham madde ve yarı mamul ve yardımcı maddeleri ya da parça teçhizat ve makine satabilir, devralabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, ithal ve ihraç edebilir, satabilir.
6- Şirket konulan ile ilgili ve bu faaliyetler için faydalı yurt içinden ve yurt dışından know-how, izin, ruhsatname, lisans, patent, royalty, imtiyaz, marka, alameti farika, ihtira beratı, teknik bilgi ve yardım emsali gibi sınai mülkiyet haklarını istihsal ve iktisap etmek, tescil ettirebilir, kullanabilir, ilgili mercilere izin ruhsat finans yetki belgesi ve imtiyaz hakkı tanınması için müracaat yapabilir, üçüncü şahıslara kısmen veya tamamen kiralayabilir, devredebilir, ferağ edebilir, başkalarna ait olanları devir alabilir, bunlara ilişkin sözleşmeler imzalayabilir ve bunlar üzerinde lisans anlaşmaları yapabilir izin, ruhsatname, teknoloji transferi anlaşmaları yapabilir.
7-Aracılık faaliyetleri yapmamak şartı ile yönetim kurulu kararı ile her nevi menkul kıymetleri ve ticari senetleri kar ortaklığı belgeleri finansman bonoları ve hisse senedine dönüşebilen tahvilleri çıkarabilir, teminat olarak gösterebilir veya bunlarla ilgili sair her türlü hukuki tasarruflarda bulunabilir.
8-Şirket kuracağı tesisler ve iştirakler için gerekli iç ve dış kredileri;
iç ve dış piyasalardan;
Türk ve Yabancı bankalardan veya diğer finans kuruluşlarından uzun, orta veya kısa vadeli kredi ve ödünç alabilir, çok yönlü ve her türlü kredi ile aval ve kefalet kredileri sağlayabilir, gerektirdiği taktirde şirket mallarını rehin verebilir, herhangi bir senedi tanzim ve ciro edebilir ve bunlar için her türlü tasarruflarda bulunabilir.
9-Şirket maksat ve mevzuunun gerektirdiği bilcümle ticari muameleleri yapabilir, idari, mali ve sınai tasarruflarda bulunabilir, danışmanlık hizmeti yapabilir.
10-Şirketin ele aldığı konularda iş yapmakta olan veya ileride kurulabilecek yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişiler ile ortak girişimlerde bulunabilir, işbirliği yapabilir, iş ortaklığı joint-venture konsorsiyum kurabilir bunları şirkete ortak edebilir, bunlarla yeni şirketler kurabilir, teşebbüslere girebilir, yerli ve yabancı şirket veya işletmeleri tamamen veya kısmen devir alabilir, bu şirket ve işletmelerin sermayesine iştirak edebilir, yurt içinde ve yurt dışında mümessillik alabilir, verebilir, ticari ve sınai işletmelere katılabilir.
11- Yurt içinde ve yurt dışında özel, kamu kurum ve kuruluşlarının açmış olduğu ihalelere katılabilir, arttırma ve eksiltmelere katılabilir, pey sürebilir, teminat akçesi yatırabilir, taahhütte bulunabilir, ihalenin kendi üstünde kalması halinde sözleşme yapabilir.
12- Şirketin borç ve alacaklarına teminat olarak ipotek, rehin, kefalet ve diğer teminatları alabilir, verebilir.
13- Yurt içinde ve yurt dışında konusuna ilişkin fuar, sergi, toplantı, tanıtma çalışmaları ve benzeri faaliyetlere katılabilir, bunları tertip ve organize edebilir, her türlü eğitim programları düzenleyebilir, eğitim programlan bizzat icra edebilir veya edilmesine aracılık edebilir.
14- Her koşulda ve herhangi bir koşula bağlı kalmaksızın ve herhangi bir sın ulama olmaksızın 3.Kişilere kefil olabilir, ileride yukarıda gösterilen iş ve işlemlerden başka şirket için faydalı görülecek işlere girişilmek istendiği taktirde şirket ana sözleşmesini bu doğrultuda tadil edilmesi ile birlikte şirket bu işleri de yapabilecektir.