EMLAK MÜŞAVİRLERİ Meslek grubunda, BEYOĞLU / İSTANBUL Bölgesinde Kendine ait gayrimenkulün alınıp satılması konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır:
1. Turizm ve/veya mesken ve/veya işyeri amaçlı arazi, ev, bina, devremülk, turistik tesis, otel, motel, tatil köyü, kamping, pansiyon, lokanta, kafeterya, bar, sauna, yüzme havuzu, konaklama ve dinlenme yerleri, spor tesisleri gibi her nevi gayrimenkulü satın almak, inşa etmek, restore etmek, tadil etmek, kiralamak, satmak, kiraya vermek, işletmek, devretmek.
2. İştigal konusu gayrimenkullerin inşa, imal, tefriş ve işletilmesi ile ilgili her nevi malzemelerin imali, tasarımı, iç ve dış dekorasyonu, ithali, iç ve dış alım-satımı ve pazarlamasını yapmak, şirket konusu ile ilgili her türlü ihracat, ithalat ve reklam, pazarlama ve ticaret işleri yapmak.
3. Tüm bu menkul/gayrimenkullerin tapu daireleri nezdinde cins tashih, ifraz, tevhit, ihya, dava, ferağ ve parselizasyonu için her türlü işlem ve tasarrufta bulunmak. Gayrimenkuller üzerinde ve bu gayrimenkullerde inşa edilen binalar üzerinde kat irtifakı, intifa, sükna, kat mülkiyeti, satış vaadi, rehin, ticari işletme rehni, ipotek gibi her nevi ayni ve şahsi hakları tesis ve iktisap etmek, bunları ilgili sicillere şerh ve tescil ettirmek, şirket lehine tesis edilen rehin ve ipotekleri fek etmek.
4. İç ve dış turizme, inşaat ve imalata yönelik faaliyetlerde bulunmak amacı ile büro, acentelik, temsilcilik tesis etmek, satın almak.
5. Turizm yatırımcılığı, pazarlamacılığı ve organizasyonu, seyahat acenteliği hizmetlerini yapmak.
6. Yasal prosedüre uygun olarak kuracağı turizm ve seyahat acenteliği kanalı ile yurt içi ve yurt dışında organize turlar düzenlemek.
7. Faaliyetleri için uygun görülen gayrimenkul haklarını satın almak, kiralamak, kiraya vermek, takas ve trampa etmek, teminat olarak göstermek, her türlü gayrimenkul ve menkul ipoteği almak ve vermek.
8. Faaliyet konuları ile ilgili bütün hakları iktisap etmek, yerli/yabancı sermaye ile işbirliği yapmak, kurulmuş ve kurulacak ortaklıklara iştirak etmek, bunlarla yeni şirketler kurmak, teşebbüslere girmek, süreli veya süresiz her türden ortaklık tesis etmek, bu şirketlerin hisse senetlerini almak ve aldığı hisse senetlerini devretmek, rehnetmek.
9. Yurt içi ve yurt dışında kendi konusu ile ilgili firmaların, acentelikleri ve bayiliklerini almak, kendi konusu ile ilgili acentelik, bayilik, temsilcilik vermek, şubeler açmak.
10. Şirketin amaç ve konusunun gerektirdiği işler için her türlü sınai, hukuki, mali işlemler ve bu işlemler için gerekli borçlanmaları yapmak, hisse senedi, tahvil, bono ihraç etmek, kısa, teminatlı veya teminatsız orta ve uzun vadeli her nevi kredi ve ödünç almak, leasing, factoring gibi finansal hizmetlerden yararlanmak. Bu kapsamda lisans, patent, know-how, marka ve sair sınai mülkiyet haklarını iktisap etmek, kiralamak, sahip olduğu sınai mülkiyet haklarını üçüncü şahıslara devretmek, kiralamak ya da lisans ile üçüncü şahısların kullanımına vermek ve bunlara ilişkin her türlü sözleşme yapmak, şirketin menkul ve gayrimenkullerini rehnetmek, kefil olmak. İştigal konusunca girecek işlerle ilgili olarak doğacak borç ve alacakları teminen ipotek, rehin vermek, rehin almak, bunları fek ve tadil etmek.
11. Şirket amaç ve konusuna giren işlerle ilgili hizmet, vekalet, acentelik, emlakçılık, emlak danışmanlığı, komisyonculuk, temsilcilik, distribütörlük, müşavirlik, her nevi inşaat ve taahhüt işleri ve bu mevzulara müteallik müşavirlik, mühendislik ve danışmanlık işlerini ve amaç ve konusunun gerektirdiği tüm sözleşmeleri yapmak. Şirketin iştigal konuları ile ilgili bilumum ihalelere girmek, taahhüt işlerini deruhte etmek. Her nevi inşaat ve tesisatın plan ve projelerini çizmek, çizdirmek, tasarımını yapmak, her nevi inşaat koordinatörlüğü yapmak ve bu işlerle ilgili olarak proje, mühendislik ve müşavir büroları açmak ve işletmek.
12. Şirketin faaliyet konuları ile ilgili tanıtım, alım-satım, kiralama işlemlerini yapmak amacı ile internet üzerinden alan adı almak, satmak, işletmek, kiraya vermek, kiralamak.
13. Şirketin amaç ve konusuna uygun olarak her türlü motorlu nakil vasıtaları iktisap etmek, devralmak, devretmek, kiraya vermek, kiralamak, satmak.
14. Tüm bu faaliyetleri gerçekleştirmek maksadı ile şirket kurmak ve/veya kurulmuş ve kurulacak şirketlere ortak olmak.
15. 3568 sayılı kanun ve sermaye piyasası kanunu kapsamda olmamak kaydıyla her türlü piyasa, etüt, araştırma, fizibilite, iktisadi proje analiz konularında danışmanlık hizmetleri verebilir.
16. Yukarıdaki maddede bahsi geçen hizmetlerle ilgili konferans tertipleyebilir, ticari işlemlerde bulunabilir.
17. Şirket Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun olarak yurt içinde, gerek yurt dışında temsilcilikler açmak, mümessillikler kabul etmek, vekalet, hizmet, acentelik ve şirket konusunun gerektirdiği diğer sözleşmeleri akdetmek, şirket amaç konusunun gereği olarak kısa, orta ve uzun vadeli vekili olduktan itibaren şirketlerle ilgili sözleşmeleri imzalamak, akreditif almak, aval ve kefalet ile diğer kredileri temin etmeye finansal danışman sıfatı ile hizmet vermek.
18. Genel olarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki, ülkelerle ilgili ticari, sınai maliyet kontrolleri dağıtım ve tasarım konularında müşavirlik ve finansal danışmanlık hizmetleri verebilir.
19. Özel ve kamu kesiminde gerçek ve tüzel kişilere, bunlara ait işletmelere yönetim, ekonomik ve ticari konularda her türlü danışmanlık hizmeti verebilir. Danışmanlık isteyen hakiki ve hükmi şahısların bu isteklerini yerine getirmek amacı ile yurt içindeki veya yurt dışındaki kişi ve kuruluşlardan hizmet kiralayabilir ve bunlarla iş birliği yapabilir.
20. Şirket konusu ile ilgili olarak gerçek ve tüzel kişilerce kurulmuş veya kurulacak şirketlerin sermayelerine katılarak veya katılmaksızın pazarlama, personel, yönetim, maliyet, yönlendirme, pazar araştırması, teknolojik donanımlar, ithalat, ihracat, işletme içi yönetim, iç kontrol gibi belirli işlevlerin yönetimi konularında danışmanlık hizmetleri verebilir.
21. Şirket gerçek ve tüzel kişi işletmelerin, kar amaçsız kuruluşların genel işletme organizasyonunu, işletme organizasyonu içindeki birimlerin organizasyonları, iş analizleri konularında danışmanlık hizmeti verebilir.
22. Şirket gerçek kişi, tüzel kişi ve kamu kurum ve kuruluşlarının işletmecilik faaliyetlerine yönelik işletme içi veya işletme dışı araştırmalar ile işletmecilik alanında gereksinim duyulan konularda bilimsel yönetim ve araçları kullanarak araştırma ve danışmanlık yapabilir. Danışmanlığını yüklendiği işletmeler veya diğer işletmeler için pazar veya pazarlama araştırmaları yapabilir, projeler hazırlayabilir.
23. Gerekli hallerde ülkemiz kuruluşları ile dış ülkelerdeki eşdeğer kuruluşların karşılıklı olarak birbirlerini tanımalarını sağlamak ve temaslarını organize edebilir.
24. Yönetim, işletme, verimli çalışma, organizasyon, karar konularında danışmanlık yapmak, şirketlerin çeşitli işleri için yazılım programları hazırlamak, bilgi aktarmak, yol göstermek, benzeri hizmetler vermek, bu hizmetlerin koordinasyonunu yapmak, iç ve dış çeşitli mümessillik, temsilcilik ve acentelikler açmak, iş takip etmek, yürütmek, insan kaynakları konusunda şirketlere yardımcı olmak, eleman seçiminde danışmanlık yapmak.
25. Vergi dışı mali konularda özellikle yerli ve yabancı finans piyasalarının düzenine ilişkin olarak sermaye piyasası mevzuatında belirtilen yatırım danışmanlığını içermemek kaydı ile teknik danışmanlık, planlama, programlama, bütçelendirme, projelendirme, finansal ve organizasyon firma değerleri konularında danışmanlık yapmak.
26. Yurt içinde ve yurt dışında konusu ile ilgili mühendislik, mimarlık ve müşavirlik hizmetleri inceleme ve etüt işleri, plan, proje yönetimi ve yapılabilirlik raporlarını hazırlamak.
27. Her türlü emlak, gayrimenkuller, konutlar, siteler, daireler, marketler, depolar, iş hanları, iş merkezleri, plazalar, villalar ve tatil köyleri, devre mülkler, apart otel, motel, kamping ve turistik tesisler, organize sanayi bölgeleri, fabrikalar, arsalar, araziler ve her türlü taşınmazın yapımını, alımını, satımını, pazarlamasını ve ticaretini yapabilir, devir alabilir, devredebilir, kiralayabilir ve kiraya verebilir, projelerini hazırlayabilir, gayrimenkul geliştirme ve danışmanlık hizmetlerinde bulunabilir.
28. Şirket amaç ve konusuna uygun olarak hizmetlerini üstlenmiş olduğu binaların, sitelerin, dairelerin ve buna benzer gayrimenkullerin uygun şekilde kullanılmasının sağlanması, gayrimenkullerin bakım ve onarımı için gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesi, gerekli hizmetlerin oluşturulması, gayrimenkul içerisindeki ortak alanların onarımı, bakımı, faaliyeti ve kullanımına ilişkin işlemler, teknik ve spesifikasyonlar çerçevesinde dahil düzenleme, dekorasyon onarım ve değişikliklere uyması gereken zorunlu ilkeleri belirten dahili düzenlemelerin hazırlanması, gayrimenkullere ait birimlerin kiralanması, her türlü yönetim hizmetlerinin sağlanması ve gayrimenkul sahipleri tarafından kendisine yüklenen görevlerin yerine getirilmesi işlerini yapmak.
29. Her türlü emlak, gayrimenkuller, konutlar, siteler, daireler, marketler, depolar, işi hanları, iş merkezleri, plazalar, villalar ve tatil köyleri, devre mülkler, apart otel, motel, kamping ve turistik tesisler, organize sanayi bölgeleri, fabrikalar, araziler, arsalar, yalılar, köşkler ve her türlü taşınmazların ekspertiz ve değerleme işlemlerini yapabilir, bunula ilgili gerekli personeller yetiştirebilir, alt yapı ve üst yapı sistemlerini kurabilir, gerekli malzemelerin alımını, satımını, ihracatını, toptan ve perakende dahili ticaretini yapabilir.
30. Özel ve kamu kesiminde gerçek ve tüzel kişilere ait her türlü taşınmaz, gayrimenkuller ve taşınmazları ile ilgili ekspertiz, değerleme hizmetleri verebilir, planlama etütleri, program etütleri, ön fizibilite etütleri, raporlar, uygulamaların takibi konularında danışmanlık hizmeti verebilir. Danışmanlık isteyen hakiki ve hükmi şahısların bu istekleri yerine getirmek amacı ile yurt içindeki veya yurt dışındaki kişi veya kuruluşlardan hizmet kiralayabilir veya bunlarla işbirliği yapabilir.
31. Şirket konusu ile ilgili piyasa araştırması yapabilir ve danışmanlık hizmetlerinde bulunabilir.
32. Her türlü inşaat malzemeleri, inşaatlarda kullanılan her türlü demir, çimento, kum, çakıl, tuğla, briket, hazır beton, prefabrik yapı elemanları, ahşap yapı malzemelerinin alımı, satımı, ithalatı, ihracatı ve ticaretini yapmak.
33. Kamu veya özel sektörde faaliyet gösteren tüm kişi ve kuruluşlara bilgisayar yazılım (software) ve sistemleri hakkında destek ve hizmet vermek, yalnız veya ortaklarla birlikte ihalelere katılmak, anlaşmalar imzalamak.
34. Faaliyetleri için gerekli personel ve işçileri işe almak, eğitmek.
35. Şirketlerin mevcut durumunu inceleyerek organizasyon yapısındaki sorumluluk ve yetki dağılımındaki iş akış ve prosedürlerindeki aksaklık ve eksikliklerini belirleyerek bunları düzeltici öneriler geliştirip, gereken uygulamaları yapmak.
36. Şirketlerin mevcut durumlarını, ürün yelpazelerini, hitap ettikleri pazarları ve rakiplerini inceleyerek şirket sahiplerinin amaçlarına ulaşabilmeleri için yeni stratejiler belirlemek.
37. Şirketlerin tasarladıkları çeşitli projelerin fizibilite(olabilirlik) değerlendirmelerini yapmak.
38. Şirketin sahip olduğu veya ilgili olduğu mal varlığının veya kazanmış olduğu haklarının hepsi veya bir kısmında çalışmalar yapmak, kontrol etmek, geliştirmek, satmak, kiralamak, yararlanmak, hak ve özel haklarını devretmek veya şirketin iş ve ürünlerini tanıtmak üzere bu gibi işlere başvurmak.
39. Şirketlerin çeşitli işleri için yazılım programları hazırlamak, bu yazılımları için uygun donanımlar belirlemek ve yazılımlar ile ilgili eleman eğitmek, şirketlerin organizasyonlarını yapmak, şirketler için strateji belirleyici çalışmalar ile fizibilite çalışmaları yürütmek.
40. Şirket konusu ile ilgili mümessillik ve temsilcilikler alabilir veya verebilir.
41. Şirket lüzum gösterilen taşıtları (deniz taşıtları dahil) alabilir, devredebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi tasarruflarda bulunabilir.
42. Şirket konuları ile ilgili yurtiçinde ve yurt dışında mümessillik, distribütörlük yapabilir. Ardiye, özel antrepo, özel depo işletmeciliği yapabilir. İhalelere iştirak edebilir. Konusu ile ilgili olarak fuarlara ve organizasyonlara iştirak edebilir.
43. Şirket konuları ile ilgili yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerle iş birliği yaparak yeni şirketler kurabilir, kurulmuş şirketlere iştirak edebilir, faaliyet alanındaki diğer şirketleri alıp satabilir.
44. Şirket konularına giren malların depolanması, nakli, tevzii için gerekli her türlü tesisat, teçhizat, vasıta ve bina satın alabilir, satabilir veya başkalarından kiralayabilir, kiraya verebilir. Şirket mallarının teşhiri için teşhir ve satış yerleri açabilir.
45. Şirket konuları ile ilgili bu faaliyetleri için faydalı know-how, izin, ruhsatname, ihtira beratları, lisans, imtiyaz, marka ve emsali gibi hakları istihsal ve iktisap edebilir veya üçüncü şahıslara kısmen ya da tamamen kiralayabilir, devredebilir, başkalarına ait olanların devrini alabilir.
46. Şirket ihtiyacı için gerekli iç ve dış kredileri dahili ve harici finansman kurumları yerli ve yabancı işletmelerden temin edebilir. Bunlar için gerekli her türlü tasarruflarda bulunabilir.
47. Şirket konusu ile ilgili olarak her türlü gayrimenkul iktisap edebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, alabilir, satabilir, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkulleri üçüncü şahıslar lehine ipotek verebilir, tesis ve tescil edebilir, kefil olabilir veya bunlar üzerinde her türlü hakları iktisap edebilir. Şirket maliki bulunduğu menkul ve gayrimenkulleri gerek kendi borçları için gerekse üçüncü gerçek ve tüzel kişilerin borçları için ipotek edebilir, kefalet olarak verebilir, alabilir, teminat olarak gösterebilir ve alacaklarına karşılık da menkul ve gayrimenkulleri ipotek alabilir, verebilir ve bu ipotekleri fek edebilir.
Şirket yukarıda sayılanlar dışında konusu ile ilgili başka işlerde yapmak istediği takdirde, Genel Kararı ile tescil ve ilan ettikten sonra yapabilir.