SAĞLIK HİZMETLERİ Meslek grubunda, ATAŞEHİR / İSTANBUL Bölgesinde Ortak sağlık ve güvenlik birimlerinin (OSGB) faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır
1- Ulusal ve uluslar arası mevzuat hükümlerine uygun olarak iş sağlığı ve güvenliği ile ilgli hizmet vermek üzere;
ortak sağlık ve güvenlik birimleri(OSGB), ilkyardım eğitim merkezleri, özel hastaneler, poliklinikler, dispanserler, sağlık tıp merkezleri, sağlık kabinleri, aile sağlığı merkezleri, tanı ve tedavi merkezleri, muayenehaneler gibi her türlü sağlık ve güvenlik tesisi kurmak, ortak olmak, işletmek, hizmet satın almak, kiralamak, kiraya vermek, ekip ve ekipman temin etmek, bakım hizmetleri vermek ve işletmek.
2- Yurt içinde ve yurt dışında iş sağlığı ve güvenliği konusunda ilgili kanun ve mevzuat kapsamında ve diğer hizmet konuları ile ilgili kendi yerinde ve/veya iş yerlerinde iş güvenliği uzmanlık hizmeti, iş yeri hekimliği hizmeti, iş güvenliği mühendislik hizmeti, sağlık personeli hizmeti, sağlık muayeneleri, risk analizi, risk değerlendirme ve ilgili mevzuatın gerektirdiği tüm konularda, iş güvenliği mühendisliği iş yeri hekimliği, eğitim, e-eğitim, uzaktan eğitim, seminer, konferans, kurs, denetim, araştırma, inceleme, proje hazırlama, raporlama, rehberlik, danışmanlık, müşavirlik, muayene, sertifikalandırma, belgelendirme, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili iç ortam ve hava kalitesi ölçümleri, emisyon, imisyon, gürültü ve benzeri her türlü ölçüm ve kişi sağlığına yönelik laboratuvar hizmetleri gibi konularda hizmet vermek.
3- İş yerinde iş dağlığıu ve güvenliği ile ilgili işe giriş, işe dönüş, aralıklı kontrol muayeneleri yapmak, ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu vermek, işbaşı eğitime ve güvenlik ile ilgilii bilumum raporları vermek, verdirmek, muayenelerini yapmak ve yaptırmak.
4- Konusu ile ilgli hekim, uzman hekim, iş yeri hekimi, iş sağlığı uzman yardımcısı, sağlık personeli, hemşire, laborant, röntgen teknisyeni, acil tıp teknisyeni, psikolog, diyetisyen, hijyenik çevre sağlığı uzmanı gibi sağlık ve güvenlik elemanlarını kendi tesislerinde veya diğer kurum ve kuruluşlarda geçici veya kalıcı olarak istihdam etmek. Bu kişiler ile dışarıdan sözleşmeli olarak çalışmak.
5- Her türlü iş sağlığı ve güvenliği malzemeleri, endüstride kullanılan muhtelif makine, ekipman, hırdavat malzemeleri gibi malzemelerin ithalatı, ihracatı, kiralaması ve bunların toptan veya perakende olarak satış ve pazarlamasını yapmak.
6- Gezici(mobil) sağlık hizmeti vermek, yapılmasına aracı olmak, yaptırmak, mobil sağlık hizmeti verecek araç gereçleri satın almak, kiralamak, satmak. Her türlü aşıyı toplu halde satın almak, aşılama hizmeti yapmak ve yaptırmak.
7- İş yerlerinde bulunan vinç, forklift, caraskal, asansör gibi kaldırma ve iletme araçları ile kompresör, hava tankları, kazan ve/benzeri basınçlı kapıların iş sağlığı ve güvenliği açısından ilgili teknik eleman ile muayenesini yapmak veya başka kuruluşlara yaptırmak.
8- İş ortamlarında ulusal ve uluslararası mevzuat hükümlerine göre fiziksel(toz, ısı, ışık, gürültü, baca gazı emisyonu vb.) kimyasal, biyolojik ve ergonomik ortam ölçümleri yapmak ve yapılmasına aracı olmak. Ergonomi anket ve tesisleri yapmak.
9- Her türlü tıbbi teşhis ve tetkik amaçlı, tomografi, manyetik rezonans, sintigrafi, mamografi, kemik yoğunluğu ölçümü, bilumum röntgen grafikleri, elektrokardiyografi, ekokardiyografi, ultrasonografi, endoskopi, işitme testleri, görme bozuklukları, ölçümleri, solunum fonksiyon testleri, idrar tahlili, kan tahlili ve benzer tahliller, portör muayeneleri, görüntüleme işlemleri, araştırmalar, anketler, testler ve kalibrasyonları yapmak, yaptırmak. Bu nedenle her türlü görüntüleme ve ölçüm merkezleri ile tahlil laboratuvarları kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek, satın almak, başka kurum ve kuruluşlara ait bu tür tesislere ortak olmak, ekip ve ekipman temin etmek, bunlardan hizmet satın almak, aracı olmak.
10- Aile hekimliği, yetkilendirilmiş aile hekimliği, evde bakım hizmetleri, acil bakım hizmetleri vermek yaptırmak ve yaptırmasına aracı olmak.
11- Her türlü sağlık tesisleri ve tıbbi cihazlar ile ilgili yatırım yapmak ve işletmek, iş ve işçi sağlığı ve güvenliği ile ilgili uyarı levhaları işaretleri gibi her türlü malzemeyi imal etmek, imal etmek için tesisler kurmak, satın almak kiralamak, kiraya vermek, ithal ve ihraç etmek, pazarlamak. Bilumum iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mekanik, elektrikli ve elektronik alet edevat, iş makineleri ve nakil vasıtaları, tüm büro araç ve gereç ve cihazlarının alım ve satımını yapmak.
12- İş güvenliği ve sağlığı ile ilgili her türlü tıbbi malzeme, tıbbi cihaz ve medikal malzeme ve diğer sarf malzemelerinin alımı, satımı, ithali, ihracı ve pazarlamasını yapmak.
13- Şirket tüzel ve gerçek kişilere, bireylere ve resmi kuruluşlara, bünyesindeki veya sözleşmeli uzman yardımı ile TSE, iş hayatı ile ilgili mevzuat, kanun, yönetmelik v.b. işçi sağlığı ve iş güvenliği danışmanlığı ile ilgili işletme belgesi, çalışma ruhsatı, garanti belgesi, kapasite raporu v.b. belgelerin alınması.
14- Mesleki alanlarda beceri kazandırmak amacıyla sanat ve mesleğe yönelik olarak(ilkyardım, işyeri hekimliği yenileme iş güvenliği uzmanlığı yenileme, yangın çevre sağlığı, zorunlu mesleki eğitim, sürücü kursu gibi konularda) eğitim ve öğretim vermek, verdirmek ve bu amaçla özel dershaneler, kurslar, eğitim merkezleri açmak, açtırmak, satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek, işletmek.
15- İş sağlığı ve güvenliği mevzuatının ön gördüğü iş yeri hekimliği eğitimleri, iş güvenliği uzmanlığı eğitimleri ve diğer tüm konu ve sektörler ile ilgili çeşitli konularda kursalar açmak ve eğitimler vermek.
Şirket amaç ve konularıyla ilgili olarak aşağıdaki işlemleri yapar:
A. Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, işletebilir, kiralar, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, bedelli veya bedelsiz yola terk, kamuya terk, ifraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
B. Lüzumlu görülecek menkul ve gayrimenkul malları satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, finansal kiralama yapabilir, yahut kiraya verebilir, yurt içinde ve yurt dışından, teminatlı yahut teminatsız, her türlü borç alabilir. Şirketin sahip olduğu her türlü menkul ve gayri menkulleri ile her türlü sabit tesis ve demirbaşları üzerinde gerek namına gerekse üçüncü şahıs ve tüzel kişiler namına teminat, kefalet, işletme rehni ve ipotek tesis edebilir, fek edebilir. Alacaklarına karşılık, ipotek veya rehin alabilir, borçlarının teminatı olarak veya üçüncü şahıslar lehine, ipotek yahut rehin verebilir, bu ipoteklerin terkinini talep edebilir, her türlü kefalet ve teminat verebilir.
C. Şirket konusu işlerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, know-how marka, fesihname, belge, alameti farika gibi sınai, mülkiyet haklarını ve emsali hakları iktisap etmek veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir, her türlü hukuki tasarruf işlemlerde bulunmak. Ayrıca, yukarıdaki hakları kiraya verebilir veya kiralayabilir.
D. Şirket gaye ve konusunun gerçekleştirilmesi için arsa, arazi, bina ve gayrimenkul hakları satın alabilir, inşa edebilir, iktisap edebilir, satabilir. İktisap edilen gayri menkulleri devir ve ferağ, bunları kısmen veya tamamen üçüncü şahıslara kullandırabilir veya kiralayabilir.
E. Şirket gayelerinin oluşmasını teminen kısa, orta ve uzun vadeli istikrazlar akdedebilir, aval ve kefalet kredileri temin edebilir. Şirketin kuracağı tesisleri için gerekli iç ve dış kredileri dahili ve harici finansman kurumlarıyla yerli ve yabancı kuruluş ve işletmelerden temin edebilir.
F. Şirket konusuyla ilgili mamullerin depolanması, nakli, satışı için gerekli her türlü makine, tesisat, nakil vasıtaları, cihaz alet ve edevat ve sair menkul malları ve hakları satın alabilir veya satabilir, ithal ve ihraç edebilir, kullanabilir, kiralayabilir ve kiraya verebilir.
G. Şirket gayelerini gerçekleştirmek için tüm sınai mali ve hukuk işlem ve tasarruflarda bulunabilir, resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak edebilir, acentelik, mümessillik, komisyonculuk, bayilik, distribütörlük alabilir ve verebilir.
H. Şirket konusuyla ilgili olan şirket kurabilir, ortaklık yapabilir, mevcut ve ileride kurulacak işletme ve şirketlere iştirak edebilir. Şirket konularıyla iştigal eden firmaları ve ticari işletmeleri devren iktisap edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla kurulmuş ve kurulacak şirketlerin, hisse senetlerini ve paylarını satın alabilir veya satabilir, devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir.
İ. Şirket gayesine faydalı olmak şartıyla ve aracılık yapmamak kaydıyla şirket konusuna bağlı olmaksızın özel hukuk, kamu hukuku tüzel kişiler tarafından ihraç olunan ve olunacak hisse senetleri, tahviller, intifa senetleri ve kuponları gibi kıymetleri satın alabilir, devralabilir, teminat gösterebilir, kabul edebilir.
J. Konusu ile ilgili hammadde, yan madde, yan mamul ve mamul maddeleri satın alabilir, ithal, ihraç ve sair suretle tedarik edebilir, bunları kısmen veya tamamen işletebilir.
K. Yukarıda sözü edilen konularla ilgili yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseseler ile iş birliği yapabilir veya bunlarla ortaklık yapabilir.
L. Yukarıda sözü edilen konularla ilgili olarak yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseselerden distribütörlük, bayilik veya mümessillik alabilir, verebilir.
M. Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili yurt içinde ve yurt dışında resmi ve özel kurumların açtığı ihalelere katılabilir.
N. Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili olarak kanuni mevzuatlar yerine getirilerek ihracat ve ithalat işlemleri yapabilir.
O. Konusu ile ilgili fason işçilik yapabilir, yaptırabilir.
P. Konusu ile ilgili olmak üzere soğuk hava depoları kurabilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
Q. Şirket maksat ve mevzuu ile ilgili olarak her türlü fuar, sergi ve panayırlara iştirak edebilir.
Yukarıda gösterilen konulardan başka ilerde şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde genel kurul karar aldıktan sonra şirket bu işleri de yapabilecektir. Ana sözleşme değişikliğinde olan işbu karar tescil ve ilan ettirilerek uygulanacaktır.