1-BAKKAL ve MARKETLERDE YAPILAN PERAKENDE TİCARET (BELİRLİ BİR MALA TAHSİS EDİLMEMİŞ MAĞAZALARDA GIDA, İÇECEK VEYA TÜTÜN AĞIRLIKLI PERAKENDE TİCARET) 2-BELİRLİ BİR MALA TAHSİS EDİLMİŞ MAĞAZALARDA TAZE SEBZE VE MEYVE PERAKENDE TİCARETİ (MANAV ÜRÜNLERİ İLE KÜLTÜR MANTARI DAHİL) 3-DİĞER İŞLENMİŞ VEYA KORUNMUŞ SEBZE VE MEYVE TOPTAN TİCARETİ (REÇEL, PEKMEZ, PESTİL, SALAMURA VEYA TURŞUSU YAPILMIŞ OLANLAR DAHİL) (FINDIK,İNCİR, ÜZÜM, NARENCİYE, ZEYTİN, KÜLTÜR MANTARI VE KURUYEMİŞ HARİÇ)