CAUPO YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ

ZEKERİYAKÖY MAH. TÜRKMEN SOK. PANAROMA LİFE NO:8/3 34450 SARIYER - SARIYER / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 10.07.2018 02:51:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : CAUPO YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ
  • Tabela Ünvanı : CAUPO YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ
  • Firma Türü : ŞAHIS İŞLETMESİ
  • Kuruluş Tarihi : 12 Mayıs 2016 Perşembe
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - SARIYER VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 1234567890
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 36405
  • NACE Kodu : 561019
  • Faaliyet Alanları : Kahvecilik, Kıraathanecilik ve İnternet Kafe İşletmeciliği,Kuruyemiş ve Kurukahve Satıcılığı
  • Mersis No : 1234567890123456
CAUPO / Caupo Espresso Bar Roastery
2011 yılında kurulmuş olan Caupo markası, Yiyecek içecek ve turizm alanında uzun yıllar uzmanlaşmış bir ekibin kahveye olan tutkusu ile hizmet sektörünün yanı sıra kahve üretimi konusunda da çalışmalarına başlamıştır.

Hedefi son tüketicinin iyi kahve içmesini sağlamak, yiyecek ve içecek işletmelerinin ise kaliteli, bilinçli ürün sunmalarında işbirliği yapmak ve aynı zamanda kahve çekirdeğinin altında yatan uçsuz bucaksız detaylar konusunda gelişen ihtiyaçlar dahilinde bilgi paylaşımında bulunarak ürün, sunum ve servis seçeneklerini geliştirmektir.

Bunun için, farklı yörelerden gelen çiğ kahve çekirdeğinin seçiminden, doğru şekilde işlenmesine kadar geçen süreçte titizlikle çalışmaktadır.

Sürekli merak etmek, kahve kültürünü yakından takip etmek, kavurma esnasında kahvelerin yöresel özelliklerini ön plana çıkarmak en önem verdikleri konulardır.

KAHVE İLE İLGİLİ daha fazlası İÇİN bizi ziyaret edin

Zekeriyaköy'deki mekanın üst katında kahve ve hazırlanması hakkında merak ettiklerinizi sorabilir, kahvenizi içerek bu deneyimi yaşayabilir, veya daha fazla detay için alt kattaki kavurma atölyesini ziyaret edebilirsiniz.

Kurumsal Satış
Kahve çekirdeklerine göre oluşturduğumuz kahve kavurma profilleri ile hazırlanmış yöresel kahve çeşitlerimiz, özel olarak harmanlanmış espresso seçenekleri ve yumuşak içimli türk kahvemizden siz de işletmenizde misafirlerinize sunmak isterseniz lütfen bizimle iletişime geçin.

Neler yapıyoruz?
Kahve kavurma
Toptan kahve tedariki
Firmaya özel kahve kavurma
Kahve aksesuarları tedariki
Eğitim (Kahve, barista, servis ve sunum eğitimleri)
Danışmanlık (Kurulum, konsept ve menü danışmanlığı)

AEROPRESS
Aeropress için kahvenizin öğütme derecesi filtre kahveden çok az daha ince olmalıdır. 200 ml su için 18 gr kahve hazırlamanız yeterli olacaktır. Aeropress' in delikli filtre kısmına kağıt filtresini yerleştirerek monte edin. Kahvenizi koymadan önce kağıt filtre olması sebebiyle sıcak sudan geçirmenizi öneririz. Daha sonra fincanınızın üzerine aeropressinizi yerleştirerek tartıya alın. Öğütülmüş kahvenizi aeropresse koyun ve kahvenin zemine eşit bir şekilde oturduğundan emin olun. Isıttığınız suyu dökün ve aeropress kaşığı yardımıyla hızlıca karıştırın. Üst parçasını demleme kabının üstüne yerleştirin ve aşağı doğru basınç uygulamaya başlayın. Suyun tamamı fincanınıza boşalınca demleme işlemi tamamlanmış olacakır.

ESPRESSO
Takılı halde duran portafiltrenizi ( espresso kaşığı ) makineden çıkartın. Kaşığınızı temizlemek için makineden 2-3 saniye su akıtın. Bu sayede makinanın su sıcaklığını da dengelemiş olacaksınız. Kaşığınızı kuru bir bezle silin ve single espresso için 8-10 gram double espresso için 18-21 gram aralığında kahve öğütün, öğütürken kahvenin kaşığa eşit dağılmasıda dikkat edin . Parmağınızla da eşitlediğiniz kahveyi tamper yardımıyla bastırın tamperı kaşıktan kaldırırken bastırmadan hafifçe döndürerek kaldırın. Makinenizden tekrar 2-3 saniye su akıttıktan sonra portafiltreyi yerine takın. Isıtmış olduğunuz espresso fincanına zaman kaybetmeden espressonuza akıtabilirsiniz. Single espresso 25-30 ml Double espresso ise 60 ml olacak şekilde hazırlanmalıdır.

CHEMEX
Chemex demlemek için kahve öğütme derecenizinizin filtre kahveden biraz daha ince olması gerekir. Kahvenizi satın alırken Chemex' e göre öğütülmesini istemeyi unutmayın. 50 gram öğütülmüş kahve için 700 ml suya ihtiyacınız olacak. İçme suyunuzu 95 derece olacak şekilde ısıtın. Filtre kağıdını Chemex' e yerleştirin ve kahveyi dökmeden önce sıcak su dökerek kağıdı ıslatın. Böylelikle filtre kağıdının kokusunu yoketmiş olacaksınız. Kahvenizi kağıt filtrenin ortasına koyun ve bir ibrik yardımıyla ısıtmış olduğunuz suyu dökmeye başlayın. Suyu dökme süreciniz dört aşamalı olmalıdır. İlk aşamada koyduğunuz kahve gramajının iki katı kadar su dökmelisiniz ( Ör: 50 gr kahve 100 gr su ) İlk aşamanız 45-55 saniye arasında olacaktır. Suyu merkezden başlayarak dairesel bir şekilde dökün. İkinci aşamada ise 200 ml su dökün ve kahvenin Chemex' e dökülmesi izin verin ve takip eden iki aşamada da aynı işlemi yapın. Belirtilen ölçüler için toplam demleme süreniz 3,5 - 4,5 dakika arasında olmalıdır. Daha sonra filtre kağıdını atarak Chemex ile demlemiş olduğunuz kahvenizi servis edebilirsiniz.

HARIO V60
Hario V60 için kahve öğütme dereceniz filtre kahveden biraz daha kalın öğütülmüş olmalıdır. 30 gr öğütülmüş kahveniz için 600 ml sıcak suya ihtiyacınız olacak. Yaklaşık 95 derecede ısıtmış olduğunuz su ile kağıt filtrenizi ıslatmanızı öneririz. Öğütülmüş kahvenizi filtre kağıdına dökün. V60' ınızın altına koyduğunuz bir fincan veya sürahi ile birlikte tüm ekipmanı bir tartı üzerine koyun ve darasını alarak tartıyı sıfırlayın. Dört aşamalı su dökme süreci için zamanlayıcınızı başlatın ve dış kenardan başlayarak merkeze doğru spiral şeklinde yavaşça suyu dökmeye başlayın. Tartınız 60 gr' a ulaştığında su dökmeyi durdurun. Su dökme süreci yaklaşık 15 saniye sürmelidir. İkinci su dökme aşamasına geçmeden önce kahvenin damlaması için 30 saniye bekleyin. Daha sonra zeminin ortasından dış kenara doğru spiral yapıp tekrar merkez noktasına dönecek şekilde suyu dökün. Ortalama 90 gr daha ekleyerek toplamda 150 gr'a ulaştığında durun ve 45 saniye bekleyin.Üçüncü aşamada 100 gr daha su ekleyin. Bu da yaklaşık 15-20 saniye sürecektir. Son olarak aynı işlemi tekrarlayın ve 350 gr a ulaşınca Hario V60 demleme süreciniz tamamlanmış olacaktır.

RESMİ FAALİYET KONUSU
1-YİYECEK AĞIRLIKLI HİZMET VEREN KAFETERYALARIN FAALİYETLERİ
2-HER TÜRLÜ KAHVE VE DİĞER İÇECEKLERİN TOPTAN VE PERAKENDE TİCARETİ.
3-HER TÜRLÜ PİZZA VE DİĞER YİYECEKLERİN TOPTAN VE PERAKENDE TİCARETİ.
4-KAHVE VE DİĞER İÇECEKLERİN İHRACATI İTHALATI.
5-KAHVE TOHUMLARININ MAKİNEDE ÇEKİLEREK TOZ HALİNE GETİRİLİP PAKETLENEREK SATIŞI, BU MAMULLERİN İNTERNET ORTAMINDA PAZARLANMASI VE SATIŞA SUNULMASI.
6-HER TÜRLÜ TABLDOT YEMEK ÜRETİMİ VE SATIŞINI, ÜRETİLEN YEMEKLERİN SERVİS HİZMETLERİNİ PAZARLAMASI DAĞITILMASI VE YEMEKLİ TOPLANTI VE ORGANİZASYONLARIN YAPILMASI.
7-HER TÜRLÜ KAFE, LOKANTA GİBİ GIDA ÜRETİMİ VE SATIŞI YAPILACAK TESİSLER KURMAK İŞLETMEK KİRALAMAK.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
CAUPO YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ
İPTAL