a-) Börekçilerin faaliyetleri (imalatçıların faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç) b-) Fırın işletmek, her türlü un ve undan mamul ekmek, tost ekmeği, hamburger ekmeği, sandöviç, pasta ve pasta çeşitleri, galete, simit, boğaca, börek, tatlı, tuzlu ve tuzsuz unlu gıda maddeleri, yufka, kadayıf, makarna, peksimet, fırancalı yöresel ekmek çeşitleri ve benzeri un ve unlu mamullerin üretimi, ambalajlanması, depolanması, pazarlanması, toptan ve perakende satışı ile ithalatını ve ihracatını yapmak. c-) Un ve undan mamul gıda maddeleri üretiminde kullanılacak her çeşit çörek otu, maya, susam, şeker, tuz yağı, razmol, ekmek - katkı maddesi, nişasta, gıda boyaları ile bu tür ürünlerin toptan ve perakende alım satımını yapmak. d-) Her çeşit tahıl ürünlerinin (buğday, arpa, çavdar, mısır, kepek, vs.) toptan ve perakende alım satımını, ithalatını ve ihracatını yapmak. Un fabrikaları ve değirmenler kurmak.