SİGORTACILIK Meslek grubunda, SARIYER / İSTANBUL Bölgesinde Sigorta brokerlarının faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
Şirketin amacı ve faaliyet konusu münhasıran Sigorta ve Reasürans Brokerliği faaliyetinde bulunmaktır. Şirket bu amaç için ilgili tüm Sigortacılık Mevzuatları, Katılım Sigortacılığı Mevzuatı ve halen yürürlükte olan ve ileride yürürlüğe girecek olan ilgili kanun, yönetmelik, tüzük, tebliğ, genelge, kanun hükmündeki kararnameler ile bunlara ilişkin yasal mevzuatın öngördüğü veya öngöreceği sınırlar içinde, her türlü hayat dışı sigortalar, reasürans ve ilgili tüm branşlarda ve alanlarda Sigorta ve Reasürans Brokerliği faaliyetinde bulunur. İlgili kanun ve mevzuat hükümlerine aykırı olmamak ve Sigorta ve Reasürans Brokerliğinin dışında herhangi bir başka ticari faaliyette bulunmamak şart ve koşulu ile;
a. Sigortalılarla temas ederek sigorta şirketlerinin seçiminde tamamen tarafsız ve bağımsız olarak, risklerin sigorta edilmesi için sigorta sözleşmesi yapmak isteyenlerle, sigorta şirketlerini bir araya getirmek, sigorta sözleşmesi kurulmasına aracılık yapmak, sigorta sözleşmesinin akdinden önceki hazırlık çalışmalarını yapmak ve gerektiğinde bu sözleşmelerin uygulanmasına ve tazminat ödenmesine yardımcı olmak,
b. Aynı esasla temsil ettikleri, sigortalıların ve sigorta şirketlerinin reasürans ihtiyaçlarını karşılamak üzere Sigorta Şirketleri ile Reasürans Şirketleri arasında gerekli temas ve desteği sağlayarak, ihtiyari ve trete reasürans sözleşmelerinin akdedilmesine aracılık etmek,
c. Her türlü katılım (tekafül) sigorta şirketleri için sigorta brokerliği hizmeti vermek aynı zamanda katılım (tekafül) sigorta şirketleri için reasürans (retekafül) sözleşmelerinin akdedilmesine aracılık etmek,
d. Sigortacılıkla ilgili her türlü ürün ve hizmeti oluşturarak sigorta ve reasürans şirketlerine sunmak,
e. Yürütülen ilgili faaliyet kapsamında risk yönetimi konusunda danışmanlık hizmeti vermek,
f. Brokerlik hizmetinin yürütülmesi için yurtiçi ve yurtdışındaki kuruluşlarla temasa geçerek gerekli işlemleri yapmak.
Şirket bu amaç ve konusunu gerçekleştirebilmek için aşağıda belirtilen işleri de yapabilir.
a. Şirket amacı kapsamındaki faaliyetlerle sınırlı olmak üzere, konusu ile ilgili her türlü elektronik bilgi işlem proje sistemleri, makinaları ve cihazları ile bu makine ve cihazların her türlü yedek parçası, işletme malzemesi ve kullanıcı programlarını kiralayabilir, alıp satabilir.
b. Yasaların öngördüğü sekil ve şartlarda yurt içi ve yurt dışındaki iştigal konusu ile ilgili firmalara, şirketlere, holdinglere iştirak edebilir, ortaklıklar kurabilir, yeni şirketler kurabilir, kurulmuş şirketleri devir alabilir, hisse almak yoluyla veya başka şekillerde sermayeye katılarak iştirak edebilir, iktisap etmiş olduğu iştirak hisselerini devredebilir.
c. Konusuna giren tüm dallarda şube ve irtibat bürosu açabilir.
d. Konusuna giren tüm dallarda marka, lisans, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, ticaret unvanı, model, resim know-how, royalty, hakları tesis ve tescil ettirip üzerlerinde her türlü tasarrufta bulunabilir, gerektiğinde alıp satabilir.
e. Konusuna giren tüm dallarda amacını gerçekleştirmesi için teşvik tedbirlerinden yararlanabilir, yurt içi ve yurt dışı piyasalardan kısa, orta ve uzun vadeli krediler temin edebilir, amaç ve konuları çerçevesinde kalmak şartı ile bütün hakları iktisap edebilir ve borçları iltizam edebilir, üçüncü kişiler lehine kefalet verebilir. İstikrazlar akdedip, emval ve kefalet kredileri temin edebilir.
f. Konusuna giren tüm dallarda yurt içi ve yurt dışı özel ve resmi taahhüt ve ihalelere katılabilir.
g. Yukarıdaki maksatlarını gerçekleştirmek için yurt içi ve yurt dışında tesisler kurabilir, proje fizibiliteleri yapabilir, yaptırabilir, yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılabilir, konusu ile ilgili müşavirlikler yapabilir, seminerler düzenleyebilir, eğitici faaliyetlerde bulunabilir. Şirket kurulmuş ve/veya kurulacak şirketlere ortak olabilir.
h. Şirket amacı kapsamındaki faaliyetlerle sınırlı olmak üzere, ilgili mevzuatın elverdiği ölçüde her türlü araç ve nakil vasıtaları, makine ve ekipmanları satın almak, gayrimenkuller iktisap etmek, gayrimenkuller ile ilgili cins tashihi yapmak, yaptırmak, devir ve ferag etmek, sahip olunan gayrimenkulleri ve tesisleri gerektiğinde satmak ve kiraya vermek, gayrimenkuller ve tesisler kiralamak, arazi ve arsalar iktisap etmek, satış ve teshir yerleri kurmak, icabında bunları kiralamak, kiraya vermek ve satmak, iktisap olunan gayrimenkulleri taksim, ifraz ve tefrik etmek, üzerlerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat mülkiyeti, kat irtifakı tesis etmek, şirketin ve üçüncü şahısların borçlarını ve alacaklarını teminen, ipotek, rehin, kefalet ve diğer teminatları vermek ve almak, ipotek rehinleri fek ve tadil etmek gibi işlemlerde bulunabilir.
i. Şirket varlıklarını değerlendirip verimlendirmek amacı ile nakit, vadeli ve vadesiz mevduat, Repo ve ters repo işlemleri, Borsa piyasası işlemleri, Yatırım fonu katılma belgeleri, ilgili mevzuat tarafından uygun görülen ve kamuya ilan edilen diğer para ve sermaye piyasası araçları, Hazine Bonosu ve Devlet Tahvilleri, tahviller, intifa senetleri gelir ortaklığı senetleri kıymetli madenlere ve gayrimenkule dayalı sermaye piyasası araçları, gibi bilcümle kıymetli evrakı satın alabilir, satabilir, teminat gösterebilir, üzerlerinde intifa hakkı tesis edebilir ve bunların intifamdan yararlanabilir veya başka hukuki tasarruflarda bulunabilir,
j. Şirket, amaç̧ ve konularını gerçekleştirebilmek için bu konularda faaliyet gösteren birlik, dernek ve kuruluşlara üye olabilir.
k. Şirket amacı kapsamındaki faaliyetlerle sınırlı olmak üzere, Şirket konusuna giren tüm dallarda amacını gerçekleştirebilmek için satış teşkilatını kurabilir.
Yukarıda gösterilen konulardan başka, ileride şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığının uygun gördüğü değişiklikler Genel kurul tarafından karar alındıktan ve Ticaret Sicil memurluğunda tescil ve ilan edildikten sonra şirket bu isleri yapabilecektir. T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygun görülmeyen değişiklik tasarıları Genel Kurul Gündemine alınamaz ve görüşülemez. Şirket, amacını gerçekleştirmek için Ticaret Kanunu, Sigortacılık Kanunu, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ve benzeri ilgili mevzuat dahilinde ve yukarıda sayılanlarla sınırlı olmamak kaydıyla;
her türlü işlemi yapabilir.