BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Meslek grubunda, ŞİŞLİ / İSTANBUL Bölgesinde Diğer bilgi ve iletişim teknolojisi ekipmanlarının toptan ticareti konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
Şirket yürürlükteki tüm mevzuata uymak şartıyla teknoloji, elektronik, bilgisayar, bağlantılı nesneler (IoT), internet analog ve dijital televizyon, geniş bant yayıncılığı ve diğer tüm telekomünikasyon ve iletişim teknolojileri dağıtım ve yayıncılığı ortamlarında dâhil olmak üzere her nevi yoldan her türlü mal ve hizmetin satılması, dağıtılması, tanıtımı ve pazarlanması amacıyla bu işlerle ilgili olarak ticari satış ve aracılık faaliyetinde bulunmak üzere kurulmuştur.
Şirket faaliyet alanıyla ilgili olarak;
1. Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, işletebilir, kiralar, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, bedelli veya bedelsiz yola terk, kamuya terk, ifraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. Gayrimenkul satış vaadinde bulunabilir, üçüncü kişiler tarafından kendi lehine yapılan taşınmaz satış vaatlerini kabul edebilir ve gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerini tapuya şerh ettirebilir ve tapudaki şerhleri kaldırabilir.
2. Şirket lüzumlu görülecek menkul ve gayrimenkul malları satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, finansal kiralama yapabilir yahut kiraya verebilir, yurt içinde ve yurt dışından, teminatlı yahut teminatsız, her türlü borç alabilir. Şirketin sahip olduğu her türlü menkul ve gayrimenkulleri ile her türlü sabit tesis ve demirbaşları üzerinde gerek namına gerekse üçüncü şahıs ve tüzel kişiler namına teminat, kefalet, işletme rehini ve ipotek tesis edebilir, fek edebilir. Alacaklarına karşılık, ipotek veya rehin alabilir, kendi borçlarının veya üçüncü şahısların borçlarının teminatı olarak, ipotek, rehin, temlik, garanti ve kefalet dâhil olmak, fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere, her türlü teminatı verebilir, bunları kaldırabilir veya bunları kabul edebilir,
3. Şirket faaliyetlerini yürütmek için şubeler açılabilir. Konusu ile ilgili her türlü maddelerin depolanması, dağılımı ve muhafazası için gerek kendi ve gerekse müşterilerin is yerlerine her türlü muhafaza ve depolama tesis ve ekipmanı kurabilir, işletebilir, bunların tamir ve bakımını yaptırabilir.
4. Konusu ile ilgili yurt içinde ve yurt dışında işyerleri ve tesisler kurabilir projelendirebilir, işletebilir, satın alabilir, kiralayabilir, gerektiğinde bunları satabilir, kiraya verebilir veya başka surette elden çıkarabilir. Şirket konusu ile ilgili sahalarda yurt içinde ve yurt dışında mümessillikler, acentelikler, bayilikler, distribütörlükler alıp verebilir, ajanslıklar ve bürolar tesis edebilir, ihracat ve ithalat mutemetliği yapabilir. Şirket amaç ve konusunu gerçekleştirmek için yurt içinde ve yurt dışında konusu ile ilgili ihalelere girebilir, teklifler verebilir, lisans ve başvurularında bulunabilir ve bu ihalelerin ve lisansların gerektirdiği teminatları verebilir, taahhütlerde bulunabilir, kısa orta ve uzun vadeli istikraz ve lisans sözleşmeleri akdedebilir.
5. Yukarıda belirtilen amaçlarla ilgili olarak üçüncü kişilere lisans, özel satış hakkı (franchise) verebilir, üçüncü kişiler ile acentelik sözleşmeleri veya ürün ve hizmetlerinin ticareti veya yaygınlaştırılması amacıyla her türlü sözleşmeyi imzalayabilir.
6. Şirket konusu işlerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifa ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, marka, patent, ihtira beratları, lisans, know-how marka, fesihname, belge ve emsali hakları iktisap edebilir veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir, her türlü hukuki tasarruf işleminde bulunabilir. Ayrıca, yukarıdaki hakları kiraya verebilir veya kiralayabilir.
7. Şirket amaç ve konusunun gerçekleşmesi için kısa, orta ve uzun sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun ve alt mevzuatı uyarınca dış ve iç piyasa ile uzun, orta ve kısa vadeli istikraz sözleşmeleri akdedebilir;
aval, emtia, akreditif, yatırım kredileri, açık krediler esham ve tahvilat üzerine avans kredileri, senet üzerine avans kredileri dâhil olmak, fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere, her türlü krediyi temin edebilir.
8. Şirket, kurulmuş veya ileride kurulacak, yerli veya yabancı şirketlerin sermayelerine kısmen veya tamamen iştirak edebilir, başkaca şirketlerin sermaye paylarını aracılık yapmamak kaydı ile devralabilir veya mevcut paylarını kısmen veya tamamen elden çıkarabilir. Şirket konularıyla iştigal eden firmaları ve ticari işletmeleri devren iktisap edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla kurulmuş ve kurulacak şirketlerin hisse senetlerini ve paylarını satın alabilir veya satabilir devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir, yerli ve yabancı şirket, işletme ve müesseseler ile işbirliği yapabilir veya bunlarla ortaklık yapabilir.
9. Şirket konusuyla ilgili mamullerin depolanması, nakli, satısı için gerekli her türlü makine, tesisat, nakil vasıtaları, cihaz, alet ve edevat ve sair menkul malları ve hakları satın alabilir veya satabilir, ithal ve ihraç edebilir, kullanabilir, kiralayabilir ve kiraya verebilir.
10. Şirket gayelerini gerçekleştirmek için tüm sınai mali ve hukuk işlem ve tasarruflarda bulunabilir, resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak edebilir.
11. Şirket, kurulmuş veya ileride kurulacak, yerli veya yabancı şirketlerin sermayelerine kısmen veya tamamen iştirak edebilir, başkaca şirketlerin sermaye paylarını aracılık yapmamak kaydı ile devralabilir veya mevcut paylarını kısmen veya tamamen elden çıkarabilir. Şirket konularıyla iştigal eden firmaları ve ticari işletmeleri devren iktisap edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla kurulmuş ve kurulacak şirketlerin, hisse senetlerini ve paylarını satın alabilir veya satabilir, devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir.
12. Şirket gayesine faydalı olmak şartıyla ve aracılık yapmamak kaydıyla şirket konusuna bağlı olmaksızın özel hukuk, kamu hukuku tüzel kişiler tarafından ihraç olunan ve olunacak hisse senetleri, tahviller, intifa senetleri ve kuponları gibi kıymetleri satın alabilir, devralabilir, teminat gösterebilir, kabul edebilir.
13. Şirket, kendisinin ve üçüncü şahısların borçlarının teminatı olarak her türlü teminatı, ipotek, rehin, temlik, kefalet ve garanti dâhil olmak ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, verebilir ve müşterek borçlu ve müteselsil kefil sıfatı ile taahhütlerde bulunabilir.
14. Konusu ile ilgili ham madde, yan madde, yan mamul ve mamul maddeleri satın alabilir, ithal, ihraç ve sair suretle tedarik edebilir, bunları kısmen veya tamamen işletebilir.
15. Yukarıda sözü edilen konularla ilgili yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseseler ile işbirliği yapabilir veya bunlarla ortaklık yapabilir.
16. Şirket’in maksadı ve konusuyla ilgili olmak ve aracı kurum faaliyeti kapsamında olmamak kaydıyla, tahvil, hisse senedi, bono, intifa hakkı senetleri, kupon ve özel veya kamu kurumlarına ait diğer tüm teminatlar dahil olmak üzere fakat bunlarla sınırlı kalmaksızın her türlü teminatı iktisap edebilir, düzenleyebilir ve satabilir, bunları teminat olarak iktisap edebilir veya verebilir ve bunlara bağlı olan hakları kullanabilir.
17. Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili yurt içinde ve yurt dışında resmi ve özel kurumların açtığı ihalelere katılabilir. Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili olarak kanuni mevzuat yerine getirilerek ihracat ve ithalat işlemleri yapabilir.
18. Konusu ile ilgili fason isçilik yapabilir, yaptırabilir.
19. Şirket, amaç ve konusunun gerektirdiği her türlü ticari, sınai ve sair işlemleri yapabilir. Yurt içinde ve yurt dışında şirket kurabilir, adi ortaklık kurabilir, mevcut ve ileride kurulacak işletme ve şirketlere iştirak edebilir. Şirket konularıyla iştigal eden firmaları ve ticari işletmeleri devren iktisap edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla kurulmuş ve kurulacak şirketlerin, hisse senetlerini ve paylarını satın alabilir veya satabilir, devredebilir ve bunlar üzerinde tasarrufta bulunabilir.
20. Şirket’in konusu ile ilgili olarak yerli ve/veya yabancı şirketler ile anlaşmalar yapıp, yurt içi ve yurt dışında ihalelere girilebilir ve taahhütlerde bulunulabilir.
21. Şirket yukarıda yazılı olanlar dışında faaliyet amacına uygun ve faydalı islere Genel Kurul kararı ile girişebilir ve işbu esas sözleşmesini mevzuata uygun olarak değiştirebilir.