MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK Meslek grubunda, ŞİŞLİ / İSTANBUL Bölgesinde Diğer projelere yönelik mühendislik ve danışmanlık faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
1-İş sağlığı ve iş güvenliği mevzuatının öngörmüş olduğu konularda danışmanlık hizmetleri vermek.
2- Sanayi ve ticaretten sayılan her türlü işletme ve iş yerlerinden iş sağlığı ve güvenliği ile sosyal güvenlik mevzuatları konularında denetim, eğitim, araştırma ve incelemeler yapmak, işletmelerini kuruluş ve işleme safhalarında iş güvenliği mevzuatı çerçevesinde proje hazırlamak, risk analizi yapmak, işletme belgesi alınması hususunda işletmelere teknik danışmanlık, müşavirlik, mühendislik hizmetleri ile bu konularda yurtiçinde ve yurt dışında eğitim, seminer ve konferanslar vermek ve İş sağlığı ve iş güvenliği hizmetleri ile ilgili eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermek. T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ön görmüş olduğu raporların verilmesi veya bu tip raporlarla ilgili dışarıdan hizmet verilmesi, iş güvenliği ile ilgili malzemelerinin alımı satımı ithalatı, ihracatı ve pazarlanmasını yapmak.
3- İş sağlığı ve güvenliği mevzuatının öngörmüş olduğu iş güvenliği uzmanlığı ile ilgili eğitim faaliyetlerinde bulunmak, eğitici eğitmeni uzman mühendis iş güvenliği yönetim sistem temsilcisi, iş sağlığı ve güvenliği denetmeni, iş sağlığı ve güvenliği kurul üyeleri eğitimi ile iş sağlığı ve güvenliği iş yeri sendika temsilciliği eğitimleri düzenlemek.
4- Yurtiçinde ve yurtdışında iş sağlığı ve güvenliği alanlarında yönetim uygulama, program geliştirme danışmanlığı yapmak kaydıyla, her türlü danışmanlık ve yönetim hizmeti vermek ve tüm bu alanlarda iştigal eden kamu, yerli ve yabancı özel sektör kuruluş ve şirketlerinin danışmanlığını ve yönetimini üstlenmek.
5-Yurt içinde ve yurt dışında teknik gelişmeleri takip, tespit ve uygulama amacı ile etütler yapmak, bu konularda yerli ve yabancı kuruluşlarla işbirliği yapmak, bilimsel çalışmalar, teorik ve uygulamalı eğitim programları yapmak, bu amaçla düzenlenen programlara katılmak.
6-Lisans, imtiyaz, marka, patent, know- how, teknik bilgi, sair fikri ve sınai mülkiyet haklarının iktisap edebilir, tescil ettirebilir, satın alabilir, kullanabilir, kiralayabilir, devredebilir, lisans verebilir ve bunlara ilişkin sözleşmeler akdedebilir
7-Mevcut veya ileride kurulacak yerli veya yabancı, gerçek veya tüzelkişilerle iş birliği yapabilir. Bunlarla yeni şirket kurabilir veya teşebbüslere girişebilir, yerli ve yabancı şirket ve işletmeleri tamamen veya kısmen devralabilir. Bu şirket veya işletmelerin sermayesine iştirak edebilir, şirketlere kurucu olarak katılabilir, aracılık faaliyetleri yapmamak kaydıyla şirketlerin hisselerini satın alabilir, sahibi olduğu hisseleri satabilir
8-İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili her türlü ulusal ve uluslararası alanda geçerli sertifikalı ikbal eğitimler vermek.
9-6331 sayılı yasa kapsamında iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yetkilendirilmiş uzmanlık belgesine sahip mühendis veya teknik elemanlar, konuyla ilgili gerekliği yetkinliğe sahip uzmanlar aracılığı ile iş sağlığı ve güvenliği danışmanlık hizmeti vermek.
10-İşletme iş yerlerinde yürütülen hizmetlerden doğan tehlikelerden kaynaklanacak kayıp, yaralanma ya da başka zararlı sonuçların meydana gelmemesi amacıyla Risk Değerlendirmesi yapmak ve belgelendirmek.
11-İş sağlığı ve güvenliği, çevre insan kaynakları, iş ve sosyal güvenlik mevzuatları teknik ve işe özgü iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri vb. tüm konularda danışmanlık, denetim eğitim, mühendislik, araştırma, sağlık hizmeti vermek, bu konularda gerekli tesisleri kurmak, işletmek, ilave tesisler açmak, kiralamak, şubeler açmak, gerekli makine ve ekipmanı yurt içi veya yurt dışından satın almak, işletmek, kiralamak ve satmak.
12- Şirket ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında açılan ihalelere katılabilir, yerli ve yabancı firmalarla ve gerçek kişiler ile işbirliği yapabilir, yurt içinde ve yurt dışında şubeler açabilir, ortaklıklar ve is ortaklıkları kurabilir, kurulmuş veya kurulacak ortaklıkların sermaye ve yönetimlerine iştirak edebilir, onları devir alabilir, işletebilir yeni şirketler kurabilir.
13- Şirket konularına giren malların depolanması, nakli, tevzi için gerekli her türlü tesisat, vasıta. Arazi, arsa ve bina alabilir, satabilir veya başkalarından kiralayabilir. Şirket mallarının tanıtımı ve satışı için teşhir ve satış yerleri açabilir.
14- Konusu ile ilgili her türlü ticari faaliyetlerde bulunmak, alım satım, taahhüt, ithalat ve ihracat işleri ile uğraşmak, yerli ve yabancı mümessillikler almak ve vermek.
15- Çevre mevzuatınca yükümlülüklerin uygulayarak çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için çevresel sorumluluklarını yerine getirdikleri ve işletmenin faaliyet göstermesi için izinlerin ve lisanslarının alınması ve takibi, bu süreçlerin tamamlanması ve ilgili konularda danışmanlık verilmesi ile firmaların çevre Yönetim Sistemi ve Çevre Politikası oluşturulacak iyileştirecek şekilde danışmanlık hizmetleri sunmak.
17- KKDİK kapsamında, Kimyasal Güvenlik Raporu ve Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesi hizmetleri, Entegre Çevre Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Kimyasal Kayıt Sistemine Ön Kayıtları ve Kayıtları yapma hizmetleri, atık yönetim danışmanlığı ve ilgili konularda eğitim hizmetleri sunmak.
18- Firmaların Karbon ayak izini hesaplamak, bireylerin veya organizasyonların çevreye olan etkilerini anlamalarına yardımcı olmak için;
enerji Tüketimi Hesaplaması, kişisel veya kurumsal taşıma araçlarının türünü ve kullanım sıklığını değerlendirin. Araçların yaktığı yakıt miktarını ve kilometre başına salınan karbon miktarını bilmek, Geri dönüşüm ve atık azaltma çabalarınızı değerlendirin. Atıkların ne kadarının geri dönüştürüldüğünü ve kaçının çöpe gittiğini belirlemek, ısıtma, soğutma ve su kullanımı gibi ev veya iş yerindeki iklimlendirme sistemlerini değerlendirmek, Karbon ayak izini azaltmak için bu hesaplamaları yaparken, sürdürülebilirlik uygulamalarını benimsemek ve çevre dostu alışkanlıkları teşvik etmek, elektrik tüketimimizi azaltmak için yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek konusunda danışmanlık vermek.
19- İşletmelerin, binaların ve termik santrallerin detaylı enerji etüdünü yapmak, Enerji Yönetim Sistemi Süreç Danışmanlığı yapmak, Firmaların enerji tüketimini azaltmak ve buna bağlı olarak enerji kaynaklarını en verimli kullanabilmek adına Verimlilik Artırıcı Uygulamalar gerçekleştirmek için programlar yapmak, Yeni yapılacak olan veya mevcut binalarınız için Enerji Kimlik Belgesi Düzenlenmesi Hizmeti vermek.
20- Bilumum kimyasal maddeler ve her türlü yardımcı kimyevi maddeler ve bunların üretiminde kullanılan mamul, yarı mamul, ham maddelerin imalatı ve ticareti.
21- Başta kimya sanayi olmak üzere imalat, ticaret ve hizmet sektörleri ile nihai tüketimde kullanılan her türlü kozmetik ürünlerin imalatını, fason işçiliğini yapmak, yaptırmak, alımını, satımını, ithalat ve ihracatını, komisyonunu, dağıtım, pazarlama ve dahili ticaretini yapmak.
22- Şirket kozmetik, güzellik müstahzaratı, vücut ve cilt bakım ürünleri, El, yüz vücut kremleri, kolonya, parfüm, şampuan ve benzerlerinin imalat, ithalat, ihracat, alım satımı ve pazarlamasını yapmak.
23-Her türlü uçucu yağlar aromatik sular, parfümler, güneş yağı, cilt bakımı müstahzarları, manikür ve pedikür müstahzarları, koku veren maddeler, dudak göz ve cilt makyaj müstahzarları, pudralar, kremler, allıklar, saç müstahzarları, saç spreyleri saç boyaları ve losyonları, perma ve defrize müstahzarları, ağız ve diş sağlığı müstahzarları, tıraş öncesi ve sonrası müstahzarları banyo müstahzarları, her türlü deodorantlar, tüy dökücüler, çeşitli kozmetikler ve tuvalet müstahzarları, tıraş kremleri ve kokulu müstahzarların, imalatını, toptan ve perakende alımını, satımını dağıtımını ithalat ve ihracatını yapmak.
24-Her nevi vücut ve cilt koruyucu malzemelerini imal etmek almak ve satmak.
25-Şirket yukarıdaki ve benzeri kozmetik ürünlerinin fason imalatını yapabilir, yaptırabilir.
26-Organik ve inorganik kimyevi maddeleri imal etmek, almak ve satmak.
27-Yukarıdaki maddelere ait ruhsatname çıkartmak, satın almak, kiralamak, bunlara ait iç ve dış piyasalardan mümessillik, temsilcilik, almak veya vermek, kamu ve özel kuruluşlardan gerekli izin, ön izin belgeleri almak, marka tescil ettirmek ihtira beratı almak ticari unvanları iktisap etmek.
28-Kozmetik ve kişisel bakım malzemelerinin mağazada veya internet üzerinden perakende ve toptan ticareti.
29-Konusu ile ilgili ruhsatname, izin, imtiyaz patent marka ve ihtira beratını doğrudan alır, bunları tamamen veya kısmen devreder başkalarına ait olanları devir alır, konusu ile ilgili her türlü ithalat ve ihracat ile her türlü know-how anlaşmaları yapabilir
Şirket amaç ve konularıyla ilgili olarak aşağıdaki işlemleri de yapar;
Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, işletebilir, kiralar, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek
verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkuller üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, bedelli veya bedelsiz yola terk, kamuya terk, ifraz, tevhit yapabilir, kat
İrtifakı ve kat mülkiyeti tesis edilebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhit, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.