PERAKENDE TİCARET Meslek grubunda, KADIKÖY / İSTANBUL Bölgesinde Radyo, TV, posta yoluyla veya internet üzerinden yapılan perakende ticaret konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
1. Her türlü kozmetik, güzellik ürünleri, parfümeri ürünleri ve bunların her türlü araç ve gereçlerinin müstahzarlarının alımı, satımı, ithalatı ve ihracatını, toptan ve perakende ticaretini, dağıtım ve pazarlamasını yapmak. Bu işlerle ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla ortaklıklar kurmak, iş anlaşmaları yapmak.
2. Her türlü ıtriyat, kozmetik, parfümeri, tıbbi müstahzarat, bunlar ile ilgili kimyevi madde, hammadde, yarı mamul ve mamul maddelerin alımı, satımı, ihracat ve ithalatını, dağıtım ve pazarlamasını yapmak.
3. Her türlü uçucu yağlar, aromatik sular, parfümler, güneş yağı, cilt bakımı müstahzarları, manikür ve pedikür müstahzarları, koku veren maddeler, dudak, göz ve cilt makyaj müstahzarları, pudralar, kremler, saç müstahzarları, saç boyaları ve losyonlarının alımını satımını, ithalatını ve ihracatını yapmak.
4. Her türlü ağız ve diş sağlığı müstahzarları, traş öncesi ve sonrası müstahzarları, her türlü deodorantlar, tüy dökücülerin alım satımını, ithalatını ve ihracatını yapmak.
5. Her türlü dermo-kozmetik, güzellik ve estetik ürünlerinin alımını, satımını, ithalatı ve ihracatını yapmak.
6. Doğal ve bitkisel hammadde ve yardımcı maddelerden üretilmek üzere her türlü kozmetik, parfümeri, deodorant, şampuan, duş jeli, sabun, ıtriyat, krem, diş bakım mamulleri, çocuk kozmetik ve çocuk kozmetik temizlik malzemeleri, çocuk bakım ürünleri ve her türlü temizlik maddeleri, saç, cilt, tırnak ve vücut bakım ürünleri, güneş kremleri ve yağlarının alımı, satımı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak.
7. İnternet ortamı üzerinden her türlü ticaret ve hizmet satışı yapmak, kurulmuş veya kurulacak olan internet sitelerinden paralı veya parasız üyelik sistemleri kurmak, internet siteleri üzerinden iç ve dış ticaret yapmak.
Şirket konusu ile ilgili olarak;
• Konusu ile ilgili yurt içinde ve yurt dışında bürolar, satış ve teşhir yerleri ve depolar açabilir, acentelikler kurabilir.
• Konusu ile ilgili araştırma geliştirme hizmetleri personel yetiştirme ve buna benzer faaliyetlerde bulunmak, mühendislik ve müşavirlik hizmetleri görmek, bu konuda yerli ve yabancı şahıs ve firmalarla işbirliği yapabilir.
• Konusu ile ilgili kurulmuş ve kurulacak yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerle ortaklık kurabilir, bunlar tarafından ihraç olunacak hisse senedi ve tahvilleri almak, iştirak taahhütlerinde bulunmak, aracılık yapmamak kaydıyla bunları satmak, devir ve temlik etmek ve teminata vermek.
• Konusu ile ilgili her türlü ithalat, ihracat, ticaret, mümessillik, müşavirlik ve taahhüt işleri yapabilir. Yurt içinde ve yurt dışında açılacak ihalelere katılabilir ve yerine getirebilir.
• Konusu ile ilgili fizibilite çalışmaları, pazarlama faaliyetleri yapabilir.
• Şirket işleri ile ilgili olarak yurt dışına eleman gönderebilir ve yurt dışından eleman getirebilir.
• Konusu ile ilgili tesis, makine, alet, edavat, teçhizat, nakil vasıtaları ve her türlü iş makinası satın alabilir, satabilir, kiralar ve kiraya verebilir, her çeşit ham, yardımcı, yarı mamul ve mamul madde satın alabilir, satabilir, ithal ve ihraç edebilir. İşlerin bir kısmını veya tamamını taşeronlara yaptırabilir ve bunlarla sözleşme imzalayabilir.
• Konusu ile ilgili ruhsatname, izin, imtiyaz, patent, marka ve ihtira beratını doğrudan alır, bunları tamamen veya kısmen devreder, başkalarına ait olanları devir alır,
• Konusu ile ilgili her türlü ithalat ve ihracat ile her türlü know-how anlaşmaları yapabilir.
• Şirket yurt içinde ve yurt dışında finans kurumları ve bankalardan uzun, orta ve kısa vadeli borç alabilir. Aval ve kefalet krediler temin edebilir, yurt içinde ve yurt dışında mali, sınai, ticari kuruluşlara borçlanabileceği gibi bunlara kefalet verebilir, bu konuda gerekli kefalet, rehin ve diğer gerekli sözleşmeleri yapabilir.
• Şirket kendi ihtiyacı için gerekli görülecek her türlü taşınmaz malları ve taşınmaz hükmündeki hakları, her çeşit taşınır malları veya taşınmaz ve taşınırlar üzerindeki her çeşit ayni şahsi her türlü hakları satın almak, trampa ve takas gibi Medeni Kanun, Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, İcra ve İflas Kanunu gibi çeşitli mevzuat hükümlerinin hükmi şahıslara tanıdığı imkan ve yollar dairesindeki çeşitli şekillerde iktisap, devir ve temellük edebileceği gibi keza bu yollarla elden çıkarabilir, özellikle şirket işleri için gerekli görülebilecek menkul ve gayrimenkul mallar ile hak ve tesisler üzerinde şirket için rehin ve ipotek edebilir, verebilir veya kabul edebilir. Hak ve alacaklarının temini ve tahsili için ayni ve şahsi her türlü teminatı gösterebilir, alabilir, menkul, gayrimenkul hak ve tesisler kiralayabilir, kiraya verebilir, inşaa eder veya ettirir, işletir veya işlettirebilir, sahip olduğu gayrimenkuller üzerinde tevhid, ifraz, taksim, cins tashihi, arsa payı tashihi, yola terk, arsa payı ipotek, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis, ihdas ve ipoteğin fekki işlemlerini yapabilir.
• Şirket sahip olduğu mallar üzerinde menkul rehni, arsa ve gayrimenkuller üzerinde ipotek tesis edebileceği gibi başkasına ait menkul mallar üzerinde, kendisi lehine menkul mal rehni ve gayrimenkuller üzerinde de kendisi lehine ipotek edebilir.
• Konusu ile ilgili olarak her nevi gayrimenkul almak, satmak, inşa etmek, ettirmek, kiralamak, kiraya vermek, bunlar üzerinde ipotek ve her türlü kanuni haklar tesis ettirmek, cins tahsisi yapmak, iş ve ortaklık münasebetlerinde bulunduğu şahıs ve şirketlerin doğmuş ve doğacak borçlarını temin etmek üzere kendi gayrimenkulleri üzerinde ipotek tesis etmek, ayrıca irtifak, intifa, sükna hakları ile medeni kanun hükümleri gereğince ayni ve gayri maddi haklarla ilgili her çeşit iltizami ve tassarrufi işlemlerde bulunmak, keza menkul malları ve gayrimenkulleri üzerinde rehin, işletme rehni tesis etmek, şirketin her türlü hukuki tasarruflarından mütevellit hak ve alacaklarının tahsili ve temini için ipotek, menkul mal rehni işletme rehni, ayni ve şahsi her nevi teminat almak, bunlarla ilgili tapuda ve ticaret sicilinde terkin ve tescil işlemlerinde bulunmak.
• Şirket taşınmazlarını gerçek ve tüzel 3.kişilerin borçları için ipotek verebilir. Şirket genel bütçeye dahil dairelere katma bütçeli idarelere, İl Özel İdarelerine, Belediyelere ve köylere, Bakanlar Kurulunca vergi mükellefiyeti tanınan vakıflara kamu menfaatlerine yararlı sayılan derneklere, bilimsel araştırma geliştirme faaliyetlerinde bulunan kurumlara ve kuruluşlara üniversitelere, öğretim kurumlarına ve bu gibi kişi ve kurumlara yardım ve bağışta bulunabilir. Yukarıda gösterilen konulardan başka ileride şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde müdürün teklifi üzerine keyfiyet ortaklar kurulunun onayına sunulacak ve bu yolda karar alındıktan sonra şirket bu işleri de yapabilecektir.
• Anasözleşme değişikliği niteliğinde olan işbu kararın uygulanması için Ticaret Sicil Memurluğuna tescil ve ilan ettirilecektir.