İSÜ ARGE DANIŞMANLIĞI İNOVASYON VE BİLGİ TRANSFERİ ANONİM ŞİRKETİ

AYAZAĞA MAH. KEMERBURGAZ CAD. VADI ISTANBUL PARK SİT. 7A BLOK NO:7B İÇ KAPI NO:4 SARIYER - SARIYER / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 14.07.2025 05:31:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : İSÜ ARGE DANIŞMANLIĞI İNOVASYON VE BİLGİ TRANSFERİ ANONİM ŞİRKETİ
  • Firma Türü : TEK PAY SAHİPLİ ANONİM ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 26 Haziran 2025 Perşembe
  • Sermaye : 250.000,00 TL
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - MASLAK VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 4811451155
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 1087750
  • NACE Kodu : 721901
  • Mersis No : 0481145115500001
  • E-Tebligat Adresi : 25858-81544-88455
  • İşletme Adresi : AYAZAĞA MAH. KEMERBURGAZ CAD. VADI ISTANBUL PARK SİT. 7A BLOK NO:7B İÇ KAPI NO:4 SARIYER PK: 34485 İSTANBUL TÜRKİYE
  • Posta Kodu : 34485
  • İlçe /İl : SARIYER / İSTANBUL
  • Ülke : TÜRKİYE
1. Şirket, Üniversitenin kurumsal kapasitesini geliştirilmek ve sürdürülebilir kılınmasını sağlamak amacıyla uluslararası bilimsel çalışmaları nicelik ve nitelik olarak geliştirmek, girişimcilik ve yenilikçilik performansının artırmak ve akademik çıktıların sivil toplum ile bütünleştirmek, stratejik hedeflerine katkı vererek bu hedeflerle uyumlu politikalar geliştirmek amacıyla araştırma ve geliştirme alanında danışmanlık hizmeti vermek.
2. Şirket, Üniversite ile kamu kurum / kuruluşları ve endüstri arasında iş birliği sağlayarak ülke sanayinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması amacıyla teknolojik bilgi seviyesinin artırılması, süreç optimizasyonları ile kalite ve standartları yüksek ürünler üretilmesi, yeni sistemlerin geliştirilmesi, verimliliği artırılması, maliyetlerin azaltılmasına katkıda bulunmak amacıyla danışmanlık faaliyetlerinde bulunmak.
3. Şirket, Küçük ve orta ölçekli, büyük ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak, teknoloji transfer faaliyetlerini yürütmek ve ileri teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandıracak projeler yapmak ve danışmanlık hizmeti vermek.
4. Şirket, Firmaların araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yönelik olarak ilgili tüm mevzuat ve teknik detayda eğitim, danışmanlık faaliyetlerinde bulunmak.
5. Şirket, Araştırma ve geliştirme, plan etütleri, iş analizleri, sistem analizleri ile diğer planlama ve strateji çalışmaları yapmak, pazarlama ve işletme yönetimi hizmeti vermek, proje danışmanlık hizmeti almak ve vermek.
6. Şirket, yurt içinde veya yurtdışında araştırma ve geliştirmeye yönelik danışmanlık faaliyetlerinde bulunmak.
7. Şirket, Üniversite içinde ve dışında teknoloji transfer faaliyetleri ve bilgi transferi konusunda tanıtım, bilgilendirme ve eğitim hizmetleri vermek. Bilimsel araştırmacıların karşısına çıkan riskleri azaltan stratejiler oluşturmak, Sanayi ve yatırımcıların araştırmacılar ile buluşmasını sağlamak, Girişimcilik, inovasyon ve Ar-Ge gibi konularda eğitimler vermek, Nitelikli çalışan ve şirket arasında ilişki kurulması konusunda hizmet vermek.
8. Şirket, konusuyla ilgili Üniversite ile kamu kurum/kuruluşları ve firmalar arasında firmaların teknolojik bilgi seviyesini, ürün kalite ve standartlarının artırılmasını, yeni sistemlerin geliştirilmesini, üretim ve ihracatın artırılmasını, ARGE ve inovasyonun geliştirmesi, bünyesinde konusunda uzman ekip ve mentor bulundurarak birimler arasında bilgi transferini sağlamak.
9. Şirket, Üniversite ile üniversite, sanayi, kamu kurum/kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve dernekler arasında işbirliğini geliştirmek adına faaliyetler yürütmek ve Kontratlı Projelere danışmanlık vermek.
10. Şirket, Üniversite içerisinde ulusal ve uluslararası hibe programları farkındalığını artırmak, eğitim, seminer, çalıştay ve benzeri etkinlikleri düzenlemek.
11. Şirket, Proje dokümanı hazırlama, inceleme, başvuru süreçlerini yürütme, proje idari yönetimi ve mali izleme aşamalarında uzman desteği ve danışmanlık vermek.
12. Şirket, Ar-Ge projeleri, fikri hakların korunması, girişimcilik, ticarileşme, şirketleşme, pazara açılım vb. bilgi ve hizmetlerin tanıtımını yapmak, kullanımını ve daha ileri düzeylerde geliştirilmesini sağlamak için yurt içinde ve yurt dışında bu konularda mal veya hizmet üreten firmaların teknik, ticari, temsilciliğini, bayiliğini, acenteliğini, distribütörlüğünü, yetkili satıcılığını yapmak. Bu konularla ilgili sanayilerde bulunan her türlü ham madde, yarı mamul, madde ve mamul maddeleri ithal ve ihraç etmek.
13. Şirket, Fikri mülkiyet haklarının (patent, faydalı model, marka ve tasarım gibi) başvuru değerlendirme, başvuru gerçekleştirme, tescil işlemleri için süreç yönetimi ve ticarileştirilmesi alanlarında faaliyetlerini yürütmek. Bu kapsamda, üniversitede ortaya çıkan yeniliklerin patent başvuruları yapılarak koruma altına alınması gibi işlemlerle fikri mülkiyet portföyünü genişletilmek, bu patentlerin ve diğer fikri mülkiyet haklarını kiralamak, satmak, devretmek ve lisanslanmak suretiyle ticari değer kazandırmak. Üniversite adına Türk Patent ve Marka Kurumu başta olmak üzere tüm resmi işlemlerin yürütmek.
14. Şirket, Uluslararası potansiyel analizleri yaparak, uluslararası fikri haklar başvuruları gerçekleştirilmesi amacıyla değerlendirmeler yapmak. Uluslararası başvuruları gerçekleştirilmek ve süreçlerini yönetilmek. Bilimsel araştırmalar ve teknolojik projelerin sonuçlarının sanayi ve ticaret hayatına uygulanması, bu süreçlerde danışmanlık hizmetleri vermek ve projelerin çıktılarını pazarlamak. Ürünlerin ve potansiyel ticari kullanım alanlarının tanıtımını yapmak, fıkri mülkiyet portföyünü geliştirmek ve pazarlamak ve danışmanlık vermek.
15. Şirket, Fikri mülkiyet hakları ile girişimci sermaye şirketleri kurmak, mevcut şirketlere iştirak etmek ve iştirakleri satmak suretiyle ticari işbirlikleri geliştirmek. Ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirlikleri geliştirerek, kamu ve özel fonlardan, kişi ve kuruluşlardan destek ve yardım kabul etmek; ulusal ve uluslararası AR-GE teşvikleri ve proje desteklerinin alınmasında aracı olmak. Üniversiteler ve araştırma-geliştirme kurumları için fikri mülkiyet hakları konusunda araştırmalar yapmak, pazar beklentilerini saptamak ve bu bilgiyi üniversiteler ve araştırma-geliştirme kurumları ile paylaşmak suretiyle bilimsel bilgi akışını sağlamak. Araştırma ve geliştirme sonucu ortaya çıkan yazılım, donanım, sistem ve ürünler için patent almak ve bu patentleri diğer firmalara devretmek veya lisans yoluyla kullanımlarını sağlamak suretiyle ticarileştirme faaliyetleri yürütmek.
16. Şirket, Ulusal ve uluslararası teknik yardım ve know-how anlaşmaları yapmak, patent ve diğer sınai hakları kazanmak, kiraya vermek, kiralamak, ipotek veya rehin almak veya vermek gibi işlemlerle fikri mülkiyet haklarını etkin bir şekilde yönetmek. Fikri Haklar Portföyünün ekonomik açıdan etkin yönetimi amacıyla, ticarileşme ihtimali bulunmadığına karar verilen, geliştirme faaliyetleri yapılmayan başvurular için Serbestlik Kararı değerlendirmelerini yapmak. Serbestlik Kararı verilen dosyaların süreçlerinin yönetilmesi ve eğer buluşçu tarafından talep ediliyorsa devrini sağlamak.
17. Şirket, Üniversite ya da sanayi ortaklı fikri haklar başvurularıyla ilgili olarak ortaklık sözleşmelerini düzenlenmek ve süreçlerin üniversite menfaatlerini koruyacak şekilde yönetmek. Üniversitenin hak kaybı yaşamasına sebep olabilecek her türlü ihlalin tespiti ve ortadan kaldırılması amacıyla gerekli işlemleri yapmak. Fuar, panel, sergi, kongre, konferans vb. düzenlemek ya da katılmak yoluyla mevcut portföyün tanıtımı ve ticarileştirme faaliyetleri gerçekleştirmek ve olası anlaşmalar için sözleşme süreçlerini yönetmek ve takibini yapmak.
18. Şirket, Girişimcilere eğitim, inkübasyon, test, kalibrasyon, kalite güvence ve benzeri konularda ar-ge, test ve teknik hizmetler vermek. Marka tescili, telif hakları, patent alma, şirket kuruluşu, teknoloji transferi, risk sermayesi, pazarlama ve ihracat gibi konularda danışmanlık hizmeti vermek.
19. Şirket, Üniversite içi şirketleşme ve girişimcilik hizmetleri vermek, Kuluçka merkezi kurmak, kurulu olanlar ile işbirliği yapmak, kuluçka faaliyetleri için yer kiralamak, yarışma, proje pazarları organize etmek, eğitim, seminer ve atölyeler düzenlemek.
20. Şirket, Girişimcilik, lisanslama ya da sanayi işbirliği alanlarında fon kurmak, mevcut veya kurulacak fonlara iştirak etmek.
21. Şirket, Yıllık faaliyet raporlarını hazırlamak, 1-3-5 yıllık stratejik planları hazırlamak ve her yılın sonunda faaliyet raporu ile birlikte bir sonraki yılın ilk ayı itibariyle Yönetim Kurulu ve üniversite senatosuna sunmak.
22. Şirket, Test, muayene, alet ve makineleri ile teçhizatını satın alma veya kiralama yolları ile temin ederek amaca yönelik olarak yenilikçi ve ileri teknoloji laboratuvarı ve üretim birimlerini kurmak ve bedeli karşılığında ilgililerin kullanımına sunmak. Gerektiğinde bahsi geçen bu hizmetleri satın almak, söz konusu alet, makine ve tesisatı kullanarak, işletmecilik faaliyetini yürütecek, konusunda uzmanlaşmış deneyimli personel istihdamı yapmak, gerekli bilgilere ulaşarak bu konularda ilgili kişi ve kuruluşlarla koordinasyonun sağlanması faaliyetlerinde bulunmak.
23. Şirket, İlaç ve sağlık araştırmaları için kimyasal, enzim sistemleri, hücre kültürleri, deney hayvanları gibi malzemeleri temin etmek, farmakolojik ve toksikolojik değerlendirmeler için gerekli inceleme ve analizleri uluslararası standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmesi için teçhizat, personel ve hizmet tedariki yapmak. Biyoeşdeğerlik çalışmaları için istenilen niteliklerde sağlıklı gönüllülerin özel popülasyonların ve hasta gruplarının teminini ve bu kişilerin planlanan protokollere uyumunu sağlamak, denetimlerini yapmak, tıbbi muayeneleri, sigorta, ulaşım, konaklama gibi hizmetlerin tedarik edilmesi için gerekli bağlantıları gerçekleştirmek. Araştırmaların güvenlik, yetkinlik, doz, kinetik ve ilaç etkileşimleri için gerekli klinik değerlendirmeleri ve laboratuvar ölçümlerini uluslararası standartlara uygun biçimde yapmak ve yaptırmak. Yapılan araştırmalar için gerekli yazılım, bilimsel altyapı, dosya hazırlama, başvuru, İzleme, veri toplama, kayıt ve veri analizi ve raporlama hizmetlerini vermek.
24. Şirket, Yerli ve yabancı kuruluşlarda teknolojik bilgi için sektörel pazar araştırmaları, risk analizi ve yönetimi yapmak. Analiz, planlama, örgütleme, yürütme ve takip ile ilgili yönetim faaliyetlerinde danışmanlık yapmak. Ar-Ge ve yeniliğe dayalı proje yürütmek ve katkıda bulunmak amacı ile gerekli analiz ve planlamalarda bulunmak, alternatifleri değerlendirmek, düzenleme ve izleme faaliyetlerinde bulunmak.
25. Şirket, denetim sistemleri ve bilişim tesislerini, programlarını önermek, sunmak veya hizmetini aldırmak, uygulamalarda teknik destek vermek. Tüm örgüt ya da bireysel bölüm ve servislerde yürürlükte olan süreç, metot ve sistemleri gözden geçirerek, geliştirilmeleri hakkında önerilerde bulunmak.
26. Şirket, Ortaklık, iştirak ve bağlı kuruluşlar gibi mali organizasyonların yapısal değişimleri, satışları, kiralama, işletimi ve özelleştirme durumlarındaki denetim, değerlendirme, risk yönetimi gibi hizmetlerin verilmesi ve ilgili anlaşmaların düzenlenmesi, ithalat, ihracat, kambiyo ve Avrupa Gümrük Birliği mevzuatları kapsamındaki uygulamalarda gerekli destek hizmetlerinde bulunmak, ihtilaflar halinde çözüm üretmek.
27. Şirket Kalite yönetim sistemleri, İSO (Uluslar Arası Standart Örgütü), CE (Avrupa Uygunluk) belgeleri, Gıda Güvenlik sistemi (HACCP), İşçi Sağlığı ve iş Güvenliği, Çevre Yönetim Sistemleri (İSO 14001), Enerji Verimliliği, Marka ve Patent ile ilgili danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermek. Ulusal ve uluslararası kuruluşların eğitim, destek ve proje finansmanına ait fonlarının kullandırılma danışmanlık hizmetlerini yürütmek.
28. Şirket, Konusu ile ilgili bilgisayar programları üretmek, eğitim ve destek hizmetlerini vermek, hazır paket programların bayiliğini ve çözüm ortaklığını yapmak, yaptırmak, ithalatı ve ihracatını yapmak, bununla ilgili servis istasyonları kurmak.
29. Şirket, Yurt içi ve yurt dışındaki firmaların ve gerçek kişilerin iş geliştirme projelerine yönelik faaliyetleri ile ilgili bilgi akışı sağlamak, sistemi oluşturmak ve gerekli servisleri vermek, danışmanlık hizmetlerinde bulunmak, ekonomik ve yapısal değişmelere paralel, iş ve yönetim stratejisi geliştirme yönetimi desteği vermek, iş ortaklığı seçimi, birleştirme ve ortaklık yönetimi konularında destek hizmetleri sunmak, öneriler hazırlamak, plan ve programlar geliştirmek, uygulama aşamasında öneri ve teknik yardımda bulunmak, işlemek, temsilcilik pazarlama ile ilgili faaliyetlerinde temsilcilik ve distribütörlük yapmak.
30. Şirket, Yazılım, donanım, sistem proje ve ürünlerini pazarlayabilmek ve bunları veya firmanın kendisini tanıtma amacı ile iç ve dış fuar, seminer, sergi ve organizasyona katılmak, eğitim programları, organizasyonlar, seminerler ve görüşmeler düzenlemek, toptan ve perakende satış mağazaları açmak. Araştırma ve geliştirme sonucu ortaya çıkan yazılım, donanım, sistem ve ürünlere patent almak, alınan patentleri başka firmalara satmak devretmek ve kullandırmak, Şirket konusu ile ilgili olarak ulusal veya uluslararası bazda üretilen ürün veya hizmetlerin pazarlanması, yönetim ve organizasyonuna ilişkin bilgi ve destek (know-how) sağlamak suretiyle İmtiyaz hakkına konu ticari işleri yürütmek, ürün ve marka bazında İş ilişkileri bütününü kapsayacak şekilde yurt içinde ve dışında faaliyet gösteren gerçek merkezden veya yerinden yönetim esaslarına göre kurulmuş kamu tüzel kişileri ile özel hukuk ve gerçek tüzel kişileri İle şirket faaliyetlerinin gerektirdiği ölçüde her sıfatla alımı, satımların istisna, komisyon, vekalet, hizmet, kefalet, müşavirlik, bayilik, mümessillik, acentelik, distribütörlük, müteahhitlik, transit ticaret yapmak ve hukuka uygun her türlü sözleşmeleri yapmak, iç ve dış teknik yardım know-how anlaşmaları yapmak, patent, ihtira beraatı gibi sınai haklar kazanmak, kiraya verilmek, kiralanmak, ipotek veya rehin almak veya vermek, satın almak, satmak veya devretmek franchising vermek.
31. Şirket, Resmi ve özel sektörle ilgili yurt içinde ve dışında açılan her türlü ihaleye tek başına veya başka şirketlerle beraber iştirak etmek. Satış sonrası bakım onarım ve yeniden monte işleri yapmak ve yaptırmak. Şirket amaç ve konularını gerçekleştirebilmek için teknolojik yatırımlar yapmak, bunları satmak, bu konularda başkalarına danışmanlık hizmeti vermek.
32. Şirket, İlgili mercilerin izni olmak kaydıyla telefon, veri, faks, video ve benzeri hizmetleri veren altyapıları kurmak, çalıştırmak ve buna bağlı fonksiyonları içeren hizmetleri sunmak . Her türlü mobil, sabit ya da telsiz ve bunların dışında kalan telefon, telefon santrali, uydu haberleşmesi, TV yayıncılığı için gereken cihazlarla diğer haberleşme cihazları ve sistemleri ile birlikte bunlara ait hizmetleri sağlamak İçin gerekli tüm donanım, yazılım, yedek parça ve aksesuarları dağıtmak, kiralamak, satın alınmak, distribütörlüğünü yapmak, kurmak, kiraya vermek, ithalatını ve ihracatını sağlamak, bu konularda know-how müşavirlik, danışmanlık ve mühendislik hizmetleri vermek ve almak. Bu konularda her türlü cihazları ve sistemlerini kurmak, kurulu olanları ölçülmesini optimizasyonunu yapmak, mukayeseli raporlarını hazırlamak, şebeke tasarımı ve planlaması yapmak, komisyon almak ve vermek, ilgili mercilerin izni olmak kaydıyla işletmek. Mobil iletişim alanında gerekli her türlü yatırımı tek başına veya başka şirketlerle birlikte yapmak.
33. Şirket, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Teknoloji Serbest Bölgelerinde yer almak, Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketlere ve/veya bölge içerisinde yer alan şirketlere iştirak etmek. Yukarıdaki maddelerde bahsi geçen her türlü faaliyeti Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Teknoloji Serbest Bölgelerinde de yapmak.
34. Şirket, Faaliyetlerini yürütmek için Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde yer tahsisi talebinde bulunmak, yer kiralamak, tahsis edilen alanlar üzerine bina ve tesisler kurabilmek, bunları başkalarına kiralamak veya kullandırmak, bu alanlarda yeni girişimcilere yer tahsis ederek şirketlerinin faaliyetlerine tahsis etmek.
35. Şirket, Konusu ile ilgili her türlü makine, emtiayı, taşıt, araç ve gereçleri satmak almak, kiralamak, finansal kiralama yolu ile almak, satım ve teknik yardım sözleşmeleri yapmak, pazarlamak, ithal ve ihraç etmek.
36. Şirket, Konusu ile ilgili yurt dışında veya yurtiçinde mümessillik, acentelik, bayilikler komisyonculuk, müşavirlik almak, vermek, kiralamak, devretmek, tahsis edebilmek. İrtibat büroları, satış ve dağıtım teşkilatı, depolar, özel antrepolar açabilmek, müşavirlik ve taahhüt işlemlerini yapmak, konusu ile ilgili olarak ağlara ve organizasyonlara katılmak ve bu hususlara organize etmek.
37. Şirket, Aracılık yapmamak kaydıyla mevzuatın kıymetli evrak olarak nitelendirdiği menkul değerleri satmak almak, gerektiğinde satmak, kurulmuş veya kurulacak yerli yabancı, kamu ve özel kuruluşlara ait muhtelif nevide şirketlerin hisse senetlerini, intifa senetlerini ortak paylarını ve tahvillerini satın almak, gerektiğinde satmak, menkul kıymet ihraç etmek.
38. Şirket konusu ile ilgili fason imalat, fason tedarik, diğer iş ve anlaşmaları yapmak yaptırmak ve bu hususlara dair yatırımlara girişmek.
39. Şirket, Yurt içinde ve yurt dışında her türlü ihalelere katılmak. Her türlü ticaret ve hizmet faaliyetlerine bulunmak, ihtiyaç duyulan sahalarda yabancı personel çalıştırmak, yurt içinde ve yurt dışında personel eğitmek, yetiştirmek, istihdam etmek.
40. Şirket, Yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişi ve kuruluşlara yürürlükteki mevzuata uygun olarak ortaklık kurmak, kurulmuş ortaklıklara katılmak, kurulmuş şirketlere iştirak etmek ve mali sorumluluğun taksimine ilişkin sözleşmeler akdetmek.
41. Şirket, Yukarıda gösterilen muamelelerden başka ileride şirket için lüzumlu görülecek başka işlere de girişmek istendiği takdirde Yönetim Kurulunun teklifi üzerine keyfiyet Genel Kurulun tasvibine sunulacak ve bu yolda kararlar alındıktan sonra dilediği işleri yapabilecektir.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
İSÜ ARGE DANIŞMANLIĞI İNOVASYON VE BİLGİ TRANSFERİ ANONİM ŞİRKETİ
İPTAL