KAAN EKREN İNTERFORM YANGIN SÖNDÜRME

ZİYA GÖKALP MAH. AYKOSAN SANAYİ SİTESİ DÖRTLÜ C BLOK NO:25 İKİTELLİ BAŞAKŞEHİR - BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 14.02.2018 02:11:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : KAAN EKREN İNTERFORM YANGIN SÖNDÜRME
  • Firma Türü : ŞAHIS İŞLETMESİ
  • Kuruluş Tarihi : 28 Ağustos 2017 Pazartesi
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - İKİTELLİ VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 1234567890
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 97346/5
  • NACE Kodu : 466917
  • Faaliyet Alanları : Yangın Söndürme Aleti İmal, Satış, Dolum ve Tamirciliği
  • Mersis No : 1234567890123456
İnterform Yangın Söndürme ve Güvenlik Sistemleri; yangın söndürücüler püskürtme tabancaları buhar veya kum püskürtme makineleri ile benzeri mekanik cihazların toptan ticareti
İnterform Yangın Söndürme ve Güvenlik Sistemleri, Kalite ve güvenceyi ilke edinen, uzun yıllardır ilkesinden vazgeçmeden bu sektörde hizmet vermektedir.
Biz İnterform Yangın olarak değişik ürün yelpazesiyle her türlü ihtiyaca cevap verecek mamulleri sunmaktan mutluluk duyarız.
Cihazlarımızın bakım ve onarımı teknolojik yenilikleri yakından takip eden teknik elemanlarca gerçekleştirilmekte ve yenilikler size en kısa ve doğru biçimde ulaştırılmaaktadır.
Yıllardır tüketiciye sağlıklı ve güvenilir ürünler sunmayı ilke edinen İnterform Yangın bundan sonra toplumumuzun güvenilir bir yaşam sürdürebilmesi için görev edindiği çalışmalarını daha da ileriye götürerek devam edecektir.

ÜRÜNLERİMİZ
Yangın Söndürme Cihazları, Kuru Kimyevi Yangın Söndürme Cihazları, Köpüklü Yangın Söndürme Cihazları, CQ2 Karbondioksitli Yangın Söndürme Cihazları, Yangın Dolapları, Yangın Kapıları, Yangın Merdivenleri, Yangın Algılama ve Alarm Sistemleri, Yangın Sprink Sistemleri, Otomatik Davlumbaz Söndürme Sistemleri, Elektrik Pano İçi Söndürme Sistemleri, Fosforlu Yönlendirme ve İş Güvenliği Levhaları, Fosforlu Yer Çizim Boyaları, Acil Aydınlatma ve Yönlendirme Armatürleri, Acil Durum Kat Tahliye Planları, Kamera Güvenlik Sistemleri, Yangın Hidrofor Sistemleri

HİZMETLERİMİZ
YANGIN TÜPÜ DOLUM ve SATIŞ
Firmanızdan Dolum ve Bakım için alınan cihazlar aşağıda belirtilen işlemlere tabi tutulur.
Yangın Söndürme Cihazları Tahliye İşlemleri
Cihazların Hortum Nozulları sökülür.
Cihaz vana ve manometreleri (gösterge) açılarak Azot (N2) gazı tahliye edilir. Vanalar sökülür.
Cihaz içindeki atık kimyevi madde boşaltılır.
Cihazlar boş olarak dinlendirilir. ( Kurutma sistemi )
Cihazlar boya ve test gerekenler test işlemine tabi tutulur.

Yangın Söndürme Cihazları Dolum İşlemleri
Cihazlar elektronik terazi ayarlanarak, otomatik toz dolum makinelerimizde ABC Map toz ile dolduruldu.
Cihazların toz dolum işleminden sonra vanaları, manometre ve sifonu temiz ve sağlam şekilde monte edilir.
Cihaz vana montajından sonra Azot Gazı (18 Bar) ile basınçlandırılır.
Cihazlar mühürlenir.
Cihazlara etiket ve garanti belgesi vurularak, poşetlenip, teslim edilmek üzere servis araçlarımıza yüklenir.
Firmanızda kullanmakta olduğunuz cihazlar Kuru Kimyevi Toz (ABC) ile doldurulup 18 Bar Basınç verilerek her zaman olası yangınlarda kullanılacak şekilde faal olarak teslim edilir

KEŞİF
 Yapının yangın ihbar ve söndürme sistemleri konusundaki eksiklerini ve neye ihtiyacı olduğunu Yangından Korunma Yönetmeliği uyarınca tespit ederek, müşterimizi bilgilendirmek ve yapıya en uygun ürünlerin seçilmesini sağlamak.

DANIŞMANLIK
Yapının risk sınıfının belirlenmesi, herhangi bir yangın durumu için senaryo oluşturulması, yapıya uygun ihbar ve söndürme sisteminin seçilmesi, yangına karşı alınması önlemler konusunda müşterilerimize üst düzey bir danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

PROJELENDİRME
Müşterilerimizin yapılarında kurulması tasarlanan yangın korunum sistemlerini uzman kadromuzla, önde gelen ve saygın uluslararası yangın standartlarına göre projelendirmekteyiz.

MALZEME TEDARİĞİ
Yangın söndürme ve ihbar sistemleri  ekipmanlarını, uluslar arası standartlara uygun üretim yapan ve ülkemizde temsilcilikleri bulunan, konusunda en üstün teknolojiye sahip uluslar arası firmalardan ve yine aynı şekilde sektöründe isim yapmış yerli üretici firmalardan sağlanmaktayız.

SÜPERVİZÖRLÜK
Yangın söndürme ve ihbar sistemleri  ekipmanlarının montajı için gerekli süpervizörlük hizmetini vermekteyiz.

MONTAJ VE UYGULAMA
Malzemesini temin ettiğimiz ve belirli bir tecrübe ve uzmanlık gerektiren yangın söndürme ve algılama sistemlerinin anahtar teslim kurulumunu gerçekleştirmekteyiz.

DEVREYE ALMA
Montajını yaptığımız yangın söndürme ve ihbar sistemleri, tecrübeli personelimiz tarafından, devreye alma ve test prosedürleri uygulanarak, ve sistemler çalışır halde müşterimize teslim edilir.

SÖZLEŞMELİ BAKIM
Kurmuş olduğumuz yangın söndürme ve ihbar  sistemlerinin uzun yıllar verimli bir şekilde ve aksamadan çalışabilmesi için, sözleşmeye bağlı periyodik bakım hizmeti sunmaktayız.

YANGIN SÖNDÜRME TALİMİ VE TATBİKAT EĞİTİM
Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik kapsamında; binalarda bulunan bütün fertlere  kullanılan her türlü yapı, bina, tesis ve işletmenin, işletimi, bakımı ve kullanımı safhalarında çıkabilecek yangınların en aza indirgenmesi amacıyla, yangın güvenliği bilgisini vermek, yangın çıkmasına sebep olacak  riskleri tanımlamak, yangın çıkmaması için alınması gereken önlem ve davranış biçimlerini göstermek, yangın anındaki tahliye yöntem ve yollarını öğretmek.

YANGIN HİZMETLERİ
Yangın güvenlik tedbirleri
Aktif yangın güvenlik tedbirler
Portatif söndürücüler, bina içi ve dışı yangın suyu devreleri, otomatik yangın söndürme sistemleri, infilak söndürme sistemleri.
Pasif yangın güvenlik tedbirleri
Yangın alarm ve erken uyarı sistemleri, yapı ile ilgili tedbirler, bina tehlike ve kaçış imkanlarının planlanması, tutuşabilirliği kontrol etme, kullanıcı davranışları sınırlama.
Yangın Sınıfları ve Yanma Çeşitleri
Yangın sınıfları, Avrupa Normlarında EN 2’de aşağıdaki şekilde tanımlanmıştır: Dolayısıyla ; Avrupa birliği standartlarını kabul edip kullanan ülkemizde de Yangın Sınıfları; TS EN 2 ve TS EN 2/A1 Türk Standartlarına göre aşağıdaki şekilde tarif edilmiştir;

TS EN 2 ve TS EN 2/A1′e göre YANGIN SINIFLARININ TARİFİ
Sınıf A: Yanmanın, normal olarak parlak korların oluşumuyla yürüdüğü, genellikle organik esaslı katı madde yangınları,
Sınıf B: Sıvılar veya sıvılaşabilir katılar ile ilgili yangınlar,
Sınıf C: Gaz yangınları,
Sınıf D: Metal yangınları,

Yangınlar, literatürde Yanacak Madde cinslerine göre adlandırılır.
A SINIFI “ Yangınlar: Organik kökenli ( Katı ) madde yangınları. Bu malzemeler genellikle karbon bileşikleri olan organik yapıda malzemelerdir ve yanmaları sonucunda karlaşma ve kül meydana gelir.
— Ahşap, Kömür, Kâğıt, Ot, Selüloz
— Kauçuk, Tekstil Ürünleri, Plastik v.s. A SINIFI Yangınlar, soğutucu etki yaratan maddeler ile müdahale edilmek sureti ile soğutularak söndürülür.
B SINIFI “ Yangınlar: Sıvı yanıcı madde ( Akaryakıt ) yangınları. Su ile karışanlar ile karışmayanlar olmak üzere iki sınıfa ayrılır.
— Benzin, Benzol, Mazot, Fuel-Oil, Madeni Yağlar,
— Vernik, Boya, Tiner, Alkol, Parafin, Aseton, Asfalt, Tutkal v.s.

B Sınıfı Yangınlar, yanan madde ile oksijen teması kesilerek ( Boğmak ) sureti ile söndürülür.

C SINIFI “ Yangınlar: Gaz halindeki yanıcı madde yangınları. Yanıcı gaz ve basınç altında sıvılaştırılmış gaz haldeki maddelerin yangınlarıdır.
— Doğal ve Üretilmiş Gazlar, Metan, Hidrojen, Asetilen
— LPG, Propan Doğal Gaz
C Sınıfı Yangınlar, genel kural olarak, gaz yangınlarında, yangın kaynağı kesilerek ve soğutma işlemi yapılarak söndürülür.

D SINIFI “ Yangınlar: Hafif Metal Yangınları
— Titanyum, Magnezyum, Alüminyum,
— Uranyum, Fosfor, Sodyum
D Sınıf Yangınlar, özel amaçla üretilmiş D sınıfı Kuru Toz ile söndürülür.

Yanma Çeşitleri
Yavaş Yanma
Yavaş yanma, yanıcı maddenin yetersiz oksijen nedeniyle, yeteri miktarda ısı, buhar veya gaz üretemediği durumlarda meydana gelir. Örneğin; demir (F), Bakır (Cu) gibi metallerin havadaki oksijen ve hava ısısı ile oksitlenmesinde, yanıcı maddeler olan demir ve bakır, buhar veya gaz çıkaramamakta, dolayısıyla yavaş yanma olayı meydana gelmekte, ortaya demir oksit (Feo) ve Bakıroksit (Cuo) çıkmaktadır.  Canlıların hücre solunumu olayı da bir nevi yavaş yanma olayıdır.

Hızlı Yanma
 Yanmanın bütün belirtileri ile oluştuğu bir olaydır. Yanmanın belirtileri Alev, Isı, Işık ve korlaşmadır. Bazı maddeler, katı halden önce sıvı hale daha sonrada buhar veya gaz haline geçerek yanarlar. (Örneğin: Parafin, mum gibi) Bazıları ise, doğrudan yanabilir ve buhar çıkarırlar. (Örneğin: Naftalin) Yine bazı maddeler doğrudan doğruya yanabilen gazlar çıkarırlar (Örneğin: Odun, kömür)  

Parlama ve Patlama
Parlama kolayca ateş alan maddelerde görülen bir olaydır. (Örneğin Benzin gibi) Patlama ise; tamamen çok aniden meydana gelen bir yanma olayıdır. Burada dikkati çeken husus, maddenin tamamının bir anda yanmasıdır.  Bunda maddenin cinsi,  birleşimi, şekli, büyüklüğü ile küçüklüğü ve nihai oksijen oranının rolü büyüktür. Patlamada; bir anda parlayarak yanan madde çeşitli gazlar haline gelmekte ve son derece büyük bir hacim genişlemesine uğrayarak etrafını zorlamakta ve patlamalar olmaktadır.

Kendi Kendine Yanma
Yavaş yanmanın zamanla hızlı yanmaya dönüşmesidir. Özellikle bitkisel kökenli yağlı maddeler normal hava ısısı ve oksijeni içinde kolaylıkla oksitlenmekte bu oksitlenme sırasında ise gittikçe artan bir ısı çıkmaktadır. Zamanla doğru orantılı olarak artan bu ısı, bir süre sonra alevlenmeye yetecek dereceyi bularak maddenin kendiliğinden tutuşmasına neden olmaktadır. Örneğin: Bezir yağına bulaştırılmış bir bez parçası yukarıda açıklandığı şekilde bir süre sonra alev alarak yanmaya başlayabilmektedir.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
KAAN EKREN İNTERFORM YANGIN SÖNDÜRME
İPTAL