TRAFİK MÜŞAVİRLİĞİ Meslek grubunda, ŞİŞLİ / İSTANBUL Bölgesinde Fikri mülkiyet haklarının ve benzer ürünlerin leasingi (patentli varlıklar, markalar, imtiyaz sözleşmeleri, vb. dahil, telif hakkı alınmış olan çalışmalar hariç) (finansal leasing hariç) konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
LİSANSÇILIK
Uluslararası markaların lisans, patent ve temsil etme haklarının pazarlama hizmetleri.Radyo televizyon yayıncılığı hariç olmak üzere radyo, televizyon, yerel ve bölgesel yazılı basında lisans ve patent antlaşması yaptığı firmaların yayınlarının, televizyon programlarının doğru istasyon veya kanalda en uygun zamanda yapılması için araştırma hizmetleri vermek.Ulusal veya uluslararası radyo televizyon kuruluşlarının reklam kuşaklarını satın alarak kiralayarak reklam filmlerinin dağıtımını, gösterilerini sağlamak.Yurt içi ve yurt dışındaki kuruluşlar antlaşmalar akdederek basın, yayın, radyo, televizyon, sinema, internet gibi iletişim haberleşme ve duyurma araçları ile reklamcılık, tanıtım, danışmanlık, organizayon, araştırma hizmetleri vermek.
TEKSTİL, KONFEKSİYON
a. Yün, pamuk, ipek, suni ve sentetik elyaf ve benzeri maddelerden mamul tekstil ürünlerinin alımı, satımı, imalatı, ithalatı ve ihracatını yapmak.
b. Her türlü ipek, pamuk, yün, sentetik tabi elyaflardan ve diğer ipliklerden mamul örme ve dokuma kumaşların imalini, ithalatını, ihracatını, toptan ve perakende dahili ticaretini ve pazarlamasını yapmak.
c. Her türlü konfeksiyon ürünü kot, pantolon, blucin, eşofman, gömlek, ceket, palto, etek, kazak, kravat gibi giyim eşyasının ihracı, ithali, toptan ve perakende dahili ticaret ve pazarlamasını yapmak. Kreasyonlar hazırlamak, defileler düzenlemek, bayilik, acentelik, mümessillik almak vermek, bu işlerle ilgili atölyeler, fabrikalar kurmak, mağazalar açmak.
d. Her türlü yün, orlon ve sentetik ipliklerden örülmüş bay, bayan ve çocuk trikolarının imalatı, ithalatı ve ihracatını yapmak.
e. Her nevi bayan ve çocuk gelinliklerin, nişanlıkların dikimi;
gelin başı, eldiven, jüpon ve benzeri malzemelerin alım satımı, işçilik, ithalat ve ihracatını yapmak
. f. Gelinlik ve nişanlıkla ilgili her türlü kumaş, güpür dantel, tül, saten ve sair malzemelerin imalatı, toptan ve perakende alım satımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
g. Pamuklu ve sentetik kumaştan her türlü kadın, erkek, çocuk iç çamaşırları, gecelik, pijama imalatı, ihracatı ve ithalatını yapmak.
h. Her türlü erkek, kadın, çocuk çorabının alımı, satımı, imalatı, ithalatı ve ihracatı.
i. Her türlü dokuma ve dokuma ürünlerini imal etmek
. j. Her nevi dokuma etiket imalatı ve toptan satışı, baskı etiket imalatı alım satımı
k. Emniyet kemeri, paraşüt kolonu, tüfek kayışı, palaska, bel kemerleri, çanta kolonları, kolon kurdele, ekstrefor, şerit, sargı bezi, bel lastiği, tuhafiye lastik çeşitleri, ayakkabı şerit ve biyeleri, erkek ve çocuk pantolon askıları ve her çeşit dar dokuma çeşitleri imalatı, ihracatı ve ithalatını yapmak
l. Tekstil ürünlerine nakış işlemlerini yapmak, yaptırmak.
m. Her türlü tekstil ve konfeksiyon sanayisinde kullanılan makine, cihaz, alet, edevat, yedek parça ve aksesuarları ile sarf malzemelerinin üretimini, alımını, satımını, ithalatını, ihracatını ve pazarlamasını yapma
n.Ayakkabı ve çanta alım satımı yapmak.
Sirket bu amacını gerçeklestirebilmek için asagıdaki konularda faaliyette bulunabilir:
1.Sirket amacı ile ilgili olarak ihracat, ithalat, komisyon, taahhütlük, iç ve dıs uluslararası mümessillik, pazarlamacılık isleri yapabilir, danışmanlık hizmeti verebilir.
2.Sirket kendi basına veya yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kisilerle isbirligi yaparak yurtiçinde veya yurtdışında yeni şirketler ve ortaklıklar kurabilir, kurulmuş şirketlere iştirak edebilir, temsilcilikler açabilir. Mevcut şirketleri satın alabilir, aracılık yapmamak kaydı ile satabilir. Bunlarla ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, belge imzalayabilir, her türlü tasarrufta bulunabilir. Bunların yönetimi için her türlü faaliyette bulunabilir.
3.Sirket faaliyetlerinin devamı için gerekli olan menkul değerlerini alabilir, bunları finanse edebilir, alacaklarını garanti etmek amacıyla menkul rehini hususunda gerekli işlemleri yapabilir, İştirakin hisselerini rehin verebilir.
4.Sirket, gerek kendisinin, gerek sermayesine katıldığı şirketlerin ve gerekse diğer üçüncü gerçek ve tüzel kisilerin bankalar veya diğer finansal kurumlardan aldıkları ve alacakları krediler ile bunlara ve diğer üçüncü kisilere karsı giristikleri ve girisecekleri taahhütler ve yüklendikleri ve yüklenecekleri rizikolar için garanti, hisse rehni, rehin, kefalet ve ipotek gibi her türlü teminatları verebilir ve bunlar lehine giriştiği ve girişeceği taahhütlere karsılık her türlü teminat alabilir.
5.Sirket kendisi, bağlı şirketleri, iştirakleri, grup şirketleri ve üçüncü kişiler lehine teminatlı veya teminatsız borçlanabilir, borç verebilir, sulh, tahkim, feragat, kabul ve ibra yapabilir, bu maksatla kendisi, bağlı şirketler, üçüncü kişiler lehine ipotek, rehin, kefalet, garanti ve diğer her türlü teminat tesis ve tescil edebilir.
6.Sermayesine ve yönetimine katıldığı şirketlerin hesap ve mali ve finansal kontrollerini üstlenebilir, işletmenin daha rasyonel ve verimli olmasını sağlayacak organizasyon tetkikleri yapabilir veya yaptırabilir.
7.Sermayesine ve yönetimine katıldığı şirketlerden isteyenlerle yapabileceği anlaşmalarla bunların idarelerini üstlenebilir ve lüzumu halinde bu devreye ait kar paylarını aracılık yapmamak kaydıyla garanti edebilir.
8.Sirket faaliyetlerinin devamı için gerekli olan her türlü taşıtları, otomobilleri, kamyon, kamyonet, minibüs, midibüs vb. her türlü araçların alımını, kiralanmasını ve satımını yapabilir, devir edebilir, bunların üzerinde ayni ve şahsi tasarrufta bulunabilir.
9.Sirket ihtiyacı için gerekli iç ve dıs kredileri yurtiçi ve yurtdışı finansman kurumları ve diğer işletmelerden temin edebilir. Bunlar için gerekli her türlü teminatı verebilir, hisselerini rehin edebilir, sahip olduğu iştiraklerin hisselerini kendisi veya üçüncü gerçek ve tüzel kişilerin borçlarına karşılık rehin verebilir, her türlü sözleşme, taahhütname, belge imzalayabilir ve bununla ilgili her türlü tasarruflarda bulunabilir.
10.Sirket, Türk Ticaret Kanunu’nun 522. Maddesi çerçevesinde vakıf kurabilir veya vakfa istirak edebilir. Söz konusu maddenin şirket Genel Kurulu’nun tespit edeceği limitler
dâhilinde Yönetim Kurulu kararı ile, genel bütçeye dâhil dairelere, il özel idarelerine, belediyelere, köylere, kamu menfaati gözeten derneklere ve Türk Medeni Kanunu’na g.re
kurulmuş ve Bakanlar Kurulu’nca vergi muafiyeti tanınmış olan vakıflara, Devlet ve Vakıf Üniversitelerine, vergi mevzuatının şirket hasılatından indirilmesine müsaade ettiği
azami miktarlarla sınırlı olmak sartı ile .demeler yapabilir.
11.Sirket’in isleri için iç ve dış piyasalardan uzun, orta ve kısa vadeli istikraz akdetmek, emval ve kefalet kredileri, emtia, akreditif, yatırım krediler, senet üzerine avans kredileri ve benzeri kredileri temin etmek.
12.Sirket’in faaliyet konularına giren ticari yatırımlarda bulunmak. Konusu ile ilgili mevcut veya ileride kurulacak yerli veya yabancı şirketlere ortak olmak, şirket kurmak, işletmek
ve ayrıca yerli ve yabancı kurum ve kuruluşlarla işbirliği içine girmek.
13.Sirket amacının gerçekleştirilebilmesi için her türlü mali, ticari, idari tasarruf ve faaliyetlerde bulunmak.
14.Sirket’in amacına ulaşabilmesi için lüzumlu makine ve tesisleri ile gayrimenkulleri iktisap etmek, devir ve ferağ etmek, kiraya vermek, kiralamak, sağlık merkezleri, hastaneler, depo ve idare binaları inşa etmek.
15.Sirket’in amacı ile ilgili olarak belirlenen esaslar çerçevesinde, borçlarını ve alacaklarını temin için gerek kendisi ve gerekse üçüncü kişiler lehine ipotek, rehin, kefalet ve diğer teminatları vermek, ipotek, rehin kefalet ve diğer teminatları almak.
16.Sirket isleri için gerekli taşıtları iktisap etmek, devir etmek ve bunlar üzerinde ayni ve sahsi tasarruflarda bulunmak.
17.Sirket’in amacı ile ilgili olarak marka ihtira beratı, ustalık (know-how) izin, ruhsatname, lisans, imtiyaz ve emsali diğer sınai mülkiyet haklarını istihsal ve iktisap etmek, devir ve ferag etmek ve bunlar üzerine lisans anlaşmaları yapmak.
18.Sirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, kiralar, kiraya verir bunlar üzerinde ayni ve sahsı her türlü hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek Verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükûna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle
İlgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhit, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. Şirket maliki bulunduğu menkul ve Gayrimenkulleri gerek kendi borçları için gerekse üçüncü gerçek ve tüzel kişilerin borçları için ipotek edebilir, kefalet olarak verebilir, alabilir, teminat olarak gösterebilir Ve alacaklarına karşılık da menkul ve gayrimenkulleri ipotek alabilir, verebilir ve bu ipotekleri fek edebilir. Şirket Tapu Kanununda belirtilen her türlü işlemi yapabilir.
19.Sirket yukarıdaki maddelerde belirtilen hususlar dışında her türlü faaliyette bulunabilir, borçlanabilir, teminat verebilir, teminat alabilir ve bunlarla sınırlı olmaksızın her türlü is ve işlemi yapabilir.