MG DEĞER GIDA ANONİM ŞİRKETİ

MALTEPE MAH. ESKİ ÇIRPICI YOLU SOK. PARİMA NO:8 İÇ KAPI NO:85 ZEYTİNBURNU - ZEYTİNBURNU / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 20.12.2025 04:51:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : MG DEĞER GIDA ANONİM ŞİRKETİ
  • Firma Türü : PAY SAHİBİ SAYISI BİRDEN FAZLA ANONİM ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 5 Aralık 2025 Cuma
  • Sermaye : 1.000.000,00 TL
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - DAVUTPAŞA VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 6201690580
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 1114090
  • Oda Sicil Numarası : 1615252
  • NACE Kodu : 463806
  • Mersis No : 0620169058000001
  • E-Tebligat Adresi : 25838-97391-49080
  • İşletme Adresi : MALTEPE MAH. ESKİ ÇIRPICI YOLU SOK. PARİMA NO:8 İÇ KAPI NO:85 ZEYTİNBURNU PK: 34010 İSTANBUL TÜRKİYE
  • Posta Kodu : 34010
  • İlçe /İl : ZEYTİNBURNU / İSTANBUL
  • Ülke : TÜRKİYE
TOPTAN GIDA VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ Meslek grubunda, ZEYTİNBURNU / İSTANBUL Bölgesinde Başka yerde sınıflandırılmamış diğer gıda ürünlerinin toptan ticareti konularında hizmet vermektedir.

FİRMANIN İŞ KONUSU
Şirket, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili tüm mevzuat hükümleri çerçevesinde, yurt içinde ve yurt dışında faaliyet göstermek üzere teşkil edilmiştir. Şirket, ekonomik ve sektörel gelişmeleri takip ederek, faaliyet alanlarını piyasa koşullarına, teknolojik yeniliklere ve stratejik hedeflerine uygun biçimde genişletebilir. Aşağıda belirtilen sektörler, şirketin öncelikli faaliyet alanlarını tanımlamakla birlikte;
şirket, mevzuatın izin verdiği ölçüde bu alanların dışında kalan, bunlarla doğrudan veya dolaylı şekilde bağlantılı olan ya da tamamen farklı nitelikte bulunan her türlü ticari, sınai, mali, teknolojik, dijital, hizmet ve operasyonel faaliyeti bağımsız olarak veya ulusal ve uluslararası iş birlikleri yoluyla serbestçe gerçekleştirebilir.

Şirket, yeni iş modelleri geliştirebilir, yatırım fırsatları oluşturabilir ve ihtiyaç duyduğu tüm idari, mali, lojistik, teknik, hukuki ve ticari süreçleri kurabilir, geliştirebilir, yönetebilir ve sürdürülebilir bir organizasyon yapısı altında yürütebilir.

Bu çerçevede şirketin faaliyet gösterebileceği sektörler aşağıda sıralanmakta olup, söz konusu başlıklar şirketin çalışma alanlarını sınırlandırmamakta;
yalnızca genel bir sınıflandırma niteliği taşımaktadır.

A. GIDA ve TARIMSAL ÜRETİM SEKTÖRÜ

1. GIDA
a. Her türlü gıda maddelerini almak, satmak, gıda maddelerini paketlemek için tesisler kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek.
b. İnsanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek.
c. Her türlü bebek mamalarını almak, satmak, imalat, ithalat ve ihracatını yapmak.
d. Bebek mamaları ile ilgili ham, yarı mamul ve mamul maddelerini almak, ihracatını yapmak.

2. ORGANİK ÜRÜNLER
Türkiye Organik Tarım Kanunu ve ilgili tüm yönetmeliklerin yanı sıra uluslararası organik tarım mevzuatı ve sertifikasyon standartlarına tam uyum temelinde faaliyet göstermek üzere yapılandırılmıştır. Bu kapsamda, organik nitelikteki her türlü bitkisel ürün (meyveler, sebzeler, bakliyatlar, tahıllar, yağlı tohumlar, hububatlar, kök ve yapraklı sebzeler, aromatik ve tıbbi bitkiler, baharatlar, çay, kahve, kakao, unlu mamuller, kuruyemişler, granola ve benzeri diğer hazır gıdalar), hayvansal ürün (süt ve süt ürünleri, yumurta, kırmızı et, beyaz et ve benzeri ), arı ürünleri (bal, polen, arı sütü, propolis ve benzeri ) ve su ürünleri (organik balık, midye, istiridye ve benzeri) ile burada sayılmamış diğer tüm organik işlenmiş veya işlenecek ürünlerin;
yetiştirilmesi, üretilmesi, işlenmesi, ayrıştırılması, ambalajlanması, etiketlenmesi, depolanması, taşınması, ticareti, pazarlanması, e-ticareti, dağıtımı, toptan ve perakende satışı, ithalatı ve ihracatı şirket faaliyet alanına dâhildir.

Bu çerçevede şirket;
organik ürün gruplarına ilişkin hammadde temini, tedarik, üretim, fermantasyon, olgunlaştırma, işleme, ayrıştırma, sınıflandırma, sterilizasyon, dolum, paketleme, ambalajlama, etiketleme, barkodlama, muhafaza, depolama, stok yönetimi, sevkiyat, dağıtım, toptan ve perakende satış, pazarlama, ihracat–ithalat ve tüm ticaret süreçlerini kendi bünyesinde yürütebileceği gibi;
ihtiyaç duyulduğunda bu faaliyetleri fason üretim yoluyla veya üçüncü kişiler aracılığıyla gerçekleştirme yetkisine sahiptir.

Şirket, söz konusu süreçlerin etkin, izlenebilir, sürdürülebilir, kaliteli ve ulusal–uluslararası standartlara uygun şekilde yürütülebilmesi amacıyla;
gerekli tüm teknik, teknolojik, ticari, operasyonel, kurumsal, lojistik, dijital, Ar-Ge, kalite güvence ve tedarik zinciri altyapılarını kurabilir, geliştirebilir, modernize edebilir, işletebilir, kiralayabilir, devralabilir veya mevcut yapılara ortaklık yoluyla iştirak edebilir.

Tüm süreçler;
organik sertifikasyon ve uygunluk prosedürleri, kontrol ve denetim mekanizmaları, kalite yönetimi ve izlenebilirlik sistemleri, sürdürülebilirlik kriterleri, tedarik zinciri ve lojistik planlaması ile fiziksel ve dijital satış kanallarının entegrasyonu doğrultusunda;
ilgili mevzuat hükümleri, piyasa şartları, teknik gereklilikler, ulusal ve uluslararası standartlar esas alınarak yürütülür.

a. Genel Yetki Kapsamı: Şirket, organik gıda ürünlerine ilişkin tedarik, üretim, işleme, kalite kontrol, ambalajlama, etiketleme, depolama, lojistik, pazarlama, satış, e-ticaret, ithalat-ihracat ve satış sonrası hizmetleri;
aşağıda belirtilen ürün grupları başta olmak üzere tüm organik ürün kategorilerini kapsayacak şekilde yürütme yetkisine sahiptir.

b. Aşağıda sıralanan ürün grupları, şirketin organik ürün faaliyet alanını sınırlandıran bir çerçeve oluşturmamakta olup;
şirket, organik üretim ve ticaret kapsamında yer alan tüm ürün kategorilerinde faaliyet gösterebilir. Bu doğrultuda, organik değer zincirinin tamamını kapsayan geniş bir ürün portföyünde çalışma imkânı bulunmakta olup, temel ürün grupları aşağıdaki gibidir;


1- Organik sirke çeşitleri: Meyve sirkeleri (elma, üzüm, alıç, armut, ayva, nar, incir, hurma, vişne, kiraz, çilek, böğürtlen, ahududu, yaban mersini, kızılcık, portakal, limon, greyfurt, mandalina, dut, erik, kayısı, şeftali ve diğer meyve sirkeleri), sebze sirkeleri (pancar, havuç, soğan, sarımsak, domates, kereviz, kabak, pırasa ve diğer sebze sirkeleri ), tahıl sirkeleri (pirinç, arpa, malt, buğday, yulaf, çavdar, mısır, darı, karabuğday ve diğer tahıl sirkeleri ), özel tip sirkeler (balzamik, kremalı balzamik, glazeli balzamik, yıllandırılmış sirkeler, meşe/kestane/kiraz fıçılarda olgunlaştırılmış sirkeler ve diğer özel tip sirkeler ), aromatik sirkeler (sarımsaklı, zencefilli, zerdeçallı, fesleğenli, biberiyeli, kekikli, naneli, adaçaylı, defneli, sumaklı, acı biberli, karanfilli, limon otlu, lavantalı, kekik ballı, bitkisel özlü ve diğer aromatik sirkeler ), özel doğal fermente sirkeler (bal sirkesi, hindistancevizi suyu/şekeri sirkesi, agave sirkesi, hurma sirkesi, keçiboynuzu sirkesi, üzüm çekirdeği sirkesi ve diğer özel doğal fermente sirkeler ), fermente içecek temelli sirkeler (kombucha sirkesi, çay sirkesi, ikincil fermantasyon sirkeleri ve diğer fermente içecek temelli sirkeler ), detoks karışımları ve dekoksiyon bazlı sirkeler, karışım/fermente sirkeler ve benzeri tüm organik sirke çeşitleri.

2- Organik yağ çeşitleri: Naturel sızma zeytinyağı, erken hasat ve olgun hasat zeytinyağları, soğuk sıkım zeytinyağları, taş baskı zeytinyağları, aromalı zeytinyağları (kekik, fesleğen, biberiye, adaçayı, sarımsak, limon, portakal, acı biber aromalı ve benzeri);
organik tohum ve çekirdek yağları (çörek otu, keten tohumu, susam, kabak çekirdeği, ayçiçeği, üzüm çekirdeği ve benzeri );
kuruyemiş bazlı yağlar (fındık, ceviz, badem yağları ve benzeri);
özel bitkisel yağlar (hindistancevizi, avokado, jojoba, argan, kaju yağı ve benzeri) ve benzeri tüm organik yağ çeşitleri.

3- Organik sos çeşitleri: Soya sosu, nar ekşisi sosu, limon sosu, hardal sosları, sarımsak sosları, acılı-tatlı biber sosları, yeşil biber sosu, domates temelli soslar, salsa, barbekü, dünya mutfağı organik sosları (Asya, Meksika, Akdeniz ve benzeri ), meyve aromalı soslar, ot-baharat bazlı soslar, salata sosları, granül ve püre bazlı soslar ve benzeri tüm organik sos çeşitleri.

4- Organik turşu çeşitleri: Kornişon (bütün, dilimlenmiş), acı biber, tatlı biber, kapya biber turşuları;
beyaz ve kırmızı lahana, havuç, pancar, sarımsak, karnabahar, jalapeño, fasulye, erik, limon, bostan ve karışık turşular ve benzeri tüm organik turşu çeşitleri.

5- Organik zeytin çeşitleri: Yeşil, siyah, çizik, kırma, sele, domat, Edremit tipi, Kalamata;
biber dolgulu, sarımsak dolgulu ve baharatlı zeytin çeşitleri, salamura zeytinler ve benzeri tüm organik zeytin çeşitleri.

6- Organik reçel çeşitleri: Vişne, çilek, incir, kayısı, erik, portakal, mandalina, limon kabuğu, böğürtlen, ahududu, yaban mersini, kızılcık, ayva, şeftali, dut, kavun, karpuz kabuğu reçelleri;
karışık, düşük şekerli, meyve püreli reçeller ve benzeri tüm organik reçel çeşitleri.

7- Organik tahin-pekmez çeşitleri: Taş değirmen tahini, kavrulmuş ve çifte kavrulmuş tahin, susam-çörek otu karışımlı tahinler;
üzüm, dut, hurma, keçiboynuzu, elma pekmezleri;
karışım, aromalı pekmezler ve benzeri tüm organik tahin-pekmez çeşitleri.

8- Organik içecek çeşitleri: Organik şalgam (acılı-acısız), doğal bitkisel içecekler, sebze-meyve bazlı içecekler, soğuk sıkım (cold-press) içecekler, smoothie karışımları, fonksiyonel içecekler (enerji, bağışıklık, sindirim destekleyici ve benzeri ), probiyotik içerikli alternatifler, fermente olmayan geleneksel içecekler, meyve ekstraktlı içecekler ve benzeri tüm organik içecek çeşitleri.

9- Organik tatlandırıcı çeşitleri: Kahve şurupları (karamel, vanilya, fındık, çikolata, tarçın, hindistancevizi, akçaağaç aromalı ve benzeri şuruplar ), pasta püreleri, meyve bazlı doğal tatlandırıcılar, organik agave ve akçaağaç şurubu, hurma özü, üzüm bazlı şuruplar, hindistancevizi şekeri şurubu, fruktoz-glikoz içermeyen seçenekler ve benzeri tüm organik tatlandırıcı çeşitleri.

10- Organik kuruyemiş çeşitleri: Fındık, ceviz, badem, kaju, Antep fıstığı, kavrulmuş-çiğ fıstık ürünleri, leblebi, karışık kuruyemişler, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir, kuru dut, kuru erik, yaban mersini kurusu, kızılcık kurusu ve benzeri tüm organik kuruyemiş çeşitleri.

11- Organik bakliyat ve tahıl çeşitleri: Nohut, kırmızı/yeşil/siyah mercimek, barbunya, kuru fasulye, börülce, maş fasulyesi;
pirinç, bulgur, kinoa, siyez, karabuğday, yulaf, arpa, buğday, mısır, darı, teff;
bakliyat-tahıl karışımları, organik un çeşitleri ve benzeri tüm organik bakliyat ve tahıl çeşitleri.

12- Organik meyve suyu ve karışım içecekleri: Elma, üzüm, nar, vişne, kiraz, şeftali, kayısı, armut, portakal, mandalina, greyfurt, limon suları;
tropikal ve kırmızı meyve karışımları, portakal-havuç, nar-elma;
soğuk sıkım, posalı/posasız meyve suları;
detoks karışımları (yeşil karışım, limon-zencefil, pancar-elma ve benzeri );
fonksiyonel karışımlar;
smoothie çeşitleri;
meyve-sebze karışımları;
vitamin/mineral destekli içecekler;
ayrıca fermente içecekler, elma sirkesi (ACV) bazlı takviyeler, enerji ve detoks ACV karışımları, ferahlatıcı ACV içecekleri, besin mayası, sıvı amino ürünleri ve benzeri tüm Organik aroma, ekstrakt, öz ve konsantre ürünleri ile benzeri tüm Organik meyve suyu ve karışım içecekleri.

13- Organik aroma, ekstrakt, öz ve konsantre ürünleri: Organik meyve özleri (elma, üzüm, nar, vişne, kayısı, şeftali, armut, çilek, böğürtlen, ahududu, yaban mersini, kızılcık ve benzeri ), organik sebze özleri (havuç, pancar, domates, kereviz ve benzeri ), organik bitki ve baharat ekstraktları (zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil, nane, kekik, biberiye, adaçayı, papatya, melisa, kuşburnu, hibiskus ve benzeri ), organik doğal aromalar ve aroma vericiler (meyve, bitkisel ve çiçek esansları, narenciye aromaları ve benzeri ), organik esansiyel yağ karışımları, su bazlı ve yağ bazlı özler, yoğunlaştırılmış meyve-sebze konsantreleri, püre konsantreleri, soğuk sıkım (cold-press) shot konsantreleri, fonksiyonel karışım bazları, fermente özler ve benzeri tüm Organik aroma, ekstrakt, öz ve konsantre ürünleri.

14- Organik meyve çeşitleri: Elma, armut, ayva, nar, incir, hurma, üzüm, vişne, kiraz, erik, kayısı, şeftali, nektarin, portakal, mandalina, limon, greyfurt, altıntop, çilek, böğürtlen, ahududu, yaban mersini, kızılcık, dut, keçiboynuzu, kavun, karpuz, ananas, mango, avokado, kivi, muz, papaya, lime, maracuja ve diğer tüm taze-kurutulmuş-püre-konserve-dondurulmuş organik meyveler ve benzeri tüm Organik meyve çeşitleri.

15- Organik sebze çeşitleri: Domates, salatalık, biber çeşitleri, patlıcan, kabak, bal kabağı, pırasa, havuç, pancar, soğan, sarımsak, fasulye türleri, bezelye, bakla, brokoli, karnabahar, ıspanak, pazı, marul çeşitleri, roka, tere, dereotu, maydanoz, nane, kereviz, lahana türleri, turp çeşitleri, mantar çeşitleri, enginar, mısır, patates, tatlı patates;
sebze püreleri, konserveleri, kuruları ve dondurulmuş sebzeler ve benzeri tüm Organik sebze çeşitleri.

16- Organik sebze-meyve karışımları: Detoks karışımları (yeşil karışım, pancar-elma, limon-zencefil ve benzeri ), smoothie püreleri, soğuk sıkım karışımlar, vitamin takviyeli fonksiyonel karışımlar, mevsimsel içecek karışımları ve benzeri tüm Organik sebze-meyve karışımları.

17- Organik çay ve bitki çayı çeşitleri: Siyah, yeşil, beyaz, oolong, pu-erh, rooibos, mate, matcha, sencha, yasemin çayı (Jasmine), Earl Grey, Darjeeling, Assam, English Breakfast (İngiliz kahvaltı çayı);
aromalı çaylar (bergamot, limon, zencefil, tarçın, nane ve benzeri );
fonksiyonel çay karışımları (detoks, metabolizma, rahatlatıcı, sindirim destekleyici ve benzeri );
bitki çayları (ıhlamur, adaçayı, melisa, papatya, biberiye, kekik, nane, kuşburnu, zencefil, zerdeçal, hibiskus, hatmi çiçeği, rezene, anason, yeşil anason, karahindiba, çörek otu ve benzeri );
meyve kabuğu çayları;
tarçın-karanfil karışımları;
soğuk çay bazları, wellness karışımları, sporcu fonksiyon çayları, premium harmanlar ve benzeri tüm Organik çay ve bitki çayı çeşitleri.

18- Organik takviye edici gıda çeşitleri: Bitkisel karışımlar, probiyotik-prebiyotik ürünler, fermente takviye formları, vitamin-mineral katkılı destekler, doğal bağışıklık güçlendiriciler ve benzeri tüm Organik takviye edici gıda çeşitleri.

19- Organik hayvancılık ve organik yem ürünleri: Organik hayvansal üretimde kullanılan tüm organik yem ve yem hammaddeleri (tahıl bazlı yemler, bakliyat bazlı yemler, yağlı tohum küspeleri, kepek ve benzeri yem türevleri), organik yem katkıları, mineral ve vitamin destekleri ile organik hayvansal üretim süreçlerinde kullanılan yem çeşitlerinin üretimi ve benzeri tüm Organik hayvancılık ve organik yem ürünleri.

20- Organik bebek ve çocuk gıda çeşitleri: Organik ek gıdalar, tahıllı mamalar, sebze-meyve püreleri, süt ve süt alternatifi içecekler, tahıllı-meyveli içecek karışımları, prebiyotik-probiyotik destekli bebek besinleri, geliştirilmiş özel formül karışımları, yaş dönemine uygun organik atıştırmalıklar, gelişim destekleyici organik beslenme ürünleri ve benzeri tüm Organik bebek ve çocuk gıda çeşitleri.

21- Organik kozmetik ve kişisel bakım ürünleri: Organik sabunlar, şampuanlar, saç kremi ve bakım yağları, saç serumu, doğal şekillendiriciler, duş jelleri, banyo köpükleri, yüz-vücut kremleri, losyonlar, nemlendiriciler, doğal cilt bakım ürünleri, yüz temizleme jelleri, tonikler, makyaj temizleme ürünleri, doğal yağ bazlı bakım ürünleri, aromaterapi ve uçucu yağlar, bitkisel yağ karışımları, doğal peelingler, kil/bitkisel maskeler, dudak balmı ve peelingleri, el-ayak bakım ürünleri, bebek-çocuk cilt ve saç bakım ürünleri, erkek bakım ürünleri (tıraş sonrası bakım, sakal yağları vb.), doğal deodorantlar, kişisel hijyen ürünleri, doğal duş-spa ürünleri, vücut yağları, selülit ve masaj yağları, organik güneş bakım ürünleri, doğal makyaj ürünleri (organik ruj, fondöten, allık vb.), saç-cilt-vücut bakım setleri ve benzeri tüm Organik kozmetik ve kişisel bakım ürünleri.

22- Organik ev ve temizlik ürünleri: Doğal deterjanlar, bitkisel içerikli çamaşır ve bulaşık deterjanları, elde ve makinede kullanılabilen organik bulaşık ürünleri, çevre dostu yoğunlaştırılmış temizlik ürünleri, yüzey temizleyicileri, mutfak-banyo temizlik ürünleri, organik cam ve ahşap temizleyiciler, doğal yağ bazlı zemin temizleyicileri, hijyenik yüzey dezenfektanları, bitkisel yağlardan elde edilen doğal sabun bazlı temizlik ürünleri, kireç çözücüler, doğal yağ çözücüler, leke çıkarıcılar, çamaşır yumuşatıcıları, doğal oda kokuları ve ortam spreyleri, bitki/çiçek bakım spreyleri, ev tekstiline yönelik doğal temizlik çözümleri, bebek-çocuk temizlik ürünleri (çamaşır, biberon, oyuncak temizleyici ve benzeri ), hassas ciltler için özel formüller, evcil hayvan dostu organik temizlik ürünleri ve benzeri tüm Organik ev ve temizlik ürünleri.

c. Organik tarım faaliyetlerine yönelik tarım arazileri, seralar, bağlar, bahçeler, zeytinlikler, çiftlikler, entegre tarım tesisleri ve üretim alanlarının kurulması, işletilmesi, satın alınması, kiralanması ve kiraya verilmesi. Bu kapsam, sulama-enerji-yol-atık yönetimi altyapılarının tesisi, verimlilik ve İSG standartlarının sağlanması ile bakım-onarım süreçlerini kapsar.

d. Organik üretimde kullanılacak organik tohum, fide, fidan, gen bankası faaliyetleri, organik gübre, kompost, biyolojik mücadele ürünleri, doğal bitki koruma ürünleri ve organik tarım girdilerinin üretimi, işlenmesi, ambalajlanması, depolanması, taşınması, pazarlanması, ticareti, e-ticareti, ithalatı ve ihracatı. Tüm girdiler için uygunluk sertifikaları, tedarikçi denetimleri ve izlenebilirlik kayıtları tutulur.

e. Organik gıdaların işlenmesi için yıkama, ayıklama, sınıflandırma, kesme, sıkma, öğütme, fermantasyon, kurutma, dondurma, pişirme, pastörizasyon, sterilizasyon, konsantre etme, soğuk sıkım, dolum, şişeleme, paketleme ve etiketleme tesislerinin kurulması, işletilmesi ve kiraya verilmesi. Hat tasarımı, kapasite planlaması, OEE takibi, bakım-kalibrasyon ve proses validasyonu bu bent kapsamındadır.

f. Organik ürünlerde izlenebilirlik ve kalite güvencesi için laboratuvar, analiz merkezi, kalite kontrol birimi, üretim kayıt sistemi ve Ar-Ge merkezlerinin kurulması ve işletilmesi. Numune planları, geri çağırma prosedürleri, dokümantasyon yönetimi ve iç tetkikler bu yapılar içinde yürütülür.

g. Organik ürün geliştirmeye yönelik inovasyon çalışmaları, fermantasyon teknolojileri, probiyotik-prebiyotik projeleri, katkısız üretim teknikleri ve raf ömrü çalışmalarının yürütülmesi;
geliştirilmiş yeni organik ürünlerin üretimi, ambalajlanması, pazarlanması, e-ticareti, ithalatı ve ihracatı. Pilot denemeler, duyusal testler ve pazar konumlandırma analizleri dâhildir.

h. Organik üretimde sürdürülebilirlik için yenilenebilir enerji sistemleri (güneş, biyogaz, biyokütle), hidroponik altyapı, yağmur suyu geri kazanımı kurulması, entegrasyonu ve işletilmesi. Enerji verimliliği izleme, atık minimizasyonu ve çevresel raporlama süreçleri yürütülür.

ı. Organik ürünlerin pazarlanması için toptan-perakende satış mağazaları, organik marketler, e-ticaret platformları, dijital satış sistemleri, dağıtım merkezleri ve depoların kurulması, işletilmesi, kiralanması ve kiraya verilmesi. Kanal yönetimi, kategori planı, fiyatlandırma, promosyon ve ticari pazarlama uygulamaları dâhildir.

j. Organik ürünlerin markalaşmasına yönelik kurumsal kimlik, marka geliştirme, ambalaj ve etiket tasarımı, global marka yönetimi, uluslararası pazarlama stratejileri ve tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi. Pazar bazlı mevzuat uyumlu beyan/etiket süreçleri bu bent kapsamında ele alınır.

k. Organik tarım, gıda güvenliği, sertifikasyon, mevzuat uyumu, üretim süreçleri ve kalite sistemlerine ilişkin danışmanlık, eğitim, saha uygulamaları, seminer ve çalıştay organizasyonlarının gerçekleştirilmesi. Eğitim içerikleri, prosedür setleri ve sürekli iyileştirme mekanizmaları oluşturulur.

l. Organik üretimde kullanılan makine, ekipman, üretim hatları, işleme tesisleri, paketleme üniteleri, depolama alanları, soğuk hava depoları ve lojistik araçlarının temini, satışı, kiralanması, kiraya verilmesi, ithalatı ve ihracatı. Yedek parça, bakım ve servis sözleşmeleri kapsam dâhilindedir.

m. Organik üretim tesislerine yönelik arsa, bina, altyapı, üstyapı, inşaat, onarım, modernizasyon, kiralama ve kiraya verme faaliyetlerinin yürütülmesi. İzin ve ruhsat süreçleri ile İSG, yangın ve çevresel uygunluk gereklilikleri karşılanır.

n. Organik ürünlerin organik olmayan ürünlerle karışmasını önlemeye yönelik izole depolama alanları, sertifikalı lojistik ağları, kontrollü taşıma zincirleri ve organik tedarik zinciri çözümlerinin kurulması ve işletilmesi. Çapraz bulaşma risk analizleri, temizlik-dezenfeksiyon planları ve doğrulamaları uygulanır.

o. Organik tarım ve organik gıda alanında kamu kurumları, üniversiteler, araştırma merkezleri, teknoparklar ve uluslararası kuruluşlarla ortak projeler geliştirilmesi;
hibe, teşvik ve destek programlarına başvurulması. Konsorsiyum katılımları ve proje yönetimi süreçleri yürütülür.

p. Organik üretimde ESG (çevresel, sosyal ve yönetişim) ilkelerine uygun sürdürülebilirlik uygulamaları yürütmek;
karbon ayak izi raporlaması, yeşil dönüşüm projeleri ve karbon kredi süreçlerine katılmak. Tedarikçi sürdürülebilirlik değerlendirmeleri ve şeffaf raporlama bu kapsamda ele alınır.

Organik ürünler kapsamında, bu bentte belirtilen faaliyetler sınırlı olmamakla birlikte;
Türkiye Organik Tarım Kanunu ve ilgili yönetmelikleri ile uluslararası organik tarım mevzuatı, standartları ve sertifikasyon sistemleri çerçevesinde yer alabilecek tüm ürün ve hizmet kategorileri işbu ana sözleşmenin faaliyet alanına dâhildir. Organik tarımın bitkisel, hayvansal ve su ürünleri dâhil olmak üzere tüm alt dallarına ilişkin mevcut veya gelecekte ortaya çıkabilecek üretim, işleme ve ticaret modelleri de bu kapsam içinde değerlendirilir.

Bu bent kapsamında;
açıkça sayılmamış olsa dahi, tüm organik ürünlerin —işlenmiş, işlenmemiş veya ileride işlenecek nitelikte olanların— yetiştirilmesi, üretilmesi, işlenmesi, ayrıştırılması, ambalajlanması, etiketlenmesi, depolanması, taşınması, muhafazası, pazarlanması, e-ticareti, dağıtımı, toptan ve perakende satışı, ayrıca ithalatı ve ihracatı işbu faaliyet alanına dahildir. Bunun yanı sıra, organik ürünlere ilişkin fason üretim yapılması veya üçüncü kişilere fason üretim yaptırılması, sertifikasyon süreçlerinin yürütülmesi, lojistik zincirlerinin yönetilmesi ve organik ürünlerin tüm değer zincirine yönelik operasyonel ve ticari süreçlerin yürütülmesi de bu bent kapsamındadır.

3. AKTARİYE VE KURUYEMİŞ
a. Her türlü kuruyemiş ürünlerinin toptan ve perakende alımı satımı, imalatı ile ithalat ve ihracatını yapmak.
b. Her türlü baharat ve aktariye ürünlerinin alım satımı, ihracat ve ithalatı ile pazarlamasını yapmak.
c. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü şifalı bitkilerin alımı, satımı, pazarlaması ve dağıtımını yapmak.
d. Her nevi çekirdek, çiğ kahvenin, granül kahvenin, kakao ve kahve kremalarının, her nevi çayın ithalat, ihracat ve ticaretini yapmak.
e. Çekirdek kahvenin makinelerde kavrulma işlemlerinin yapılması, kavrulmuş kahvelerin değirmenlerde çekilmesi ve toz haline getirilmesi, ambalajlanması.

4. BAHÇE KÜLTÜRLERİ
a. Seralar kurmak bu seralarda çiçek soğanları, çiçekler ve her türlü süs bitkileri yetiştirmek.
b. Fide, fidan, tohum, yem ve katkı maddelerinin üretimini yapmak.
c. Toprak alım ve satımını yapmak.
d. Yurt içinde ve yurt dışında bahçe dizaynı ile ilgili olarak peyzaj çalışmaları yapmak, yaptırmak. Bu konuda kullanılan malzemelerin alım, satımı, ithalat ve ihracatını yapmak ve düzenleme kapsamı içinde proje hazırlamak, hazırlatmak, etüd yapmak, yaptırmak, danışmanlık hizmeti vermek.

5. CANLI HAYVAN
a. Her çeşit canlı hayvan alımı, satımı, pazarlamasını, ithalat ve ihracatını yapmak. Her türlü eti yenebilir, canlı hayvanların usul ve esaslar dahilinde kesimi yapmak.
b. Besicilik ve hayvan yetiştiriciliği yapmak.
c. Her türlü besihane, kuluçhane, kesimhane, derihane, tabakhane, hayvani yağ eritme tesisi, buzhane ve soğukhava tesisleri, mezbaha, kiralayabilir ve işletebilir.

6. ET MAMULLERİ
a. Hayvanlardan elde edilen et mamullerinin (Salam, sucuk, pastırma, sosis) üretimi, işlenmesi, alımı, satımı, ithali ve ihracatını yapar.
b. Et ve et mamullerinin üretimi ile ilgili entegre tesisler kurar.
c. Her türlü ham ve orijinal hayvan bağırsağı ve suni bağırsak ürünlerinin yurt içi ve yurt dışından alınması, satılması, pazarlama, paketleme, depolama, dağıtım, ithalat ve ihracatını yapmak. Konusu ile ilgili bayilikler almak, vermek, şubeler açmak.
d. Her türlü dana, sığır, koyun, kuzu, keçi eti alımı, satımı, ithali ve ihracı, toptan ve perakende satışını yapmak. Her türlü kümes hayvanları;
piliç, tavuk, ördek, kaz, bıldırcın, devekuşu eti alımı, satımı, ithali, ihracı.

7. SU MAHSULLERİ EVCİL HAYVANLAR
a. Her türlü deniz ve tatlı su ürünlerinin alımı, satımı, ihracatı ve ithalatını yapmak. Bu ürünlerin üretimi için entegre tesisler kurmak.
b. Balık ağları ve iplikleri, halat, kurşun, mantar, misine olta, muşamba, branda gibi balıkçılıkta kullanılan bilumum aksesuarların ticareti, ithalat ve ihracatını yapmak.
c. Balık yağı ve konservelerinin üretimini, alımını, satımını yapmak.
d. Her türlü kuş üretim çiftlikleri kurmak.
e. Akvaryum ve akvaryum balıkları, akvaryum içi donanım ve aksesuarları, kafes kuşları ve kafesleri, kafes içi aksesuarları;
akvaryum balıkları, kafes kuşları ve evcil hayvanların gıda maddelerinin alımı, satımı, ihracatı ve ithalatını yapmak.

8. ŞEKERLİ MAMULLER, KONSERVE VE ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇKİLER
a. Her türlü içme ve kaynak suyu alım satımını, ambalajlama, dağıtım ve pazarlamasını yapmak, su bidonu, su pompası alım satımını, imalini, ithal ve ihracını yapmak. Bu amaçlarla ilgili olarak filtrasyon laboratuar ve dolum tesisleri kurmak, işletmek,
b. Su istasyonları açmak, bununla ilgili tesisler kurmak.
c. Konusu ile ilgili araştırma analiz tesisleri kurmak;
su sertliklerini ölçmek, teknik personel çalıştırmak veya kurulu olan tesislere ortak olmak, ortak almak.
d. Her türlü alkollü ve alkolsüz içecekler, gazlı gazsız meşrubatlar, meyve özleri ve konsantre ve pupleri, doğal kaynak ve maden sularının imalatı, alım satımı, pazarlaması ve ihracatı.
e. Her türlü şeker ve şekerli mamullerin, sakız, bisküvi ile çikolata ve çikolatalı mamullerin, gofret çeşitlerinin imali, ithali ve ihracı.
f. Her türlü dondurma, muhallebi, sütlaç, baklava, lokum, pekmez ve reçel çeşitleri, kestane şekeri gibi gıda maddelerinin imalatı;
bunların ham ve yardımcı maddelerinin toptan ve perakende alım satımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
g. Şirket konuları ile ilgili konserve, ambalaj sanayi ve soğuk hava depoları kurmak, kiralamak ve işletmek.
h. Şirket yürürlükteki mevzuat esasları dahilinde tekel bayiliği yapar. Tekel ürünlerinin alımı, satımı, ithalat, ihracat, pazarlama, toptan ve perakende ticaretini yapmak.
i. Şirket, şans ve talih oyunlarının yürürlükteki ilgili yasa dahilinde bayiliğini yapar. Bu oyunlarla ilgili işyerleri açar işletir.

9. TARIM ÜRÜNLERİ
a. Şirket başlıca bakliyat türü olan kırmızı ve yeşil mercimek, her türlü kuru fasulye, nohut ve nohuttan mamul leblebi, pirinç, buğdaydan mamul ince ve kalın bulgur üretmek, ürettiği bu mamullerin paket ve ambalajını yapmak, yurt içinde ve yurt dışında pazarlamak.
b. Her türlü tohum geliştirme, üretme ve iyileştirme çalışmaları yapmak.
c. Her türlü bakliyat, hububat ve her türlü tarım ürünlerinin üretimi, alımı, satımı, ithalatı, ihracatı, pazarlaması ve dağıtımını yapmak.
d. Kuru taneli gıda maddelerinin her nevi baklagillerin temini, toptan ve perakende satışını, ithalatını ve ihracatını yapar.
e. Her nevi kuru ve yaş soğan, patates, sarımsak ürünlerinin üretimi, ithalatı ve ihracatı nı yapmak.
f. Hayvansal yemlerin alımı, satımı, ihracatı ve ithalatı yapmak. Yem kırma tesislerinin kurulması, işletilmesi, hayvan yemlerinin alım, satımı, ithalatı ve ihracatını yapmak.

10. UNLU MAMULLER
a. Fırın işletmek. Her türlü un ile undan mamul ekmek, tost ekmeği, hamburger ekmeği, sandöviç, pasta ve pasta çeşitleri, galete, simit, poğaça, börek, tatlı tuzlu ve tuzsuz unlu gıda maddeleri yufka, kadayıf, makarna, peksimet, francalı yöresel ekmek çeşitleri ve benzeri un ve unlu mamullerin üretimi, ambalajlanması, depolanması, pazarlanması, toptan ve perakende satışı ile ithalatını ve ihracatını yapmak.
b. Un ve undan mamul gıda maddelerinin üretiminde kullanılacak her çeşit çörek otu, maya, susam, şeker, tuz yağ, razmol, ekmek-katkı maddesi, nişasta gıda boyaları ile bu ürünlerin toptan ve perakende alım satımını yapmak.
c. Her çeşit tahıl ürünlerinin ( Buğday, arpa, çavdar, mısır, kepek, vs.) toptan ve perakende alım satımını, ithalatını ve ihracatını yapmak. Un fabrikaları ve değirmenler kurmak.

11. YAĞ, PEYNİR VE YOĞURT
a. Her türlü süt ve süt ürünlerinin alımını, satımını, toptan ve perakende pazarlamasını, ithalatını, ihracatını ve imalatını yapmak ve yaptırmak.
b. Her türlü nebati ve bitkisel yağların alımını, satımını, imalatını yapmak.
c. Her çeşit peynir, yoğurt, kaymak imalatı.

12. YAŞ MEYVE SEBZE
a. Her türlü yaş sebze ve meyve alım satımı, pazarlaması, ithalat, ihraca yapmak.
b. Bilumum yaş ve kuru sebzeler, meyveler ve narenciye ürünleri ekimi, dikimi, yetiştirilmesi, ambalajlanmasını yapmak.
c. Her türlü yaş meyve ve sebzelerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması ve konsantrasyonu suretiyle sınai ürün haline getirilmesi. Her türlü yaş meyve ve sebze komisyonculuğu yapar.

13. ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI
a. Zeytin alım satımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
b. Her türlü zeytinyağı, ayçiçek, mısırözü, fındık ve balık yağlarının toptan ve perakende ticaretini yapmak.

B. TARIM, HAYVANCILIK ve MAKİNE-EKİPMAN SEKTÖRÜ

1. ZİRAAT MAKİNELERİ VE ALETLERİ
a. Her nevi tarım ve iş makinelerinin imalatı, ithalatı, ihracatı.
b. Her nevi tarım ve iş makineleri, traktör, biçer döver ve ekipmanlarına ait mekanik, elektronik ve elektro mekanik cinsten yedek parçaların imalatı, ithalatı, ihracatı.

2. MAKİNA VE TEÇHİZAT
a. Her türlü sanayi ve iş makineleri, cihazları ile bunlara ait yedek parçaları, teçhizat ve ekipmanlarının alımını, satımını, pazarlamasını, ithalatını, ihracatını ve dahili ticaretini yapmak.
b. Sanayide kullanılan alüminyum, ahşap, pvc işleme makineleri, kesici ve delici makinelerin imalatını yapmak.
c. Hidrolik makineler, hidrolik sistemler, hidrolik güç üniteleri, hidrolik silindirleri, pnömatik, hidrolik, otomat makine ve güç motorları, bağlantı parça ve aksamlarını üretmek.
d. Bilumum elektrikli ve elektronik makine ve aletlerin üretimi, tamir ve montajını yapmak.
e. Her türlü tekstil terbiye makinelerinin ( Ram makinesi, kumaş hazırlama makinesi, ters çevirme makinesi, boyama makinesi, santrifüj makinesi, ıslak açma makinesi, kuru açma makinesi, sıkma makinesi, kesme, kurutma, sanfor makinesi) imalatı, bu makinelerin elektrik, elektronik ve pano imalatını, bu makinelerin tüm malzemelerinin ve aksamlarının imali, alımı, satımı, ithalatı ve ihracatını yapmak.
f. Her nevi asansör makineleri ve malzemelerinin imali, pazarlaması, toptan ve perakende alım satımı.

C. İNŞAAT, BAYINDIRLIK, İZOLASYON VE ELEKTRİK SEKTÖRÜ

1. BAYINDIRLIK MÜTEAHHİTLERİ
a. Yurt içinde ve yurt dışında genel katma ve özel bütçeler kapsamındaki bütün daire, müessese ve kurumların yer altı ve yer üstü her türlü bayındırlık hizmetleri, karayolu, demiryolu kanal, köprü, tünel, menfez, liman, rıhtım, havuz, baraj, istinat duvarı, akarsu düzenlemesi, sulama tesisi inşaatlarını yapmak.
b. Şirket yurt içi ve yurt dışı yol, köprü, baraj, liman, okul, toplu konut ve hastane gibi bayındırlık tesisleri ile sınai ve turistik inşaat taahhüdünde bulunabilir.
c. Her türlü katı atık yönetimi, geri kazanım konularında projeler hazırlamak, işletilmesi, bakım ve onarımını yapmak. Atıklardan alternatif ısıtma ve soğutma teknolojileri ve alternatif su elde etme teknolojileri geliştirilmesi, tesisler kurulması, projelendirme ve işletilmesi işlerini yapmak.

2. İNŞAAT
a. Her türlü inşaat taahhüt işleri;
konut, işyeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak.
b. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak ve müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri ve turistik tesisler, tatil köyleri inşa etmek ve kiraya vermek.
c. Türkiye sınırları içinde veya yabancı ülkelerde, resmi ve özel kurum ve kuruluşları tarafından kapalı zarf, açık arttırma, eksiltme, teklif alma ve pazarlık usulü ile ihaleye çıkarılacak her türlü küçük ve büyük yapıların her türlü inşaat işlerini anahtar teslimi taahhüt etmek.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
MG DEĞER GIDA ANONİM ŞİRKETİ
İPTAL