İÇ GİYİM VE AKSESUARLARI Meslek grubunda, ŞİŞLİ / İSTANBUL Bölgesinde İç giyim ve çorap perakende ticareti konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
1-Her türlü tekstil ve konfeksiyon, iç ve dış giyimleri ürünlerinin, fason işçiliği, imalatı, alımı satımı ithalatı, ihracatını, toptan ve perakende ticaretini yapmak. Radyo, TV, posta yoluyla veya internet üzerinden toptan ve perakende ticaretini yapmak.
2-Her türlü iç giyim, çorap alımı, satımı, imalatı, pazarlaması, fasonu, ithalatı, ihracatı, toptan ve perakende ticaretini yapmak.
3-Her türlü yünlü, pamuklu, ipekli, sentetik iplikleri veya karışımlarını üretmek, alımı, satımı, pazarlaması, fason işçiliği, ithalat ve ihracatı, toptan ve perakende ticaretini yapmak.
4-İnternet ve On-Line sistemler içinde ve telekomünikasyon yolu ile her türlü bilginin dağıtım, ticaret, pazarlama ve iletişimini yapmak, iletişim sistemleri kurmak.
5-İlgili mercilerden izin almak kaydı ile telli veya telsiz haberleşme halleri ile yurtiçi ve yurtdışı enformasyon sistemlerine erişim hizmeti sağlamak ve her türlü hizmetlerini sunmak. İnternet erişimi sağlamak, internet üzerinden her türlü malın alım, satım, işlemlerini gerçekleştirmek ve bu amaçla sanal mağazalar oluşturmak ve alt yapı hizmetleri vermek.
6-Her marka bilgisayar ve bilgisayar donanımının, iletişim araçlan olarak kullanılan her türlü elektronik makine ve cihazların, ses ve görüntü nakline yarayan her türlü makine ve cihazların ve bunların yedek parçalarının imalatı ithalatı, ihracatı ve dahili ticaretini, tüm bilgisayar ve yan donanım birimleri mikrofilm faks film ile bunlar gibi tüm bilişim sistemleri endüstriyel büro otomasyon, tüm yazılmı ve donanım faaliyetleri servis büro hizmetleri vermek, internet üzerinden her türlü bilgi, ses ve görüntü hizmeti vermek, web sitesi hazırlamak, hazırlatmak ve internet servis sağlayıcılığı yapmak.
7-Her marka bilgisayar ve elektronik makine ve cihazların alt mikro işlemcileri ile bilgi kaydedici, saklayıcı, yazıcı, çizici, iletici, gösterici, tahvil edici, yorumlayıcı cihaz aksesuar donanım ünite parça ve yedek parçaları imali, montajı, servisi, dahili ve harici ticareti ve eğitimi yapmak,
8-Bilgisayar programlarının ve bilgisayar kontrolü sistemlerin alımı, satımı, pazarlaması, imali, montajı, bakımı için gerekli ham mamul, yarı mamul sistemlerinin ünitelerin parçaların ve yedeklerinin ve bunlara uygun her türlü bilgisayarlar ile kontrol edilebilecek ve gelecekte uygulanabilecek teknolojide imal edilmiş mamul ve yan mamul parça sistem ve üniteler olarak alım satımı, ithal ve ihracını yapmak,
9-Bilgisayar ve ofis sistemleri ile ilgili yan ve tamamlayıcı ürünler olan ses düzenleyici, video kameralar, dijital fotoğraf makineleri, projeksiyon cihazları, güç kaynağı, monitörler, yazıcılar yazıcı şerit ve kartuştan, tonerleri çeşitli bağlantı kabloları, bilgi depolama ürünleri kesintisiz güç kaynakları, Regülatörler her türlü elektronik devreler test ve kontrol cihazları test ve kontrol programları disket ve diskler ile her türlü bilgisayar sarf maddesinin imalatı, ithalatı, ihracatı ve ticaretini yapmak,
10-Bilgisayar sistemlerinin kurulması ve bunun için her türlü elektrik, elektronik donanımın imal ve montajını yapmak ve Kamu, özel ve tüzel kişilere bilgisayar yazılım ve donanım seçiminde fizibilite raporları hazırlamak, mühendislik, müşavirlik, eğitim, destek ve servis hizmeti almak, vermek ve Hikmetlerinin gerçekleşmesi için icabında yerli yabancı hakiki ve hükmi şahıslarla iş birliği yapmak.
11-Yurtiçinde ve yurt dışında her türlü bilgisayar programı yazılım donanımı ve bu konuda çalışan fırmaların bayiliği, teknik servisliğini, distribütörlüğünü üstlenmek.
12- Her türlü tabldot yemek üretimi ve satışını, üretilen yemeklerin servis hizmetlerini, pazarlamasını ve dağıtımını yapmak. Gerçek ve tüzel işletmelerin yemekli toplantılarının organizasyonunu yapmak.Yemek üretim tesisleri kurmak, kurulu olanları devir almak.
13- Her türlü restoran, kafe, kafetarya, lokanta gibi gıda satışının yapılabileceği tesisleri kurar, işletir, kiralar, kiraya verir ve bu gibi yerlerin rezervasyon ve organizasyon işlerini yapar, konusu ile ilgili alet ve edevatları satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek.
14- Şirket her türlü bilardo salonu, kahvehane, kafe, çay bahçeleri açar, kiralar, kiraya verir ve işletmesini yapar
15- Fırın işletmek. Her türlü un ile undan mamul ekmek, tost ekmeği, hamburger ekmeği, sandöviç, pasta ve pasta çeşitleri, galete, simit, poğaça, börek, tatlı tuzlu ve tuzsuz unlu gıda maddeleri yufka, kadayıf, makarna, peksimet, francalı yöresel ekmek çeşitleri ve benzeri un ve unlu mamullerin üretimi, ambalajlanması, depolanması, pazarlanması, toptan ve perakende satışı ile ithalatını ve ihracatını yapmak.
16- Un ve undan mamul gıda maddelerinin üretiminde kullanılacak her çeşit çörek otu, maya, susam, şeker, tuz yağ, razmol, ekmek-katkı maddesi, nişasta gıda boyaları ile bu ürünlerin toptan ve perakende alım satımını yapmak.
17- Her çeşit tahıl ürünlerinin ( Buğday, arpa, çavdar, mısır, kepek, vs.) toptan ve perakende alım satımını, ithalatını ve ihracatını yapmak.
18-Lokanta, pastane, kafeterya, kafe işletmeciliği yapmak, kiralamak, kiraya vermek, konusu ile ilgili alet ve edevatları satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek.
19- İnsanları beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek.
20- Her türlü alkollü ve az alkollü içki ve alkolsüz içecek, enerji içeceği, meyve suyu, sirke, üzüm suyu, her türlü mineral su, natürel su, her türlü sade ve gazlı, karışımlı içecek çeşitlerinin üretimi, alımı satımı, dağıtımı, pazarlamasını, ithalatını ve ihracatını yapmak ve yaptırmak.
21-İnşaat malzemesi ve sıhhi teçhizatlar, Ayakkabı ve deri eşyalar, Bilgisayar, bilgisayar çevre birimleri ve yazılımları, Büro makine ve ekipmanları, Çiçek, bitki, tohum, gübre, ev hayvanları ve ev hayvanları yemleri, Ekmek, pastalar, unlu mamuller ve şekerli ürünleri, Elektrikli ev aletleri, Gazeteler, Kitaplar ve kırtasiye ürünleri, Gıda, içecek ve tütün ürünleri, Giyim eşyaları, Hırdavat, boya ve cam ve ürünleri, Kahve, çay, kakao ve baharat, Kozmetik ve kişisel bakım malzemeleri, Parfüm ve kozmetik ürünleri, Mobilya, aydınlatma teçhizatı ve ev eşyaları, Motorlu kara taşıtlarının parça ve aksesuarları, Müzik ve video kayıtları, Optik ürünler (gözlükler, gözlük camları, dürbün, vb.), Oyunlar ve oyuncakları, Saat ve mücevher, Ses ve görüntü cihazları, Sıhhi tesisat ve ısıtma tesisatı malzemeleri, Spor malzemeleri, Süt ürünleri, yumurta ve yenilebilir sıvı ve katı yağlar, Şeker, çikolata ve şekerleme, Tahıl, işlenmemiş tütün, tohum ve hayvan yemi, Telekomünikasyon teçhizatı (telefon, cep telefonu, faks vb.) Elektronik ve telekomünikasyon ekipmanları, Tıbbi ve ortopedik ürünleri ve Her türlü ticari malların Radyo, TV, posta yoluyla veya internet üzerinden toptan ve perakende ticareti ile ithalatını ve ihracatını yapmak.
Şirket Bu Maksat Ve Gayelerinin Tahakkuku İçin Yukarıda Belirtilen İşletme Mevzuunun Çerçevesinde Kalmak Şartı ile Bütün Hakları İktisap Ve Borçları İlzam Edebilir. Şöyle Ki;
1-İştigal konusu ile ilgili komple tesisler makine, yedek parça ve hammaddelerin ve yine yan mamul maddelerinin ithalat ve ihracatı ile dahili ticaretini yapabilir.
2-Konusu ile ilgili olarak her türlü ihalelere iştirak edebilir.
3-Konusu ile ilgili olarak her türlü ticari, mali ve hukuki tasarruflarda bulunabilir.
4-Şirket konusu ile ilgili olarak bilcümle maddeleri ithal ve ihraç edebilir, yurt içinde ve yine yurt dışında pazarlayabilir.
5-Şirket konusu içinde kalmak şartı ile taahhüt işleri, acentelik, komisyonculuk, mümessillik ve bayilik verebilir.
6-Şirket konusu içerisinde kalmak şartı ile üçüncü şahıslara acentelik, bayilik ve mümessillik verebilir.
7-Şirket maksat ve mevzuunun tahakkuku zımmında motorlu nakil vasıtalarını iktisap edebilir, kiraya verebilir ve kiralayabilir.
8-Şirket borç alma sözleşmeleri yapabilir, kefalette bulunabilir.
9-Şirket konusuna giren malların üretimi de başkalarına yaptırabilir, fason yaptırabilir.
10-Şirket maksat ve mevzuunun icap ettirdiği bilcümle menkul ve gayrimenkul malları temellük edebilir, bunların üzerinde her türlü hukuki tasarruflarda bulunabilir, bu kabil malları iktisap edebilir, gerektiğinde bunları tekrar satabilir, inşa ettirebilir. Başkalarından kiralayabileceği gibi aynı maksatlarla başkalarına da kiralayabilir. Gerektiğinde bunları onarır ve üzerinde tadilatlar yapabilir,
11-Şirket maksat ve mevzuunun tahakkuku zımmında, para istikraz edebilir. Bu cümleden olmak üzere kanunların tayin ettiği çerçeve dahilinde her türlü teminat verebilir ve özellikle mal varlığına dair menkul ve gayri menkul mallar üzerinde alacaktan lehine rehin ve ipotek tesis edebilir veya alıcı karşılığında ahardan ipotek ve rehin alabilir veya üçüncü şahıslara borçlanna karşılık rehin ve ipotek tesis edebilir veya borcu karşısında allardan ipotek ve rehin verebilir.
12-Şirket maksat ve mevzuunun gerçekleşebilmesi için mağaza, satış merkezi ve depolar açabilir ve bunları işletebilir.
13-İthal ettiği bilcümle mamulleri toptan ve perakende olarak satabilir, bunların satışlarını temin için gerekli komisyonculuk ve distribütörlük sözleşmeleri akd edebilir.
14-Şirket iktisadi maksat ve kanunlarını gerektirdiği muamelenin tamamını ihraç edebilir. Bu cümleden olmak üzere patent ihtira beratı, marka, know how gibi sınai haklan iktisap edebilir, bu haklan kendi namına tescil ettirebilir, işletebilir, bu nevi hakları icabında devir edebilir.
15-Şirket maksat ve mevzu icap ettirdiği ve bunların tahakkuku için gerekli görülen her türlü emtiayı yürürlükteki mevzuatlar dahilinde ithal edebilir. Mutemetlik yolu ile ithal edebilir.
16-Şirket yürürlükteki yabancı sermayeyi teşvik kanunun ve Türk parasının kıymetini konuna kanunu yine ve kanunlara istinaden çıkanlacak karar ve yetkili bakanlık tebliğlerine göre şirket mevzununun tahakkuku için ayni ve nakdi yabancı sermaye iştiraklerini kabul edebilir,
17-Şirketin iktisadi ve teknik maksat ve mevzunun icap ettirdiği bilcümle ticari işlerin tahakkuku için yerli ve yabancı hakiki ve tüzel şahıslar ile mevzuat çerçevesi dahilinde süreli ve süresiz ve her neviden ortaklıklar tesis edebilir ve bunların Türkiye dahilinde distribütörlüğünü veya mümessilliğini yapabilir, kurulmuş veya kurulacak ortaklıklara iştirak edebilir ve aynı mevzu ile iştigal eden ortaklıklarına aracılık yapmamak şartı ile hisse intifa senetleri ile tahvillerini satın alabilir. Şirket gerektiğinde her türlü kefalet altına girebilir, yurt içinde ve yurt dışında temsilcilikler kurulabilir.
18-Şirket maksat ve mevzuna giren işler için dahilden ve dış piyasada uzun, orta ve kısa vadeli krediler alabilir, bu nedenle de ilgili müesseseler ile anlaşmalar yapabilir, şirketin ihtiyaç duyacağı istikrazlarda bulunabilir, şirket alacaklarını teminat altına almak için gayri menkul ipoteği ve menkul rehni alabilir, fekkedebilir, şirket mevzuundan mütevellit ve yine leyh ve aleyhte her türlü aynı hak, irtifa, kira, şufa, sükna ve gayrimenkul mükellefiyeti ile sair haklan iktisap, tesis, terkin ve fekedebilir.
19-Şirketin konusu ile ilgili ticaret, ithalat, ihracat, reeksport ve transit ticaret işlerini gerçekleştirebilir.
20-Şirket maksat ve mevzuu ile ilgili olarak her türlü fuar, sergi, ve panayırlara iştirak edebilir.
Yukarıda gösterilen konulardan başka işlerde şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere de girişilmek istenildiği taktirde ortaklar kurulunun teklifi üzerine keyfiyet ortaklar kurulunun onayına sunulacak ve bu yolda karar alındıktan sonra şirket bu işleri de yapabilecektir.
21- Şirket amaç ve konusuyla ilgili her türlü internet üzerinden sanal mağazacılık siteleri kurabilir ve alım satım işlemlerini yapabilir.
22- Şirket amaç ve konusuyla ilgili radyo, TV, posta yoluyla veya internet üzerinden her türlü perakende ticaret yapabilir.