a. Her türlü tabldot yemek üretimi ve satışını, üretilen yemeklerin servis hizmetlerini, pazarlamasını ve dağıtımını yapmak. Gerçek ve tüzel işletmelerin yemekli toplantılarının organizasyonunu yapmak.Yemek üretim tesislerikurmak, kurulu olanları devir almak. b. Her türlü restoran, cafe, lokanta gibi gıda satışının yapılabileceği tesisleri kurar, işletir, kiralar, kiraya verir ve bu gibi yerlerin rezervasyon ve organizasyon işlerini yapar c. Turizme yönelik otel, motel, bar, pansiyon, kamping, tatilköyleri, apart oteller, yeme içme tesisleri, eğlence yerleri kurmak, işletmek, işletmeye vermek, bu yerleri satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek. d. İşletme her türlü bilardo salonu, kahvehane, kafe, çay bahçeleri açar, kiralar, kiraya verir ve işletmesini yapar. İşletme amacını gerçekleştirmek için; a- Gayrimenkul, menkul ve taşıt alır, kiralar ve gerektiğindebunları satar. b- İlgili tesisleri kiralar veya kurar, bu tesisleri işletir.c- Gereken malzeme, makine ve maddeleri alır, satar, bunlar için gerekli ihtira hak ve beratlarını, lisans ve imtiyazları, telif haklarını. Know how, alameti farika ve ticaret ünvanlarını, her nevi sınai mülkiyet haklarını iktisap eder,kullanır ve bu haklar ile imtiyazları kiralar, satar, ipotek alır ve verir. d- Mümessillikler alır ve verir, komisyonculuk yapar, acentalıklar alır ve kurar. e- Devletin bütün daire ve müesseselerinde, belediyelerinde, Kamu İktisadi teşebbüslerinde her nevi artırma,eksiltme ve ihalelere iştirak eder,teklif verir ve gerekli tüm işleri ifaeder. f- İşletme kendi işleri ile ilgili olmak kaydıyla; üçüncü şahıslar lehine kefalet, ipotek ve diğer ayni haklar verebilir. g- Sınai ve ticari teşebbüslere katılır, yerli ve yabancı kamu ve özel kurum, kuruluş ve gerçek kişilerle her nevi ortaklıklar kurar, mevcutlara katılır, yabancı sermaye ile her türlü işbirliği yapar.