a. Her türlü tabldot yemek üretimi ve satısını, üretilen yemeklerin servis hizmetlerini, pazarlamasını ve dagıtımını yapmak. Gerçek ve tüzel isletmelerin yemekli toplantılarının organizasyonunu yapmak.Yemek üretim tesislerikurmak, kurulu olanları devir almak. b. Her türlü restoran, cafe, lokanta gibi gıda satısının yapılabilecegi tesisleri kurar, isletir, kiralar, kiraya verir ve bu gibi yerlerin rezervasyon ve organizasyon islerini yapar c. Turizme yönelik otel, motel, bar, pansiyon, kamping, tatilköyleri, apart oteller,yemek içme tesisleri eğlence yerleri kurmak işletmek işletmeye vermek bu yerleri satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek d. Fırın isletmek. Her türlü un ile undan mamul ekmek, tost ekmegi, hamburger ekmegi, sandöviç, pasta ve pasta çesitleri, galete, simit, pogaça, börek, tatlı tuzlu ve tuzsuz unlu gıda maddeleri yufka, kadayıf, makarna, peksimet, francalı yöresel ekmek çesitleri ve benzeri un ve unlu mamullerin üretimi, ambalajlanması, depolanması, pazarlanması, toptan ve perakende satısı ile ithalatını ve ihracatını yapmak. e. Un ve undan mamul gıda maddelerinin üretiminde kullanılacak her çesit çörek otu,maya, susam, seker, tuz yag, razmol, ekmek-katkı maddesi, nisasta gıda boyaları ile bu ürünlerin toptan ve perakende alım satımını yapmak. f. Her çesit tahıl ürünlerinin ( Bugday, arpa, çavdar, mısır,kepek, vs.) toptan ve perakende alım satımını, ithalatını ve ihracatını yapmak. Un fabrikaları ve degirmenler kurmak