MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK Meslek grubunda, SARIYER / İSTANBUL Bölgesinde Biyoteknolojiyle ilgili araştırma ve deneysel geliştirme faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
Şirketin başlıca amaç ve konusu, yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere şunlardır:
1) Şirket;
her nevi parfüm, kolonya, esans, dezenfekte edici maddeler, deodorant, dudak boyaları, dudak fırçaları, dudak tuşörü, dudak kalem, tırnak cilası, tırnak cilası çıkartıcısı, tırnak temizleyicisi, tırnak kalemi, kirpik boyası, rimel kaş kalemi, cilt kalemi, yanak boyası, yüz pudrası, yüz için sular, yüz temizleme ve bakım maddeleri, saç yıkama ve ağartma maddeleri, eterli yağlar, sabunlar, nişasta ve kozmetik maksatlar için nişasta mahsulleri, pülverizatörler, ağız bakımında, vücut bakımında ve estetik alanında kullanılmak üzere her nevi ürünleri imal eder, imal ettirir, bunları yurt içinde alım ve satımı ile ithalat ve ihracatını yapar.
2) Şirket her nevi kozmetikleri, çeşitli krem ve likit deterjan, el ve çamaşır sabunları imal eder, imal ettirir, ithalat ve ihracatını yapar, yurt içinde ve dışında alım satım işler ile iştigal eder.
3) Her nevi kozmetik ürünleri, saç fırçası, tarak, saç spreyi, saç jölesi, perma ilaç, saç boyası, şampuan, saç kremi, saç köpüğü ve güzellik ve estetik işlerinde kullanılmak üzere her türlü bakım ürünlerini imal eder, ettirir, yurt içinde alım ve satımı ile ithalat ihracatını yapar
4) Her nevi saç kurutma makineleri, epilasyon makine ve malzemeleri, solaryum cihazları, fön makineleri, masaj aletleri, saç tarama koltukları, kondisyon aletleri, estetik ve güzellik alanında kullanılmak üzere her türlü makine ve aletleri imal eder, imal ettirir, yurt içinde alım satımı ile ithalat ve ihracatını yapar.
5) Şirket konusu ile ilgili her nevi saç, cilt, vücut bakımı ile ilgili malzeme araç ve gereçleri, her çeşit kâğıt, karton, mukavva, selüloz, metal, cam ve plastik kökenli ambalaj malzemelerini imal eder, imal ettirir, yurt içinde alım satımı ile ithalat ihracatını yapar.
6) Şirket, gümrüksüz sahalarda ve serbest bölgelerde özel antrepolar tutabilir, işletebilir, Türkiye’de TC kanunlarınca müsaade edilen mahallerde gümrüksüz satış mağazaları açabilir.
7) Şirket konusu ile ilgili sahalarda, yurt içinde ve yurt dışında mümessillikler, distribütörlükler, bayilikler almak, vermek, yurt içinde ve dışında bürolar kurmak, her türlü ticaret, sanayi imtiyazları, telif ve patent hakları, know-how ihtira beratı, maddi ve fikri haklar konusunda anlaşmalar yapmak, bunları satın almak, satmak, devir etmek ve devir almak
8) Şirketin konusu ile ilgili işler için yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişiler ile birlikte yeni şirketler kurmak, kurulmuş bulunan şirketlere iştirak etmek, yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişileri ortak etmek, acentelik, bayilik, mümessillik almak ve vermek
9) Maksat ve konusu içine giren kurulmuş ve kurulacak yerli ve yabancı şirketlere veya maksat ve konusunun gerçekleşmesinde fayda sağlayacak diğer şirketlere sermaye koyma suretiyle iştiraklerde bulunabilecek, bunların hisse senetlerini satın alabilecek ve aracılık yapmamak kaydıyla satabilecektir.
10) Şirket maksat ve konusu içine giren her türlü menkul ve gayrimenkul mal satın almaya veya yeniden inşa etmeye, başka surette iktisaba veya kiralamaya ve onları satmaya veya başka suretle devretmeye, gayrimenkuller üzerinde her türlü rehin ve ipotek ve sair ayni ve şahsi hak iktisaba, tasarrufa dahil olacaktır. Şirket doğmuş ve doğacak borçları için ipotek vermek veya fekkini istemek, bankalarla bilumum kredi anlaşmaları akdetmek, kredi münasebetleri kurmak, kuruluş maksadı olan muamelelerin ifası zımnında patent ihtira beratı lisans imtiyaz alameti farika iktisap ve tescil ettirmek, bunları kiralayabilmek, intifa hakkını alabilmek veya satabilmektir.
11)Şirket yurt içinde ve yurt dışında gerek kendi nam ve hesabına ve gerekse anlaşmalı olarak başkaları adına veya başkalarıyla birlikte veya çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde gayrimenkul konulu veya gayrimenkule dayalı yatırım projeleri oluşturmak ve gerçekleştirmek bunun için alım satım kiralama işletim v.s. pazarlama hizmeti yapmak. Gayrimenkul satış veya kredilendirme işlerinde çeşitli güvence sistemlerini geliştirmek bu bağlamda gayrimenkul üzerinde her türlü ayni hak tesisi ile ipotek iş ve işlemlerini yapmak takip etmek denetlemek ve gayrimenkul iş ve işletmelerine yönelik promosyon reklam piyasa araştırma çalışmalarını gerçekleştirmek. Taşınır ve taşınmaz mal satın almak kiralamak satmak işletim sistemleri oluşturmak borç ve kredi temini için taşınır ve taşınmaz malları üzerinde ayni hak ve ipotek tesis ve fek etmek inşaat yapmak nakil vasıtası edinmek veya taşeron olarak kullanmak hak ve alacakları karşılığında ipotek rehin ve çeşitli ayni hakları kabul etmek ve bütün bu konularda danışmanlık yapmak.
12)Şirketin işleri için iç ve dış piyasalardan uzun, orta ve kısa vadeli istikrazlar akdetmek, emval ve kefalet kredileri emtia, açık krediler esham ve tahvilat üzerine avans kredileri ve benzeri kredileri temin etmek
13)Şirket amacını gerçekleştirmek için gerekli her türlü laboratuar, depolar, idare ve hizmet binaları ve buna mümasil tesislerin kurulması, bizzat inşa etmek bunları alıp satmak, kiraya vermek, kiralamak, devir ve ferağ etmek ve üzerinde her türlü ayni ve şahsi tasarruflarda bulunmak.
14)Şirket amacını gerçekleştirebilmek için her türlü mali, ticari, idari tasarruf ve faaliyetlerde bulunmak, Şirket amacıyla ilgili olarak, şirketin ve üçüncü şahısların borçlarını ve alacaklarını temin için ipotek, rehin, kefalet ve diğer teminatları vermek, ipotek, rehin, kefalet ve diğer teminatları almak.
15)Şirket işleri için gerekli taşıtları (gemiler dahil)iktisap etmek, devretmek ve bunlar üzerinde ayni ve şahsi tasarruflarda bulunmak.
16)Şirket amacı ile ilgili olarak marka, patent, ihtira beratı ustalık (knovv-hov) haklar ve imtiyazlar, model, resim, bröve, ticaret unvanlarını ve diğer sınai mülkiyet haklarını iktisap etmek, devir ve ferağ etmek ve bunlar üzerinde lisans anlaşmaları yapmak.
17)İştigal konularına giren devletçe ve şirketlerce çıkarılacak tahvilleri satın almak, aracılık yapmamak şartıyla satmak.
18)Şirket faaliyet konularına giren işleri yapan hakiki ve hükmi şahıslara şirket teşkile, ortak girişimlerde bulunmak, amacına uygun işlere iştirak etmek ve iştirakleri devir ve ferağ etmek.
19)Konusu ile ilgili devletin bütün idari ve kurumlarında, Belediyelerde, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde ve özel sektörde akacak ihalelere katılmak, pey sürmek, teklif vermek, gerekli teminatları yatırmak, gerekli kanuni formaliteleri ifa etmek.
20)Şirket amacına gerçekleştirmek için, yurt içinde ve yurt dışında teknik ve bilimsel çalışmalara katılmak, düzenlemek, meslekle ilgili eğitim seminerleri organize etmek, danışmanlık hizmeti almak.
21)Şirket amacını gerçekleştirebilmek için faaliyet konusu aynı olan yurt içi ve yurt dışı firmalarla ortaklık kurabilir.
22)Şirket amacını gerçekleştirebilmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, kiralar, kiraya verir, bunlar üzerinde ayni ve şahı her türlü hakları tesis edebilir . ipotek alabilir ipotek verebilir, ipotekleri fek edebilir. Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. Şirket yukarıda yazılı olanlar dışında yararlı ve gerekli görülecek iş ve işlemlere yönetim kurulunun teklifi ve genel kurulun vereceği karar ile alır ve yapabilir.
23)Şirket biyoteknolojik yöntemler kullanarak bitkilerden bitkisel protein, hidrolize peptitler ve bu elde edilen ürünlerin biyolojik etkilerini sağlık yönünden araştıracak bilimsel çalışmaları gerçekleştirecektir. Ayrıca bu ürünlerin endüstriyel boyutlarda üretimlerini de konu almaktadır.
24)Üniversiteler araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak ülke sanayinin uluslar arası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek üründe ve üretim yöntemlerini geliştirmek, ürün kalitesini veya standartlarını yükseltmek, verimliliği arttırmak, üretim maliyetini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulunun kararları da dikkate alınarak teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları yaratmak, araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkanı yaratmak, teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandıracak teknolojik altyapıyı sağlamak, biyoteknoloji alanında faaliyet gösterecek her türlü tesis kurmak işletmek yine bu alanda kullanılacak her türlü cihaz ve kit ve sarf malzemelerinin araştırma geliştirme ithalat ihracatını ve dış ticaretini yapmak.
25)Kozmetik, parfümeri ve kokulu mum alanlarında biyoteknolojik araştırmalar yapmak
26)Yeni biyoteknolojik ürünler, süreçler ve teknolojiler geliştirmek ve bunları ticarileştirmek.
27)Mevcut biyoteknolojik yöntemleri ve teknolojileri iyileştirmek ve optimize etmek.
28)Biyoteknoloji alanında bilimsel yayınlar yapmak, patent başvurularında bulunmak ve bilimsel etkinliklere katılmak.
29)Cilt bakımı, saç bakımı, makyaj ve kişisel bakım ürünleri dahil olmak üzere her türlü kozmetik ürünün formülasyonunu geliştirmek.
30)Doğal, organik, vegan, dermatolojik olarak test edilmiş ve diğer özel niteliklere sahip kozmetik ürünler üretmek.
31)Biyoteknolojik yöntemlerle üretilmiş aktif bileşenleri içeren yenilikçi kozmetik ürünler geliştirmek.
32)Kozmetik ürünlerin ambalaj tasarımı, üretimi, pazarlaması, toptan ve perakende satışı, ithalatı ve ihracatını yapmak
33)Kozmetik ürünlerle ilgili danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunmak.
34)Parfüm, kolonya, eau de toilette, eau de parfum ve diğer parfümeri ürünlerinin formülasyonunu geliştirmek ve üretmek.
35)Doğal ve sentetik esansiyel yağlar, aromalar ve diğer hammaddeler kullanarak farklı koku profillerine sahip parfümler ve kolonyalar ve diğer kozmetik ürünler yaratmak.
36)Biyoteknolojik yöntemlerle yeni koku molekülleri ve aromalar geliştirmek ve bunları parfümeri ürünlerinde kullanmak.
Şirket amaç ve konularıyla ilgili olarak aşağıdaki işlemleri yapar:
1. Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, işletebilir, kiralar, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, gayrimenkul mükellefiyeti, bedelli veya bedelsiz yola terk, kamuya terk, ifraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
2. Lüzumlu görülecek menkul ((her türlü araç, araba, motoru taşıt, otomobil vb. de dahil olmak üzere ) ve gayrimenkul malları satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, finansal kiralama yapabilir yahut kiraya verebilir, yurt içinde ve yurt dışından, teminatlı yahut teminatsız, her türlü borç alabilir. Şirketin sahip olduğu her türlü menkul ve gayrimenkulleri ile her türlü sabit tesis ve demirbaşları üzerinde gerek namına gerekse üçüncü şahıs ve tüzel kişiler namına teminat, kefalet, işletme rehni ve ipotek tesis edebilir, fek edebilir. Alacaklarına karşılık, ipotek veya rehin alabilir, borçlarının teminatı olarak veya üçüncü şahıslar lehine, ipotek yahut rehin verebilir, bu ipoteklerin terkinini talep edebilir, her türlü kefalet ve teminat verebilir.
3. Şirket konusu işlerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, know-how marka, fesihname, belge, alametifarika gibi sınai, mülkiyet haklarını ve emsali hakları iktisap etmek veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir, her türlü hukuki tasarruf işlemlerde bulunmak. Ayrıca, yukarıdaki hakları kiraya verebilir veya kiralayabilir.
4. Şirket gaye ve konusunun gerçekleştirilmesi için arsa, arazi, bina ve gayrimenkul hakları satın alabilir, inşa edebilir, iktisap edebilir, satabilir. İktisap edilen gayrimenkulleri devir ve ferağ, bunları kısmen veya tamamen üçüncü şahıslara kullandırabilir veya kiralayabilir.
5. Şirket gayelerinin oluşmasını teminen kısa, orta ve uzun vadeli istikrazlar akdedebilir, aval ve kefalet kredileri temin edebilir. Şirketin kuracağı tesisleri için gerekli iç ve dış kredileri dahili ve harici finansman kurumlarıyla yerli ve yabancı kuruluş ve işletmelerden temin edebilir.
6. Şirket konusuyla ilgili mamullerin depolanması, nakli, satışı için gerekli her türlü makine, tesisat, nakil vasıtaları, cihaz alet ve edevat ve sair menkul malları ve hakları satın alabilir veya satabilir, ithal ve ihraç edebilir, kullanabilir, kiralayabilir ve kiraya verebilir.
7. Şirket gayelerini gerçekleştirmek için tüm sınai mali ve hukuk işlem ve tasarruflarda bulunabilir, resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak edebilir, acentelik, mümessillik, komisyonculuk, bayilik, distribütörlük alabilir ve verebilir.
8. Şirket konusuyla ilgili olan şirket kurabilir, ortaklık yapabilir, mevcut ve ileride kurulacak işletme ve şirketlere iştirak edebilir. Şirket konularıyla iştigal eden firmaları ve ticari işletmeleri devren iktisap edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla kurulmuş ve kurulacak şirketlerin, hisse senetlerini ve paylarını satın alabilir veya satabilir, devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir.
9. Şirket gayesine faydalı olmak şartıyla ve aracılık yapmamak kaydıyla şirket konusuna bağlı olmaksızın özel hukuk, kamu hukuku tüzel kişiler tarafından ihraç olunan ve olunacak hisse senetleri, tahviller, intifa senetleri ve kuponları gibi kıymetleri satın alabilir, devralabilir, teminat gösterebilir, kabul edebilir.
10. Konusu ile ilgili hammadde, yan madde, yan mamul ve mamul maddeleri satın alabilir, ithal, ihraç ve sair suretle tedarik edebilir, bunları kısmen veya tamamen işletebilir.
11. Yukarıda sözü edilen konularla ilgili yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseseler ile işbirliği yapabilir veya bunlarla ortaklık yapabilir.
12. Yukarıda sözü edilen konularla ilgili olarak yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseselerden distribütörlük, bayilik veya mümessillik alabilir, verebilir.
13. Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili yurt içinde ve yurt dışında resmi ve özel kurumların açtığı ihalelere katılabilir.
14. Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili olarak kanuni mevzuatlar yerine getirilerek ihracat ve ithalat işlemleri yapabilir.
15. Konusu ile ilgili fason işçilik yapabilir, yaptırabilir. Konusu ile ilgili olmak üzere soğuk hava depoları kurabilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir. Şirket maksat ve mevzuu ile ilgili olarak her türlü fuar, sergi ve panayırlara iştirak edebilir. Konusu ile ilgili yurt içinde ve dışında açılacak ihalelere iştirak edebilir.
16. Konusu ile ilgili olarak serbest bölgelerde şubeler açmak;
bu bölgelerde imalat alım-satım, ithalat-ihracat yapmak.
17. Şirket maksat ve mevzuu ile ilgili olarak kefil olabilir veya kefaletleri Kabul edebilir, üçüncü kişilerden rehin, ticari işletme rehni, ipotek, kefalet ve diğer ayni ve şahsi hakları Kabul edebilir, üçüncü kişiler lehine rehin, ticari işletme rehni, ipotek ve kefalet verebilir.
18. Yukarıdaki hizmetleri sunmak amacıyla her türlü mali, ticari, idari tasarruf ve faaliyetlerde bulunmak, gerekli mukaveleleri yapmak, bu kapsamda veri tabanları ve veri havuzları kurmak, internet sitesi hazırlamak ve bu site üzerinden tüm hizmetleri elektronik ortamda vermek, söz konusu sitede her türlü reklam ve ilanı, karar destek raporunu, yapay zekaya dayanan bilgilendirme merkezleri yaptırmak, portföy oluşturmak, yayımlamak, süreli ve süresiz kitap, e-dergi, dergi ve e- broşür, broşür yayımlamak ve bu amaçla gerektiğinde matbaa kurmaktır.
19. İştigal konuları ile ilgili ithalat, ihracat, dahili ticaret, komisyon, taahhüt ve mümessillik işleri yapabilir, yurt içinden ve yurt dışından ticari mümessillikler, temsilcilik, bayilik, distribütörlük, komisyonculuk ve acentelikler alabilir, yurt içine ve yurt dışına ticari mümessillikler, temsilcilik, bayilik, distribütörlük, komisyonculuk ve acentelikler verebilir. Şirket konusu ile ilgili işleri gerçekleştirmek için yurtiçi ve yurtdışından yazılımlar satın alabilir, şirkete ait yazılımlarının ithalat ihracat ve pazarlamasını yapabilir, yurtiçi ve yurtdışından sunucular satın alabilir, kiralayabilir. Şirket konusu ile ilgili işleri gerçekleştirmek için, yurtiçinde ve yurtdışında yeni şirketler ve iş ortaklıkları kurabilir kurulmuş şirketlere iştirak edebilir;
ortak girişimlerde (joint venture) bulunabilir, kurulmuş veya kurulacak şirketlerin sermaye ve yönetimlerine iştirak edebilir, üçüncü kişiler tarafından kurulmuş olan şirket ve ortaklıkların paylarını satın alabilir ve iktisap edebilir veya bu paylar üzerinde rehin ve intifa hakkı gibi mülkiyet harici hakları iktisap edebilir;
belirli projeleri gerçekleştirmek amacıyla adi ortaklık kurabilir.
20. Şirket amaç ve konularını gerçekleştirmek için resmi ve özel kuruluşlar, kurumlar, gerçek ve tüzel kişilerle süreli ya da süresiz sözleşme, anlaşma, işbirliği yapabilir, satış vaadi, rehin, ticari işletme rehni ve ipotek de dahil olmak üzere menkul ve gayrimenkul malları üzerinde ayni haklar tesis edebilir, tapu kütüğü ve ilgili sicillerine şerh ve tescil ettirebilir. Kısa ve uzun vadeli kredi ve ödünç alabilir, herhangi bir senedi tanzim, kabul ve ciro edebilir. İştigal alanı ile ilgili konuların yerine getirilmesi ve geliştirilmesi için gerekli materyalleri ithal edebilir.
21. Yerli ve yabancı teknik yardım, bilgi, patent, lisans, marka, modeller, çizimler, özel işlemler ya da üretim ve imalat sistemleri, ruhsatname, know-how, pestameliye, imtiyaz ve sair gayri maddi haklarla ilgili her türlü tasarrufta bulunabilir, bu hakları kiralayabilir, kiraya verebilir, alım- satım yapabilir, bunlar üzerinde yeni haklar kurabilir ve yeni haklar alabilir, üçüncü kişilerden bu hakları kullanmak için iktisap edebilir, iktisap etmiş olunan fikri mülkiyete konu varlıkların üzerinde ticari işlemler gerçekleştirebilir ve herhangi bir şekilde bunları elden çıkarabilir, tescil ettirebilir, tescilden fek ve terkin edebilir.
22. Şirket gayelerinin oluşmasını teminen kısa, orta ve uzun vadeli;
yurtiçi ve yurtdışı;
nakdi ve gayri nakdi krediler, aval ve kefalet kredileri temin edebilir, gerektiğinde iç ve dış kredileri dahili ve harici finansman kurumlarıyla yerli ve yabancı kuruluş ve işletmelerden temin edebilir. Gayrimenkul ve menkul mallarını rehin ve ipotek edebilir, başkalarına ait menkul ve gayrimenkul malları da teminat gösterebilir, rehin ve ipotek edebilir, üçüncü kişilere ait haklar, menkuller ve gayrimenkuller üzerinde Şirket lehine rehin, ipotek ve sair teminatlar tesis edebilir, Şirket’e ait menkul, gayrimenkul ve haklar üzerinde alacaklı veya alacaklının göstereceği üçüncü kişiler lehine rehin, kullanım hakkı, ipotek ve bunlarla sınırlı olmaksızın her türlü sair teminat tesis edebilir ve rehin, ipotek ve diğer her türlü teminatı fek edebilir, Şirket lehine alınan her türlü teminattan vazgeçebilir. Amaç ve konularına uygun olmak ve bankacılık faaliyetlerine girişmemek şartıyla ticari ilişkisi ve organik bağı olan üçüncü kişilere ödünç para verebilir ya da bu kişilerden ödünç para alabilir. Şirket bono, hisse senedi ve benzeri menkul kıymetler satın alabilir ve doğrudan veya dolaylı bir şekilde işbu faaliyet ve amaçlarla bağlantılı ve yasal olan diğer tüm faaliyetleri Türkiye içinde veya dışında sürdürebilir.