ŞEKER PİLİÇ VE YEM SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İSTANBUL ASYA ŞUBESİ

YUKARI DUDULLU İMES SANAYİ SİT.503 SOK. NO:11 ÜMRANİYE - ÜMRANİYE / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 12.02.2015 13:47:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : ŞEKER PİLİÇ VE YEM SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İSTANBUL ASYA ŞUBESİ
  • Yetkili : EMRE BOR Münferiden
  • Kuruluş Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma
  • Sermaye : 22.000.000,00 TL
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 716966
  • NACE Kodu : 014701
Şeker Piliç: Yıllardır sofranızdaki en güvenilir ve yeni çeşitleriyle tavuk, piliç eti lezzeti Beyaz et lezzetini tüketicileriyle 51 yıldır aynı kalite ve güvende buluşturmak için sürekli çalışan Şeker, her geçen gün büyüyen ürün gamını klasik Şeker lezzeti, hijyeni ve kalitesiyle tüketicilerin beğenisine sunuyor. Şeker, 1960 yılında Emek Tavukçuluk adıyla kuruldu. Söz konusu dönemde kırsal bölgelerde beslenen tavukların yumurtaları şehirlere getirilip satılır ve halkın ihtiyacı bu şekilde karşılanırdı. Devlet çiftliklerinde, Amerika’dan Marshall yardımı çerçevesinde Türkiye'ye getirilen New Hampshire tavukları vardı. Bu tavukların yumurtalarından cinsiyet tayini yapılmadan civciv çıkarılır ve satılırdı. Sektördeki bu boşluğu fark ederek profesyonel bir yaklaşımla işe başlayan Emek Tavukçuluk, artan damızlık ihtiyacı karşısında kuluçka makinelerine yatırım yaptı. 1973 yılında, haftalık yumurta kapasitesini 14 bin adede yükselterek hedef büyüttü. 1983 yılında, 230 bin 400 yumurta kapasiteli Hollanda yapımı kuluçka makineleri ithal ederek, hızla büyüdü. Amerikan Hy-Line firması ile yapılan ortak çalışmalar sonrasında kurulan damızlık kümeslerinde etlik ve yumurtalık tavuk üretimine geçildi. Damızlık kümes yatırımlarının artmasıyla 1990 yılında bir yem fabrikası kuruldu. Yatırımlarla hızla büyüyen Emek Tavukçuluk, kuluçka tesisleri ve kesimhanenin kurulması, çiftliklerin artmasıyla 1999 yılında unvan değiştirerek Şeker Piliç adını aldı. Türkiye’nin halka açık iki beyaz et firmasından biri olma özelliği taşıyan Şeker Piliç’in hisse senetleri 22 Şubat 2000’de İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başladı. İstanbul Sanayi Odası’nın yaptığı ve Türkiye’nin en büyük 500 firmasının belirlendiği çalışmada ilk kez 1997 yılında 493’üncü sırada yer aldı. İlerleyen yıllarda da listenin üst basamaklarına tırmanarak başarısını sürdürdü. Şeker, 2008 ve 2009’da yeniden yapılanma çalışmalarını hızlandırarak, bir taraftan yeni yatırımlarla kapasitesini artırdı, diğer taraftan da markasına önemli yatırımlar yaparak logosunu değiştirdi. 2009 yılı sonunda yeni yüzüyle tüketicisiyle buluşan Şeker, ihracat pazarlarındaki atağıyla da sektörün öne çıkan isimlerinden biri oldu. Yatırımların tamamlanmasıyla üretim kapasitesi 100 bin tona ulaşacak Şeker, 2010 yılında 14 bin metrekarelik kesimhanesini faaliyete geçirecek. İleri işlenmiş ürünlerde ise şu anda 6 bin ton olan üretim kapasitesi yatırımların tamamlanmasının ardından 12 bin tona yükselecek. Türk halkının hak ettiği güvenilir ve sağlıklı piliç eti ve ürünlerini üretme hedefiyle sürekli kendini yenileyen Şeker, Türkiye’nin ve dünyanın lider üreticilerinden biri olma felsefesiyle hareket ediyor. FAALİYET KONUSU: Yumurta ve et yönlü tüm kanatlı, küçükbaş ve büyükbaşların yetiştirilmesi, bakımı, fason olarak yapılması ve yaptırılması, bu hayvanların tüm anaç damızlıkları, günlükdamızlık ve ticari tüm kanatlı civciv, damızlık yumurta, yarka, tavuk, hindi, sofralık yumurta, palaz, buzağı, dana, kuzu ve her türlü kanatlıların, küçükbaş ve büyükbaşların üretimi, yetiştirilmesi, işlenmesi, bakımı, fason olarak yapılması ve yaptırılması, alımı, satımı, pazarlanması, ihracatı ve ithalatını yapmak

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
ŞEKER PİLİÇ VE YEM SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İSTANBUL ASYA ŞUBESİ
İPTAL