TAB Gıda 1994 yılından beri Türkiye’de hızlı servis sektörünün gelişmesi, dünya çapında çok sevilen markaların Türkiye’de tüketicilerle buluşması, kendi kurduğu markalar ile de üstün kaliteden ödün vermeyen geleneksel lezzetlerin kolay ulaşılabilir hale gelmesi için faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir.
1995: Türkiye’de 1994 yılından beri gıda sektöründe faaliyet gösteren TAB Gıda’nın hızlı servis sektöründeki faaliyetleri, 1995 yılında Burger King®’in master franchisee haklarını alarak Türkiye’ye getirmesiyle başlamıştır. Türkiye’deki faaliyetlerine 1995 yılında TAB Gıda bünyesine katılmasıyla başlayan alevde ızgara ateşinin kralı Burger King®, kısa sürede tüketicilerin beğenisi ve sadakatini kazanarak restoran sayısını istikrarlı bir şekilde çoğaltmıştır. Bugün Türkiye’de hızlı servis sektörünün lider markalarından biri olan “alevde ızgara ateşinin kralı” Burger King®, TAB Gıda güvencesiyle ülke genelinde 800’den fazla restoranıyla hizmet vermektedir.
2006: Hızlı servis sektöründe üstün kalite ve hizmet ilkelerinden asla taviz vermeyen TAB Gıda, Burger King®’i Türkiye’nin en sevilen markaları biri haline getirdikten sonra dünyaca ünlü hızlı servis İtalyan restoranlarından Sbarro®’yu Türkiye’ye getirdi. Sbarro®, bugün geniş ürün yelpazesi ve Türkiye’ye uyarladığı lezzetleriyle ülke genelindeki 150’den fazla restoranıyla hizmet vermektedir.
2007: TAB Gıda, geleneksel Louisiana mutfağının en bilinen hızlı servis restoranlarından Popeyes® markasını Türkiye’deki tavuk severlerle buluşturdu. Kısa sürede büyük ilgi gören Popeyes®’ın çıtır çıtır ve sıcacık servis edilen tavukları, bugün 500’e yakın restoranda müdavimleriyle buluşmaktadır
2010: Sıra dışı ve doyurucu lezzetlerin adresi Arby’s®, Türkiye’de TAB Gıda güvencesiyle hizmet vermeye başladı. Türkiye’de de “Etçiyiz Biz” diyenlerin çok sevdiği Arby’s®, ülke genelinde 145 restoranında geniş ürün yelpazesiyle fırınlanmış dana etinin en özel halini sunmaktadır.
2013: TAB Gıda sektördeki uzmanlığını ve deneyimini, işin ustalarıyla birleştirerek, kendi markası olan Türkiye’nin döner restoran zinciri Usta Dönerci®’yi hayata geçirdi. “Güvenilir Kaynaktan Lezzetli Et, Hızlı Servis, Ulaşılabilir Fiyat” mottosuyla Usta Dönerci®, bugün Türkiye çapındaki 200’e yakın restoranda leziz geleneksel lezzetleri hızlı servis restoran sistemiyle buluşturmaktadır.
2019: Usta Dönerci®’nin ardından TAB Gıda, kendi yarattığı ikinci markası olan Usta Pideci® restoranlarını Türkiye’deki lezzet severlerin beğenisine sundu. Usta Pideci®, güvenilir kaynaktan gelen et ürünleri ve özenle seçilen malzemeleri ile geleneksel yönteme sadık kalarak hazırladığı nefis ürünlerini “50 cm’lik Dev Pideler!” sloganıyla, Türkiye çapında 65’e yakın restoranla, pide severlerin beğenisine sunmaktadır.
2022: TAB Gıda, dünyanın en büyük restoran zincirlerinden Subway®’i de Türkiye’de temsil ettiği markalar arasına ekledi. Türkiye’de 135 restoranıyla hizmet veren Subway®, ziyaretçilerine siparişe göre taze olarak hazırlanan sandviçler, dürümler ve salatalar sunmaktadır.
DİKEY ENTEGRASYON
“Dünya çapında tüm markalarının ihtiyaçlarını kendi içinde karşılayabilen dev bir ekosistem”
TAB Gıda, hızlı servis restoran zinciri kategorisinde dünyada eşi benzeri olmayan bir gıda ekosistemi kurmuştur. TAB Gıda’nın sistemi, gıda işletmeciliği konusundaki tüm ihtiyaçlara kendi bünyesinde çözüm üretebilmektedir.
TAB Gıda markalarında kullanılan tüm et ürünleri Amasya'nın Suluova ilçesinde kurulu ve Grup şirketi olan ileri üretim teknolojisine sahip %100 takip edilebilirlik sistemi ile donatılmış Ekur Et Entegre tesislerinde üretilmektedir. Tesis, 92.315 m2 arazi üzerine kurulmuş olan 50.500 metre kare kapalı alanda, ortalama 5000 adet kapasiteli büyük baş hayvan besiciliği yapmaktadır. Yerel ve uluslararası standartlara uygun et üretimi yapan, kesimden paketlemeye tamamıyla entegre bir üretim sistemi özelliğindeki Ekur Et Entegre, yılda 120.000 adet büyükbaş hayvan kesimi ve yıllık 33.600 ton karkas et işleme kapasitesine sahip Türkiye’nin en gelişmiş, son teknoloji tesisidir.
TAB Gıda markalarının patates ihtiyacını, diğer bir grup şirketi olan Türkiye’nin en büyük patates işleme fabrikası Atakey karşılamaktadır. Afyon’da yer alan Atakey, yıllık 91.800 ton kızartılmaya hazır patates üretim kapasitesi ile aynı zamanda dünyanın en büyük üreticilerinden biridir. 40.000 dekar tarım arazisinde 150.000 ton ham patates ekimini sözleşmeli tarım çerçevesinde gerçekleştirmektedir. En ileri teknoloji ile işlenen patatesleri sadece Türkiye’deki restoranlara değil, Çin’e de ihraç etmektedir. 22.000 ton mamul ürün ve 65.000 ton hammadde deposuna sahip olan Atakey halihazırda iç ve dış piyasa için ortalama ayda 7.650 ton dondurulmuş parmak patates üretimi gerçekleştirmektedir.
TAB Gıda, pizza hamurundan hamburger ekmeğine kadar birçok unlu mamul ihtiyacını ekosistem şirketi Ekmek Unlu Gıda’dan karşılamaktadır. Ekmek Unlu Gıda Fabrikası, hamburger ve sandviç ekmeği ile biscuit ekmeği, panini, baget ekmeği ve pizza hamur üretim kapasitesine sahiptir. Aylık 40 milyon hamburger ekmeği veya 3 milyon adet tost ekmeği ile Türkiye’nin en büyük ekmek üretimi yapan fabrikalarından biridir. İleri teknolojisiyle kendi alanında dünyanın sayılı tesislerinden biri olan Ekmek Unlu Gıda, iki fabrikasında toplam saatte 6 ton hamur işleme kapasitesiyle sadece TFI TAB Gıda Yatırımları bünyesindeki restoranların ihtiyaçlarını değil, Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinin de tost ekmeği tedarikini karşılamaktadır.
TAB Gıda, salata ihtiyaçlarını ise yine ekosistem şirketlerinden biri olan, fabrikası Antalya’da bulunan Fasdat Sebze Doğrama Tesisi’nden karşılamaktadır. Türkiye’nin en büyük lojistik operatörlerinden biri olan Fasdat Gıda her yıl 30 milyon kilometre yol, 9 adet deposundan ülkemizin 73 şehrine teslimat yapmaktadır. 10.300m2 soğuk hava deposuna sahip olan şirket, her ay 6.200’ü aşkın sefer yapmaktadır. Ayrıca yalnızca teslimatla kalmayıp doğranmış salata ve dondurma ve milkshake özütleri ile gıda işleme süreçlerinde de faaliyet göstermektedir.
Mutfak ekipmanlarının kurulumu Mes Mutfak tarafından sağlanmakta ve düzenli olarak bakımları yapılmaktadır. Satın alma ve tedarik zinciri Fasdat isimli bir diğer grup şirketi tarafından sağlanmaktadır. Pazarlama hizmetleri Reklam Üssü tarafından verilmektedir.
MİSYON
Türkiye’de sektörünün lideri olan TAB Gıda'nın en önemli misyonu, Türk halkını sağlıklı ve lezzetli ürünleriyle buluşturmaya devam etmek, bunu yaparken hızlı ve güler yüzlü hizmetiyle tüm ziyaretçilerinin restoranlarından memnun ayrılmasını sağlamaktır. Restoran sayılarını her geçen gün arttırarak Türk halkına daha çok noktadan, daha çeşitli seçenekleri ulaştırmaya hız kesmeden devam eden TAB Gıda, sektördeki liderliğini kaliteli ve lezzetli ürünlerinin tüketicilere verdiği güvene ve çeyrek asırdır taviz vermediği profesyonel iş anlayışına borçludur.
EĞİTİM
TAB Gıda, misafirlerine daima en kaliteli ve hızlı hizmeti sunmayı hedefleyen TAB Gıda, bu vizyonla çalışanlarına oldukça donanımlı bir eğitim verdiği TAB Akademi’yi kurmuştur.
TAB Gıda, çalışanlarının ilk günden itibaren gıda güvenliği, müşteri ilişkileri, gıda teknolojileri, elektro-mekanik ve pazarlama gibi alanlarda dersler almasını sağlayarak, genç ve profesyonel yönetici adayları yetiştirmektedir. Gerçek bir akademi prosedürü izleyen TAB Akademi sayesinde TAB Gıda, A’dan Z'ye konusunda uzman çalışanlar yetiştirmeye devam etmektedir.
Dijitale taşınan İK süreci ile birlikte, değişen iş hayatının da beklentilerini anlayarak çalışmalarını sürdüren teknolojik alt yapısını her geçen gün daha da güçlendirerek, çalışan deneyimi artırmak için uygulamaya koyduğu çalışmalardan biri olan TAB LINK ile de sektörünün dijital çalışan markası konumunu da pekiştirmektedir.
TAB Gıda’nın çeyrek asrı aşan tecrübesiyle hazırlayıp uyguladığı ‘’Meslek Standartları’, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından onaylanarak, ‘’Ulusal Meslek Standardı’’ olarak tescillenmiştir.
KALİTE:
Gıda güvenliği ve kalite standartlarına büyük önem veren TAB Gıda, bünyesinde bulundurduğu her markanın ürünlerinin sağlık ve hijyen koşullarına uygun olmasını ilke edinmiştir. TAB Gıda restoranlarında tüketiciye sunulan tüm et ürünlerinde dana eti ve tavuk eti kullanılmaktadır. Bununla birlikte, ürünlerin tamamı Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’ne uygundur. Tüm ürünler sevk, pişirme ve servis standartları ile sağlık ve hijyen açısından uluslararası kalite standartlarına yüzde 100 uygun olarak hazırlanmaktadır.
Restoranlara giren tüm etler, BRCGS sertifikalı tedarikçilerden kapalı bir şekilde alınarak lojistik firmasının -18ºC sıcaklığındaki araçları ile sevk edilmektedir. Sevkiyat araçları restoranlara ulaştığında, yöneticiler tarafından araç ve etlerin sıcaklıkları kontrol edilerek, kayıt altına alınmaktadır. Teslimat sırasında son kullanma tarihleri ve ambalajlama prosedürleri kontrol edilen etler, soğuk zincir kırılmadan restoran depolarına taşınmaktadır. -18ºC ve (1-4)ºC olan depo sıcaklıkları üzerlerinde sıcaklık göstergeleri olmalarına rağmen manüel olarak her gün en az 3 defa ve her sevkiyat öncesinde termometre ile kontrol edilmektedir. Bunun yanı sıra tüm Türkiye’deki restoran depoları, sevkiyatların takibi ve sevkiyat sırasındaki araçların sıcaklıkları ile izlenmektedir.
TAB Gıda tarafından tüm gıda ürünleri için özel sıcaklık ve tutma süresi standartları belirlenmiştir. Bu standartlar ürünlerin en iyi kalitede olmasını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Ayrıca restoranlarda kullanılan tüm pişmiş etlerin iç sıcaklıkları maksimum 3 saatte bir defa olmak üzere günde 5-6 kez kontrol edilmektedir. Bu kayıtlar en az 3 yıl restoran arşivinde de saklanmaktadır.
Pişirme prosedürleri çiğ ette bulunması muhtemel olan tüm patojen (hastalık yapıcı) mikroorganizmaları öldürmek üzere dizayn edilmiştir. Tüm etler iç ısıları minimum 68ºC olarak pişirilmektedir.
Bununla birlikte restoranlarda servis edilen ve yağ içeren sosların yağ oranları yüzde 50 oranında azaltılmıştır. Ekmeklerde lezzet arttırıcı maddeler bulunmazken, şeker ve tuz ise minimum seviyelerde kullanılmaktadır. TAB Gıda restoranlarında sunulan patatesler ise hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilirken; dondurma, milkshake gibi sütlü ürünler ise gerçek sütten imal edilmektedir.
Restoran zincirlerimizde tüm çalışanlar ‘gıda güvenliği’ ve ‘hijyen’ konusunda sertifikalı eğitime tabi tutulmaktadır. Tüm çalışanlar el yıkama prosedürlerine mutlak surette uymakta; personel ellerini her 15 dakikada bir minimum 38ºC su ile yıkanmaktadır
Tüm tedarikçilerde BRCGS sertifikası ve uygulaması olmasına rağmen ürün kalitesi ve gıda güvenliğinin sağlanması adına risk kategorisine göre TAB Gıda Kalite Güvence Departmanı tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Bu denetimlerden minimum 70 puan alamayan üreticilerden ürün alımı durdurulmakta ve kendilerine eksikliklerin giderilmesi için süre verilmektedir. Ancak eksikliklerin tam anlamıyla giderildikten sonra kendileriyle tekrar çalışılmaya devam edilmektedir. Bu sayede ürün kalitesi ve gıda güvenliği sürekli takip edilmekte ve TAB Gıda misafirlerine her daim müşteri memnuniyetini sağlayacak hijyenik, sağlıklı ve güvenli ürünler sunulmaktadır.
İŞ ORTAKLARI:
Restoranlarında kullandığı hammaddenin tamamını yurt içindeki büyük tedarikçilerden karşılayan TAB Gıda, Amasya Et Ürünleri, Atakey, Ekmek Unlu Gıda, Coca-Cola, Beypiliç, Kraft Heinz, Dimes, Konya Şeker ve BTA gibi Türkiye'nin ve dünyanın en güvenilir markalarıyla birlikte çalışmaktadır.
TAB GIDA AİLESİ BÜNYESİNDE 2000’E YAKIN RESTORAN
BURGER KING®
Türkiye’de hizmet vermeye 1995 yılında TAB Gıda’nın ana geliştirici ve üretici haklarını almasıyla başlayan, dünyanın en sevilen lezzetlerinden “alevde ızgara ateşinin kralı” Burger King®, kısa sürede tüketicilerin beğenisi ve sadakatini kazanarak restoran sayısını istikarlı bir şekilde çoğaltmıştır. Bugün Türkiye’de de hızlı servis sektörünün lider markalarından biri olan “alevde ızgara ateşinin kralı” Burger King®, ülke genelinde 800’den fazla restoranıyla hizmet vermektedir. Burger King®, geçmişten günümüze defalarca Türkiye’nin en sevilen ve itibarlı markaları arasında seçilmiştir. Yakın dönemde öne çıkan başarıları arasında ise “Yılın Teknoloji Markası”, “Yılın İtibarlısı”, “Türkiye’nin Sembol Markası” ve “Bir Numaralı Self Servis Restoran Markası” gibi farklı sektörler tarafından layık görülen ödüller yer almaktadır.
ARBY'S®
Sıra dışı ve doyurucu lezzetlerin adresi Arby’s®, Türkiye’de 2010 yılında TAB Gıda güvencesiyle hizmet vermeye başlamıştır. “Etçiyiz Biz” diyenlerin vazgeçilmez adresi haline gelen Arby’s®, bugün 145 restoranında geniş ürün yelpazesiyle fırınlanmış dana etinin en özel halini sunmaktadır. 4 saat ağır ağır fırınlanmış dana etinden özenle dilimlenen Roast Beef, özel baharatlarıyla 12 saat marine edilip 4 saat fırınlanan biftek, 16 saat fırınlanıp özel Arby’s® teknikleriyle fümelenen kaburga ile et tutkunlarının; “sırrı şeklinde değil lezzetinde” gizli olan Curly Fries ile de benzersiz seçenekler arayan ziyaretçilerin favori adresi olmaya devam etmektedir.
POPEYES®
TAB Gıda, dünyaca ünlü Popeyes® markasını 2007 yılında Türkiye’ye getirerek, geleneksel Louisiana mutfağı reçetelerini tavuk severlerin beğenisine sunmuştur. Kısa sürede müdavimlerini oluşturan Popeyes®’ın 12 saat önceden özel baharatlarla marine edilen, çıtır çıtır ve sıcacık servis edilen tavukları bugün Türkiye’de 500’e yakın restoranında bu benzersiz lezzetlerin tutkunlarıyla buluşmaya devam etmektedir.
USTA DÖNERCİ®
TAB Gıda, hızlı servis restoran sektöründeki uzmanlığı ve deneyimini işin ustalarıyla bir araya getirerek, 2013 yılında Türkiye’nin döner restoran zinciri Usta Dönerci® markasını yaratmıştır. Usta Dönerci®’nin benzersiz lezzetlerinin sırrı, özenle seçilen malzemelerden gelmektedir. “Güvenilir Kaynaktan Lezzetli Et, Hızlı Servis, Ulaşılabilir Fiyat” politikasına sadık kalarak, uluslararası kalite standartlarında üretim yapan tedarikçilerle çalışan Usta Dönerci®, ziyaretçilerine her zaman kaynağı belli, kaliteli malzemeler ile hazırlanmış leziz, zengin ve ekonomik menüler sunmaktadır. TAB Gıda, bugün 200’e yakın Usta Dönerci® restoranında misafirlerini geleneksel lezzetlerin özenine sadık kalarak, çağın beklentilerine cevap veren hızlı restoran sistemiyle ağırlamaktadır.
SBARRO®
TAB Gıda dünyanın en çok bilinen hızlı servis İtalyan restoranlarından Sbarro®’yu 2006 yılında Türkiye’ye getirerek pizza tutkunlarının beğenisine sunmuştur. “Hayatın en lezzetli dilimi” sloganıyla yola çıkan Sbarro®, bugün ülke genelindeki 150’den fazla restoranıyla taze ve leziz pizzaları misafirlerin gözü önünde hazırlamaktadır. Sbarro®’nun kaliteden ödün vermeyen menüsünde pizza dışında makarnalar, salatalar, fırın patates, sote sebzeler, wrap çeşitleri, çorba, tatlılar ve Türkiye’ye özel hazırlanan Turka Serisi’yle geleneksel tatlarımız da lezzet tutkunlarıyla buluşmaya devam etmektedir.
USTA PİDECİ®
2019 yılında kurulan Usta Pideci®, TAB Gıda’nın çeyrek asırlık tecrübesi ile Usta Dönerci®’den sonra kendi yarattığı ikinci markasıdır. Usta Pideci®, güvenilir kaynaktan gelen et ürünleri ve özenle seçilen malzemeleri ile geleneksel yönteme sadık kalarak hazırladığı nefis ürünlerini “50 cm’lik Dev Pideler!” sloganıyla, Türkiye çapında 65’e yakın restoranla, pide severlerin beğenisine sunmaktadır.
SUBWAY®
TAB Gıda 100’den fazla ülkede 37.000 restoranıyla dünyanın en büyük hızlı servis restoran markalarından biri olan Subway®’i 2022 yılında global markaları arasına eklemiştir. Türkiye’de 135 restoranıyla hizmet veren Subway®, ziyaretçilerine siparişe göre taze olarak hazırlanan sandviçler, dürümler ve salatalar sunmaktadır.
NE YEDİĞİNİ BİL®
TAB Gıda, “Ne Yediğini Bil®” platformunu, misafirlerinin her bir markasının ürünleriyle ilgili bilgi alabilmesi, kaynak takiplerini gerçekleştirebilmesi ve iç rahatlığıyla tüketebilmesi amacıyla kurdu. Platform üzerinden TAB Gıda markalarının her aşamada “Güvenli Gıda” ilkelerine nasıl sadık kaldığı, ürün sertifikaları ve tüm tedarikçi bilgileri paylaşılıyor; ayrıca tüketicilerin ürünlerle ilgili merak ettikleri soruları da yanıtlanıyor.
TAB GIDA FRANCHISE
TAB Gıda olarak, çeyrek asrı aşkın tecrübemizle hızlı servis restoran zinciri sektöründe lider dünya markalarıyla yer alıyoruz. Marka bilinirliği ve kalite standartları yüksek, uluslararası başarıya sahip, dünyaca ünlü Burger King®, Sbarro®, Popeyes® ve Arby’s® markalarının Türkiye’deki Master Franchise’siyiz.
TAB Gıda Yeme İçme Sektörünün Dijital Dönüşümüne Liderlik Ediyor!
TAB Gıda, değişen tüketici davranışları doğrultusunda hayata geçirdiği Ne Yediğini Bil® ve özel fırsatları ile sipariş deneyimini daha kaliteli kılacak Tıkla Gelsin® gibi online uygulamalar ile yeme içme sektörünün dijitalleşmesine öncülük ediyor.
RESMİ FAALİYET KONUSU
Hazır yemek başta olmak üzere her nevi gıda madde ve malzemelerinin imali, başkalarına yaptırılması, alımı, satımı, ithal ve ihracı Tapu kütüğüne gayrimenkul olarak yazılan hakları kat mülkiyeti kütüğüne yazılı gayrimenkullerin mülkiyet haklarını gayrimenkuller üzerinde inşaat kaynak, intifa sükna ve diğer irtifak hakları, gayrimenkul mükellefiyeti, gayrimenkuller üzerinde ipotek dahil rehin hakları ve diğer ayni hakları gayrimenkul satış vaadi dahil bütün şahsi hakları kazanabilir, rehin ve ipotek alabilir, verebilir. Bu ayni ve şahsi hakları devir ve ferağ edebilir, başkalarına tanıyabilir, sona erdirebilir, tescil şerh ve terkin ettirebilir. Bütün bu işlemleri aracılık yapmamak kaydıyla şirket leh ve aleyhinde yapabilir. Her türlü menkul ve gayrimenkul malları iktisap ve tasarruf edebilir bu malları satın alabilir, yeniden inşa ettirebilir veya satabilir, alacaklarına karşılık rehin veya ipotek alabilir ayni veya şahsi irtifak tesis edebilir veya bu kabil irtifakları kabul edebilir. Lüzumu halinde kısa orta veya uzun vade ile borçlanabilir, kendi ihtiyacı için yerli ve yabancı banka, factoring leasing ve finans kuruluşlarıyla sözleşmeler akdedebilir, borçlarına karşılık mal ve emlakını teminat olarak gösterebilir, rehin ve ipotek verebilir. ve 24.5.2005 tarihinde tescil genel kurul kararında yazılı olan diğer işler.