a. Yemek tesisleri yemek siteleri yemek fabrikaları aşevleri lokantalar restoranlar döner, kebap, pide ve lahmacun fırınları büfeler ekmek fırınları çay bahçeleri ve kafeteryalar açarak işletmeciliğini yapmak. b. Her türlü pastane lokanta kafeterya işletmeciliği yapmak, kendi tesislerinde veya hizmet verdiği tesislerin yerlerinde yemek üretmek, işyerlerine tabldot usulü yemek servisi pazarlaması, her türlü gıda maddeleriyle ilgili tüm organizasyonları yaparak toplantı düğün vb merasimleri organize etmek bu organizelerle ilgili hizmetleri vermek, verdirmek. Döner, lahmacun ve pidecilik (içli pide (kıymalı, peynirli vb.)) faaliyeti (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil, imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)