İŞLETME DESTEK HİZMETLERİ Meslek grubunda, ÜMRANİYE / İSTANBUL Bölgesinde İşletme ve diğer idari danışmanlık faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
a) İşletme ve diğer idari danışmanlık faaliyetleri yapmak
b) Bir organizasyonun stratejik, mali, pazarlama, üretim, iş süreçleri, proje vb. yönetim hizmetleri ile ticari marka ve imtiyaz konularında danışmanlık yapmak,
c) Ticari ve sınai ilişkiler, halkla ilişkiler, yönetim teknikleri ve finansmanı konularında ulusal ve uluslararası mevzuat ve piyasa gelişmelerine uygun olacak şekilde danışmanlık hizmetleri vermek
d) Emtia ticaretinin projelendirilmesi, finansmanı, pazarlanması gibi hususlarda kıyaslama-strateji danışmanlığı kapsamında, işletme stratejilerini belirleyerek ve faaliyet alanlarını geliştirici yönde stratejik yönetim danışmanlığı hizmeti vermek
e) Yurt içinde veya yurt dışında, muhtelif faaliyet konularında yaptıkları ya da yapacakları yatırımlara yönelik fizibilite etüdü, projelendirilmesi hizmetleri ile 3568 sayılı YMM ve SMMM kanunu kapsamı dışında kalmak şartıyla diğer yönetim danışmanlığı hizmetlerini vermek
f) Yerli veya uluslararası iş, partnerlik, alış-satış sözleşmeleri, yönetim, lisans, know-how;
teknik yardım, franchise, patent, marka anlaşmaları ile endüstriyel tasarım ve faydalı model başvuruları, sertifika alımı ve sonrası işlemleri gibi hususlarda danışmanlık hizmeti vermek
g) İhtiyaç doğrultusunda finansman ünitelerine destek olmak amacıyla, yerli veya uluslararası piyasalardan sağlanabilecek kısa, orta, uzun vadeli krediler ile swap, futures, options, fonward, forfaiting, factoring, leasing gibi diğer finansman giderleri konularında, Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) kapsamı dışında kalmak şartıyla danışmanlık hizmetleri vermek.
h) Kurum içi çalışmalarının daha verimli olabilmesini sağlamak amacıyla çalışma prensipleri ve koşullarını, iş akışını ve güvenliğini değerlendirmek ve lüzumu halinde yeni çalışma sistemleri geliştirmek ve yeniden yapılandırmak amacıyla bilgi teknolojisi danışmanlığı kapsamında, kurumsal bilgi teknolojisi stratejileri belirleme, ilgili mevzuat kapsamında kalınarak internet tabanlı sistemler geliştirerek e-ticaret stratejileri belirleme, bilgi sistemleri analizi-değerlemesi ve çözüm önerileri geliştirme hususlarında danışmanlık hizmeti vermek.
i) Şirket faaliyet konuları çerçevesinde;
müşterilerinin her düzeydeki çalışanlarına yönelik hizmet içi özel eğitim programları, konferanslar, seminerler düzenler. Bu çalışmalara ait sonuçları da ayrıca raporlar, bültenler, dergiler şeklinde yayınlayabilir veya yayınlatabilir. Ayrıca bu tür faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi için gerek duyulacak her tür aletin, edevatın, teçhizatın, makinelerin ticaretini, ithalat ve ihracatını yapmak.
j) h) Yurt içinde ve yurt dısında faaliyet gösteren isletmelerin ve kisilerin;
kurulus, birlesme, devir, ortaklık islerine aracılık, danısmanlık ve temsilcilik etmek.
k) ) Mali, teknik danısmanlık ve kontrol hizmeti vermek, bu amaçla fizibilite, pazar ve müsteri iliskileri analizi ve çalısmaları yapmak, teknik ve inceleme raporları düzenlemek ve hazırlamak, is konularında bilgi toplama, arastırma, istatistik ve analiz yapmak ve yaptırmak.
l) Faaliyet konusu ile ilgili olarak yerli ve/veya yabancı, gerçek ve/veya tüzel kisiler ile sözleşmeler imzalamak veya bu gerçek ve/veya tüzel kisiler ile is bazında süreli, süresiz isbirligi yapmak, yeni sirketler kurmak, kurulmus sirketlere istirak etmek veya is ortaklıkları kurmak ve yurt içine yabancı sermaye getirmek suretiyle ortak yatırımlar gerçeklestirmek. Sirket konusu dahilinde faaliyet gösterecek olan yerli, yabancı gerçek ve/veya tüzel kisiler ile isletmecilik, kontrol, denetim ve danısmanlık hizmetleri vermek, yurt dısındaki sirketlere ortak olmak ve yurt içinde ve dısında sube veya irtibat büroları açmak ve bunlarla sınırlı kalmamak kaydıyla bu kapsamda yer alan diger tüm hizmetleri vermek
Konusu ile ilgili olarak;
-Yurt içinde ve yurt dışında bürolar, satış ve teşhir yerleri servisler ve depolar açabilir, yurtiçinde ve yurtdışında bayilikler tesis edebilir. Acentelik, mümessillik muameleleri iştigal edebilir. Yurt içindeki ve yurt dışındaki ihalelere ve fuarlara katılabilir, başkalarına mümessillik ve acentelik verebilir.
- Amaç ve konusuna giren faaliyetleri serbest bölgelerde icra edebilir. Serbest bölgede isyeri depolar ve tesisler kurabilir, subeler açabilir, serbest bölgeler mevzuatının ön gördügü her türlü islem ve faaliyetlerde bulunabilir.
-Araştırma geliştirme hizmetleri personel yetiştirme ve buna benzer faaliyetlerde bulunabilir, mühendislik ve müşavirlik hizmetleri görebilir, bu konuda yerli ve yabancı şahıs ve firmalarla işbirliği yapabilir.
-Kurulmuş ve kurulacak yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerle ortaklık kurabilir, tek başına veya birden fazla pay sahibiyle sermaye şirketleri kurabilir, bunlara ortak olabilir, bunlar tarafından ihraç olunacak hisse senedi ve tahvilleri alabilir, iştirak taahhütlerinde bulunabilir, aracılık yapmamak kaydıyla bunları satabilir, devir ve temlik etmek ve teminata verebilir.
-Her türlü ithalat, ihracat, ticaret, mümessillik, müşavirlik ve taahhüt işleri yapabilir. Yurt içinde ve yurt dışında açılacak ihalelere katılabilir ve yerine getirebilir, sözleşmeler yapabilir.
-Kanunlara aykırı olmamak kaydıyla maksat ve gayesinin gerçekleşmesi için gerekli faydalı, yardımcı, her türlü eylem, işlem ve sözleşmeler yapabilir.
-Fizibilite çalışmaları, pazarlama faaliyetleri yapabilir. Şirket işleri ile ilgili olarak yurt dışına eleman gönderebilir ve yurt dışından eleman getirebilir.
-Tesis, makine, alet, edevat, teçhizat, nakil vasıtaları ve her türlü iş makinesi satın alabilir, satabilir, kiralar ve kiraya verebilir, her çeşit ham, yardımcı, yarı mamul ve mamul madde satın alabilir, satabilir, ithal ve ihraç edebilir. İşlerin bir kısmını veya tamamını taşeronlara yaptırabilir ve bunlarla sözleşme imzalayabilir.
-Ruhsatname, izin, imtiyaz, patent, marka ve ihtira beratını doğrudan alır, bunları tamamen veya kısmen devreder, başkalarına ait olanları devir alır, konusu ile ilgili her türlü ithalat ve ihracat ile her türlü know-how anlaşmaları yapabilir.
-Şirket yurt içinde ve yurt dışında finans kurumları ve bankalardan uzun, orta ve kısa vadeli borç alabilir, finansal kiralama yapabilir. Aval ve kefalet kredileri temin edebilir, yurt içinde ve yurt dışında mali, sınai, ticari kuruluşlara borçlanabileceği gibi bunlara kefalet verebilir, ikinci ve üçüncü şahıslara kefil olabilir. Bu konuda gerekli kefalet rehin ve diğer gerekli sözleşmeleri yapabilir.
-Şirket kendi ihtiyacı için gerekli görülecek her türlü taşınmaz malları ve taşınmaz hükmündeki hakları, her çeşit taşınır malları veya taşınmaz ve taşınırlar üzerindeki her çeşit ayni şahsi her türlü hakları satın alabilir, trampa ve takas gibi Medeni Kanun, Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, İcra ve İflas Kanunu gibi çeşitli mevzuat hükümlerinin hükmi şahıslara tanıdığı imkan ve yollar dairesindeki çeşitli şekillerde iktisap, devir ve temellük edebileceği gibi keza bu yollarla elden çıkarabilir, özellikle şirket işleri için gerekli görülebilecek menkul ve gayrimenkul mallar ile hak ve tesisler üzerinde şirket için rehin ve ipotek edebilir, verebilir veya kabul edebilir. Hak ve alacaklarının temini ve tahsili için ayni ve şahsi her türlü teminatı gösterebilir, alabilir, menkul, gayrimenkul hak ve tesisler kiralayabilir, kiraya verebilir, inşaa eder veya ettirir, işletir veya işlettirebilir,
-Sahip olduğu gayrimenkulleri üzerinde tevhid, ifraz, taksim, cins tashihi, arsa payı tashihi, alan düzeltmesi, yola terk, arsa payı ipotek, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis, ihdas ve ipoteğin fekki işlemlerini yapabilir, irtifak, intifa, sükna hakları ile medeni kanun hükümleri gereğince ayni ve gayri maddi haklarla ilgili her çeşit iltizami ve tassarrufi işlemlerde bulunabilir, keza menkul malları ve gayrimenkulleri üzerinde rehin, işletme rehni tesis edebilir, şirketin her türlü hukuki tasarruflarından mütevellit hak ve alacaklarının tahsili ve temini için ipotek, menkul mal rehni işletme rehni, ayni ve şahsi her nevi teminat alabilir, bunlarla ilgili tapuda ve ticaret sicilinde terkin ve tescil işlemlerinde bulunabilir.
-Şirket sahip olduğu mallar üzerinde menkul rehni, arsa ve gayrimenkuller üzerinde ipotek tesis edebileceği gibi başkasına ait menkul mallar üzerinde, kendisi lehine menkul mal rehni ve gayrimenkuller üzerinde de kendisi lehine ipotek kabul edebilir, bunları tescil ve fek edebilir,
-Maksat ve mevzuunun gerçekleşmesi için konusu ile ilgili her türlü ticari ve sınai iş ve teşebbüslere girişebilir, mali, ticari, iktisadi taahhütlere girebilir uzun orta kısa vadeli istikraz yapabilir, gerektiği takdirde şirketin menkul ve gayrimenkul mallarını gerçek ve tüzel 3.kişilerin borçları için ipotek verebilir.
-Şirket işleri için gerekli her türlü gayrimenkuller ile deniz, hava ve kara nakil araçlarını iktisap edebilir, kiralayabilir, devredebilir, kiraya verebilir ve bunların üzerinden aynı ve şahsi tasarruflarda bulunabilir.
-Şirket genel bütçeye dahil dairelere, katma bütçeli idarelere, İl Özel İdarelerine, Belediyelere ve köylere, Bakanlar Kurulunca vergi mükellefiyeti tanınan vakıflara kamu menfaatlerine yararlı sayılan derneklere, bilimsel araştırma geliştirme faaliyetlerinde bulunan kurumlara ve kuruluşlara üniversitelere, öğretim kurumlarına ve bu gibi kişi ve kurumlara yardım ve bağışta bulunabilir.
-Şirket yukarıda sayılanlar dışında, genel kurulun kararıyla ve gerekli görüldüğü hallerde işbu ana sözleşmede gerekli değişikleri yapmak suretiyle lüzumlu ve faydalı görülecek başka işlerle de iştigal edebilir.