TÜMÇEVRE İNŞAAT TURİZM MÜŞAVİRLİK DANIŞMANLIK MADENCİLİK MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

KIRIKKALE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MAH. KIZILIRMAK CAD. NO:2/1 YAHŞİHAN - YAHŞİHAN / KIRIKKALE / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 1.12.2018 02:01:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri, yorumlar ve şikayetler

Şikayet Yaz İşletme hakkında yorum yaz
5 puan
1 yorum
Pınar T.

Pınar T.

30 Kas 2018

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : TÜMÇEVRE İNŞAAT TURİZM MÜŞAVİRLİK DANIŞMANLIK MADENCİLİK MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
  • Firma Türü : ORTAK SAYISI BİRDEN FAZLA LİMİTED ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 10 Haziran 2016 Cuma
  • Sermaye : 50.000
  • Vergi Dairesi : KIRIKKALE - IRMAK VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 8740188818
  • Ticaret Odası : KIRIKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI
  • Sicil Numarası : 591 YAHŞİHAN
  • Oda Sicil Numarası : 7763
  • NACE Kodu : 711210
  • Mersis No : 0874018881800014
  • Çalışan Sayısı : 2-10

Kabul Edilen Ödeme Yöntemleri

Tüm Çevre Müşavirlik, 2005 yılından bu yana çeşitli sektörlerde ve projelerdeki saha ve arazi çalışmalarının bilgi ve tecrübesini müşavirlik çatısı altında 2011 yılından beri devam ettirmektedir. Tüm Çevre Müşavirlik, ülkemizin ekonomik ve sosyal olarak gelişiminde, önemli bir unsur olan çevrenin korunması gerekliliklerinin yerine getirilmesinde yatırımcılara yol arkadaşlığı yapmaktadır. Yatırım planlanması, inşaat süreci ve işletme/üretim süreçlerinde ulusal ve uluslararası alanlarda kanunlar kapsamında profesyonel müşavirlik hizmetleri sunmaktadır.

Temel uzmanlık alanımız temsil ettiğimiz firmaların mevcut ve öne çıkabilecek çevresel gereksinimlerini karşılamak, bununla ilgili yasal mevzuatlar kapsamında hazırlanması gereken dokümanları ve zorunlu çevresel izinleri en hızlı şekilde hazırlamaktır. Hazırlığını yaptığınız faaliyetlerinizin inşaat aşamasından işletme dönemine kadar alınması gereken tüm çevresel izin ve ruhsatlarınızı sizin yerinize biz alıyoruz, böylece zaman kaybı ve sorumluluğunuzu biz üstleniyoruz. Endüstriyel kuruluşların en zor durumda bırakan atık yönetimi sorununu yine biz çözüyoruz.

Tüm Çevre sizinle gelişmek için çalışıyor.
Sizinle birlikte düşünüyor,
Sorunlarınıza çözümler arıyor,
Sizi profesyonel düzeye çıkarıyor.

Tüm Çevre; Her adımında profesyonel ekibimizin kalitesinden şüphe duymayacağınız hizmetlerimizi sizler için listeledik.

1. ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME (ÇED):

İlk Olarak 1993 yılında yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği (ÇED) ülkemizde çeşitli sektörlerdeki yatırımların Çevresel Etkilerinin Araştırılması ve Raporlanması (ÇED Raporu) gereklilik ve yasal zorunluluk halini almıştır. Ülkemizde 1993 Yılından günümüze yaklaşık 4.200 ÇED Kararı verilmiştir. Yatırımlarınızın Kanunlara aykırı durumlarla karşılaşmaması açısından ÇED Raporu hazırlanmasından kaçınılmaması gerekir, şöyle ki, Şu anda yürürlükte olan 25.11.2014 Tarihli “Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği”

Madde 6 (3) Bu Yönetmeliğe tabi projeler için "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alınmadıkça bu projelerle ilgili teşvik, onay, izin, yapı ve kullanım ruhsatı verilemez, proje için yatırıma başlanamaz ve ihale edilemez. Hükümleri yer almaktadır.

Ülkemizde Ulaşım, Madencilik, Enerji, Metalurji, Turizm, Gıda ve Hayvancılık, Endüstriyel Hammadde, Çimento, Toplu Konut, Kimya Sektörü gibi birçok sektör projelerinde Yatırıma başlanılmadan önce ÇED Raporu Hazırlanması ve ÇED Süreci başlatılması zorunludur. ÇED Süreci sonuçlanmadan yatırıma başlanamaz.

2. ÇEVRESEL VE SOSYAL ETKİ DEĞERLENDİRME (ÇSED):
ÇSED, Projenin inşaat ve işletme aşamalarının fiziksel, doğal, kültürel, sosyal ve sosyoekonomik çevre üzerindeki etkilerinin araştırılması çalışmasıdır. ÇSED Raporu; Projeyi ve projenin çevresel ve sosyal koşullar üzerindeki olası etkilerini tanımlamakta, Projenin nasıl tasarlandığını ve olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yararlarının en üst seviyeye çıkarılması için nasıl uygulanacağını açıklamaktadır.

3. ÇEVRE DANIŞMANLIK:
Ülkemizin ekonomik gelişiminde, yatırımların tüm aşamalarında, Yatırımcıların biz Çevre Müşavirine ihtiyacı bulunmaktadır. Faaliyetleri sonucu doğaya ve atmosfere etkisi olan tüm kurum ve kuruluşlar Sağlıklı bir şekilde üretimlerini devam ettirebilmeleri adına, Profesyonel bir müşavirlik hizmeti sunuyoruz. Ülkemizde yürürlükte olan 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve Bağlı Mevzuat, Uluslararası Çevre Yasaları hususunda 11 Yıllık Tecrübemiz ile profesyonel bir danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

4. ÇEVRE YÖNETİMİ:
Kuruluşunuzun Tüm faaliyetlerinin Çevreye Olan etkilerini en aza indiriyoruz. Tüm Çevre Müşavirlik olarak; Atık Yönetimi, Çevresel Risk Yönetimi, Ulusal Mevzuatlar, Çevresel Analizler konusunda Tüm süreçlerinizi biz yönetiyoruz. Çevre İzin ve Lisans Çalışmalarınızı titizlikle yürütüyoruz. Geri Dönüşüm, Geri Kazanım, Ambalaj Atığı Toplama Ayırma, Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma, Tehlikeli Atık Yönetimi işlerinizi tüm yönetimi üstleniyoruz.

5. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU:
Sürdürülebilirlik; Bugünün İhtiyaçlarını, Gelecek Nesillerin ihtiyaçlarını karşılama gücünden ve yetkinliklerinden ödün vermeksizin karşılayan gelişmedir.
İsviçre Federal Anayasası’nda yer alan bu madde, Brundtland komisyonu tarafından 1987 Yılında tanımlanmıştır.
Ayrıca; Kızılderili Kabile Şeflerine, alacakları kararların sonraki yedi neslin üzerindeki etkilerini göz önünde bulundurmalarını zorunlu kılan Native American Iroquois Confederacy ‘nin -Yedinci Nesil- felsefesinde de yer almaktadır.
Kurumunuzun tüm paydaşları ve çalışanları tarafından güvenilen ve en çok beğenilen sektöründe lider olma niteliğiyle büyümenizde, en büyük göstergelerden biri sürdürülebilirlik raporudur. Bu büyümeyi gerçekleştirirken, sosyal, çevresel, yasal ve etik sorumlulukları ön plana koyan kurum kültürü doğrultusunda, paydaşları için değer yaratma hedefiyle sektöründe öncü olmanız amaçlanmaktadır.

6. SERA GAZI EMİSYONLARI VE KARBON AYAK İZİ, KARBON YÖNETİMİ:
NEDEN KARBON YÖNETİMİ;
MARKANIZI GÜÇLENDİRİN; Düşük karbonlu çalışmalarınızı doğru şekilde geliştirmeniz ve paylaşmanız, şirketinizin sürdürülebilirlik konularıyla ilgili üst düzey rakipleriniz arasında dünya pazarında yer almasına yardımcı olur.
Kurumunuzun tüm paydaşları ve çalışanları tarafından güvenilen ve en çok beğenilen sektöründe lider olma niteliğiyle büyümenizde, en büyük göstergelerden biri sürdürülebilirlik raporudur. Bu büyümeyi gerçekleştirirken, sosyal, çevresel, yasal ve etik sorumlulukları ön plana koyan kurum kültürü doğrultusunda, paydaşları için değer yaratma hedefiyle sektöründe öncü olmanız amaçlanmaktadır.

MEVZUATA UYUM; Günümüz dünyasında Ülkeler ve Hükümetler, özellikle karbon salınımını ve envanterini kontrolleri altında tutmak için mevzuatlarında, karbon konusuna da geniş yer vermeye başladılar. Ülkemizde de 2019 yılı itibari ile Karbon Ticareti, Avrupa Emisyon Ticaret Sistemi (EU-ETS) altyapısına hazır hale gelmesi için çalışmalar başlatılmıştır.

RAKİPLERİNİZDEN ÖNDE OLUN; Kaçınılmaz bir gerçek olan günümüzde çevre mevzuatı daha sıkı olarak uygulanmakta ve kapsamı genişlemektedir. Son kullanıcı ve tedarik zinciri alıcıları çevreye duyarlı ürün ve hizmetleri ayırt etme konusunda daha duyarlı davranmaktadırlar. Şimdiden sağlam karbon ve çevre stratejileri belirleyen markalar ve kuruluşlar hep bir adım önde olacaktır.

KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: Sürdürülebilirlikle, çevresel, sosyal, etik, ekonomik ve yönetişimle ilgili riskleri belirleyip fırsatları değere dönüştürerek şirketin finansal sürdürülebilirliğini koruması amacıyla uygulanan stratejisinin hazırlanmasıdır.

ÜRÜN KARBON AYAK İZİ: Ürününüzün veya hizmetinizin yaşam döngüsü boyunca çevreye olan etkisinin değerlendirilmesi ve “beşikten mezara” kadar olan yolculuğunun tüm aşamalarını içerir. Bu analizin amacı, ürün veya hizmetlerin çevresel performansını karşılaştırmak ve en az kaynak tüketeni seçebilmektir. Üretim ve kullanım aşamalarında yüksek enerji ve hammadde gereksinimi olan süreçleri belirlemeye ve bunların etkilerini hesaplamaya yardımcı olur.

KURUMSAL KARBON YÖNETİMİ; Kurumsal faaliyetler sonucu atmosfere salınan sera gazı emisyonları (Kyoto Protokolü kapsamında değerlendirilen 6 ana sera gazı CO2, CH4, N2O, PFc, HFc, SF6) sebebiyle oluşan çevre kirliliği ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında işletmeler faaliyetleri sonucu saldıkları karbon emisyonlarını azaltma çalışmalarına gitmeye başlamışlardır. 25 Nisan 2012 tarihinde 28274 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik’e göre işletmeler 1/1/2015 tarihi itibari ile sera gazı emisyonlarının izlenmesi 1/1/2016 tarihi itibari ile de sera gazı emisyonlarının Bakanlığa raporlanması ile yükümlü olacaklardır.

SERA GAZI EMİSYON RAPORU DOĞRULAMA: Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik Kapsamında, Yönetmelik Ek.1 deki faaliyetleri gerçekleştiren İşletmeler ve Tesisler Bu Yönetmelik ve Bağlı Tebliğlerde Geçen İzleme Planı Hazırlama ve Emisyon raporu Hazırlayıp Yetkilendirilmiş bir Doğrulayıcı kuruluşa “Doğrulatmak” ile yükümlüdürler. Tüm Çevre Müşavirlik Kadrosundaki Doğrulayıcı Kişiler ile Müşavirlik hizmetleri sürdürmektedir.

7. GERİ DÖNÜŞÜM, GERİ KAZANIM ATIK İŞLEME VE BERTARAF ÇEVRE LİSANSLARI:
Aşağıdaki Tüm Sektörler için Çevre Lisansı alımı yapılmaktadır.
Tehlikeli Atık
Tehlikesiz Atık
Atık Yağ
Bitkisel Atık Yağ
Atık Pil ve Akümülatör
Ömrünü Tamamlamış Lastik
Ambalaj Atığı
Atık Yakma ve Birlikte Yakma
İleri Termal İşlem Tesisleri(Piroliz, Gazlaştırma)
Düzenli Depolama
Atık Ara Depolama Tesisi
Tıbbi Atık Sterilizasyon
Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma
Gemi Geri Dönüşüm Tesisi
Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi
Tanker Temizleme
Hurda Metal/ ÖTA İşleme
ÖTA Geçici Depolama
Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme
Atık Kabul Tesisi
PCB Arındırma

8. YEŞİL YILDIZ DANIŞMANLIĞI:
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri” projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli konaklama tesislerine, belirlenen kriterlere uymaları koşuluyla verilen bir çevre etiketi uygulamasıdır.
• Yeşil Yıldız almak isteyen tesislerde; çevre politikası ve eylem planını, bu plana uygun olarak yaptığı tüm faaliyetleri (Elektrik harcaması, Su harcaması, Yakıt sarfiyatı, Deterjan harcaması, İlaçlama durumu, Güneş ve Rüzgar enerjisinden faydalanma çalışmaları, Gıda sarfiyatlarının minimize edilmesi, gıda ve evsel atıkların ayrıştırılması ve değerlendirilmesi, geri dönüşümle ilgili faaliyetler, atık bertarafı vb.) içeren raporu
• Tesiste eylem planını uygulayacak özel bir yetkili kişiye ait uzmanlık belgesi ve tesiste çalıştığına dair belge,
• Çevreye duyarlı atık su planı,
• Çevreye duyarlılık konusunda sivil toplum kuruluşları, ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliği, koordinasyon çalışmalarına ilişkin evrak bulunmalıdır.

9. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ:
Kadromuzda bulunan Uzmanlarımız ile 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Kapsamında Üretim Tesislerinize, Şirketiniz Kurum ve Kuruluşlarınıza İş Güvenliği Hizmetleri verilmektedir.
• İşyerlerinin İş Sağlığı ve Güvenliği açısından uygunluk denetimi,
• Risk Analizi Çalışmaları,
• Acil Eylem Planı Çalışmaları
• İş kazalarının araştırılması ve önlenmesi için aksiyon planlarının oluşturulması,
• Kaza kök neden analizi çalışmaları,
• Güvenlik ve Sağlık işaretlerinin tespiti

Şube Adres: Doğukent Caddesi 2308 Sokak No:1 C150 Mamak ANKARA

RESMİ FAALİYET KONUSU
MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK Meslek grubunda, YAHŞİHAN / KIRIKKALE Bölgesinde Mühendislik danışmanlık hizmetleri (bir projeyle bağlantılı olarak yapılanlar hariç) konularında hizmet vermektedir.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
TÜMÇEVRE İNŞAAT TURİZM MÜŞAVİRLİK DANIŞMANLIK MADENCİLİK MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
İPTAL