KOZMETİK Meslek grubunda, ÜSKÜDAR / İSTANBUL Bölgesinde Parfüm, kozmetik ürünleri ve kolonya toptan ticareti (ıtriyat dahil) konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
1-Her türlü kozmetik ürünlerinin yurt içi ve yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve satışını yapmak.
2-Dermo-kozmetik, güzellik ve estetik ürünlerinin yurt içi ve yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, perakende ve toptan alış ve satışını yapmak.
3-Kişisel bakım ürünleri, cilt serumları, losyon, parfüm, sabunlar, vitaminler, yüz ve vücut kremleri, saç bakım ürünlerinin yurt içi ve yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını perakende ve toptan alış ve satışını yapmak
4-Ekolojik ve biyolojik ürünler olan organik ürünlerin yurt içi ve yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve satışını yapmak .
5-Her ameliyat malzemeleri, serumlar, hormon, aşı, bebek beslenme ve bakım ürünleri, hijyenik ürünlerin yurt içi ve yurtdışı imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve satışını yapmak.
6-Ucucu yağlar, aromatik sular, parfümler, güneş yağı, cilt bakımı müstahzarları, manikür ve pedikür müstahzarları, koku veren maddeler, dudak, göz ve cilt makyaj müstahzarları, pudralar, kremler, allıklar, saç müstahzarları, saç spreyleri, saç boyları ve losyonları, perma ve defrize müstahzarlarını yurt içi ve yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alışını ve satışını yapmak.
7-Ağız ve diş sağlığı müstahzarları, tıraş öncesi ve sonrası müstahzarlar, banyo müstahzarları, her türlü deodorantlar, tüy dökücüler, çeşitli kozmetikler ve tuvalet müstahzarları, tıraş kremleri ve kokulu müstahzarlarının yurt içi ve yurtdışı izin, ruhsat ve belgelerin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve satışını yapmak.
8.Her türlü güzellik, manikür, pedikür, alet, malzeme ve cihazların, deniz malzemelerinin yurt içi ve yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve satışını yapmak.
9-Bütün bitmiş mamül, yarı mamül ürünlerinin izin, ruhsat ve belgelerin alınması, toptan ve perakende ticareti, depolanması, ambalajlanması, üretimi, imali, yarı mamül imali, yarı üretimi, ithalatını ve ihracatını yapmak.
10-Konuları ile ilgili, yurt içinde ve yurtdışında fason üretim yapmak ve yaptırmak.
11-Konuları ile ilgili danışmanlık hizmeti verebilir ve alabilir.
12-Konuları ile ilgili ham maddeler, yan mamülerin yurt içi ve yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve satışını yapmak
13-Konuları ile ilgili renk ve koku veren katkı maddelerin, makine, alet ve cihazlarının yurt içi ve yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerin alınması ve imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve satışını yapmak.
14-Kozmatik gereçlerinin her türlü yatırım ve üretimini yapmak için gerekli araç gereci almak, izin, ruhsat ve belgelerin alınması ve bunların ithalat ve ihracatını yapmak.
15-Itriyat malzemesi deposu açmak, işletmek, izin, ruhsat ve belgelerin alınması, gerekli imalatı, pazarlamayı, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve satışını yurt içi ve yurtdışında yapmak.
16-Bu maksat için, fabrika ve laboratuvarlar inşa, mübayaa ve tesisiyle yabancı ve yerli fabrika, laboratuvar ve şirketlerle iştirak ve bunların mümessilliklerini veya satış acenteliklerini deruhte eylemek, imalat, ithalat, ihracat, dahili ticaret, taahhüt ve teşfik işleri gibi ticari muameleri yapmak.
17-Bu maksatla ilgili ticari, sınai, mali ve zirai gayelerle kurulmuş ve kurulacak olan şirketlerin yönetim ve sermayelerin iştirak etmek.
18- Yukarıda yazılı maksatlarla kurulmuş olan şirketlerle birleşmek ortaklık kurmak bunları devir almak ve devretmek holding şirketlerle her türlü ortaklık ve hukuki anlaşmalar yapmak.
19-Araçlık faaliyeti ve portföy işletmeciliği niteliğinde olmamak şartıyla her nevi esham ve tahvil almak satmak icabında yasal hükümler çerçevesinde yurt içinde veya yurt dışında gerçek ve tüzel kişilere satmak amacıyla tahvil kar ve zarara iştiraklı kar ortağı belgeleri(kara iştiraklı tahvil) ve her türlü finansman bonoları ihraç etmek. bunun için şirket bünyesinde teminatlı veya teminatsız tahvil kar ortaklığı belgeleri ilefinansman bonoları çıkarılmasına ve azami miktarların tespitine Genel Kurulca karar verilir. (Genel Kurul diğer şartların tespiti hususunda Yönetim Kurulu’na yetki verebilir.
20-Maksat ve mevzuuna giren işler için her türlü imtiyaz, ruhsatname, patent ve marka ihtira beratı ve benzeri izne tabi bilumum vesikaları almak, bunları iştiraklerine veya ahara devretmek, devralmak veya kiralamak.
21-Her türlü kozmetik müstahzarlarının ithali, ihracı, imali, alımı, satımını yapmak, ithalat almak, izin ve belgelerinin alınması, fikir projelerine patent almak
22-Şirket işleri için gerekli taşıtları iktisap etmek;
devretmek ve bunların üzerinde ayni ve şahsi tasarrufta bulunmak. Şirketin amacı ve konusu ile ilgili işler için: Yurt içinden, yurt dışından her türlü uzun, orta, acil, kefalet kredileri, senet, çek düzenlemesi kredilerinin alınması, aczine başvuruda kaydı ile kullanılması.
23-Şirketin konusu ile ilgili her türlü gayrimenkulleri, menkul malları, şirketin konusu ile ilgili motorlu kara, hava ve deniz nakil vasıtaları ile makine ve tesisatını, işyerlerini satın alması, kiralaması, kiraya alınması, kiraya verilmesi, üzerlerinde ayni ve şahsi her türlü işlemi yapması ve haklar tesis etmesi, şirketin konusu ile ilgili her türlü inşaatı bizzat yapması, yaptırması.
24-Şirketin konusu ile ilgili her türlü alacakların tahsilini sağlamak üzere borçlularından teminat almak;
teminat için şirketin lehinde veya aleyhinde olmak üzere borç ipotekleri, alacak ipotekleri, teminat ipotekleri, kefalet ipotekleri alınması, verilmesi, her türlü teminat ve kefaletlerin verilmesi, alınması, ticari işletme rehini akdedilmesi.
25- Şirketin konusu ile ilgili her türlü markaların, ihtira hakları ve beratlarının, ruhsatnamelerin, ustalık haklarının, ticaret unvanlarının, brövelerin, sertifikaların alınması, satılması, kiraya alınması, kiraya verilmesi, izinlerinin alınması. - Gerek 6224 sayılı yabancı sermayeyi teşvik kanunu gerekse sonradan çıkarılan kanun hükmünde kararnameler, yönetmelik hükümlerine göre şirketin faaliyet konularına giren işleri yapan gerçek ve tüzel kişiler ile şirket teşkili ortak girişimlerde bulunulması mevcut ticari işletmelere iştirak edilmesi.
26-Sosyal amaçlı kuruluş olan vakıflara, derneklere, üniversitelere vb. kuruluşlara Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenen esaslar dahilinde yardım ve bağışta bulunabilir.
27-Yurt içinde ve yurt dışında her türlü arsayı, her türlü araziyi, her türlü tarlayı, her türlü parseli, her türlü gayrimenkulü satın alabilir, devralabilir, satabilir, devredebilir veya kiralayabilir. Kendisinde ya da 2. veya 3. tüzel yada gerçek kişilere ait, her türlü arsanın, her türlü arazinin, her türlü tarlanın, her türlü parselin, her türlü gayrimenkulün üstünde her türlü inşaat, bina, apartman, site, konut üretebilir, ofis ve işyerleri üretebilir, turizm tesisi, sanayi tesisi, ticari binalar yapabilir, satabilir, kiralayabilir, devri edebilir, devr alabilir.
28-Yurt içinde ve yurt dışında genel katma ve özel bütçeler kapsamındaki inşaat yapabilir, binalarla ilgili projeler hazırlayabilir, işletebilir, bakım ve onarımını yapabilir. Bu binalar için gerekli demir, çimento, kireç, taş, kum, taş kırma makinesi vb. gibi inşaat malzemeleri ve inşaat makine teçhizatlarını, ekipmanlarını ve aksesuarlarını alabilir, kiralayabilir, gerekli gördüğünde stoğunda yada demirbaşında yeralırsa satabilir veya kiraya verebilir.
29-Şirket yasal çerçevesinde her türlü vakıf kurabilir, yönetebilir yada kurulmuş vakıf heyetinde yer alabilir.
30-Vakıf amacına ulaşmak için yasal sınırlamaları dışında, miktar ve cinsî kısıtlaması olmayası ve taşınmaz mallara bağış, vasiyet, satın alma ve kiralama suretiyle sahip olmaya ve kullanmaya, vakıflara ilişkin yasa hükümleri uyarınca sahip olduklarını satmaya, devir ve ferağ etmeye, taşınmaz mallarda cins tashihi, ipotek, irtifak, intifa tesis ve yapmaya, gelirlerini almaya ve harcamaya, vakfi mal varlığını gerek bir yılda önce çok kapsamlı mal veya gelirlerini bir yada bir çok kez yatırımla kullanmaya, vakfı ve yine hizmet konularına giren konular ile yapılacak bağış ve vasiyet, satın alma ve diğer yollarla malik ettiği taşınır malları ve paralarını yönetmek ve tasarrufu, menkul değer yatırımı ve vakfın amacına oluşturulmasında bulunan değerlerdir artırmaya, Vakfın gayesine benzer çalışmalarda bulunan yurtiçindeki ve yasal izin alındığında yurtdışındaki vakıflara gerçek ve tüzel kişiler ile iş birliği yapmaya, bunlardan yardım almaya, bu yardımı sağlamak için müzakereler yapmaya, anlaşmalar imzalamaya, sitna, eksilt, teşvik, şarta bağlanmış imkanlar sağlamaya, taahhüt kabul, bu hakları kullanmaya, olay ya da olacak uyuşmazlıklarda yasal yollara başvurmaya, bankalardan kredi almaya, bankalarda hesap açtırmaya, teminat mektupları almaya, gerektiğinde kefaletnameler almaya, gerektiğinde bu bankacılık kefaletlerini kullanmaya, vakıf amaç ve hizmet gereklerini gerçekleştirmek için gerektiğinde başka vakıflarla, kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla işbirliği yapmaya. Vakfın amaç ve hizmet konularına uygun olarak gerektiğinde otelde veya başka yerlerde yemekli veya yemeksiz toplantılar vermeye, Vakıf amaç ve hizmetlerini gerçekleştirecek işletmeler kurmaya, bu işletmeleri kurma için gerekli olan yerleri satın almaya, kiralamaya, işletmeye, işlettirmeye, satmaya, devretmeye, kiraya vermeye, başka birine devretmeye veya kapatmaya. Türk Medeni Kanunu ve Vakıflar ile ilgili yasal düzenlemelere uygun şekilde amacına ulaşmak için girişim, tasarruf, mal edinme, inşaat ve benzeri sözleşmeleri yapmaya Türk Medeni Kanunu’nun 48’nci maddesindeki özellikler üzerine izinli ve yetkilidir.
31- Her türlü gıda maddelerini almak, satmak, gıda maddelerini paketlenmiş gıda tesisler kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek. İnsanların beslenmesinde önemli bir etkiliği olan ve gıda olarak koruyucu koşul içinde her türlü sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış besin maddelerini pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak.
32-Şirket yurt içinde ve yurt dışında alış mağazalarını açmak ve işletek. Her türlü bebek ile ilgili ürünleri kiraya vermek, almak, ithalat ve ihracatını yapmak.
33-Bebek mamaları ile ilgili ham, yarı mamül ve mamül maddelerini almak, ithalatını yapmak. Her türlü gıda takviyeleri almak, satmak, gıda maddelerini paketlemek için tesisler kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek.
34-Yurt içinde ve yurt dışında imal edilen ilaçların toptan alımı satımı pazarlaması, dahili ticareti ithalatı ve ihracatını yapmak. İlaç, ilaç hammaddesi, ameliyat malzemesi, serum, hormon aşı, bebek beslenme ve bakım ürünleri, hijyenik ürünlerin dahili ticaretinin ithalatını ve ihracatını yapmak.
Şirket amaç ve konularıyla ilgili olarak aşağıdaki işlemleri yapar:
-Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü menkul ve gayrimenkul mallar ile makine ve tesisler, demirbaşlar, motorlu ve motorsuz kara, hava deniz nakil araçları alabilir, satabilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti tesis edebilir. Şirket gerektiğinde kamu kuruşlarına, belediye ve kamuya yola bedelli veya bedelsiz terk yapabilir. İfraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. Bilumum gayrimenkulleri dilediği zaman, dilediği bedel, dilediği koşullarla özel ve tüzel kişilerden hisseli ya da hissesiz şekilde ve taşınmazları üzerinde mevcut her türlü ipotek, rehin, tahdit ve takyitleri ile birlikte satın alabilir, satabilir, devredebilir, devralabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir. Şirket kendi gayrimenkul mallarını üçüncü gerçek veya tüzel kişilerin kullanacağı krediler için ipotek veya rehin verebilir. Özel ve tüzel finansman kuruluşlarından her türlü kısa, orta ve uzun vadeli krediler alabilir. Her türlü kefalet ve teminat verebilir. Tapuya teferruat kaydı yapabilir, yaptırabilir. Şirket kendi gayrimenkul malları üzerine kira şerhi yapabilir, yaptırabilir, kira akitlerini tapuya şerh edebilir, ettirebilir. Her türlü bankacılık hizmetlerinden yararlanabilir.
Yukarıda gösterilen konulardan başka ilerde şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde genel kurul karar aldıktan sonra şirket bu işleri de yapabilecektir. Ana sözleşme değişikliğinde olan işbu karar tescil ve ilan ettirilerek uygulanacaktır.