KOZMETİK Meslek grubunda, ŞİŞLİ / İSTANBUL Bölgesinde Kozmetik, parfüm ve bakım ürünleri ile temizlik malzemesinin bir ücret veya sözleşmeye dayalı olarak toptan satışını yapan aracılar konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
1- Her türlü kozmetik ürünlerinin yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
2- Doğal yaşam ürünlerinin yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
3- Sağlıklı yaşam ürünlerinin yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
4- Besin takviyesi ürünlerinin yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
5- Bitkisel ve şifalı ürünlerin, kürlerinin yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
6- Dermo-kozmetik, güzellik ve estetik ürünlerinin yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
7- Kişisel bakım ürünleri, losyon, parfüm, sabunlar, vitaminler, yüz ve vücut kremleri, saç bakım ürünlerinin yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
8- Ekolojik ve biyolojik ürünler olan organik ürünlerin yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
9- Her türlü tıbbi müstahzaratları, beşerî ilaçları, veteriner ilaçları, tarım ilaçları, sinek ve haşere ilaçları, kimyevi maddeler ile kozmetikte, Tababette, veteriner işlerinde ve ziraatta kullanılan eşya ve gıda maddeleri ile her türlü sıhhi levazım, sıhhi ve temizlik kağıtları, kağıt çeşitlerinin yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
10- Her nevi yurt içinde ve yurt dışında imal edilen ilaç, her nevi ilaç hammaddesi, ameliyat malzemesi, serum, hormon, aşı, bebek beslenme ve bakım ürünleri, hijyenik ürünlerin yurt içi ve/veya yurtdışında imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
11- Uçucu yağlar, aromatik sular, parfümler, güneş yağı, cilt bakımı müstahzarları, manikür ve pedikür müstahzarları, koku veren maddeler, dudak, göz ve cilt makyaj müstahzarları, pudralar, kremler, allıklar, saç müstahzarları, saç spreyleri, saç boyaları ve losyonları, perma ve defrize müstahzarlarının yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
12- Ağız ve diş sağlığı müstahzarları, tıraş öncesi ve sonrası müstahzarları, banyo müstahzarları, her türlü deodorantlar, tüy dökücüler, çeşitli kozmetikler ve tuvalet müstahzarları, tıraş kremleri ve kokulu müstahzarlarının yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
13- Yakılarak kullanılan kokulu müstahzarlar, ter önleyici sabunlar ve diğer yüzey aktif organik maddeli banyo müstahzarları, parfüm ve kozmetik emdirilmiş kâğıt, kumaş veya dokunmamış Mensucatların yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
14- Her türlü güzellik, manikür, pedikür, alet, malzeme ve cihazların, deniz malzemelerinin yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
15- Bütün bitmiş mamul, yarı mamul ürünlerinin izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, toptan ve perakende ticareti, depolanması, ambalajlanması, üretimi, imali, yarı mamul imali, yarı üretimi, ithalatını ve ihracatını yapmak.
16- Konuları ile ilgili hammaddeler, yan mamullerin yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
17- Konuları ile ilgili renk ve koku veren katkı maddeleri, makine, alet ve cihazlarının yurt içi ve/veya yurtdışında izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve/veya satışını yapmak.
18- Kozmetik ve sağlık gereçlerinin her türlü yatırım ve üretimini yapmak için gerekli araç gereci almak, izin, ruhsat ve belgelerinin alınması ve bunların ithalat ve ihracatını yapmak.
19- Ecza depoları ve medikal depolar açmak, işletmek, ilaç ruhsatı almak, ilaç ruhsatı kiralamak, işletmek ve bunlar için izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, gerekli imalatı, pazarlaması, dağıtımı, ithalatını, ihracatını ve toptan alış ve/veya satışını yurt içi ve/veya yurtdışında yapmak.
20- Itriyat malzemesi deposu açmak, işletmek, izin, ruhsat ve belgelerinin alınması, gerekli imalatı, pazarlamayı, dağıtımı, ithalatını, ihracatını, perakende ve toptan alış ve/veya satışını yurt içi ve/veya yurtdışında yapmak.
21- Bu maksat için, fabrika ve laboratuvarlar inşa, mübayaa ve tesisi ile yabancı ve yerli fabrika, laboratuvar ve şirketlerle iştirak ve bunların mümessilliklerini veya satış acenteliklerini deruhte eylemek;
imalat, ithalat, ihracat, dahili ticaret, taahhüt ve teşvik işleri gibi ticari muameleleri yapmak.
22- Bu maksatla ilgili ticari, sınai, mali ve zirai gayelerle kurulmuş ve kurulacak olan şirketlerin yönetim ve sermayelerine iştirak etmek.
23- Yukarıda yazılı maksatlarla kurulmuş olan şirketlerle birleşmek, ortaklık kurmak bunları devir almak ve/veya devretmek, holding şirketlerle her türlü ortaklık ve hukuki anlaşmalar yapmak.
24- Maksat ve mevzuuna giren işler için her türlü imtiyaz, ruhsatname, patent ve marka ihtira beratı ve benzeri izne tabi bilumum vesikaları almak, bunları iştiraklerine veya ahara devretmek, devralmak veya kiralamak.
25- Her türlü ruhsatlı ilaç, izinli ilaç, kozmetik, medikal ürünleri ve bitkisel ürün ve müstahzarlarının, ithali, ihracı, alımı, satımını yapmak, ruhsat almak, izin ve belgelerinin alınması, fikir projelerine patent almak.
26- Şirket işleri için gerekli taşıtları iktisap etmek, devretmek ve bunların üzerinde ayni ve şahsi tasarrufta bulunmak.
27- Şirketin amacına ulaşabilmesi için yurt içinden, yurt dışından her türlü krediler, emval kefalet kredileri, senet, çek üzerine avans kredilerinin alınması, aracılık yapmak kaydı ile kullanılması.
28- Şirketin konusu ile ilgili her türlü gayri menkulleri, menkul malları, şirket konusu ile ilgili motorlu kara, hava ve deniz nakil vasıtaları ile makine ve tesislerin alınması, satılması, kiraya verilmesi, kiraya alınması, gayri menkuller üzerinde aracılık yapmamak kaydı ile her türlü ayni ve şahsi hakların tesis ve tecili, tasarruflarında bulunulması;
29- Şirketin lüzumlu borç ve alacaklarını, kefalet ve teminatları ile alacağı kredilerin teminatının, temin için şirketin lehinde veya aleyhinde olmak üzere borç ipotekleri, alacak ipotekleri, teminat ipotekleri, kefalet ipotekleri alınması, verilmesi, her türlü teminat ve kefaletleri verilmesi, alınması, ticari işletme rehini akdedilmesi;
30- Şirketin konusu ile ilgili her türlü markaların, ihtira hakları ve beratlarının, ruhsatnamelerin, ustalık haklarının, ticaret unvanlarının, brövelerin, sertifikaların alınması, satılması, kiraya alınması, kiraya verilmesi, izinlerinin alınması.
31- Gerek 6224 sayılı yabancı sermayeyi teşvik kanunu gerekse sonradan çıkarılan kanun hükmünde kararname, yönetmelik hükümlerine göre şirketin faaliyet konularına giren işleri yapan gerçek ve tüzel kişiler ile şirket teşkili ortak girişimlerde bulunulması mevcut ticari işletmelere iştirak edilmesi.
32- Sosyal amaçlı kuruluş olan vakıflara, derneklere, üniversitelere vb. kuruluşlara Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenen esaslar dahilinde yardım ve bağışta bulunabilir.
33- Her çeşit sağlık hizmetleri vermek üzere özel hastaneler, poliklinikler, dispanserler, laboratuarlar, sağlık merkezleri ve tesisleri, sağlık kabinleri, doğumevleri, diş (ağız sağlığı) ve protez tedavi merkezleri kurmak ve bu merkezleri işletmek.
34- İnsan sağlığına hizmet edecek hastane bünyesinde olmak üzere tanı ve tedavi merkezleri, fizyoterapi, rehabilitasyon üniteleri açmak, check-up merkezleri kurmak ve işletmek.
35- Her türlü tıbbi yardım, muayene, sağlık ve hekimlik hizmetlerini vermek ve organizasyonlarını sağlamak. Konusu ile ilgili uzman hekim çalıştırmak.
36- Tomografi, bilgisayarlı tomografi ve sintigrafi çekmek, kemik yoğunluğu ölçmek, momografi yapmak, bilumum röntgen grafikleri, MR, eko çekmek, ultrasonografi ve doppler yapmak, manyetik rezonans görüntüleme yapmak, bilumum endoskopi yapmak, radyoaktif maddeler ve malzemelerle ilgili resmi kuruluşlardan gerekli izin almak kaydıyla her türlü tıbbi teşhis, tetkik ve tahlil yapmak.
37- Fizik tedavi, onkoloji, hemodiyaliz ve tıbbi rehabilitasyon üniteleri tesislerini kurmak, işletmek, kiralamak ve kiraya vermek.
38- Tıbbi tahlil laboratuvarları kurmak ve işletmek.
39- Ağız ve diş sağlığı ile ilgili her türlü özel hastaneler, yatılı yatısız teşhis ve tedavi merkezleri ve diş laboratuvarı ve araştırma laboratuvarları, klinik ve poliklinikler kurmak, işletmek ve işlettirmek, bu konuda kurulmuş tesisleri kiralamak ve kiraya vermek.
40- Göz sağlığı hizmetleri ile ilgili olarak muayenehaneler, klinikler, hastaneler, açmak, işletmek, donatmak, kiralamak veya kiraya vermek, yurt içi ve yurt dışı hasta refakati işlerini yapmak, yaptırmak.
41- Kontakt lens, kozmetik lens takma ve uygulama hizmetlerinde bulunmak, bunların ithalatı, ihracatı ve pazarlamasını yapmak.
42- Ruh bilim alanında araştırma, yurt içi ve yurt dışında eğitim ve tedavi hizmetleri yapmak. Poliklinikler ve klinikler açmak, işletmek.
43- Ruhsal sorunların çözülmesi ve kişilik gelişimine yardımcı olarak insanların hayat standartlarının artmasına katkıda bulunmak amacıyla, klinik açmak, işletmek.
44- Her türlü hayvan tedavisi, bakımı, operasyon ve aşılamaları, pansiyon hizmetlerini yapabilir. Bu konuyla ilgili teşhis için röntgen, ultrason, kan ve idrar tahlili, MR, sintigrafi, bilgisayarlı tomografi, her türlü biyokimyasal tetkikler, ambulans hizmetlerini verebilir. Her türlü hayvan ürünleri, maması, aksesuarları, bakım malzemeleri, ilaç ve vitaminlerin ticaretini, imalatını, ithalatını ve ihracatını yapabilir.
45- Şehir içi, şehirlerarası ve yurt dışı cenaze nakil hizmeti vermek ve tahnit işlemleri yapmak. Bu işlerle alakalı her türlü tıbbi malzeme ve diğer levazımatın alım satımını yapmak, ithal ve ihraç etmek.
46- Konusu ile ilgili doktor, asistan, hemşire ve diğer tüm sağlık ekibini çalıştırabilir, diğer sağlık kuruluşlarına gönderebilir, kendi tesislerinde ve diğer sağlık tesislerinde sözleşmeli yada serbest olarak sağlık personeli çalıştırabilir.
47- Ambulans hizmetleri yapmak ve yaptırmak.
48- Konusu ile ilgili yurt dışındaki firmalarla teşhis ve tedavi amaçlı anlaşmalar yapmak, mümessillik, acentelik vermek, almak, konusu ile ilgili ihalelere katılmak.
49- Her türlü sağlık tesisleri ve tıbbi cihazlar konularında yatırım yapmak ve bunları işletmek,
50- Hastaların gerek yurt içinde gerekse yurt dışında nakilleri için gerekli ambulans, helikopter ve uçak gibi araçları alır, ithal eder ve kiralar.
51- Sağlık Bakanlığı'nın İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü ve diğer ilgili müdürlüklerince hazırladığı yönetmeliklere uygun olarak, her nevi ilaç, ilaç hammaddeleri, bitkisel ilaç, fitoterapi ve farmakoloji de ismi geçen her türlü ürünün imalatı, ithalatı, ihracatı alımı, satımı ve hammaddelerinin temini, medikal cihaz, kozmetik ürünlerinin satışını gerçekleştirebilir veya bu tür yerleri satın alabilir, bu tür yerlere ortak olabilir, bu tür yerleri kiralayabilir, devir alabilir.
52- Güzellik salonları açmak.
53- Her nevi saç ve suni olarak yapılmış perukların alımı, satımı, ithalatı, ihracatı, bakımı, onarımını yapmak.
54- Saç ekimi ve saç ekimi ile ilgili ürünlerin satışını yapmak.
55- Kuaförlük yapmak;
cilt bakımı, saç bakımı, manikür, pedikür, ağda, solaryum, makyaj işleri yapmak.
56- Lazer epilasyon, iğneli epilasyon, varis tedavisi, kolajen tedavisi, selülit tedavisi, botoks, mezoterapi gibi her türlü estetik sağlık hizmetleri yapmak.
57- Şirket kozmetik, güzellik müstahzaratı, vücut ve cilt bakım ürünleri, kolonya, parfüm, şampuan ve benzerlerinin ithalat, ihracat, alım satımı ve pazarlamasını yapmak.
58- Bayanlara ve baylara yönelik olmak üzere jimnastik, masaj ve sauna salonları açabilir, işletebilir.
59- Hastane, klinik, poliklinik, laboratuvar ve doktor muayenehaneleri ile sağlık kuruluşlarının ihtiyaçları olan her türlü tıbbi cihaz ve yedek parçaları, laboratuvar malzemeleri, röntgen alet ve malzemeleri, cerrahi malzemeler, radyoloji ve nükleer tıp malzemeleri, steril malzemelerinin alımı, satımı, ithali ve ihracatını yapmak.
60- Diş protez laboratuvarı kurmak;
her türlü metalden, plastikten, porselenden, totel veya diş, protez yapımı, tamirini yapmak.
61- Bilumum diş ve diş hekimliği malzemesi ve aletleri alım ve satımı, ithalat, ihracat, mümessillik, taahhüt ve bilumum dahili ticaretini ve teknik servisliğini yapmak.
62- Ortopedik ayakkabı, bot, sandalet, tabanlık, protezler, cihazlar, korseler, varis çorabı, suni diz mafsalı, dirsek çalışır estetik eller, yürüme cihazı, koltuk değneği ve bilumum ortopedik ürünlerin alımı, satımı, ithalatı ve ihracatını yapmak.
63- Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, işletebilir, Kiralar, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, bedelli veya bedelsiz yola terk, kamuya terk, ifraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
64- Lüzumlu görülecek menkul ve gayrimenkul malları satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, finansal kiralama yapabilir, yahut kiraya verebilir, yurt içinde ve yurt dışından, teminatlı yahut teminatsız, her türlü borç alabilir. Şirketin sahip olduğu her türlü menkul ve gayri menkulleri ile her türlü sabit tesis ve demirbaşları üzerinde gerek namına gerekse üçüncü şahıs ve tüzel kişiler namına teminat, kefalet, işletme rehni ve ipotek tesis edebilir, fek edebilir. Alacaklarına karşılık, ipotek veya rehin alabilir, borçlarının teminatı olarak veya üçüncü şahıslar lehine, ipotek yahut rehin verebilir, bu ipoteklerin terkinini talep edebilir, her türlü kefalet ve teminat verebilir.
65- Şirket konusu işlerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, know-how marka, fesihname, belge, alameti farika gibi sınai, mülkiyet haklarını ve emsali hakları iktisap etmek veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir, her türlü hukuki tasarruf işlemlerde bulunmak. Ayrıca, yukarıdaki hakları kiraya verebilir veya kiralayabilir.
66- Şirket gaye ve konusunun gerçekleştirilmesi için arsa, arazi, bina ve gayrimenkul hakları satın alabilir, inşa edebilir, iktisap edebilir, satabilir. Iktisap edilen gayri menkulleri devir ve ferağ, bunları kısmen veya tamamen üçüncü şahıslara kullandırabilir veya kiralayabilir.
67- Şirket gayelerinin oluşmasını teminen kısa, orta ve uzun vadeli istikrazlar akdedebilir, aval ve kefalet kredileri temin edebilir. Şirketin kuracağı tesisleri için gerekli iç ve dış kredileri dahili ve harici finansman kurumlarıyla yerli ve yabancı kuruluş ve işletmelerden temin edebilir.
68- Şirket konusuyla ilgili mamullerin depolanması, nakli, satışı için gerekli her türlü makine, tesisat, nakil vasıtaları, cihaz alet ve edevat ve sair menkul malları ve hakları satın alabilir veya satabilir, ithal ve ihraç edebilir, kullanabilir, kiralayabilir ve kiraya verebilir.
69- Şirket gayelerini gerçekleştirmek için tüm sınai mali ve hukuk işlem ve tasarruflarda bulunabilir, resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak edebilir, acentelik, mümessillik, komisyonculuk, bayilik, distribütörlük alabilir ve verebilir.
70- Şirket konusuyla ilgili olan şirket kurabilir, ortaklık yapabilir, mevcut ve ileride kurulacak işletme ve şirketlere iştirak edebilir. Şirket konularıyla iştigal eden firmaları ve ticari işletmeleri devren iktisap edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla kurulmuş ve kurulacak şirketlerin, hisse senetlerini ve paylarını satın alabilir veya satabilir, devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir.
71- Şirket gayesine faydalı olmak şartıyla ve aracılık yapmamak kaydıyla şirket konusuna bağlı olmaksızın özel hukuk, kamu hukuku tüzel kişiler tarafından ihraç olunan ve olunacak hisse senetleri, tahviller, intifa senetleri ve kuponları gibi kıymetleri satın alabilir, devralabilir, teminat gösterebilir, kabul edebilir.
72- Konusu ile ilgili hammadde, yan madde, yan mamul ve mamul maddeleri satın alabilir, ithal, ihraç ve sair suretle tedarik edebilir, bunları kısmen veya tamamen işletebilir.
73- Yukarıda sözü edilen konularla ilgili olarak yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseselerden distribütörlük, bayilik veya mümessillik alabilir, verebilir.
74- Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili yurt içinde ve yurt dışında resmi ve özel kurumların açtığı ihalelere katılabilir.
75- Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili olarak kanuni mevzuatlar yerine getirilerek ihracat ve ithalat işlemleri yapabilir.
76- Konusu ile ilgili fason işçilik yapabilir, yaptırabilir.
77- Konusu ile ilgili olmak üzere soğuk hava depoları kurabilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
78- Şirket maksat ve mevzuu ile ilgili olarak her türlü fuar, sergi ve panayırlara iştirak edebilir.
79- Ticari amaçlı her türlü motorlu motorsuz araçların alımı, satımı, kiralama ve kiraya verme faaliyetlerini yapmak.
80- Oto galerileri açmak, işletmek veya işlettirmek.
81- Otomotiv sanayi ile ilgili yıkama yağlama servisi kurmak, işletmek, kullanılacak malzemeleri almak, satmak, imalat, ithalat, toptan ve perakende satmak.
82- Her türlü otopark ve yedi eminlik hizmeti vermek.
83- Yurt içinde ve yurt dışında turistik amaçlı geziler ve turlar düzenlemek. Yerli ve yabancı turistlerin yurt içinde ve yurt dışında konaklama, seyahat tasıma, rehberlik hizmetlerini yürütmek.
84- Her türlü seyahat acenteleri kurmak, kurulmuş acentelere ortak olmak.
85- Uçak, otobüs, gemi gibi tüm ulaşım araçları için her türlü bileti satmak ve bu maksatla bilet satış yerleri açmak.
86- Her türlü gemi ve yat işletmeciliği yapmak, gemi ve yat kiralamak.
87- Her türlü hava, deniz, kara vasıtaları ile şehir içi, şehirlerarası ve uluslararası yolcu taşımacılığı yapmak.
88- Her türlü motorlu taşıt ticareti, ithalat ve ihracatını yapmak.
89- Otomotiv sanayi ile ilgili olarak otobüs, minibüs, midibüs, kamyon, kamyonet, traktör, taksi, motosiklet, bisiklet, treyler ve bunlara benzer motorlu ve motorsuz kara, hava, deniz taşıtlarının, greyder, silindir v.b. ağır is ve sanayi makinelerinin, yükleme, boşaltma is makinelerinin yurt içinde ve yurt dışında imalatını ve ticaretini yapmak, acente, bayilik ve mümessilliğini almak, ithalat, ihracat, toptan ve perakende ticaretini yapmak.
90- Motorlu kara nakil vasıtalarının iç ve dış lastikleri, jantların alım satım, ithalat ve ihracatını yapmak.
91- Yurt içinde ve yurt dışında kurulu bulunan kara, hava ve deniz vasıtalarına ait iç ve dış lastik fabrikalarının bayilik, mümessilliklerini almak ve servislerini açmak, işletmek.
92- Hidrolik makineler, hidrolik sistemler, hidrolik güç üniteleri, hidrolik silindirleri, pinomatik, hidrolik, otomat makine ve güç motorları, bağlantı parça ve aksamlarının üretimi, alımı, satımı, ithalatı, ihracatı, tamir ve montajını yapmak.
93- Her türlü nakil vasıtasına ait yedek parçanın alım satımı, ithalatı, ihracatı ve imalatını yapmak.
94- Otomotiv sektörü ile ilgili her türlü mekanik, elektrikli, elektronik motor ve bütünleyici aksamını ve diğer tüm işlevli aksesuarlarını her türlü yedek parçalarını imal etmek, ettirmek, almak, satmak, ihracatını ve ithalatını yapmak.
95- Motorlu kara nakil vasıtalarının akülerinin alımını, satımını, ithalat ve ihracatını yapmak.
96- Her türlü oto yedek parçalarının yurt dışındaki ve yurt içindeki imalatçı firmaları ile anlaşmalar yaparak, bu firmaların mümessillik, distribütörlük ve acenteliklerini yapmak.
97- Motorlu ve motorsuz elektrikli, elektronik her çeşit kara vasıtaları olan otomobil, kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs ve benzeri araçların her türlü tamir bakımını, yedek parça, modernizasyonu, rutin teknik kontrollerini yapmak. Bu islerle ilgili her türlü servis ağları kurmak, işletmek.
98- Kara, su ve deniz motorları, elektrik motorları, su pompalan ve bunlara ait yedek parça ve teferruatı ithalini, ihracını ve dahili ticaretini yapmak.
99- Her türlü nakil vasıtanın tamir, bakım, boya ve servis hizmetlerini vermek, bu isler ile ilgili her türlü malzeme, yedek parça ve hizmeti almak, satmak, ithalat ve ihracatını yapmak.
100- Her türlü ticari malların Radyo, TV, posta yoluyla veya internet üzerinden toptan ve perakende ticareti ile ithalatını ve ihracatını yapmak.
Yukarıda gösterilen konulardan başka ilerde şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde genel kurul karar aldıktan sonra şirket bu işleri de yapabilecektir. Ana sözleşme değişikliğinde olan işbu karar tescil ve ilan ettirilerek uygulanacaktır.