SAĞLIK HİZMETLERİ Meslek grubunda, BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL Bölgesinde Özel sağlık kurumları tarafından sağlanan diş hekimliği uygulama faaliyetleri (yatılı hastane faaliyetleri ile diş hijyenistleri gibi paramedikal diş sağlığı personelinin faaliyetleri hariç) konularında hizmet vermektedir.
Amaç ve konu;
a) İnsan sağlığı ve hastalıkları ile ilgili olarak ağız ve diş sağlığı konularında cerrahi müdahale, protez, periodontoloji, pedodonti, implant uygulamaları, her türlü poliklinik hizmetleri, tıbbi tedavi ve benzeri tedavilerin yapılması.
b) Türkiye'deki tıbbi faaliyetlerin ve özellikle diş hekimliği ve diş sağlığının gelişmiş standartlara çıkarılması ve gelişmelerin ülkemizde de uygulanabilmesi amacıyla gelişmeleri ve uygulamaları takip etmek, projeler ve hizmetler geliştirmek, teknoloji transferini sağlamak ve bunları uygulamak, bu konularda organizasyonlar düzenlemek, yöneticilik hizmeti vermek, eğitim merkezleri kurmak.
c) Diş ve halk sağlığı bulaşıcı hastalıkların bağışıklığın sağlanması için her türlü tıbbi mamül, yarı mamül, ilaç, aşı araç ve gereçlerin, tıbbi mevzuata uygun olarak üretimini ithalatını, ihracatını, pazarlanmasını yapmak ve bu konularda doktor, diş hekimi ve uzman elemanlar yetiştirmek ve çalıştırmak.
d) Diş, halk ve çevre sağlığı konularıyla ilgili olarak, araştırma, geliştirme merkezleri, dispanser, klinik ve hastaneler ile diş protez laboratuvarları kurmak ve buralarda standartlara uygun faaliyetlerde bulunmak, yeni gelişmeler ve teknolojileri tanıtmak amacıyla, yurt içi ve yurt dışı gezi, seminer, konferans, panel düzenlemek, düzenlenen bu faaliyetlere katılmak ve aracılık etmek.
e) İş konularıyla ilgili tesisler açmak, işletmek, bunun için her tür makine, techizat, yedek parça, hammadde üretmek, satmak, satın almak, ithal ve ihraç etmek, pazarlamak.
Konusu ile ilgili olarak;
-Konusu ile ilgili yurt içinde ve yurt dışında bürolar, satış ve teşhir yerleri ve depolar açabilir, acentelikler kurabilir.
-Konusu ile ilgili araştırma geliştirme hizmetleri personel yetiştirme ve buna benzer faaliyetlerde bulunmak, mühendislik ve müşavirlik hizmetleri görmek, bu konuda yerli ve yabancı şahıs ve firmalarla işbirliği yapabilir.
-Konusu ile ilgili kurulmuş ve kurulacak yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişilerle ortaklık kurabilir, bunlar tarafından ihraç olunacak hisse senedi ve tahvilleri almak, iştirak taahhütlerinde bulunmak, aracılık yapmamak kaydıyla bunları satmak, devir ve temlik etmek ve teminata vermek.
-Konusu ile ilgili her türlü ithalat, ihracat, ticaret, mümessillik, müşavirlik ve taahhüt işleri yapabilir.
Yurt içinde ve yurt dışında açılacak ihalelere katılabilir ve yerine getirebilir.
-Konusu ile ilgili fizibilite çalışmaları, pazarlama faaliyetleri yapabilir.
Şirket işleri ile ilgili olarak yurt dışında eleman gönderebilir ve yurt dışından eleman getirebilir.
-Konusu ile ilgili tesis, makine, alet, edavat, techizat, nakil vasıtaları ve her türlü iş makinası satın alabilir, satabilir, kiralar ve kiraya verebilir, her çeşit ham, yardımcı, yarı mamül ve mamül madde satın alabilir, satabilir, ithal ve ihraç edebilir.
İşlerin bir kısmını veya tamamını taşeronlara yaptırabilir ve bunlarla sözleşme imzalayabilir.
-Konusu ile ilgili ruhsatname, izin, imtiyaz, patent, marka ve ihtira beratını doğrudan alır, bunları tamamen veya kısmen devreder, başkalarına ait olanları devir alır, Konusu ile ilgili her türlü ithalat ve ihracat ile her türlü know-how anlaşmaları yapabilir.
-Şirket yurt içinde ve yurt dışında finans kurumlara ve bankalardan uzun, orta ve kısa vadeli borç alabilir.
Aval ve kefalet krediler temin edebilir, yurt içinde ve yurt dışında mali, sınai, ticari kuruluşlara borçlanabileceği gibi bunlara kefalet verebilir, bu konuda gerekli kefalet, rehin ve diğer gerekli sözleşmeleri yapabilir.
-Şirket kendi ihtiyacı için gerekli görülecek her türlü taşınmaz malları ve taşınmaz hükmündeki hakları, her çeşit taşıma malları veya taşınmaz ve taşınırlar üzerindeki her çeşit ayni şahsi her türlü hakları satın almak, trampa ve takas gibi Medeni Kanun, Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, İcra ve İflas Kanunu gibi çeşitli mevzuat hükümlerinin hükmi şahıslara tanıdığı imkan ve yollar dairesindeki çeşitli şekillerde iktisap, devir ve temellük edebileceği gibi keza bu yollarla elden çıkarabilir, özellikle şirket işleri için gerekli görülebilecek menkul ve gayrimenkul mallar ile hak ve tesisler üzerinde şirket için rehin ve ipotek edebilir, verebilir veya kabul edebilir.
Hak ve alacaklarının temini ve tahsili için ayni ve şahsi her türlü teminata gösterebilir, alabilir, menkul, gayrimenkul hak ve tesisler kiralayabilir, kiraya verebilir, inşaa eder veya ettirir, işletir veya işlettirebilir, sahip olduğu gayrimenkuller üzerinde belediyelere bağış kat mülkiyeti terkini alan düzeltmesi yola terk yapabilir.
Yine sahip olduğu tevhid, ifraz, taksim, cins tashihi, arsa payı tashihi, yola terk, arsa payı ipotek, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis, ihdas ve ipoteğin fekki işlemlerini yapabilir.
Şirket sahip olduğu mallar üzerinde menkul rehni, arsa ve gayrimenkuller üzerinde ipotek tesis edebileceği gibi başkasına ait menkul mallar üzerinde, kendisi lehine menkul mal rehni ve gayrimenkuller üzerinde de kendisi lehine ipotek edebilir.
-Konusu ile ilgili olarak her nevi gayrimenkul almak, satmak, inşa etmek, ettirmek, kiralamak, kiraya vermek, bunlar üzerinde ipotek ve her türlü kanuni haklar tesis ettirmek, cins tahsisi yapmak, iş ve ortaklık ... ve ana sözleşmesinde yazılı olan diğer işler.
Efe 4.