ZEMUSSEN GENTAŞ ASANSÖR İNŞAAT TURİZM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

ÖVEÇLER MAH. 1335. CAD. NO:28/7 ÇANKAYA - ÇANKAYA / ANKARA / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 10.06.2019 14:43:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : ZEMUSSEN GENTAŞ ASANSÖR İNŞAAT TURİZM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
  • Firma Türü : ORTAK SAYISI BİRDEN FAZLA LİMİTED ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 20 Şubat 2014 Perşembe
  • Vergi Dairesi : ANKARA - MİTHATPAŞA VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 9960429045
  • Ticaret Odası : ANKARA TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 367569
  • NACE Kodu : 432901
  • Faaliyet Alanları : Asansör Kurulması, Bakımı ve Tamirciliği
  • Mersis No : 0996042904500001
  • E-Tebligat Adresi : 25959-30045-90708

Şirketimiz 30 yılı aşkın süredir edindiği bilgi birikimi ve deneyimle asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen yolcu bantları sektöründe faaliyet göstermektedir.

Konusunda uzman mühendis ve teknik kadrosuyla projelendirme, montaj, revizyon ve bakım hizmetleri vermektedir. Kullanıcıların istek ve ihtiyaçlarının tam olarak projeye ve uygulamaya yansıtılabilmesi, bu doğrultuda geniş çözüm yelpazesi sunulabilmesi, sistem oluşumundaki ara ve son kontrollerin yapılması, nihai sistemin yürürlükteki yasa, yönetmelik ve standartlara uygun bir şekilde son kullanıcıya teslim edilmesi aşamalarında kalite yönetim sisteminin sürekli işlerliğinin sağlanması temel hizmet politikamızdır.

Firmamız personel kadrosunu güncellenen teknolojik ve yasal gelişmeler çerçevesinde düzenli bilinçlendirmekte ve bu sayede hizmet kalitesini en üst seviyede tutarak sektörün önde gelen firmaları arasında yerini almıştır.

Zemussen Gentaş Asansör Ltd.Şti. olarak; Deneyimini, tecrübesini ve kalitesini bünyesinde barındırmakta, daha ileri seviyede müşteri memnuniyeti, hizmet kalitesi, teknolojik gelişmeleri takip alanında uzmanlaşmış teknik ve idari personeliyle geleceği ve sektöre yatırımlar yapmaktayız.

Amacımız, insanların bina içinde veya binalar arasında ulaşımlarını emmniyetli, konforlu ve güvenilir olmasını sağlamak.
Milyonlarca insanı aynı anda etkileyebilecek bir alanda hizmet vermekteyiz. İlkelerimiz, üslubumuz, iş yapma biçimimiz ve sunduğumuz çözüm seçenekleriyle müşterilerimize en iyi hizmeti vermeyi gaye edindik.
Kabinlerde geçen süreyi mutlu bir anı, içinde bulunulan mekanı da güvenli bir yapıya dönüştürmek için yola çıktık. Müşterilerimize olağanüstü değer sağlayarak yolumuza emin adımlarla devam etmektir.
Rekabetçi ürünler sağlamanın yanında Türkiye standartlarında müşterilerimize yeterli hizmetleri sunuyoruz.
Şık ve zarif tasarımlarımızla, problemsiz ve güvenli bir kullanım kolaylığına ulaşmamızdaki en temel neden, bu anlayışımızdır.
Bunları gerçekleştirmek için, iş süreçlerimiz, müşterilere sorunsuz ve ihtiyaçlarına cevap niteliğinde hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır.

MİSYONUMUZ
Müşterilerimizin beklen ve gereksinimlerini zamanında, eksiksiz karşılamak.
Güncellenen yönetmelik ve teknolojiler konusunda müşterilerimizi bilgilendirmek ve geleceğe yönelik öngörü oluşturmak.
Hizmet ve ürün kalitesinden ödün vermeden rekabetçi fiyatlarla çözüm odaklı sonuçlar sunmak.
Yenilenen, güncellenen teknolojiler doğrultusunda firmamız içi yapğımız personel eğimleriyle hizmet kalitemizde sürekliliği sağlamak.
Yaptığımız işin haya önemi ve sorumluluk bilinciyle 7/24 çalışma koşullarında, ihyaç duyulan zamanda müşterilerimizin yanında olmak.

VİZYONUMUZ
Uluslararası vizyon, misyon ve değerler doğrultusunda çalışmak.
Çevreye, doğaya, topluma ve insana saygılı, yapğımız işin önemi ve haya oluşu bilinciyle hizmet vermek.
İnsan kaynaklarına değer vermek, yaracılığı desteklemek ve gelişmesine yardımcı olmak.
Şirket içinde ileşime dayalı, insana değer veren yönem anlayışı ile çalışmak.
Müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve çalışanlarımızla bütünlük duygusu içinde olmak.
Ticari ve sosyal ilişkilerimizde karşılıklı güven temelinde, iş ahlakı ilkelerinden ayrılmadan markamızı korumak ve gelişrmek.

ASANSÖR ÇEŞİTLERİ
Asansörler kendi içlerinde hızına ve amacına göre sınıflandırılmaktadır. Her asansör çeşidi de kendi içinde aynı standartlara sahip olmaktadır.
Asansör yönetmeliği kapsamında;
Binalarda kullanılan asansörler;
100-180-240-320-400-630-1000 kg arasında değişmektedir.
Bina dışında kullanılan taşıma asansörler;
630-800-1000-1200-1600 kg arasında değişmektedir.
Sağlık sistemlerinde kullanılan asansörler;
1600-2000-2500 kg arasında değişmektedir.
Asansörlerin hızı ise;
0,63 m/sn – 1 m/sn – 1,6 m/sn – 2,5 m/sn – 2,5 m/sn arasında değişmektedir.

İNSAN ASANSÖRÜ
Genelde; AVM lerde, konutlarda, otel gibi yerlerde kullanılır. 3 kişiden 19-20 kişi alacak kapasitededir. 320-400 kg kapasiteli yalnızca insan taşımak için kullanılan küçük kabine sahip asansörler, 630 kg kapasiteli insan, tekerlekli sandalye, çocuk arabası taşımakta kullanılan orta boy kabine sahip asansörler olarak imal edilir.
Modern tip insan asansörü kapıları tam otomatik ve yarı otomatik seçeneklere sahiptir. Kayan kapı tipi ve katlanır kapı tipinde olduğunu belirtebiliriz.

Genel Kullanım Alanları
Konutlar
AVM ler
Oteller
Hastaneler
İş merkezleri
Sinemalar
Spor salonları
Okullar
Restaurantlar
Üniversiteler
Genelde bu gibi alanlarda insan asansörü kullanılmaktadır.

ENGELLİ ASANSÖRÜ
Engelli kişilerin merdiven ya da yüksek yerlere kolayca ulaşabilmesi açısından merdiven ya da platform şekilde yapılır. Merdiven kenarına bağlanan düzenek ile karlar arası inip çıkmayı kolaylaştıran asansörlerdir. Merdivenlerde uygulanan ve kısa mesafelerde dikey platformda çalışan çeşitleri de bulunmaktadır.

Genel Kullanım Alanl
arı
İş yerleri
Evler
Villalar
Tramvay, metro gibi ulaşım araçlarının durakları
Gibi yerlerde engelli asansörü bulunmakta ve kullanılmaktadır.

YÜK ASANSÖRÜ
Taşınması gereken yüklerin şahıs ile beraber taşınması amacı ile kullanılır. Bu tür asansörlerde önemli olan yük taşıma kapasitesidir. Bu yüzden yük kapasitesini artırmak adına palanga sistemler kullanılır. Özellikle de inşaat işlerinde, yük taşımada ve boşaltmada, kule vincin giremediği alanlarda kullanılır. Sökülerek takılması kolaydır. Yük platformu yalnızca yük taşımak adına kullanılır. Asansör içine yolcunun binemeyeceği özel kumanda sistemi vardır. AVM lerde ve fabrikalardaki yük taşıma asansörü kapasitesi; asansör üreten firmalar tarafından 500 kg ile 13.000 kg arasında imal edilmektedir.

Genel Kullanım Alanları
İnşaatlarda
Çimento fabrikalarında
Depolarda
Fabrikalarda
Otoparklarda
Bu gibi alanlarda kullanıldığı görülmektedir

HİDROLİK ASANSÖR
Yoğun olmayan kullanımlarda, makine dairesinin yukarıda yapılamadığı yerlerde yapılmaktadır. Makine dairesi gibi ilk durak düzeyinde bulunmaktadır. Yük asansörleri için uygulanmaktadır. Kapasiteleri 4 ile 60 kişi arasındadır. Ayrıca hızı da 0,63 m/sn kadardır. Hidrolik asansörler elektrikle tahrik eden, hidrolik sistemi pompa ile etkileyen, kabinin taşıma işlemini yapmakta olan, direk ya da dolaylı olarak etkilemekte olan asansörlerdir. Bu tür asansörlerde aşağı yön hareketi kabinin kendi ağırlığı ile gerçekleşmektedir.

Genel Kullanım Alanları
Tadilat yapılan binalarda
Evlerde
Panoramik asansör olarak AVM lerde
Genelde bu gibi yerlerde hidrolik asansör kullanılmaktadır.

SEDYE (HASTA) ASANSÖRÜ
Sedye ve hastayla birlikte gelen refakatçiyi taşıyacak kapasitede olan asansörlerdir. Hastanın konforu için aydınlatma ve estetik açısından son teknoloji ile düzenlenir. Sedyenin asansöre giriş ve çıkışı sırasında sedyenin sarsılmaması adına karlarda hassas bir kabin ayarı yapılmaktadır. Asansörün hızı ise hastanın acil durumunu göz önünde bulundurularak, asansörde geçirecek vakti en aza indirecek şekilde ayarlanır. Hastalarda hijyen sağlığı önemli olduğu için paslanmaz maddeler seçilmeli ayrıca anti bakteriyel önlem de alınmalıdır. Elektrik kesintisi gibi durumlara karşı da yine gereken tedbirlerin alınması gerekir. Butonların yeri diğer asansör çeşitlerine göre daha da aşağıdadır. Kapılar ise normalinden daha geniştir. Genelde sedyelerin ölçülerine göre yapılır. 1600-2500 kg arası taşıma gücüne sahiptir. 0-0,40 m/sn. den 3 m/sn. ye kadar hızları da bulunmaktadır.

ARAÇ ASANSÖRÜ

Yük taşıma kapasitesi 2,5 ile 8 ton arasıdır. Artış gösteren araçların otopark sorununu azaltmaktadır. Bina üstleri ve bodrum katları bu asansörler sayesinde otopark olarak kullanılabilir. Asansör yönetmeliği kapsamında kapalı kabin olarak tasarlanmakta olan araç asansörlerinde kabin kapısının olması şarttır.

Genel Kullanım Alanları
Otomotiv firmalarında
Otoparklarda
Araç servislerinde
Binalarda otopark için alanın yetersiz olduğu durumlarda
Genel olarak bu gibi alanlarda kullanılmaktadır. Yerden tasarruf amacı ile de kullanılabileceğini belirtebiliriz.

PANAROMİK ASANSÖR
Bu tip asansörlerin özelliği yan ve arka cephenin camdan imal edilmiş olmasıdır. Camlarla kaplı olması sebebi ile hem gösterişlidir hem de konforludur. Yapıların mimarisine göre tahrik düzeni hidrolik ve elektrik imal edilebilir. Genelde hızı 0,63 m/sn. den 2,5 m/sn. ye kadar çıkabilmektedir. 4 ile 20 kişi taşıma kapasitesindedir. 640 kg ile 5000 kg ve üzeri kapasitelerde olabilmektedir.

Genel Kullanım Alanları

Açık havada
AVM lerde
Tren istasyonlarında
Genelde bu gibi alanlarda daha çok kullanılmaktadır.

DIŞ CEPHE ASANSÖRÜ
Gün içinde katlar arasında ya da bina dışında çalışan işçilerin sürekli hareket etmesi sebebi ile güç kaybı yaşanmaktadır. Dış cephe asansörleri kısa sürede monte edilir, üstelik kullanılması da kolaydır. Halat kullanılmadan bina dışından, talep edilen yüksekliğe kadar çıkılabilir. Genelde 1200 kg ile 3200 kg kapasitesi aralığındadır. Enerji kaybını ve çalışanların daha az yorulmasını önler.

Genel Kullanım Alanları
Yüksek binaların yapımı
Dış cephe boyama
Genelde bu gibi alanlarda kullanıldığını belirtebiliriz.

YEMEK (MONŞARJ) ASANSÖRÜ
Servis asansörü olarak da kullanılır. Boyutları ile insanın giremeyeceği bir kabine sahip olan asansörlerdir. Kapasiteleri 50 kg ile 300 kg arasında değişir. İnsan asansörünün küçük hali denilebilir. Karşı ağırlık ve tambura sarmalı çalışır. Kullanım açısından kolaylıkla açılıp kapandığı için faza yer de kaplamaz. Monşarj asansörlerin kabin ve kapı kaplamasının hijyenik olması şarttır. Bu yüzden de içinde paslanmaz çelik kabin ve kapılar kullanılır. Mutfak asansörlerinde talep edilen bardaklar ve tabaklar için ayrı raf da yapılabilir.

Genel Kullanım Alanları
Villa
Restaurant
Otel
Banka
Gibi yerlerde mutfaktan yemek yenecek kata tabak, bardak gibi yemek malzemelerinin taşınması adına kullanılır.

MAKİNE DAİRESİZ ASANSÖR
Talep edilen taşıma kapasitesine göre imal edilmektedir. Özellikle de yolcu trafiğine sahip ve daha yüksek ticari binalarda, inşaatçılar, bina sahipleri ve tasarımcılar için yapılan asansördür.

ASANSÖR MODERNİZASYONU
Asansörlerin mekanik ömrü 10 yıl kadardır. Ayrıca yapım yılı da önemlidir. Bu özellikler göz önüne alındığı zaman belli bir süre sonra asansörün çalışma performansında düşüşler olur. Bu nedenle modernizasyon da kaçınılmazdır.

Eskiyen teknolojik makine, araç gereç ya da toplumsal kuramların yerine daha güncel ve etkin olanların tercih edilerek kullanılmasıdır.

Modernizasyon Çeşitleri
Modernizasyon kendi içinde 2 ye ayrılmaktadır.

GÖRSEL MODERNİZASYON
Kabinler yerinde iç dekorasyona tabi tutulmaktadır.
Duvar kaplamaları paslanmaz ya da laminat yapılmaktadır.
Tavan ve taban döşemesi yenilenir. Daha ferah ve daha aydınlık bir kabin oluşturulur.
Yerinde dekorasyon yapılsa dahi emniyet açısından sakıncalı olan kabinler taşıyıcı süspansiyonları ve paraşüt sistemleri olmak üzere tamamı yenilenmek zorundadır.
Kabin yenilenmesi sırasında tam otomatik kabin içi emniyet kapısı takılır. Bu sayede asansör daha güvenli kullanılmış olur.
Kat ve kabin içi butonları LCD ya da digital göstergeli olarak yenilenir. Bu sayede son derece estetik ve şık butonlar kullanılarak kullanıcı tatmin edilir. Yeni butonları çalışması açısından da kumanda tablosu ve tesisatın değişim işlemi de gerekmektedir.

TEKNİK MODERNİZASYON
Eski tip
Tek hızlı, çok ani ve sert şekilde duran
Yalnızca basılan kata giden asansörlere uygulanır diyebiliriz.
Bu tür asansörlerin kumanda tablosu ve makinelerinin yenilenmesi sayesinde; daha hızlı ve basılan her kata sırası ile giden asansörler oluşturulmuş olur.
Modernizasyon teklifi için önce keşif gerekmektedir. Bunun için de mutlaka çalışan asansörün komple incelenerek Teknik İnceleme Raporu nun doldurulması sonrasında çalışma durumuna bağlı olarak teklifin hazırlanması gerekir.

Uygulama çoğu firma tarafından yapılıyor olsa da uzmanlık gerektirmektedir. Asansörler özellikle de insan hayatında önemli bir rol oynar. Yanlış keşif kadar yanlış müdahale de insanın hayatından olmasına sebep olabilir. Bu yüzden asansörlerinizin bakımlarını düzenli yaptırın, düzenli aralıklarla kontrol ettirin, her bir uygulama için uzman yardımı alın ve kullanım ömrünü tamamlamaya yakın olan asansörleriniz için bu tür uygulamaları yaptırın.

RESMİ FAALİYET KONUSU
MAKİNA VE EKİPMANLARI Meslek grubunda, ANKARA ili Bölgesinde Asansörlerin, yürüyen merdivenlerin, yürüyen yolların, otomatik ve döner kapıların bakım ve onarımı dahil kurulum işleri konularında hizmet vermektedir.



HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
ZEMUSSEN GENTAŞ ASANSÖR İNŞAAT TURİZM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
İPTAL