BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Meslek grubunda, MALTEPE / İSTANBUL Bölgesinde Bilgisayar danışmanlığı ve bilgisayar birimleri (sistemleri) yönetimi faaliyetleri (siber güvenlik danışmanlığı dahil) konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
YAZILIM FAALİYETLERİ VE SİBER GÜVENLİK
1.Bilgisayar, yazılım, elektronik ve telekomünikasyon donanımlarının ve diğer büro ekipmanlarının bir ücret veya sözleşmeye dayalı olarak toptan satışına
aracılık edebilir.Bilgisayar, bilgisayar çevre birimleri ve yazılımlarının toptan ticaretini (bilgisayar donanımları, pos cihazları, ATM cihazları vb. dahil) yapabilir. Yazılım programlarının yayımlanması faaliyetlerini yürütebilir.
2.E-öğrenme ortamı tasarımı, geliştirilmesi, uygulaması ve sunulması, programlama dilleri, problem çözme ve algoritmalar, öğretim teknolojileri, öğretim tasarımı, materyal tasarımı ve geliştirme, uzaktan eğitim, web tasarımı, ölçme ve değerlendirme, araştırma yöntemleri, öğretim yöntemleri, yazılım geliştirme, teknoloji entegrasyonu ve planlanması faaliyetlerini yürütebilir.
3.Bilgisayar programlama faaliyetlerini (sistem, veri tabanı, network, web sayfası vb. yazılımları ile müşteriye özel yazılımların kodlanması vb.), bilgisayarı virüse karşı koruma, başkaları adına web sitelerinin tasarlanması, bakımı ve güncelleştirilmesi faaliyetlerini, bilgisayar danışmanlık faaliyetlerini (donanım gereksinimleri gibi donanımla ilgili bilişim konularında uzman görüşü sağlanması, bilgisayar gereksinimlerinin belirlenmesi, bilgisayar sistemlerinin planlanması ve tasarlanması vb.), bilgisayar tesisleri yönetim faaliyetlerini, bilgisayarları felaketten kurtarma ve veri kurtarma faaliyetlerini, diğer bilgi teknolojisi ve bilgisayar hizmet faaliyetlerini (kişisel bilgisayarların ve çevre birimlerinin kurulumu, yazılım kurma vb.) yürütebilir.
4.Her türlü bilgisayar donanımı içine işlenmiş yazılımların, işletim sistemi yazılımlarının, uygulama yazılımlarının, veri tabanı, verimlilik artıran yazılımların (koçluk, mentörlük, test etme, özel amaçlı yazılımlar, insan kaynakları, yönetim yazılımları vb.), multimedya (çoklu ortam) yazılım ürününü ve benzeri her türlü yazılımın üretimi, geliştirilmesi, işlenmesi, çoğaltılması, her türlü fiziki ve elektronik ortamda yayımlanması, pazarlanması, satışı ve bunların e-ticaret ile satışı hizmeti işlerini yapabilir, bunları ithal ve ihraç edebilir.
5.Gerek üretilen, geliştirilen gerekse kullanma lisansı alınan her türlü
yazılımın satışını gerçekleştirebilir. Bu yazılımları Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde üretebilir, devlet destek ve teşviklerinden yararlanabilir. Bunlar kapsamında üretilen her nevi ürün ve hizmeti destek ve teşvik çerçevesinde satabilir. Aynı zamanda faaliyet alanında sayılan her türlü ürün ve hizmetin ticari ürün olarak ticaretini yapabilir. Teşvik kapsamında veya ticari amaçla üretilen, alınıp satılan, ithal/ihraç edilen, pazarlanan yazılımları öğretebilir veya kullanıcı ve bilgisayar personelinin eğitimi konusunda her türlü teknik destek, eğitim, teknik servis faaliyetleri gibi yazılım ve donanım için satış öncesi ve sonrası her türlü hizmeti yerine getirip, yürütebilir. Bu amaçlara yönelik reklam, pazarlama vb. ticari ve reklam amaçlı sergi ve fuarlarda organizasyon hizmetleri faaliyetinde bulunabilir.
6.Her türlü bilgisayar yazılım ürünleri, bilgisayar, bilişim, iletişim, elektronik iletişim ortamı, internet, multi-medya (çoklu ortam) ürünleri alanlarında, mühendislik, mimarlık, müşavirlik, etüt, proje, fizibilite çalışmaları yapabilir ve bu konularda hizmet verebilir;
her türlü destek, tamir, servis, montaj hizmetlerini yürütebilir, gerektiğinde bunlarla ilgili teknik servisler kurabilir, sistem çözümleme, bilgisayar teknolojisini geliştirme hizmetlerini yerine getirebilir, pazarlamasını yapabilir. Aynı hizmetleri internet üzerinde verebilir, satabilir, pazarlamasını yapabilir, yasal prosedürler çerçevesinde ve gerekliliğinde internet servis sağlayıcısı bir firma olarak faaliyet gösterebilir, internet son kullanıcısına internet servis sağlama hizmetleri sunabilir, satabilir, fatura kesebilir ve internet üzerinden elektronik ticaret yapabilir, elektronik ticaret hizmetlerini son kullanıcılara sunabilir ve bu konularda yazılımlar geliştirip, bunları satabilir.
7.Veri işleme, barındırma ve ilgili faaliyetlerini (veri girişi, verinin
işlenmesi, özel raporların oluşturulması, depolanması, vb.), web portalı faaliyetlerini, başka yerdesınıflandırılmamış diğer bilgi hizmet faaliyetlerini (bilgi araştırma hizmetleri, gazete kupürleri hizmetleri vb.) yürütebilir.
8.Bilgisayar ve çevre birimlerinin operatörsüz olarak kiralanması ve leasingi (elektronik veri işlemci, merkezi işlem birimi, çevre birimleri, manyetik veya optik okuyucular, vb.)(finansal leasing hariç) faaliyetlerini yürütebilir.
9.Şirket başta yazılım olmak üzere bilgi teknolojileri, siber güvenlik, adli bilişim, akıllı kart uygulamaları, reklamcılık ve danışmanlık v.s. alanlarında hizmet vermektedir.
10. Her türlü siber güvenlik hizmetlerini (siber güvenlik araştırmaları, ağ sızma testleri, web uygulamaları sızma testleri, mobil uygulamaları sızma testleri, sosyal mühendislik testleri, siber olaylara müdahale hizmetleri, güvenli veri silme, yedekleme hizmetleri, veri kurtarma hizmetleri) vermek.
11.Bilgi teknolojilerine yönelik her türlü yazılım ya da donanım üretimi, tasarımı, danışmanlık veya hizmetinin alımı, satımı, kiralama, ithalatı, ihracatı, dağıtımını yapmak.
12. İnternet üzerinden her türlü bilgi, ses ve görüntü hizmeti vermek;
internet sitesi hazırlamak, hazırlatmak ve internet servis sağlayıcılığı ile internet yer sağlayıcılığı yapmak.
13. Her türlü internet alan adı hizmeti ile .tr uzantı internet alan adı tahsisine ilişkin başvuru, yenileme, iptal vb. işlemlerin yapılmasına aracılık etmek.
14. Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) teknolojileriyle anten, etiket, yazıcı, el terminalleri, çip, barkod hizmeti vermek ve bu sistemlerle otomatik tanıma, veri toplayıcı, kontrol sistemleri yazılımları ve kontrol sistemleri donanımları hizmetini vermek.
15. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında türlü danışmanlık ve teknik alt yapı hizmetini vermek.
16. Her türlü adli bilişim hizmetlerini vermek;
adli ses ve konuşma incelemeleri, bilişim güvenliği, görüntü inceleme ve analiz, internette itibar koruma, güvenli veri silme, suistimal incelemesi. Bilişim suçları, adli bilişim, bilişim sistemleri güvenliği konularında bilirkişilik yapmak, uzman mütalaası hizmeti vermek ve bu alanlarla ilgili yurt içi ve yurt dışındaki talep eden kamu kurum, kuruluş özel ve tüzel kişilere, eğitim, danışmanlık, destek, servis hizmeti sağlamak ve almak.
17. Her türlü pos cihazları ile yazarkasa (ÖKC) alt yapı hizmetleri alımı, satımı, yazılım ve donanım geliştirme hizmetini sağlamak.
MÜHENDİSLİK
1- Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Enerji Mühendisliği ve diğer mühendislik alanlarında hizmet sunmak
2-Her türlü mühendislik proje ve uygulamalarını yapmak
3- Her türlü mühendislik, müşavirlik ve danışmanlık hizmetleri vermek
4- Plan proje teknik hesaplar konularında danışmanlık yapmak
5- Etüt, araştırma, fizibilite projeleri yapmak
6- Teknik bilgidesteği veteknik eğitim hizmetleri vermek
REKLAM
1.Televizyon, radyo, basın, yayın, sinema, mecmua, dergi, afiş, elektrik ve elektronik her nevi teknik cihaz, internet üzerinden reklamcılık yapmak, bunun için gerekli olan stüdyolar, tasarım atölyeleri kurmak, film reji, yazılı, sesli, ışıklı ve görüntülü tanıtım ve ilan işlerini yapmak ve yaptırmak.
2.İnternet üzerinden reklam hizmetleri, elektronik ticaret (e-ticaret) yapmak. Telif ve patent hakları elde etmek. Şirket reklam amacı ile internet tasarımı ve sayfalarının, reklam mail kutularının hazırlanması, firma isim ve tescili ve internet üzerinde alan bulundurmak, yayın yapmak, internet sunucularının kurulması, kiralanması, internet üzerinde erişimin sağlanması.
3.Şirket reklam amacı ile ışıklı veya ışıksız tabelalar ile eşantiyon hediyelik eşya ve plaket gibi malzemeler üzerinde şekil ve yazıların yapımı biçimindeki işlerin tamamını yapabilir. Bu amacını gerçekleştirmek için gerekli logoları hazırlayabilir, ticari yatırımlar yapabilir. Büyük ışıklı tabelalar kiralayabilir ve kiraya verebilir.
4.Şirket ticari ve gayri ticari ilan ve reklamları alabilir. Bu ilan ve reklamları araçlar üzerinde yayınlatabilir veya yayınlattırabilir. İlan ve reklamlara ait dokümanları, filmleri, teyp, CD, video kaset, fotoğraf, slayt, kitap, dergi, gazete, broşür, katalog, harita, tabela, pano, afiş gibi ışıklı ışıksız ilan ve reklam işlerini almak, yapmak veya başkalarına yaptırmak.
5.Bilumum reklam, tanıtım ve promosyon hizmetleri vermek. Reklam ve tanıtım ajanslığı yapmak, yerli ve yabancı radyo, televizyon ve yazılı medya kuruluşları ile reklam anlaşmaları yapmak, radyo, televizyon ve sinema reklamları için ses ve film kayıtları, grafik ve animasyon tasarımları yapmak veya yaptırmak.
6.Yayınlanacak reklamlar için yerli ve yabancı şahıs ve firmalardan reklam almak, yayınlamak, yayınlatmak, aracılık etmek, bu faaliyetlerle ilgili radyo, televizyon, yazılı basın ve sinemalarda yer ve süre satın almak, kiralamak ve bu yerleri pazarlamak.
7.Yurt içi ve yurt dışında gösterime girecek sinema filmleri, yapılacak konser, tiyatro, sanat ve eğlence gösterileri, konserler, müzikal oyunlar, folklor gösterileri, bale oyunları, eğlence ve yarışma programları ve benzeri gösterilerin reklam, tanıtım ve organizasyonunu yapmak.
8.Bu amacını gerçekleştirmek için kullanılan tüm hammadde, yarı mamul, mamul, alet, makine, cihaz ve teçhizatın alım satımı, ithalat ve ihracatını yapabilir.
9.Marka danışmanlık hizmeti, tasarım hizmeti, dijital reklam hizmetleri konusunda danışmanlık hizmeti vermek.
AR-GE VE DANIŞMANLIK
1.Halkla ilişkiler ve iletişim faaliyetlerini;
işletme ve diğer idari danışmanlık faaliyetlerini (bir organizasyonun stratejik, mali, pazarlama, üretim, iş süreçleri, proje, iş geliştirme, bilgi teknolojisi, sistem entegrasyonu vb. yönetim hizmetleri ile ticari marka ve imtiyaz konularında danışmanlık);
insan kaynakları yönetim danışmanlığı faaliyetlerini;
sosyal bilimlerle ve beşeri bilimlerle ilgili araştırma ve deneysel geliştirme faaliyetlerini yürütebilir, araştırma yapılan konularda istatistiki veriler üretmek yorumlamak ve raporlama faaliyetinde bulunabilir.
2.Üretim, finansman, pazarlama, halkla ilişkiler, insan kaynakları yönetimi, koçluk, mentorluk, psikometrik değerlendirme vb. alanlarda her türlü yazılım, danışmanlık ve eğitim faaliyetlerine yönelik mal ve hizmeti tasarlayabilir, geliştirebilir, imal edebilir, pazarlayabilir, satabilir, kiralayabilir, satın alabilir, kiraya verebilir, e-ticaretini yapabilir, ithalatını ve ihracatını gerçekleştirebilir.
3. Akademik araştırmalarda kesinlik ve öngörü sağlamak üzere kapsamlı danışmanlıklar vermek, verilerin maksimum değeri çıkarmak ve araştırma sorunlarına bilimsel olarak geçerli cevaplar üretmek için modern istatistiksel yöntemleri ve algoritmaları kullanarak, veri setleri üzerinde detaylı modelleme işlemleri gerçekleştirmek ve istatistiki sonuç raporları üretmek üzere çalışabilir.
4.Ar-Ge (Araştırma-Geliştirme) çalışmalarını gerçekleştirebilir;
bu kapsamda yapılacak tüm çalışmaları gerektiğinde özel isimlendirmeler altında yürütebilir;
yurt içindeki, yurt dışındaki hakiki ve hükmi müesseselerle bu yolda iş birliği yapabilir.
5.Şirket amaç ve konusundaki faaliyetleri yapmak üzere Serbest Bölge Mevzuatına göre gerekli izinleri almak kaydıyla yurt içinde ve dışında serbest bölgelerde faaliyet gösterebilir, serbest bölgede işyeri, ofis açabilir, yurt içinde ve dışında serbest bölgelerde faaliyet göstermek üzere gerekli izinleri almak kaydıyla şube kurabilir, serbest bölgelerde kurulacak şirketlere iştirak edebilir.
6.Şirket amaç ve konularını kapsayan tüm faaliyetlerini işbu Esas Sözleşme’nin
diğer hükümleri saklı kalmak şartı ile bizzat veya yerli ya da yabancı gerçek ve tüzel kişiler vasıtasıyla yurt içinde ve/veya yurtdışında yapabilir. Şirket bu amaçla faydalı gördüğü takdirde, yurt içinde veya yurt dışında adi ortaklıklar, ticaret şirketleri ya da sair tüzel kişilikler kurabilir veya aynı amaçla kurulmuş adi ortaklıkları ya da sair tüzel kişileri tamamen veya kısmen devir alabilir ve bu amaçla kurulmuş şirketlerin paylarını aracılık ve menkul kıymet portföyü işletmek amacı gütmeksizin satın alabilir, devredebilir ve adi ortaklıklara katılabilir. Yabancı Sermayeyi Teşvik Kanunu hükümleri dairesinde iş birliği ve danışmanlık yapabilir.
Şirket, yukarıda belirtilen amaç ve konularını gerçekleştirilebilmesi için amacına uygun olarak;
a.Şirket konusu ile ilgili olarak her türlü ticari mali ve hukuki tasarruflarda bulunabilir.
b.Şirket konusu içinde kalmak şartı ile taahhüt işleri, acentelik, komisyonculuk, mümessillik ve bayilik yapabilir.
c.Şirket konusu içinde kalmak şartı ile üçüncü şahıslara acentelik, bayilik ve mümessillik verebilir.
d.Şirketin amaç ve konusunun gerçekleştirilmesi için motorlu nakil vasıtalarını iktisap edebilir, kiraya verebilir ve kiralayabilir. Bu araçlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir;
araç kayıtları üzerinde rehin tesis edebilir;
devrini yapabilir.
e.Şirket konusu ile sınırlı olmak kaydıyla borç alma sözleşmeleri yapabilir, kefalette bulunabilir.
f.Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, kiralar, kiraya verir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhit, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
g.Şirket gayelerini gerçekleştirmek için yurtiçinde ve yurtdışında resmi ve özel sektör ihalelerine iştirak edebilir, bu ihalelerle ilgili yeterlilik belgeleri için çeşitli anlaşmalar yapabilir. Karne ve benzeri belgeler için ihalelere girebilir, taahhütlerde bulunabilir, serbest bölgeler dahil olmak üzere ithalat ve ihracat faaliyetlerinde bulunabilir.
h.Şirket konularıyla iştigal eden firmaları ve ticari işletmeleri devren iktisap edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla kurulmuş ve kurulacak şirketlerin, hisse senetlerini ve paylarını satın alabilir veya satabilir, devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir.
i.Şirket konusu işlerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, bilgi birikimi, marka, fesihname, belge, alamet-i farika ve diğer sınai mülkiyet haklarını tesis edebilir, tecil edebilir, kiralayabilir, iktisap edebilir, kullanabilir, satın alabilir, devredebilir, kiraya verebilir ve diğer hukuki tasarruf işlemlerinde bulunabilir. Şirket yürürlükteki kanunlar ve yine bu kanunlara istinaden çıkarılacak karar ve yetkili bakanlık tebliğlerine göre şirket mevzuunun tahakkuku için ayni ve nakdi yabancı sermaye ortaklığını kabul edebilir.
j.Şirketin iktisadi ve teknik amaç ve konusunun gerektirdiği bilcümle ticari işlerin tahakkuku için yerli ve yabancı gerçek ve tüzel şahıslar ile mevzuat çerçevesi dâhilinde yurtiçinde ve yurtdışında süreli veya süresiz ve her türden ortaklıklar, mümessillikler, temsilcilikler, çözüm ortaklıkları tesis edebilir ve bunların distribütörlüğünü veya mümessilliğini yapabilir veya distribütörlük verebilir kurulmuş veya kurulacak ortaklıklara iştirak edebilir ve aynı mevzuu ile iştigal eden ortaklıkların aracılık yapmamak şartı ile hisse veya intifa senetleri ile
tahvillerini satın alabilir, şirket gerektiğinde her türlü kefalet altına girebilir.
k.Şirket gayesine faydalı olmak şartıyla şirket
konusuna bağlı olmaksızın özel hukuk, kamu hukuku tüzel kişiler tarafından ihraç olunan ve olunacak hisse senetleri, tahviller, intifa senetleri ve kuponları gibi kıymetleri satın alabilir, devralabilir, teminat gösterebilir, kabul edebilir.
l.Şirket maksat ve mevzuuna giren işler için dâhilden ve dış piyasadan uzun, orta ve kısa vadeli krediler alabilir, bu nedenle de ilgili müesseseler ile anlaşmalar yapabilir, şirketin ihtiyaç duyacağı borçlanmalarda bulunabilir, şirket alacaklarının teminat altına almak için gayrimenkul ipoteği ve menkul rehni alabilir, fek edebilir, şirket mevzuundan doğan borçlar için gayrimenkul ipoteği ve menkul rehni verebilir ve yine leh ve aleyhte her türlü ayni hak, irtifak, kira, şufa, sükna ve
gayrimenkul mükellefiyeti ile sair hakları iktisap tesis, terkin ve fek edebilir.
m.Şirket amaç ve konusu ile ilgili olarak her türlü fuar, sergi ve panayırlara iştirak edebilir, fuar sergi ve panayırları düzenleyebilir, ilgili yerlerde ticari faaliyette bulunabilir.
n.Amaç ve konusundaki faaliyetleri yapmak üzere Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (Teknopark) ve serbest bölge mevzuatlarına göre gerekli izinleri almak kaydıyla yurt içinde ve yurt dışında Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde (Teknopark) ve Serbest Bölgelerde faaliyet gösterebilir. Teknopark ve serbest bölgede işyeri ve ofis açabilir. Yurt içinde ve yurtdışında Teknopark ve serbest bölgelerde faaliyet göstermek için gerekli izinleri almak kaydıyla şube kurabilir.
o.Konusu ile ilgili faaliyetleri gerçekleştirebilmek için yurt içinde ve yurt dışında şubeler açabilir, konusuna giren her türlü araç gereç ve malzemeyi, başkalarına ait işyeri ve tesisleri alabilir, satabilir, işletebilir, kiralayabilir ve kiraya verebilir.
Yukarıda gösterilen konu, amaç ve bu amaçları gerçekleştirmeye yönelik olarak şirketin yapabileceği tasarruf ve işlemler sınırlı olarak sayılmış olmayıp önceki maddelerde ifade edilenlerden başka şirket hukuken yasaklanmamış dilediği işleri ve bu işlerin gerçekleşmesine yönelik her türlü işlem, eylem ve tasarrufları yapabilir.