• 0 Takipçi

  • 1.689 Görüntülenme

  • 1 Şikayet

  • 143 İşletme görüntülenme

GES Kurulumunu Taahhüt Ettiği Tarih Geçmesine Rağmen Bitiremedi ve Haksız Ödeme Talep Etti

  • Musa K.
  • 15 ay önce
  • Şikayet No: 1019

14.2.2022 tarihinde İzmir Foça'da bulunan evimin çatısına, geri alım anlaşmalı 10 kW Hibrit Inverter ve Akülü Sistem GES kurulması için RMR Enerji firması ile sözleşme imzaladım.
Firma, çatıya 10 kW sistem kurduğu ve yeni proje çizilerek, 10 kW onay alacağını ve 3 ayda anahtar teslim bitireceğini taahhüt ettiği halde, çevrede başka firmalar 3 ayda bitirebildiği halde, bugüne kadar bitiremedi.
Üstelik, 30.12.2022 tarihinde geçici kabul hazırlıkları aşamasında 5 kW sistem için müracaat edildiğini ve onay verildiğini tesadüfen öğrendim.

Şifahen muhatap ve çözüm bulamadığım için sistemin sözleşmedeki gibi ve 10 kW olması ve düzeltilmesi hakkında 10.1.2023 tarihinde noter ihtarı çektim.
Gelen 24.1.2023 tarihli karşı ihtar cevapta soruna cevap vermek yerine bugüne kadar benden talepte olmayan ödemelerimi yapmadığım iddia edilebildi.

Sözlemeyse göre ilk 2 ödememi sözleşmede yazan safhadan bile önce hatta, sözleşmede yazdığı halde kurumun onay yazısından bile önce ödediğimi, son ödemenin geçici kabul imza süreçleri tamamlandıktan sonra ödeneceğinin sözleşmede açıkça yazılı olduğunu kaldı ki, defaten yazılı ve sözlü müracaatıma rağmen firmanın standart kendi sözleşmesini bile hazırlayıp imzalatmadığını bilgilerinize sunarım.

İş başlangıcında düzenlediğim adi sözleşme olmasa mağduriyetimi ortaya koyup hakkımı aramamın daha da güç olacağını sizlerinde takdirlerinize sunarım.
İlgili kurumlara şikâyet ve müracaat hakkım ile hukuki yollara başvuru hakkımı elbette kullanacağımı, yaşadığım maddi ve manevi mağduriyeti tüketici hakları ve olası mağduriyet ve tecrübelerin bilinmesi açısından, sitede verilen bu imkanı da kullanarak sizlerle paylaşmak istedim.



ŞİKAYETLE İLGİLİ CEVAP VE YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Mesaj Gönder
İşletmeye mesajınızı iletin. KAPAT
İPTAL