• 0 Takipçi

  • 1.729 Görüntülenme

  • 1 Şikayet

  • 29 İşletme görüntülenme

İtibar Kaybına Uğradım ve Projem Rızam Olmadan Kullanılıyor

  • Hasan A.
  • 14 ay önce
  • Şikayet No: 1037

DBY Danışmanlık'ın sahibi olan kişi eşimin akrabası olduğundan projemle ilgilenip benimle üç yıl kadar önce irtibata geçti.
İngilizce dili öğretimi ve öğrenilmesine dayalı bu projemi gördü. "Bu konuda sana mutlaka yurt içinden veya yurt dışından yatırımcı bulacağım" dedi ve 17.000 Dolar karşılığı bir firma ile anlaştığını söyleyip benim yazılı vekaletimi aldı. (Sözleşmenin bir nüshasını yalvara yalvara bir sene sonra alabildim, o da tamamen uydurma çıktı.)
Web sitesinin altı ay sonra teslim edileceğini söyledi.
O altı ay geçti beni çeşitli vaatlerle oyaladı ve 25 Kasım 2022’de kesin siteyi açıyoruz dedi.
O tarih gelinceye kadar ben ülkemin en saygın dilbilimcilerinden bazılarına ve ulaşabildiğim tüm İngilizce öğretmenlerime haber verdim.
Ama site açılmadı ben telafi edilemez itibar kaybına uğradım.
Daha sonra aylarca yatırımcı ve yazılımcı firmaların önce ödemelerde anlaşamadığını, haftalar sonra ise yetkililere ulaşamadığını veya onların tatilde oldukları şeklinde sayısız mazeretle beni oyaladı.
Aradan iki yıla yakın zaman geçti ve bana 23 Ocak 2023 günü "Biz yatırımcıdan hiçbir hak talep edemiyoruz, Onlardan para almak için dileniyorum" dedi.
Kendisi ile yaptığım tüm telefon konuşmaları ve dolayısı ile tüm bahaneleri, mazeretleri ve vaatleri kayıt altındadır.
Bu projeyi asla para kazanmak için yapmadım. Para da istemedim. Çıkartıp sus payı olarak reklam payı adı altında bir şekilde birkaç ay önce 12.000 TL para verdiler.
Halbuki ben projenin en başında benden istedikleri için ona 8000 TL'yi bile ödedim.
Projeye 250 bin Dolar yatırım yapıldığını ve projemin kapsamlı içeriğinin parça parça ve değiştirilerek on civarı Avrupa ülkesinde ve ABD'de aylardır yayında olduğunu söyledi.
Şerefli ve idealist bir öğretmenin evladı gibi gördüğü, en ince ayrıntısına kadar tasarladığı ve tamamen ücretsiz hizmet vermek için hazırladığı projem akraba bağı kullanılarak güven istismarı ve yalanlarla alınmış ve birileri tarafından rızam olmadan kullanılıyor.
Yasal hiçbir hakkım verilmiyor.
Canım sağ olsun.
Durum Yargı'ya iletilmiştir.
Yüce Türk Adaleti bu art niyeti inceleyip hak ettikleri cezayı verecektir, buna tüm kalbimle inanıyorum



ŞİKAYETLE İLGİLİ CEVAP VE YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Mesaj Gönder
İşletmeye mesajınızı iletin. KAPAT
İPTAL