• Geri dön

  • 417 Görüntülenme

  • 53 Haber

  • 814 İşletme görüntülenme


ECZACIBAŞI DYNAVIT’Lİ OYUNCULARIN PERFORMANSLARI AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA PARLADI

Estonya, İtalya, Almanya ve Belçika ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Avrupa’nın üst düzey milli takımlarının katıldığı 2023 CEV Avrupa Şampiyonası’nda Eczacıbaşı Dynavit oyuncuları performanslarıyla göz doldurdu.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023 FIVB Milletler Ligi’nde ve 2023 CEV Avrupa Şampiyonası’nda iki kategoride de altın madalyayı ülkemize getirerek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımımız oyuncularından Hande Baladın, Elif Şahin ve Simge Aköz Avrupa Şampiyonası’na damga vurdu. Turuncu beyazlılarda Türk oyuncuların yanı sıra Şampiyonada final oynama başarısı gösteren ve gümüş madalya kazanan Sırbistan Milli Takımı oyuncuları Tijana Boskovic ve Jovana Stevanović ise performanslarıyla tam not aldı.

Eczacıbaşı Spor Kulübü altyapısından yetişen ve A Milli Kadın Voleybol Takımı’mızın formasını yıllardır başarıyla temsil eden Hande Baladın, aldığı 3 servis, 44 atak ve 6 blok olmak üzere toplam 53 sayıyla turnuvanın öne çıkan isimlerinden oldu. Türk voleybolunda geleceğin pasörleri arasında gösterilen Elif Şahin, kritik servis sayılarıyla maçın kaderini değiştirirken, akıl dolu pas dağılımıyla turnuvada 17 sayı elde etti. Eczacıbaşlı Dynavit takım kaptanlarımızdan Simge Aköz, enerjisi, servis karşılaması ve defansıyla şampiyonlukta pay sahibi oldu ve turnuvada boyunca %47 ile servis karşıladı.

Dünya voleybolunun en iyilerinden olan ve Eczacıbaşı Dynavit’in diğer kaptanı Tijana Boskovic ise şampiyonanın en skorer oyuncusu oldu. 199 atak, 18 blok ile 229 sayı elde eden Boskovic, Sırbistan Milli Takımı’nın vazgeçilmezlerinden olmayı başardı. Sezon başında kadrosuna kattığı transferi Jovana Stevanović ise 41 atak, 7 blok ile 48 sayıyla gümüş madalyanın mimarlarından oldu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL