• Geri dön

  • 766 Görüntülenme

  • 53 Haber

  • 814 İşletme görüntülenme


Uni Baby Danışman Doktoru Neonatolog Murat Palabıyık, yaşam boyu sağlığımızın temellerinin atıldığı hayatın ilk 1000 gününde sağlıklı bir cilt ve doğru bir cilt bakımının vazgeçilmez olduğunu belirtirken, bebeklerin narin cildine uygun, dermatolojik olarak test edilmiş ürünlerin kullanılmasını tavsiye ediyor.

Vücudumuzun en geniş yüzey kaplayan organı olan cildimiz, ömür boyu sağlık için çok önemli rol oynuyor. Bu konu bebekler için daha büyük önem arz etmekte; çünkü cilt yüzeyinin vücut ağırlığına oranı yenidoğanlarda %13’e ulaşıyor. Bebeğin cildiyle tüm gün, yani yaklaşık 1440 dakika temas halinde olan çamaşırlarının temizliği, en az onların cilt bakımı kadar önem kazanıyor. Doktorlar bebeğin tüm gün cildiyle temas eden giysileri, battaniyeleri, havluları gibi bebeğin yıkanabilir tüm malzemelerinin yetişkinlerin eşyalarından ayrı ve onlara özel, sıvı bebek deterjanları ile yıkanmaları gerektiğini söylüyor. Uni Baby Bebek Deterjanı, dermatolojik olarak test edilmiş hipoalerjenik içeriği ile bebek kıyafet ve tüm çamaşırlarının temizliğinde hassas bebek cildine uygun olacak şekilde özenle geliştirilmiştir.

Bebeklerde doğru cilt bakımı ömür boyu sağlık için önemli

Bebeklerin cildine her gün temas eden çamaşır ve giysilerin temizliği ve bakımının, onun sağlığı açısından önemli olduğuna değinen Uni Baby Danışman Doktoru Neonatolog Dr. Murat Palabıyık şu bilgileri veriyor:
“Vücudumuzun en büyük organı olan deri aynı zamanda birçok değişik işleviyle de ömür boyu sağlığımızı yakından etkiler. Sadece bir bariyer olarak değil, duyu fonksiyonları, vücudumuzun sıvı dengesi, ısı dengesi, vücuttan toksinlerin atılımı, D vitamini yapımı, hormonlarımızın dengesi ve bağışıklık sistemimizin ömür boyu sağlığı için cildimiz büyük rol oynuyor. Yenidoğan ve bebeklerde cilt yüzeyinin vücut ağırlığına oranı yüksek olduğu için yaşam boyu sağlığımızın temellerinin atıldığı hayatın ilk 1000 gününde sağlıklı bir cilt ve doğru bir cilt bakımı vazgeçilmezdir.’’

Dr. Murat Palabıyık, bebek derisinin vücut ağırlığına oranının yetişkinlerden yaklaşık 5 kat fazla olduğuna dikkat çekerken şunları ekliyor:
“Bebek cildinin erişkinlerden en önemli farkı, epidermis denilen en üst tabakanın çok ince olması ve geçirgenliğinin çok daha yüksek olmasıdır. Bu nedenle bebek cildine temas eden tüm cilt bakım ürünlerinin, bebek kıyafetlerinin ve bu kıyafetlerin temizliğinde kullanılan çamaşır deterjanlarının bebeklere özel formüllerle hazırlanmış olması, ciltte alerjiye sebep olabilecek içeriklerin bulunmaması gerekiyor.’’

Bebeğinizin deterjanı özenle seçilmeli

Hassas bebek cildine uygun hipoalerjenik içerikli dermatolojik olarak test edilmiş Uni Baby Bebek Deterjanı, etil alkol, paraben, ağartıcı, boya, aktif klor, SLS ve SLES içermeyen formülü ile bebeklerin çamaşırlarının temizliğinde güvenli kullanım sağlıyor. İlk günden itibaren kullanabilen Uni Baby Bebek Deterjanı, en çok karşılaşılan mama, süt, çikolata ve çeşitli meyve lekelerinin temizlenmesinde beyaz veya renkli fark etmeksizin güvenilir bir yardımcı olması yanında sıvı formuyla çamaşırlarda kalıntı bırakmıyor. Uni Baby Bebek Deterjanı, mis kokulu Classic ve parfümsüz Sensitive çeşitleriyle iki farklı alternatif sunuyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL