RESTORAN VE YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ Meslek grubunda, BEYLİKDÜZÜ / İSTANBUL Bölgesinde Diğer lokanta ve restoranların (içkili ve içkisiz) faaliyetleri (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil, imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç) konularında hizmet vermektedir. 1) Her türlü gıda maddelerini almak, satmak, gıda maddelerini paketlemek için tesisler kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek. 2) Her türlü tabldot yemek üretimi ve satışını, üretilen yemeklerin servis hizmetlerini, pazarlamasını ve dağıtımını yapmak.Gerçek ve tüzel işletmelerin yemekli toplantılarının organizasyonunu yapmak.Yemek üretim tesisleri kurmak, kurulu olanları devir almak. 3) İnsanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörünü konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek. 4) Her türlü restoran, kafe, lokanta gibi gıda satışının yapılacağı tesisleri kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek ve bu gibi yerlerin rezervasyon ve organizasyon işlerini yapmak. 5) Restoran, kafe ve lokanta gibi işletmeleri anahtar teslim yada bir bölümü yapılacak sözleşmeler çerçevesinde kurulumunu gerçekleştirmek yada yenilemek üzere projeler üstlenmek. 6) Turizme yönelik otel, motel, bar, pansiyon, kamping, tatil köyleri, apart, oteller, yeme içme tesisleri, eğlence yerleri kurmak, işletmek, işletmeye vermek, bu yerleri satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek. 7) Her türlü kafe restoran lokanta gibi gıda işletmelerinin danışmanlığını yaparak komisyon anlaşmaları yapmak. Yerli ve yabancı halka arzını sağlamak veya üçüncü şahıslara tanıtımını ve pazarlamasını sağlamak. Konusu ile ilgili danışmanlık ve destek vermek. İlgili sözleşmelerde belirtilerek gerek tanıtım bedeli gerekse komisyon tespiti şeklinde sözleşmeler ile gelir sağlamak. 8) Restoran, kafe ve lokanta gibi işletmeleri anahtar teslim yada bir bölümü yapılacak sözleşmeler çerçevesinde kurulumunu gerçekleştirmek yada yenilemek üzere projeler üstlenmek. 9) Gıda Konusu ile ilgili olarak kurumsal kimlik oluşturma ve yenileme, marka konumlandırma, marka yenileme, araştırma, marka ve rakip analizleri, entegre iletişim stratejisi ve planı oluşturmak.Yine konusuyla ilgili kurum kuruluş ve firmalara yönelik her türlü yatırım bütçesi, pazarlama ve reklam faaliyetlerini tasarlamak, geliştirmek, uygulamak.