BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Meslek grubunda, ESENLER / İSTANBUL Bölgesinde Bilgisayar programlama faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır.
1- Her türlü bilgisayar yazılımları ve endüstriyel yazılımlar için araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmak,
2- İnternet ve mobil uygulama yazılımları, güvenlik yazılımları tasarlamak, almak, satmak,
3- Her türlü platform için internet ve mobil uygulamalar geliştirmek, bu uygulamaları internet ve mobil ağ üzerinden satmak,
4- Her türlü donanım ve sistem yazılımları tasarlamak, almak, satmak,
5- Her türlü yazılım uygulamaları tasarlamak, almak, satmak,
6- Tasarlanan ve geliştirilen tüm yazılımları ticarileştirmek, yurtiçi ve yurtdışı satışlarını yapmak, toptan ve perakende satışlarını yapmak,
7- Veri hazırlama, onarma, düzenleme işlemleri veya hizmetlerini yapmak, satmak, yada bunları kiraya vermek, internet üzerinde yayınlamak.
8- Her türlü bilgisayar sistemleri, yazılım ve donanım destek ve danışmanlık hizmetlerini sağlamak.
9- Bilgisayar programlarının ve bilgisayar kontrolü sistemlerin üretimi, toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatı, montajı, bakımı için gerekli ham mamul yarı mamul sistemlerinin ünitelerin parçaların ve yedeklerinin ve bunlara uygun her türlü bilgisayarlar ile kontrol edilebilecek ve gelecekte uygulanabilecek teknolojide imal edilmiş mamul ve yarı mamul parça sistem ve üniteler olarak üretimi, toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
10- İnternet üzerinden her türlü bilgi, ses ve görüntü hizmeti vermek, internet sitesi hazırlamak, hazırlatmak ve internet servis sağlayıcılığı yapmak.
11- Her marka bilgisayar ve alt mikro işlemcileri ile bilgi kaydedici, saklayıcı, yazıcı, çizici, iletici, gösterici, tahvil edici, yorumlayıcı cihaz aksesuar donanım ünite parça ve yedek parçaları üretimi, toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak, montajı, servisi.
12- Elektronik sanayiinin gerektirdiği bilcümle yatırım, tasarruf, ve faaliyetlerde bulunmak her türlü elektronik malzemelerin, elektronik ürünlerin, elektronik devre kapayıcılarının, elektronik devre açıcılarının, dirençlerin, elektronik paketlerin, elektronik kumanda cihazlarının, elektronik cihazların, elektronik cihaz yedek parça ve aksamlarının imal, alım satımı, ithal ve ihracı, toptan veya perakende pazarlanması, elektronik cihaz ve aletlerinin bakım, onarım, tamir ve servis hizmetlerinin sunulması,
13- Endüstriyel elektronik, elektro mekanik ve otomasyon kontrol cihazlarının üretimi, alımı, satımı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak,
14- Mikro bilgisayar cihazlarının ve yan ürünlerinin alımı, satımı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak,
15- Bilgisayar teknolojisine bağlı basılı eserlerin, programların, eğitim ve öğretim araçlarının alımı, satımı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak,
16- Her nevi elektronik yedek parça üretimi alımı, satımı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak,
17- Ticari amaçlı bilgi işlem merkezleri kurmak, bu merkezlerin yurtiçi ve yurtdışı data şebekeleri ile irtibatını sağlamak.
18- Kamu, özel ve tüzel kişilere bilgisayar yazılım ve donanım seçiminde fizibilite raporları hazırlamak, mühendislik, müşavirlik, destek ve servis hizmeti almak, vermek.
19- Her türlü optik malzemeleri, gözlük çerçeveleri, gözlük camları, kontak lenslerin alımı, satımı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak.
20- Her türlü tıbbi ve estetik gözlük çerçevesi, gözlük camı, numaralı numarasız bilumum gözlüklerin ve aksesuarlarının, göz lenslerinin ithali, ihracı, alımı, satımı, imalatı ve pazarlaması.
21- Her türlü otomatik ve mekanik, optik cam kesme ve gözlük tamir makineleri alım satımı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak. Her türlü gözlük ve gözlük camı takma ve tamir işlerini yapmak.
22- Her türlü ham, işlenmemiş, yarı işlenmiş, optik tabii ve suni camların kesimi, ithali, ihracı, alımı, satımı, pazarlaması ve renklendirilmesi.
23- Her türlü gözlükçülükte ve göz doktorlarının kullandığı optik okuma, teşhis, tanımlama, parlatma, yıkama, kesme makine ve cihazlarının alımı, satımı, ithali, ihracı ve pazarlaması.
24- Göz sağlığı hizmetleri ile ilgili olarak muayenehaneler, klinikler, hastaneler, açmak, işletmek, donatmak, kiralamak veya kiraya vermek, yurt içi ve yurt dışı hasta refakati işlerini yapmak, yaptırmak.
25- Kontakt lens, kozmetik lens takma ve uygulama hizmetlerinde bulunmak, bunların ithalatı, ihracatı ve pazarlamasını yapmak.
26- Konusu ile ilgili yurt dışındaki firmalarla teşhis ve tedavi amaçlı anlaşmalar yapmak, mümessillik, acentelik vermek, almak, konusu ile ilgili ihalelere katılmak.
27- Konusu ile ilgili sağlık ve teknik konularda danışmanlık yapmak.
28- Her türlü elektronik, elektrikli ve mekanik masa duvar ve kol saatleri imali alım satımı ithalatı ve ihracatını yapmak.
29- Saatçilikle ilgili malzeme ve yedek parçaların alet edevatların imali, alım, satımı ithalatı ve ihracatını yapmak.
30- İnşaat taahhüt ve müteahhitlik işleri yapmak, resmi ve özel inşaatlar yapmak.
31- Resmi ve özel kamu kurum ve kuruluşların inşaat işleri, tüneller, limanlar, fabrikalar, yollar, köprüler, bentler, barajlar, lojmanlar, idare binaları gibi yapılar, resmi kurum ve hizmet binaları, beton, asfalt, karayolu, liman binaları, iş hanları, ticari yapılar, atölyeler, imalathaneler ile her türlü toplu konut, kooperatif meskenleri, kara ve demir yolları, hava meydanları, istasyonlar, otogarlar, otoparklar, garajlar, çarşı mağaza, pazar işyeri, otel, motel, villa, pansiyon, hastane, cami, dispanser, sağlık merkezleri, ilk yardım tesisleri ve benzeri devlet yapıları gibi bayındırlık tesisleri, tatil köyleri, okul inşaatı, eğitim merkezleri, öğrenci yurtları, gölet ve iskele, turistik konaklama, uçuş pistleri, sportif ve tamamlayıcı tesisler ve petrol, doğalgaz boru hatları, kanal içme suyu, su kanalları, drenaj tesisleri, sulama ve kanalizasyon işlerinin inşasını yapmak, taahhütlerde bulunmak.
32- Kat karşılığı mesken ve işyerleri inşaatları yapmak, sözleşmeler yapmak, bu mesken ve işyerlerinin tadilat ve montaj işleri, peyzaj ve çevre düzenlemelerini yapmak.
33- İnşaat işlerinde kullanılan her türlü demir, çelik, bakır, çivi, alüminyum ve mamulleri, tuğla, ateş tuğlası, kiremit, kireç, doğrama, alçı, çimento, fırınlanmış kum, mermer, mozaik, fayans, seramik, vitrifiye, marley, parke, armatür, pvc boru ve birleştirme parçaları, temiz su ve birleştirme parçaları, izolasyon malzemeleri, duvar kağıdı, boya, banyo ve mutfak aksesuarları, hazır kapı, merdiven ve bütün elektrik malzemelerinin alım, satımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
34- Her türlü motorlu taşıt ticareti, ithalat ve ihracatını yapmak.
35- Şirket amaç ve faaliyet konusunu gerçekleştirebilmek, ihtiyacını karşılamak veya kaynaklarını değerlendirmek için her türlü gayrimenkul ve menkul mal ve hakları satın alabilir, satabilir, gayrimenkulleri üzerinde 3.şahıslar lehine her türlü ayni hak tesis edebilir, gayri menkul satış vaadi sözleşmeleri akdedebilir, kısmen veya tamamen kiralayabilir, kiraya verebilir, bunların tapuya tescillerini ve şerhlerini yaptırabilir. Şirket adına kayıtlı gayrimenkuller ile ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir, şirket amaç ve faaliyetlerini gerçekleştirmeye yönelik kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere bila bedelle terk ve hibe edebilir, yeşil alana, yola terk işlemleri yapabilir, ayrıca ferağlarını verebilir. Borç ve alacaklarından dolayı maliki bulunduğu veya başkalarına ait gayrimenkuller üzerinde leh ve aleyhte her türlü ipotek, sair gayri menkullerini ve diğer ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, fek edebilir, ipka, iştira alt ve üst hakkı tesis edebilir, fek edebilir, almış olduğu üst hakları üzerinde her türlü ayni ve şahsi haklar tesis edebilir, üst hakkı süresi çerçevesinde üst hakkını kısmen veya tamamen satabilir, yerli ve yabancı gerçek kişi ve kuruluşlara kiraya verebilir, şirketin borçlarının temini veya şirket amacına gerçekleştirmek için şirketin menkul veya gayri menkul malları üzerinde ipotek, rehin, gayrimenkul mükellefiyeti, işetme rehni, intifa, irtifak, sükna hakkı ve her türlü ayni ve şahsi hak tesis edebilir, üçüncü kişilerden olan alacakları veya şirket amacını gerçekleştirmek için üçüncü kişilerin menkulleri ve gayrimenkulleri üzerinde tesis edilen sözü geçen hakları kabul edebilir. Aval ve kefaletleri kabul edebilir, her türlü hak ve alacakları için ayni ve şahsi teminatlar alabilir, yükümlülük ve borçları için ayni ve şahsi teminatlar verebilir, üçüncü şahısların borçlarına karşılık gayrimenkullerini ipotek verebilir, menkullerini rehnedebilir, üçüncü şahıslar lehine garanti ve kefalet verebilir, garanti ve kefalet anlaşmaları imzalayabilir. Şirketin borçlarının ve alacaklarının temini için Medeni Kanun hükümleri gereğince ayni ve gayri maddi haklarla ilgili her çeşit iltizami ve tasarrufi işlemler yapabilir, gayrimenkuller üzerinde mükellefiyetli ve mükellefiyetsiz her türlü tasarrufta bulunabilir, bu hususlarda gerekli her türlü devir ve ferağı yapılabilir, yapılan devir ve ferağı kabul edebilir, tapuya şerh verebilir, verilen şerhi kabul edebilir ve sair tapu muamelelerini ifa ve intaç edebilir.
36- Şirket işleri için gerekli her tür kara, deniz, hava, taşıt araçları satın alabilir, kiralayabilir, satabilir, devredebilir, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi tasarruflarda bulunabilir, finansal kiralama sözleşmeleri akdedebilir.
37- Şirket amaçlarının tahakkuku için gerekli olan bilumum araç, gereç ve tesisleri satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, ithal edebilir, finansal kiralama sözleşmeleri akdedebilir.
38- İnternet üzerinden reklam hizmetleri, elektronik ticaret (e ticaret) yapmak. Telif ve patent hakları elde etmek. Şirket reklam amacı ile internet tasarımı ve sayfalarının, reklam mail kutularının hazırlanması, internet sitelerine faaliyet konusu ile ilgili içerik sağlanması, firma isim ve tescili ve internet üzerinde alan bulundurmak, yayın yapmak, internet sunucularının kurulması, kiralanması, internet üzerinde erişimin sağlanması.
39- Şirket konusuyla ilgili olarak ihracat, ithalat, imalat, dahili ticaret, komisyon taahhütlük, mutemetlik ve mümessillik işleri,
40- Konuları ile ilgili her türlü gümrüklü veya gümrük dışı toptan ve perakende satış veya stok yapan depolar tesis inşa etmek, başkalarına inşa ettirmek, kiralamak, almak, işletmek veya işlettirmek, üçüncü kişilere kiraya vermek.
41- Konusu ile ilgili yurtiçi ve yurt dışında resmi ve özel ihalelere katılabilir.
42- İşletme ve distribütörlük sözleşmeleri yapabilir.
43- Şirketin amaçlarının gerçekleştirilebilmesi için Pazar araştırması yapabilir, uluslararası organizasyonlara hizmet verebilir ve sözkonusu organizasyonlarla işbirliği yapabilir ve sözleşmeler imzalayabilir, ülke içinde ve dışında sergilere katılabilir ve her türlü ihale, açık arttırma ve eksiltmeye katılabilir.
44- Doğrudan Yabancı Sermaye Kanunu ve diğer ilgili kanunlarda öngörülen izinlerin alınması şartıyla yabancı uzman ve personel çalıştırabilir.
45- Şirket faaliyetleri ve operasyonları için her türlü reklam ve promosyon etkinlikleri düzenleyebilir.
46- Konusu ile ilgili izin, ruhsatname, ihtira beratı, lisans, imtiyaz, alameti farika, know-how ve emsali diğer sınai hakları istihsal veya iktisap edebilir, kullanabilir veya üçüncü şahıslara kısmen, veya tamamen kiralayabilir, devredebilir, başkalarına ait olanları devir alabilir.
47- Konusuna giren işler için gerçek ve tüzel kişilerle yurt içinde ve yurtdışında yeni şirketler kurulabilir. Kurulmuş şirketlere girebilir veya hisse senetlerine sahip olabilir. Aracılık yapmamak kaydıyla gerektiğinde satabilir veya devredebilir. Yabancı sermaye kanunu esaslarına göre içte ve dışta iştirakler ve ortaklıklar tesis edebilir, şube açabilir. İç ve dış kredi alabilir.
48- Gerçek ve tüzel üçüncü kişilerin doğmuş ve doğacak borçlarına kefil olabilir. Taşınmazları üzerinde gerçek ve tüzel üçüncü kişilerin doğmuş ve doğacak borçlarının teminatını teşkil etmek kaydıyla her türlü ve şekilde üçüncü kişiler lehine rehin ve ipotek verebilir.
49- Şirket AB hibe fonlarından yararlanmak amacıyla, TKDK, Kosgep, Kalkınma Ajansı, Tübitak, Dünya Bankası, BM, vb yurtiçi ve yurt dışı hibe kuruluşlarına proje başvurusunda bulunmak ve aldığı hibeleri konuları doğrultusunda yatırıma dönüştürmek.
50- Yukarıdaki maddelerde gösterilen işlerden başka işlere girişilmek istendiği taktirde, ortaklar kurulunun kararı ile başka işlerde yapabilir. Ana sözleşme değişikliğinde olan işbu kararın uygulanması için Ticaret Sicili Müdürlüğünden gereken izin alınacaktır. Tescil ve ilan ettirilecektir.