ET MAMULLERI A Hayvanlardan elde edilen et mamullerinin (Salam, sucuk, pastırma, sosis) üretimi,islenmesi,alımı, satımı, ithali ve ihracatını yapar. B Et ve et mamullerinin üretimi ile ilgili entegre tesisler kurar.C Her türlü ham ve orijinal hayvan bagırsagı ve suni bagırsak ürünlerininyurt içi ve yurt dısından alınması, satılması, pazarlama, paketleme, depolama, dagıtım, ithalat ve ihracatını yapmak. Konusu ile ilgili bayilikler almak, vermek, subeler açmak.D Her türlü dana, sıgır, koyun, kuzu, keçi eti alımı, satımı, ithali ve ihracı, toptan ve perakende satısını yapmak. Her türlü kümes hayvanları; piliç, tavuk, ördek, kaz, bıldırcın, devekusu eti alımı, satımı, ithali, ihracı. CANLI HAYVAN A Her çesit canlı hayvan alımı, satımı, pazarlamasını, ithalat ve ihracatını yapmak. B Her türlü eti yenebilir, canlı hayvanların usul ve esaslar dahilinde kesimiyapmak.C Besicilik ve hayvan yetistiriciligi yapmak.D Her türlü besihane, kuluçhane, kesimhane, derihane, tabakhane, hayvani yag eritme tesisi, buzhane ve sogukhava tesisleri, mezbaha, kiralayabilir ve isletebilir. YAG, PEYNIR VE YOGURT a.Her türlü süt ve süt ürünlerinin alımını, satımını, toptan ve perakende pazarlamasını, ithalatını, ihracatını ve imalatını yapmak ve yaptırmak. b.Her türlü nebati ve bitkisel yagların alımını, satımını, imalatını yapmak. c.Her çesit peynir, yogurt, kaymak imalatı........ve anasözleşmesinde yazılı işler