TOPTAN VE DIŞ TİCARET Meslek grubunda, ŞİŞLİ / İSTANBUL Bölgesinde Başka ülkeyle yapılan uzmanlaşmamış toptan ticaret konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
Şirket meri mevzuat hükümlerinin müsaade ettiği çerçevede;
1- İÇ ve DIŞ TİCARET;
Şirket maksat ve konusu dahilinde veya dâhinde olmayan her türlü ürün ve hizmetin ithalat ve ihracatını, İç ve Dış Ticaretini yapar.
2- GIDA KAFE RESTORAN;
İnsan kullanımı başta olmak üzere, hayvan ve diğer canlıların beslenmesinde kullanılan her türlü gıda maddelerini alır, satar, ithalat ve ihracatını yapar. Kafe, kafeterya, kahve dükkânı, restoran, lokanta, kulüp, bar, disko gibi yerlerde yiyecek ve alkollü veya alkolsüz tüketime uygun içecek servis edilen ürünlerin satıldığı işyerleri açar. Burada servis edilen her türlü ürünü alır, satar ve ticaretini yapar.
3- EV ALETLERİ VE ZÜCCACİYE;
Her türlü elektrikli ve elektronik ses sistemleri, akıllı teknoloji ile imal edilmiş ev sistemleri ve bunların haberleşme ve bağlantı sistemleri, radyo ses frekansı ve benzeri ile çalışan iletişim cihazları, elektrikli veya elektronik ev aletleri;
buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, Fırın, yemek pişirme makineleri, airfry, set üstü ocak, fırınlı ocak, mikrodalga fırın her türlü ankastre ürünler, triko ve nakış makineleri, teyp, radyo, televizyon, müzik seti, mutfak robotları, saç kurutma makinesi alım satımı ve bunlarla ilgili yedek parça aksamları ile sağlığa uygun her türlü maddeden mamül, tencere, tava, kaşık, çatal, bıçak, tabak gibi her türlü züccaciye ürünler, klima, fan, elektrikli ve gazlı ısıtıcılar alır, satar, ithalat ve ihracatını yapar.
4- TAŞIT ARAÇ;
İnsan, hayvan veya yük taşımacılığında kullanılmak üzere otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, arazi taşıtı olmak üzere her türlü kara taşıtını alır, satar ithalat ve ihracatını, kiralar, kiraya verir ve kiralama üzerine ticaretini yapar. Meri kanunların müsaade ettiği bir sözleşmeye dâhil olmadan veya sözleşmeye dâhil kısa veya uzun zaman dilimli, günlük, aylık veya dönemsel olarak kurumsal ya da bireysel her türlü kullanıcıya taşıt araç kiraya verir
5- MAKİNE YEDEK PARÇA;
Makine, otomotiv, demir çelik, enerji ve üretim amaçlı sanayiler olmak üzere her türlü ağır ve hafif sanayide kullanılan plastik, kauçuk, polietilen, selüloz, metal veya her türlü maden ve hammaddeden üretilmiş yedek parça, sarf malzemesi, bakım onarım kitleri, alet edevat veya avadanlıklarını alır, satar ithalat ve ihracatını yapar.
6- BİLGİSAYAR ve CEP TELEFONU;
Teknolojik gelişmelerin getirdiği her türlü bilgisayar, tablet, telefon gibi elektronik alet ve cihazları ile bunların aksesuarlarını, yedek parçaları alır, satar, ithalat ve ihracatını yapar.
7- DİĞER ELEKTRONİK CİHAZLAR;
Her türlü amaçla kullanılmak üzere mekanik, elektronik, elektrikli kontrol cihazları ile bunların yedek parça ve aksamlarını alır, satar, ithalat ve ihracatını yapar.
8- İŞ MAKİNESİ;
Tekerlekli, paletli, sabit veya bir araç üzerinde monteli olmak üzere her türlü iş makinesini alır, satar, ithalat ve ihracatını yapar.
9- OTO YEDEK PARÇA;
Motorlu, motorsuz, kara, deniz, hava taşıtlarına yönelik olarak otomotiv sanayi ve yan sanayisine yönelik olsun veya olmasın her türlü yedek parça ve aksesuar temini, alım, satım, ithalat ve ihracatını yapar.
10- MOBİLYA ve ORMAN ÜRÜNLERİ;
Her türlü orman ürünlerinin;
ham, mamul, yarı mamul olarak yurtiçinden ve yurtdışından temin edilmesi, bunların işlenmesi, yarı mamul veya mamul haline getirilmesi veya bunlardan imal edilen masa, sandalye, mutfak ve banyo dolapları, ofis mobilyası, oturma grupları ile her türlü yedek parça ve aksesuarlarını alır, satar, ithalat ve ihracatını yapar.
11- KİMYASAL BOYA ÜRÜNLERİ;
Her türlü sanayide veya perakende olarak kullanılan boya, tiner ve benzeşi kimyasalların ve yardımcı kimyevi maddeler ve bunların üretiminde kullanılan mamul, yarı mamul, ham maddelerin imalatı ve ticareti alım, satım, ithalat ve ihracatını yapmak.
12- DİĞER MAKİNE VE CİHAZLAR;
Her türlü metal, metal alaşımları veya çeşitli plastik, kauçuk ya da benzeri ürünlerin birleşiminden bir ya da bir kaçının parçalarının birleştirmek sureti ile üretilmiş her türlü kullanıma uygun, mekanik, elektrikli ya da elektronik makine ve cihazları alır, satar, ithalat ve ihracatını yapar.
13- AMBALAJ MALZEMESİ;
Plastik, kâğıt, karton vs. maddelerden baskılı ve baskısız ambalaj malzemelerden üretilmiş her türlü kâğıttan mamul mukavva, oluklu mukavva, ambalaj kutusu, malzemesi, mukavva kutu imalatı ve bunların hurdalarının alımı, satımı, ithalat ve ihracatını yapmak
14- TEKSTİL;
Her türlü iç ve dış giyim eşyası, spor veya klasik olmak üzere her nevi ayakkabı, ev tekstili ve benzeri çeşitli sektörlerde kaplama, dekorasyon, kılıf, örtü gibi kullanılan kumaş veya türevlerinden yapılan her türlü tekstil eşyasını alır, satar, ithalat ve ihracatını yapar.
15- ANNE- BEBEK ÜRÜNLERİ, Bebek bakım ürünleri ile anne, çocuk sağlığı ve ihtiyaçları üzerinde her türlü sağlık ve temizlik ürünlerini pazarlar. Bunun yanı sıra yetişkin, kadın ve erkek kullanımına uygun her türlü kozmetik, temizlik ve sağlık ürünlerini alır, satar, ithalat ve ihracatını yapar.
16- NAKLİYE LOJİSTİK Gerek kendi ihtiyaçları gerekse dışarıya yönelik her türlü nakliye, taşımacılık ve lojistik ve depolama hizmetini ulusal ve uluslararası alanda yapar, yaptırır, bu alandaki ihtiyaçları doğrultusundan her türlü araç, taşıt, makine ve ekipman alır.
17- E-TİCARET;
Şirket her türlü ürün, marka, materyal, yedek parça, birmiş ya da yarı mamul ürünleri son kullanıcı ya da imalatçı olsun herkesim ve kurum veya kuruluşa e-ticaret yöntemi ile satış yapar, web siteleri kurar ya da kurdurur, yazılım veya donanım geliştirir veya dışardan hizmetini alarak e-ticaret yapar.
18- OYUNCAK;
Şirket, çocuk gelişimine yönelik, insan sağlığına uygun her türlü akülü, elektronik, dijital, analog, plastik, kauçuk, karton veya ahşaptan yapılmış her türlü oyuncak, eğlence ekipmanı alır, satar, ithalat ve ihracatını yapar.
Şirket bu gayelerini gerçekleştirmek için aşağıdaki mevzularla ilgili faaliyette bulunabilir;
1- Yurt içinde ve yurt dışında konusu ile ilgili kuruluş veya gerçek kişilerle ortaklıklar kurar, mevcut şirketlerle ortak olur veya ortaklık paylarını devralabilir. Yurtiçi veya yurt dışında temsilcilik veya bürolar açar. Amaç ve konusu dahlinde her türlü ithalat ve ihracatı yapar.
2- Şirket yukarıda sayılan işlerin yapılması sırasında ihtiyacı için gayrimenkuller satın alabilir, bunları başkalarına ivazlı veya ivazsız devir ve ferağ edebilir, gayrimenkulleri üzerinde her çeşit iltizam ve tasarrufi muamelelerde bulunabilir gerektiğinde bunları satabilir veya feragat edebilir, kısmen veya tamamen kiraya verebilir, kiracı olabilir, gayrimenkulleri ipotek ve rehin ettirebilir, bunlar üzerinde sair sınırlı aynı haklar kurabilir, ifraz, tevhit, hibe gibi başlıca tasarruflarda bulunabilir. Başkalarından ipotek ve rehin alabilir bunları tescil fek ettirebilir, mevzuat müsaadesi çerçevesinde kendi alanında faaliyet gösteren yurt içindeki ve yurt dışındaki mesleki teşekküllere üye olabilir, şirketin işleri gerektiğinde iç ve dış kredi kullanabilir.
3- Şirketin ihtiyacı olan büro malzemeleri ve makineleri (bilgi işlem makineleri dâhil) kiralama ithal veya satın almak suretiyle temin edebilir, ihtiyaç halinde her türlü kara nakil vasıtaları satın alabilir veya kiralayabilir. Şirketin öz varlığını değerlendirmek amacı ile ve aracılık yapmamak kaydıyla her türlü menkul kıymet ve kıymetli evrakı alıp satabilir.
4- Şirket amaç ve konusunu gerçekleştirmek için teminatlı ve teminatsız ödünç alabilir, hak ve alacaklarını temin için ticari işletme rehini de dâhil olmak üzere ayni ve nakdi her türlü teminat alabilir, başkalarına ait gayrimenkuller üzerinde lehine ipotek ve sair sınırlı ayni haklar kurabilir, bunları devir ve fek edebilir.
5- Konusu ile ilgili olarak gayrimenkul mallar satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek, işletmek, inşaa etmek, iktisap edeceği malları tapuya tescil, terkin ve fekki devir ve ferağı için her türlü muameleyi yapmak.
6- Konusu ile ilgili ihtira haklarını ve beratlarını lisans ve imtiyazları telif haklarını, alâmetifarika ve ticaret unvanlarını iktisap etmek, kullanmak, devir etmek, satmak, kiralamak, kiraya vermek, bunlara müteallik lisanslar almak veya vermek.
7- O andaki mevcut kanuni mevzuatlar dâhilinde yabancı sermaye ortağı olabilir veya yabancı sermayeyi ortak edebilir.
8- İç ve dış piyasalardan özel ve resmi teşekkül ve müesseselerden uzun, orta ve kısa vadeli borç vermemek kaydı ile borçlanma anlaşmaları akdedilebilir aval, kefalet kredileri temin edebilir ve gerektiği takdirde şirketin menkul ve gayrimenkul mallarını rehin ve ipotek edebilir, yerli ve yabancı her nevi teknik bilgi bröve vesaire hakları satın alabilir, kiraya verebilir, kiralayabilir ve devir edebilir.
9- Şirket amacını gerçekleştirebilmek için kurulmuş ve kurulacak şirketlere iştirak eder, mevcut işletmeleri devir alabilir.
10- Maksat ve mevzuu ile ilgili mümessillik, taahhüt genel satıcılık, bayilik, pazarlama ve dağıtımını yapmak.