ARABICA GIDA LİMİTED ŞİRKETİ

KEMALPAŞA MAH. FEVZİYE CAD. HAMIDIYE HOTEL NO:1 İÇ KAPI NO:101 FATİH - FATİH / İSTANBUL / TÜRKİYE

En son güncellenme Tarihi: 4.06.2025 00:52:00
Değerlendirme :

Bilgilerinin hatalı veya eksik olduğunu düşünüyorsanız güncelleyebilmemiz için lütfen bize bildiriniz.

İşletme değerlendirmeleri ve yorumlar

Şikayet Yaz İlk yorum yapan siz olun

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : ARABICA GIDA LİMİTED ŞİRKETİ
  • Firma Türü : ORTAK SAYISI BİRDEN FAZLA LİMİTED ŞİRKET
  • Kuruluş Tarihi : 27 Mayıs 2025 Salı
  • Sermaye : 1.000.000,00 TL
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - HOCAPAŞA VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası : 0711040572
  • Ticaret Odası : İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası : 1083882
  • Oda Sicil Numarası : 1584896
  • NACE Kodu : 561019
  • Mersis No : 0071104057200001
  • E-Tebligat Adresi : 25898-82972-49562
  • İşletme Adresi : KEMALPAŞA MAH. FEVZİYE CAD. HAMIDIYE HOTEL NO:1 İÇ KAPI NO:101 FATİH PK: 34134 İSTANBUL TÜRKİYE
  • Posta Kodu : 34134
  • İlçe /İl : FATİH / İSTANBUL
  • Ülke : TÜRKİYE
RESTORAN VE YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ Meslek grubunda, FATİH / İSTANBUL Bölgesinde Yiyecek ağırlıklı hizmet veren kafe ve kafeteryaların faaliyetleri konularında hizmet vermektedir.

FİRMANIN İŞ KONUSU
Şirketin amaç ve konuları başlıca şunlardır;

a – Şirket her türlü gıda maddelerinin üretimi, toptan ve perakende alımı, satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak. İnsanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş veya yoğunlaştırılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek. Her türlü dana, sığır, koyun, kuzu, keçi eti toptan ve perakende alımı, satımı, ithalatı ve ihracatını yapmak. Her türlü kümes hayvanları etlerinin toptan ve perakende alım ve satımını yapmak. Un, şeker ve sütten mamul her türlü gıdaların yaş meyve ve sebzelerin, tahıl ürünlerinin hububat ve bakliyatları, kakaoların, un haline getirilmiş, yoğunlaştırılmış, konserve ve salamura halde bulunan her türlü gıda maddesinin, her türlü yağların toptan ve perakende ticareti, ithalatı ve ihracatını yapmak. Etleri yenebilen tüm canlı hayvanların yetiştiriciliğini, toptan ve perakende ticaretini, ithalat ve ihracatını yapmak. Bunlar için gerekli standartlarda çiftlikler, barınaklar, bütünleşmiş tesisler kurmak.
b – Her çeşit restoran ve lokanta, pastane, kafeterya, kafe bar, gazino, diskotek işletmeciliği yapmak. Bu işletmeleri kiralamak, kiraya vermek, konusu ile ilgili alet ve edevatları satın almak, satmak, kiralamak veya kiraya vermek. Her türlü alkollü ve alkolsüz içecekler, gazlı ve gazsız meşrubatlar, meyve özleri ve yoğunlaştırılmış, doğal kaynak ve maden sularının imalatını, toptan ve perakende ticaretini, ithalat ve ihracat yapmak.
c – Her türlü şekerli ve şekersiz mamullerin, sakız, bisküvi ile çikolata ve çikolatalı mamullerin, gofret çeşitlerinin imalatını, ithalat ve ihracatını, toptan ve perakende ticaretini yapmak. Her türlü dondurma, muhallebi, sütlaç, baklava, lokum, pekmez veya reçel çeşitleri ve bunlar gibi her türlü tatlıların imalatını, ithalat ve ihracatını, toptan ve perakende ticaretini yapmak.
ç – Şirket konusu ile ilgili her türlü araştırma merkezleri, laboratuvarlar veya analiz tesislerini kurmak. Yine konusu ile ilgili konserve, ambalaj sanayi ve soğuk hava depoları kurmak, kiralamak, kiraya vermek veya işletmeciliğini yapmak.
d – Şirket yürürlükteki mevzuatlar çerçevesinde, ilgili kurumlardan izin almak şartıyla, sigara, tütün ve sair tütün ürünlerinin ve nargile tütünlerinin veya nargilenin üretimini, ithalat ve ihracatını, toptan ve perakende ticaretini yapmak. Bunlar için gerekli her türlü üretim tesisleri, teşhir alanları kurmak, kafe veya restoranlarda nargile servisi yapmak, işletmek, kiraya vermek veya kiralama yapmak.
e – Yurt içinde ve yurt dışında turistik amaçlı geziler ve turlar düzenlemek. Yerli ve yabancı turistlerin yurt içinde ve yurt dışında konaklama, seyahat taşıma, rehberlik hizmetlerini yürütmek. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanunu uyarınca her türlü seyahat acenteleri kurmak, kurulmuş acentelere ortak olmak veya devralmak. TÜRSAB acenteliği yapmak. Uçak, otobüs, gemi gibi tüm ulaşım araçları için her türlü bileti satmak ve bu maksatla bilet satış yerleri açmak. Her türlü gemi ve yat işletmeciliği yapmak, gemi ve yat kiralamak. Ticari amaçlı her türlü motorlu araçların alım satımını ve kiralama hizmetleri verebilir. Ulusal ve uluslararası sanatsal organizasyonlar düzenleyebilir. Bu alanlarda etkinliklerde bulunabilir. Resim heykel, seramik, fotoğraf, film, grafik, müzik ve el sanatları ile sanatsal ve bilimsel kapsamlı faaliyet ve organizasyonlar düzenleyebilir. Turistik tesislerde şov programları, animasyon, organizasyonlar ve eğlence programları düzenlemek, programlar sunabilir.
f – Şirket, ilgili mercilerden izin almak kaydıyla kara yoluyla kamu ve özel kuruluşların personel, işçi, öğrenci, yolcu ve her türlü mal taşımacılığı, seyahat acenteleri turistik grupları, hava alanı otel transfer hizmetleri verebilir, şehir içi veya şehirlerarası günlük turlar düzenleyebilir, kara yolu yönetmeliği gereğince kara yolu ile insan taşımacılığı hizmetleri ve benzeri hizmet alanında, şehir içi, şehirlerarası otobüs, servis ve nakliye işletmeciliği yapabilir. Konusu ile ilgili araç, gereç, nakil vasıtaları alabilir, işletebilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, komisyonculuğunu yapabilir.
g – Şirket, yeraltında ve üstünde inşa edilecek her türlü inşaatların Müteahhitliğini ve/veya taşeronluğunu yapabilir. Her türlü inşaatların yapım işini taahhüt edebilir. Kamu ve özel kesim tarafından düzenlenecek her türlü ihalelere iştirak edebilir. Her türlü mühendislik ve projelendirme, haritalama hizmetleri verebilir, bu amaçla mühendislik işyerleri kurabilir. Kat karşılığı inşaat işleri yapabilir. Arsa bina dâhil her türlü taşınmazları alıp satabilir, taşınmaz danışmanlığı ve komisyonculuğu işlerini yapabilir.
ğ – Şirket gerekmesi halinde ilgili mercilerden izin almak şartıyla;
Yurt içinde ve yurt dışında bulunan özel kuruluşlara franchaise dâhil, ürün ve hizmetlerinin temsilciliğini, mümessilliğini yapabilir. Bu amaçla satış mağazaları açabilir, bayilikler verebilir.
h – Konusu ile ilgili olsun veya olmasın, Türkiye Cumhuriyeti Kanunları uyarınca alım ve satımı yasak olmayan her türlü mal ve hizmetlerin toptan ve perakende iç ve dış ticaretini yapabilir.
Şirket, amaç ve konusunu gerçekleştirebilmek için: her türlü taşınmazları alabilir satabilir kiralar, kiraya verir bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Şirket, kendisinin veya başkalarının taşınmazları üzerinde irtifak, intifa, sükna, taşınmaz mükellefiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti gibi her türlü hakları tesis edebilir. Her türlü taşınmazlarla ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhit, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. Şirket işlerinde kullanılmak üzere motorlu veya motorsuz her türlü vasıtalar edinebilir, kendi adına kayıt, tescil yaptırabilir, satabilir, dışarıdan kiralayabilir ve kiraya verebilir. Şirket faaliyetlerinin sürdürülebilmesini teminen, gerekli mercilerden izin almak koşuluyla Yük ve yolcu taşıma işleri yapabilir. Şirket, konusu ile ilgili olarak her türlü fabrika, atölye gibi tesisler ile mağazalar, depolar kurabilir, makine, alet, edevat, teçhizat, iş makinesi satın alabilir, satar, kiralar, kiraya verir. Şirket, yurt içinden veya dışından ruhsatname, imtiyaz, mümessillik, patent, marka, ihtira beratları alabilir, kiralayabilir, bu belgeleri kısmen veya tamamen ahara devredebilir. Bu belgeler üzerinde her türlü imtiyaz, temlik ve benzeri işlemleri yapabilir. Gerçek veya tüzel kişilerle her türlü acentelik hizmetleri anlaşması yapabilir. Şirket yurt içinden ve dışından, finansman kurumları ve bankalardan her türlü nakdi ve gayrı nakdi krediler sağlayabilir. Bunlarla ilgili olarak her türlü sözleşmeleri imzalayabilir. Gerek kendisi ve gerekse üçüncü kişiler lehine her türlü kredi sözleşmelerine imza koyabilir, aval ve kefalet kredileri temin edebilir gerek kendi malları ve gerekse üçüncü kişilerin malları üzerinde, Türk Medeni kanunu ile Borçlar kanununda belirtilen her türlü rehin, ipotek, intifa hakkı tesis ettirebilir, icabında tesis edilen bu hakları çözebilir. Şirket yerli, yabancı sermayeyle müşterek şirket kurabilir, mevcut şirketlere iştirak edebilir, başka şirketlerle birleşebilir veya başka şirketleri devir alabilir. Konusuyla ilgili olarak yurt dışından eleman getirebilir, istihdam edebilir, gerektiğinde elemanlarını yurt dışında eğitebilir. Türkiye içinde ve dışındaki serbest bölgelerde, imalathane, depo kurabilir, işletebilir.
Yukarıda gösterilen konulardan başka ileride şirket için faydalı ve lüzumu görülecek başka işlere de girişilmek istendiği takdirde şirket genel kurulunda bu yolda karar alındıktan sonra şirket bu işleri de yapabilecektir.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ BİLDİRİMİ.KAPAT
İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.
ARABICA GIDA LİMİTED ŞİRKETİ
İPTAL