METAL ÜRÜNLER VE MUTFAK EKİPMANLARI Meslek grubunda, BAĞCILAR / İSTANBUL Bölgesinde Elektrikli veya elektriksiz laboratuar ocakları, döküm ocakları vb. endüstriyel ocak ve fırınlarının imalatı (çöp yakma fırınları ile elektrikli ekmek ve unlu mamul fırınları dahil) konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
1. Mutfak ve havalandırma sistemleri üretiminde kullanılan;
paslanmaz çelik, alüminyum, bakır, saç, plastik gibi malzemelerin alımı, satımı, ithalatı ve ihracatı ile dahili ticaretini ve pazarlamasını ifa etmek.
2. Şirket konusu ile ilgili olmak üzere mekanik, elektrikli, elektronik ve elektromekanik, makina, alet, edevat, yedek parça ile aksesuarların ve sarf malzemelerin alım ve satımı, yurtiçi ve yurtdışı pazarlaması, ithalat ve ihracatım yapmak.
3. Her nevi madeni hurdanın alım ve satımını ifa etmek, keza bilcümle demir, çelik, bakır, alüminyum, paslanmaz gibi metallerin de yurtiçi ve yurtdışı pazarlamasını, alım ve satımı ile ithalat ve ihracatım yapmak.
4. Şirket konusu ile ilgili olmak üzere bilcümle kimyevi maddelerin ithalat ve ihracatı ile yurtiçinde pazarlamasını ifa etmek.
5. Yürürlükteki ithalat ve ihracat rejimleri ile ve bazı maddelerin dahili harici ticaretine dair mevzuat hükümlerine riayet etmek kaydıyla her türlü ithalat ve ihracat yapmak
6. İlgili mercilerden gerekli izinleri almak şartıyla gümrük sahası dışı mağazalar açmak, işletmek, keza bu tür mağazaların faaliyetlerini sürdürebilmeleri amacıyla mevzuatlar çerçevesin de her türlü yerli ve yabancı mamulleri satmak, pazarlamak, ithalat ve ihracatını gerçekleştirmek.
7. Şirket konusu ile ilgili olmak üzere, ardiyecilik ve depoculuk yapmak.
8. Şirket konusu ile ilgili olmak üzere her türlü, proje, fizibilite, organizasyon, müşavirlik, kontrollük, mühendislik, danışmanlık hizmetleri vermek.
9. Şirket uğraşma konusu içindeki mal ve malzemeler ile ilgili yurt dışındaki kuruluşların Türkiye temsilcilik ve mümessilliğini alabilir, acentalık, komisyonculuk, distribütörlük yapabilir, özel satış anlaşmaları düzenleyebilir ve mümessillik verebilir.
10. İştigal mevzuunun elde edilebilmesi için her türlü teknolojiden ve rasyonalizasyon tedbirlerinden yararlanılması bu konuda iş birliği yapılmasını gerçekleştirmek.
Şirket Bu Maksat Ve Gayelerinin Tahakkuku İçin Yukarıda Belirtilen İşletme Mevzuunun Çerçevesi İçinde Kalmak Şartı İle Bütün Hakları İktisap Ve Borçları İlzam edebilir. Şöyleki:
1. İştigal konusu ile ilgili komple tesisler makine yedek parça ve ham maddelerin ve yine yan mamul maddelerin ithalat ve ihracatı ile dahili ticaretini yapabilir.
2. Konusu ile ilgili olarak her türlü ihalelere iştirak edebilir.
3. Konusu ile ilgili olarak her türlü ticari, sınai, mali ve hukuki tasarruflarda bulunabilir.
4. Şirket konusu ile ilgili olarak bilcümle kimyevi maddeleri ithal ve ihraç edebilir ve yine yurt içinde pazarlayabilir.
5. Şirket konusu içinde kalmak şartı ile taahhüt işleri acentelik, komisyonculuk, mümessillik ve bayilik yapabilir.
6. Şirket konusu içinde kalmak şartı ile üçüncü şahıslara acentelik, bayilik ve mümessillik verebilir.
7. Şirketin maksat ve mevzuunun tahakkuku zımnında motorlu nakil vasıtaları iktisap edebilir, kiraya verebilir, ve kiralayabilir.
8. Şirket borç alma sözleşmeleri yapabilir, kefalette bulunabilir.
9. Şirket konusuna giren malların imalatını da başkalarına fason olarak yaptırabilir.
10. Şirket bilcümle menkul ve gayrimenkul malları temellük edebilir, bunların üzerinde her türlü hukuki tasarruflarda bulunabilir, bu kabil malları iktisap edebilir gerektiğinde bunları tekrar satabilir, inşa ettirebilir, başkalarından kiralayabileceği gibi aynı maksatlarla başkalarına da kiraya verebilir, gerektiğinde bunları onarır ve üzerinde tadilatlar yapabilir.
11. Şirket maksat ve mevzuunun tahakkuku için para istikraz edebilir, bu cümleden olmak üzere kanunların tayin ettiği çerçeve dahilinde her türlü teminat verebilir ve özellikle mal varlığına dair menkul ve gayrimeukul mallar üzerinde alacaklıları aleyhine rehin ve ipotek tesis edebilir veya alacağı karşılığın da ahardan ipotek ve rehin alabilir işbu ipoteklerin terkinini talep edebilir.
12. Şirketin maksat ve konusu ile ilgili istikraz akdetmek, tahvilat ve diğer menkul kıymetler çıkarmak.
13. Özel hukuk ve kamu hukuku, tüzel kişileri tarafından çıkarılan konusu ile ilgili hisse senetleri, tahvilat ve diğer meukul kıymetler ile ortaklık haklarını satın almak, satmak, rehnetmek, devretmek, teminat olarak göstermek, intifamdan yararlanmak ve yararlandırmak
14. Şirketin maksat ve konusu ile ilgili gayrimeukuller ve bunlara ait haklan iktisap etmek, satmak, kiralamak, her türlü hukuki tasarruflarda bulunmak, bina ve tesisler inşa etmek veya ettirmek ve bunlar üzerinde hukuki tasarruflarda bulunmak, gerçek ve tüzel kişilerin sahibi olduğu gayrimenkuller üzerinde şirket lehine ipotek tesis etmek ve fek ettirmek, kendi gayrimenkulleri üzerinde 3 'ncü şahıslar lehine ipotek tesis etmek, fek etmek ve ettirmek
15. Şirket maksat ve mevzuunun gerçekleşebilmesi için fabrika, mağaza, satış merkezi ve depolar açabilir ve bunları isteyebilir.
16. İthal ettiği bilcümle mamulleri toptan ve perakende olarak satabilir, bunların satışlarını temin için gerekli komisyonculuk ve distribütörlük sözleşmeleri akdedebilir.
17. Şirketin maksat ve konusu ile ilgili çalışmaları için faydalı olan ihtira haklarım ve beraatlarını, lisans ve imtiyaz, telif haklarını, marka, model, resim ve ticaret ünvanlarını, know-how, hususi imal ve istihsal usulleri ve benzeri diğer gayrimaddi hakları iktisap etmek, kiralamak, kullanmak, satmak, devretmek veya bunları kiraya vermek üzere intifa ve rehin hakkı tanımak gibi hukuki tasarruflarda bulunmak
18. Maksat ve mevzuunun icap ettirdiği ve bunların tahakkuku için gerekli görülen her türlü emtiayı yürürlükteki mevzuatlar dairesinde ithal edebilir mutemetlik yolu ile ithalat yapabilir.
19. Şirket yürürlükteki yabancı sermayeyi teşvik kanununun ve Türk parasının kıymetini koruma kanunu ve yine bu kanunlara istinaden çıkarılacak karar ve yetkili bakanlık tebliğlerine göre şirket mevzuunun tahakkuku için ayni ve nakdi yabancı sermaye iştiraklerini kabul edebilir.
20. Şirketin iktisadi ve teknik maksat ve mevzunun icap ettirdiği bilcümle ticari işlerin tahakkuku için yerli ve yabancı hakiki ve tüzel şahıslar ile mevzuat çerçevesi dahilinde süreli veya süresiz ve her neviden ortaklıklar tesis edebilir ve bunların Türkiye dahilinde distribütörlüğünü veya mümessilliğini yapabilir, kurulmuş veya knrulacak ortaklıklara iştirak edebilir ve aynı mevzuu ile iştigal eden ortaklıkların aracılık yapmamak şartı ile hisse veya intifa senetleri ile tahvillerini satın alabilir, şirket gerektiğinde her türlü kefalet altına girebilir, yurt içinde ve yurt dışında temsilcilikler kurabilir.
21. Şirket maksat ve mevzuuna giren işler için dahilden ve dış piyasadan uzun, orta ve kısa vadeli krediler alabilir, bu nedenle de ilgili müesseseler ile anlaşmalar yapabilir, şirketin ihtiyaç duyacağı istikrazlarda bulunabilir, şirket alacaklarını teminat altına almak için gayrimeukul ipoteği ve meukul rehni alabilir, fek edebilir, şirket mevzuundan mütevellit borçlar için gayrimeukul ipoteği ve menkul rehni verebilir ve yine leh ve aleyhte her türlü ayni hak, irtifak, kira, şufa, sükna ve gayrimeukul mükellefiyeti ile sair haklan iktisap tesis, terkin ve fek edebilir.
22. Yurt içi serbest bölge ve limanlarda ilgili mercilerden izin ve ruhsat istihsal etmek kayıt ve şartı ile yürürlükteki mevzuat hükümleri gereğince şirketin konusu ile ilgili imalat, ticaret, ithalat, ihracat, reeksport ve transit ticaret işlerini gerçekleştirebilir.
23. Şirket maksat ve mevzuu ile ilgili olarak her türlü fuar, sergi ve panayırlara iştirak edebilir.
24. Şirket personel ve işçileri için T.T.K.'
nün ilgili maddeleri geregınce yardım sandıkları, vakıflar ve diğer yardım teşkilatı kurmak ve idameleri için yedek akçe ve fonlar ayırmak ve nemalandırmak.
25. Şirket, amaçları bakımından ilgilendikleri kooperatiflerin kuruluşlarına yardımcı olabilir, önderlik edebilir ve ortak olabilirler.
Şirket Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili hükümleri kullanmak suretiyle yukarıda yazılı olan işlerden başka işleri de yapabilir.