TOPRAK ÜRÜNLERİ Meslek grubunda, BAĞCILAR / İSTANBUL Bölgesinde Bitümlü karışımların imalatı (doğal veya suni taştan malzemeler ile bir bağlayıcı olarak bitüm, doğal asfalt veya ilgili maddelerin karıştırılmasıyla elde edilenler) konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
Şirketin faaliyette bulunacağı temel alanlar:
1. Asfalt Üretimi ve Serimi: Her türlü asfalt, bitümlü karışım, plent-miks malzeme ve yol kaplama ürünlerini üretmek, serimini yapmak, bakım ve onarımlarını gerçekleştirmek.
2. Beton ve Beton Elemanları: Hazır beton, parke taşı, bordür, büz, beton boru, menhol kapağı gibi beton ve betonarme yapı elemanlarını üretmek, pazarlamak ve satmak.
3. Altyapı ve Üstyapı Hizmetleri: Her ölçekte yol, kaldırım, kanalizasyon, yağmursuyu, içme suyu, drenaj, zemin güçlendirme ve benzeri altyapı işlerini yapmak. Ayrıca bina, sosyal tesis, park, otopark, refüj gibi üstyapı ve çevre düzenlemesi işlerini gerçekleştirmek.
4. Peyzaj ve Park-Bahçe İşleri: Kent mobilyaları temini, yeşil alan bakımı, peyzaj düzenlemesi, otomatik sulama sistemleri kurulumu, çiçek ve fidan üretimi, satış ve uygulaması.
5. Araç ve İş Makinesi Temini: Şirketin faaliyet alanları kapsamında kullanılmak üzere her türlü iş makinesi, araç ve ekipmanı kiralamak, kiraya vermek, satın almak ve satmak.
6. Kültürel ve Sosyal Faaliyetler: Kültürel etkinlikler, sanatsal faaliyetler, eğitim programları, spor, gençlik ve sosyal içerikli organizasyonlar düzenlemek;
bu tür organizasyonlar için altyapı, mekân ve ekipman temini sağlamak.
7. Akaryakıt ve Enerji Ürünleri: Akaryakıt ve türevlerinin satışı, depolanması, nakli, dağıtımı, bayiliği ve perakende satışı için gerekli tesisleri kurmak, işletmek veya işlettirmek. EPDK ve ilgili idarelerden alınması gereken tüm izin, ruhsat ve lisansları temin etmek.
8. Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri: Çevre, yapı, altyapı, sosyal hizmetler, afet yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği gibi alanlarda eğitim, seminer ve danışmanlık hizmetleri vermek.
9. Her Türlü Ticari Faaliyet: Yukarıda belirtilen faaliyet konuları kapsamında, her türlü makine, teçhizat, sarf malzemesi, yazılım ve donanım alımı, satımı, ithalat ve ihracatını gerçekleştirmek.
10. Atık Yönetim İşletmeciliği: Katı atık yönetimi, atık toplama, taşıma, ayrıştırma, geri dönüşüm ve bertaraf faaliyetleri gerçekleştirmek;
bu amaçla tesisler kurmak, işletmek veya işlettirmek.
11. İştirak ve Ortaklıklar: İlgili mevzuat hükümlerine uygun olarak, faaliyet konularını gerçekleştirmek amacıyla yerli ve yabancı şirketlerle ortaklık kurmak, iştirak etmek. Şirket, kamu kurumu iştiraki sıfatıyla faaliyetlerini kamu yararı ilkesi, saydamlık, hesap verebilirlik ve sürdürülebilirlik esaslarına uygun şekilde gerçekleştirir.
12. Site Yönetimi;
Kiracı veya kat maliklerine kapıcılık hizmetleri, havuz, bahçe temizlik, ve kontrolü, bahçe ve çevre düzeni hizmetleri, ağaçlandırma ve çimlendirme gibi faaliyetleri sunma işlemleri her türlü tamir ve bakım hizmetleri, alışveriş hizmetleri, fatura ödeme hizmetleri ve benzeri her türlü hizmeti yapmak.
Profesyonel site yönetim ve işletimi hizmetleri teknik işletme yönetimi hidrofor, havalandırma, jeneratör, asansörler alarm ısıtma, klima sıhhi tesisat gibi mekanik uygulamaların bakımı, kontrolü ve onarımı.
Konut, mesken, toplu konutlarla ilgili site-apartman yönetim hizmetlerini yerine getirmek.
Yıllık site veya binanın maliyet ve ödeme planını yapmak.
Site veya apartman giderleriyle ilgili olarak istenildiğinde kullanılan orantılı ödeme planı yapmak.
Hizmet verilen sitelerde ortak giderlerle ilgili aidatların tahsilatını ve ilgili yerlere harcamasını yapmak.
Sitenin ortak ısınma gider planını yapmak.
Sitelerde ve ortak yaşam alanını oluşturan yerlerin her türlü bakım onarımlarını yapmak yaptırmak. Sitelerde ve ortak yaşam alanını oluşturan yerlerin sakinleri tarafından talep edilecek diğer onarım ve benzeri hizmetleri
yapmak.
Sitelerde ve site benzeri yaşam alanlarında ortak karşılanması gereken giderleri belirleyip aylık aidat tutarını hesaplamak.
Site ve binalarda yaşayan insanların yaşamını kolaylaştırıcı modernizasyon çalışmalarında bulunmak.
Üçüncü kişilere ait gayrimenkulleri vekaletle kiraya vermek, kira sözleşmeleriniu00A0fesihu00A0etmek.
13. Şirket amaç ve konularıyla ilgili olarak aşağıdaki işlemleri yapar:
-Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, işletebilir, kiralar, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, bedelli veya bedelsiz yola terk, kamuya terk, ifraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
-Lüzumlu görülecek menkul ve gayrimenkul malları satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, finansal kiralama yapabilir, yahut kiraya verebilir, yurt içinde ve yurt dışından, teminatlı yahut teminatsız, her türlü borç alabilir. Şirketin sahip olduğu her türlü menkul ve gayri menkulleri ile her türlü sabit tesis ve demirbaşları üzerinde gerek namına gerekse üçüncü şahıs ve tüzel kişiler namına teminat, kefalet, işletme rehin ve ipotek tesis edebilir, fek edebilir. Alacaklarına karşılık, ipotek veya rehin alabilir, borçlarının teminatı olarak veya üçüncü şahıslar lehine, ipotek yahut rehin verebilir, bu ipoteklerin terkinini talep edebilir, her türlü kefalet ve teminat verebilir.
-Şirket konusu işlerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, know-how marka, fesih name, belge, alameti farika gibi sınai, mülkiyet haklarını ve emsali hakları iktisap etmek veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir, her türlü hukuki tasarruf işlemlerde bulunmak. Ayrıca, yukarıdaki hakları kiraya verebilir veya kiralayabilir.
-Şirket gaye ve konusunun gerçekleştirilmesi için arsa, arazi, bina ve gayrimenkul hakları satın alabilir, inşa edebilir, iktisap edebilir, satabilir. İktisap edilen gayri menkulleri devir ve ferağ, bunları kısmen veya tamamen üçüncü şahıslara kullandırabilir veya kiralayabilir.
-Şirket gayelerinin oluşmasını teminen kısa, orta ve uzun vadeli istikrazlar akdedebilir, aval ve kefalet kredileri temin edebilir. Şirketin kuracağı tesisleri için gerekli iç ve dış kredileri dahili ve harici finansman kurumlarıyla yerli ve yabancı kuruluş ve işletmelerden temin edebilir.
-Şirket konusuyla ilgili mamullerin depolanması, nakli, satışı için gerekli her türlü makine, tesisat, nakil vasıtaları, cihaz alet ve edevat ve sair menkul malları ve hakları satın alabilir veya satabilir, ithal ve ihraç edebilir, kullanabilir, kiralayabilir ve kiraya verebilir.
-Şirket gayelerini gerçekleştirmek için tüm sınai mali ve hukuk işlem ve tasarruflarda bulunabilir, resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak edebilir, acentelik, mümessillik, komisyonculuk, bayilik, distribütörlük alabilir ve verebilir.
-Şirket konusuyla ilgili olan şirket kurabilir, ortaklık yapabilir, mevcut ve ileride kurulacak işletme ve şirketlere iştirak edebilir. Şirket konularıyla iştigal eden firmaları ve ticari işletmeleri devren iktisap edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla kurulmuş ve kurulacak şirketlerin, hisse senetlerini ve paylarını satın alabilir veya satabilir, devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir.
-Şirket gayesine faydalı olmak şartıyla ve aracılık yapmamak kaydıyla şirket konusuna bağlı olmaksızın özel hukuk, kamu hukuku tüzel kişiler tarafından ihraç olunan ve olunacak hisse senetleri, tahviller, intifa senetleri ve kuponları gibi kıymetleri satın alabilir, devralabilir, teminat gösterebilir, kabul edebilir.
-Konusu ile ilgili hammadde, yan madde, yan mamul ve mamul maddeleri satın alabilir, ithal, ihraç ve sair suretle tedarik edebilir, bunları kısmen veya tamamen işletebilir.
-Yukarıda sözü edilen konularla ilgili yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseseler ile iş birliği yapabilir veya bunlarla ortaklık yapabilir.
-Yukarıda sözü edilen konularla ilgili olarak yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseselerden distribütörlük, bayilik veya mümessillik alabilir, verebilir.
-Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili yurt içinde ve yurt dışında resmi ve özel kurumların açtığı ihalelere katılabilir.
-Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili olarak kanuni mevzuatlar yerine getirilerek ihracat ve ithalat işlemleri yapabilir.
-Konusu ile ilgili fason işçilik yapabilir, yaptırabilir.
-Konusu ile ilgili olmak üzere soğuk hava depoları kurabilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
-Şirket maksat ve mevzuu ile ilgili olarak her türlü fuar, sergi ve panayırlara iştirak edebilir.
Yukarıda gösterilen konulardan başka ilerde şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde ortaklar kurulu karar aldıktan sonra bu işleri de yapabilecektir.
Ana sözleşme değişikliğinde olan işbu kararın uygulanması için Ticaret Sicili Memurluğundan gereken izin alınacaktır. Tescil ve ilan ettirilecektir.